reszka2 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 19:45 ludzie, myślcie trochę. Naprawdę uważacie, że z katastrofy, która starła na proszek słusznych rozmiarów statek powietrzny mógłby wyjść ktoś żywy? I to na dodatek w takim dobrym stanie, że pełnym głosem krzyczy? Zamiast leżeć pod zwałami blachy walcząc o każdy oddech? Albo raczej nieprzytomny? Ja podczas pracy w pogotowiu widywałam ofiary wypadków samochodowych, gdzie i prędkości nie takie, i masa nie taka, i powiem was, że nie widziałam nigdy nikogo, kto byłby zdolny do krzyczenia pełnym głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 19:49 Nigdy nie spotkałaś się z osobami, które wyszły cało z katastrofy lotniczej? Zerknij w internet, pogadaj z pilotami-oni są skarbnicą wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 19:52 No jak pilot siedział w silniku to pewnie wyszedł cało.Straszne,a teraz na siłę te DNA dopasują i po sprawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:17 gryzelda71 napisała: > No jak pilot siedział w silniku to pewnie wyszedł cało.Straszne,a teraz na siłę > te DNA dopasują i po sprawie.... własnie to zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 19:59 Są katastrofy i katastrofy. Ale z katastrofy, która sproszkowała samolot nie ma szans, żeby ktoś wyszedł bez szwanku. Przypomnij sobie jak dwa lata temu rozbił się samolot w Hiszpanii - było kilku ocaleńców, wywieźli ich na noszach i dłuuugo leczono. Co do pilotów, to sie nie bój - są w otoczeniu zawodowym, i to akurat wojskowi. Zaś w przeciwieństwie do podobnych tobie paranoików nie traktuję internetu jako jedynego źródła wiedzy. Ale rozumiem, że koniecznie chcesz karmić swoją paranoję, no to sobie karm. Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 20:03 Nie karmię swojej paranoi, poprostu twoje argumenty sa marne i trąca naiwnoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 20:08 A twoje niestety zespołem paranoidalnym. A to źle rokuje na przyszłość. I oczywiście nie są żadnymi argumentami, tylko urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 20:09 > Nie karmię swojej paranoi, poprostu twoje argumenty sa marne i trąca > naiwnoscią. Natomiast argumenty rozszyfrowujących spisek są wartościowe, najbardziej chyba to "ktoś skacze z kabiny pilotów" Tak, ktoś skacze z kabiny pilotów której nie ma. Węszący słyszą wyraźne słowa, widzą wyraźnie żywych ocaleńców machających ręką, a fakt, że część tylna (bardzo dobrze widoczna) samolotu nie jest kabiną pilotów jakoś mało dostrzegalny był.... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 20:11 Ja tylko proszę,napisz mi,jak twoim zdaniem pilot(ew pasażer) przeżył i wyskoczył z silnika.Jak to wyjaśnisz uznam,ze ktoś z pasażerów krzyczał nie dobijajcie pełna piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:15 gryzelda71 napisała: > Ja tylko proszę,napisz mi,jak twoim zdaniem pilot(ew pasażer) przeżył i > wyskoczył z silnika.Jak to wyjaśnisz uznam,ze ktoś z pasażerów krzyczał nie > dobijajcie pełna piersią. cóż to znaczy: ie > dobijajcie pełna piersią.??? nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:22 w sensie że krzyczał tak głośno,bo raczej powinien stękać i jęczeć.Z gorszych katastrof ludzie wychodzili cało...coś mogło być doszczętnie rozwalone a ludzie wychodzą o własnych siłach..tak naoglądałam się sekund grozy i zaraz pewnie odezwą się głosy że co ja oglądam jak to wszystko montowane jest i nie widze tego co pokazują Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:27 Cuda się zdarzają,ale ja ktoś znalazł się w SILNIKU i w pełni sił z tego wyszedł no proszę wyjasnij. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:48 W momencie zderzenia sie samolotu z ziemia pilot wystrzelil jak z torpedy i wpadl do silnika? