asia_i_p 15.04.10, 21:01 Tę chmurę popiołów wulkanicznych u Was widać? Czy ta przestrzeń lotnicza jest zamknięta tylko dlatego, że trasy samolotów od was ją przecinają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deodyma Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 21:07 mieszkam na polnocy Polski. fakt, jest ciemno, ale jest czyste niebo, widac gwiazdy. godz temu wrocilam do domu od kolezanki i niebo tez bylo czysciutkie. zapytam meza, jak wroci ze sklepu, chociaz watpie, zeby cokolwiek zobaczyl a ja gwiazdy widze na niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 21:08 Przestrzeń i tak byłaby zamknięta tzn i tak by tam nikt nie przeleciał, bo zamknęły przed nami już inne kraje.. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 21:47 U mnie nic nie widać. Ale - tylko się nie śmiejcie - obraz i dźwięk z satelity mi się tnie, tak od późnego popołudnia. Może to ma związek? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 22:38 może do nas nie doszło na tyle, zeby było widoczne a sam pył może się unosić. Zamknięte ze względu właśnie na ten pył, bo jest on szkodliwy dla silników samolotowych... alem mundra przekazuję co usłyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 22:36 Odwolano mi dzisiaj lot i siedze w Gdansku az do wtorku, a moj maz w Helsinkach kibluje ((((( Denerwuje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
galmia Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 22:43 A ja wczoraj wróciłam z Glasgow przez Londyn - w sumie miałam szczęście. Ale w niedzielę mam lot do Brukseli i nie wiem lecę czy nie. Najgorsze, że zdejmą mi z karty za hotel, nie wiem czy pracodawca mi zwróci? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 23:36 Nie wiem, ale na BBC byly dzisiaj jakies informacje na ten temat. Ja siedze o rodzicow, wiec nie ma problemu, ale maz utknal w Finlandii, i nie wiem, kiedy oboje bedziemy mogli wrocic do domu w UK. Kurrr, jeszcze chmury brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Dziewczyny z północy Polski 15.04.10, 23:33 nieźle jak prognozy się sprawdzą t ta chmura przzresunie się do soboty w kierunku południowym... jakby jeszcze mało było nieszczęść Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 07:37 ta chmura moze byc zupelnie niewidoczna. I znajduje sie piekielnie wysoko, wiec nawet, gdyby sie chcialo, to nie da sie dojrzec. Znajduje sie na wysokosci (kilkunastu kilometrow), na jakiej lataja samoloty. Za to u nas zaczal padac snieg- co bedzie, jesli erupcja wulkanu spowoduje ochlodzenie klimatu i cale lato bedzie padac snieg? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 07:49 Mam nadzieję, że nie. Tak dla pocieszenia, meteorlodzy zapowiadali ten śnieg jeszcze przed wybuchem, więc może to zwykły "kwiecień plecień". Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 08:23 Niebo błękitne bez jednej chmurki. Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 09:10 i słoneczko pięknie świeci (choć zimno) Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 09:18 Faktycznie w Gdańsku niebo czyste, ale wczorajszy zachód słońca był jakby bardziej czerwony niż zwykle. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak WHO ostrzega przed pyłem 16.04.10, 14:05 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7778511,WHO_ostrzega_przed_pylem___Gdy_opadnie__bedzie_zagrozeniem_.html ale kiedy to będzie opadać, czy będziemy to widzieli ?? właśnie dostałam radę, że mam z dziećmi z domu nie wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 14:20 a chwilę temu gdzieś czytałam, że nie jest niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene tautaj piszą, że nie 16.04.10, 14:27 odkrywcy.pl/kat,111394,title,Pylu-wulkanicznego-nie-ma-w-powietrzu-ktorym-oddychamy,wid,12179037,wiadomosc.html?smg4sticaid=69ffe Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 14:29 Północny-zachód czyli dokładnie tam skąd wieje i gdzie idzie chmura - słonecznie, pięknie choć nie powiem chmury są ale piękne bieluśkie obłoczki żadne popioły wulkaniczne. Rano dość ponuro było. Odpowiedz Link Zgłoś
galmia Re: Dziewczyny z północy Polski 16.04.10, 14:48 No i odwołali spotkanie. Może i dobrze, jakby miało dolecieć 10% osób, to szkoda zachodu. Ale nigdy nie przypuszczałam, że wulkan przeszkodzi mi lecieć do Brukseli. Ech, trzeba jednak myśleć globalnie. Szokujące są te zbiegi okoliczności. Świat zadziwia.Przyroda to jednak potęga. Odpowiedz Link Zgłoś