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:25 Nie słuchałas nagrania?Tam ktoś KRZYCZY(inaczej pełną piersia)nie dobijajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:44 gryzelda71 napisała: > Nie słuchałas nagrania?Tam ktoś KRZYCZY(inaczej pełną piersia)nie dobijajcie. Gryzelda, słuchałam jak najbardziej i to nie raz ale jakoś tego nie słyszałam - nie wiem why? Co oczywiście nie zmienia mojej oceny sytuacji: jest jednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 22.04.10, 13:47 No widzisz, a tu połowa polski słyszała, pełnym głosem wykrzyczane. rzeczywiście z tobą cos nie tak. Ze mna zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 20:34 No cóż. Ja gadałam z pilotami - konkretnie z dwoma pilotami, których mam w najbliższej rodzinie (ojciec i brat). Obaj są zdania, że z tego nikt nie miał prawa wyjść cało, przecież ten samolot poszedł w drzazgi... Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:12 hicarica napisała: > No cóż. Ja gadałam z pilotami - konkretnie z dwoma pilotami, których mam w > najbliższej rodzinie (ojciec i brat). Obaj są zdania, że z tego nikt nie miał > prawa wyjść cało, przecież ten samolot poszedł w drzazgi... no cóż... w takim razie "co pilot to inne zdanie": mój brat jest pilotem (w stopniu kapitana na razie)i wujek mojego małża (ten akurat pilot w stopniu pułkownika, latał na 28 typach samolotów) i niestety mają inne zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:19 A nie dziwi Was fakt że ten samolot "sproszkował"się na drzazgi z tak niskiej wysokości? Gdyby 70lat temu mieli komputery i internet to pewnie też zbrodnie w Katyniu by tak komentowali i snuli teorie spiskową...ale znalazłyby się perełki co by ruskich zawzięcie bronili bo przecież to Niemcy zbrodniarze!A tu po tylu latach zonk...może ta katastrofa to zwykły przypadek ale niejasności jest wiele i nikt temu nie zaprzeczy. Dlaczego ten filmik z rosyjskiego portalu został usunięty zaraz po wrzuceniu go do neta?kto się czego boi? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:27 > A nie dziwi Was fakt że ten samolot "sproszkował"się na drzazgi z > tak niskiej wysokości? Dziwiłby mnie fakt, gdyby "sproszkowała" się spadając z takiej wysokości kartka papieru, ale ciężki samolot absolutnie nie dziwi. Fizyka się kłania.... Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:30 popatrz to dziwne że akurat ten się sproszkował a inne nie...kurcze dziwna ta fizyka wg Ciebie.Jest mase filmików z wypadkami samolotów i jakoś są bardziej w "kupie" a spadają z większej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:56 sabka22 napisała: > popatrz to dziwne że akurat ten się sproszkował a inne nie...kurcze > dziwna ta fizyka wg Ciebie.Jest mase filmików z wypadkami samolotów > i jakoś są bardziej w "kupie" a spadają z większej wysokości. Popatrz jakie to dziwne, ze jeden samochod sie owinie wokol drzewa, a drugiemu tylko poduszki wystrzela. Przeciez po tej samej drodze jada. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:31 Nie, nie dziwi. Uświadom sobie, że lądujący samolot ma na podejściu ok. 250 km/godzinę. I tu nie wysokość nad ziemią czyni drzazgi, tylko prędkość. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:21 peonies napisała: > no cóż... w takim razie "co pilot to inne zdanie": > mój brat jest pilotem (w stopniu kapitana na razie)i wujek mojego małża (ten > akurat pilot w stopniu pułkownika, latał na 28 typach samolotów) i niestety maj > ą > inne zdanie na ten temat. Jesli znasz rosyjski, to sa w sieci zdjecia miejsca wypadku. Z bliska, z detalami, prawdopodobnie ktos z ekipy ratunkowej robil tez zdjecia. Nie bede ich opisywac, bo nie sa na kazda wrazliwosc. Jesli masz watpliwosci, obejrzyj je sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:24 daj linka jak możesz tylko nie każ mi szukać bo cholera pełno tego w sieci a ja bym chciała te konkretne co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:28 Nie mam linka, klikalam po jakichs rosyjskich forach. Obejrzalam tylko pojedyncze zdjecia i starczy mi, natomiast bylo ich sporo z roznych por dnia (dzien i wieczor). Jednym slowem: proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:50 cherry.coke napisała: > peonies napisała: > > > no cóż... w takim razie "co pilot to inne zdanie": > > mój brat jest pilotem (w stopniu kapitana na razie)i wujek mojego małża ( > ten > > akurat pilot w stopniu pułkownika, latał na 28 typach samolotów) i nieste > ty maj > > ą > > inne zdanie na ten temat. > > Jesli znasz rosyjski, to sa w sieci zdjecia miejsca wypadku. Z bliska, z > detalami, prawdopodobnie ktos z ekipy ratunkowej robil tez zdjecia. Nie bede ic > h > opisywac, bo nie sa na kazda wrazliwosc. Jesli masz watpliwosci, obejrzyj je so > bie. nie za bardzo wiem po co mam oglądać? przedmówczyni pisała o zdaniu kuzynów - pilotów (przeczytaj dokładnie), ja na podstawie zebranych opinii i swoich własnych (może marnych ale zawsze) wniosków mam inną opinię. chyba nie muszę pisać jaką? (usuną moją wiadomość). Odpowiedz Link Zgłoś
x.armide Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:52 forum.gazeta.pl/forum/w,1157,110377895,,tego_juz_za_wiele_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:54 > nie za bardzo wiem po co mam oglądać? Jesli masz watpliwosci co do natychmiastowej smierci uczestnikow katastrofy. Niewatpliwie sa katastrofy, ktore ludzie przezywaja. Tutaj proszek byl niestety rowniez z ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:59 cherry.coke napisała: > > nie za bardzo wiem po co mam oglądać? > > Jesli masz watpliwosci co do natychmiastowej smierci uczestnikow katastrofy. > Niewatpliwie sa katastrofy, ktore ludzie przezywaja. Tutaj proszek byl niestety > rowniez z ludzi. Mam prawo mieć takie wątpliwości jak inni bardziej lub mniej związani z tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 22:02 > Mam prawo mieć takie wątpliwości jak inni bardziej lub mniej związani z tematem Po to szuka sie faktow, zeby watpliwoscie potwierdzic lub wykluczyc. Co do proszku moje zostaly wykluczone. Ty sie mozesz nadal opierac na zdaniu wujka, prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
x.armide Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 22:10 na tym linku ktory zamiescilam jest odnosnik do artykulu, w ktorym jest link do zdjec z katastrofy(drastycznych) jeden forumowicz dziennika wschodniego zauwazyl jakas 'szmate' ktora byla chyba brana za czlowieka na tym filmiku. wiec moze ostudzi to wasze zapedy spiskowe Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 22:12 cherry.coke napisała: > > Mam prawo mieć takie wątpliwości jak inni bardziej lub mniej związani z t > ematem > > Po to szuka sie faktow, zeby watpliwoscie potwierdzic lub wykluczyc. Co do > proszku moje zostaly wykluczone. Ty sie mozesz nadal opierac na zdaniu wujka, > prosze bardzo. nie rozumiem Twojego komentarza: skąd wiesz co on stwierdził? nie napisałam nic na ten temat. ja potwierdzenia swoich wątpliwości szukam w dalszym ciągu ale to co Ty masz do powiedzenia w 100% do mnie nie trafia. jednak nie komentuję tego złośliwie - po prostu biorę pod uwagę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 22:16 > nie rozumiem Twojego komentarza: skąd wiesz co on stwierdził? nie napisałam nic > na ten temat. Przeciez napisalas, ze twoi krewni stwierdzili, ze katastrofa byla do przezycia ("mieli odmienne zdanie" od zacytowanej opinii pilotow - ze nikt nie mogl tego przezyc). Ja po obejrzeniu czesci tych zdjec uwazam, ze opinia twoich krewnych jest nie do obrony. Jesli chcesz wyrobic sobie wlasne zdanie - dziewczyny podaly link. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 22:41 cherry.coke napisała: > > nie rozumiem Twojego komentarza: skąd wiesz co on stwierdził? nie napisał > am nic > > na ten temat. > > Przeciez napisalas, ze twoi krewni stwierdzili, ze katastrofa byla do przezycia > ("mieli odmienne zdanie" od zacytowanej opinii pilotow - ze nikt nie mogl tego > przezyc). jak zauważyłaś; odmienne zdanie - nie pisałam żadnych konkretów ale tak można to odebrać. > Ja po obejrzeniu czesci tych zdjec uwazam, ze opinia twoich krewnych jest nie d > o > obrony. Ty jesteś takiego zdania i na tym poprzestańmy. Jesli chcesz wyrobic sobie wlasne zdanie - dziewczyny podaly link. nie posiłkuję się filmami tudzież filmami z youtube itp. nie jest mi to potrzebne. sa bardziej wiarygodne źródła gdzie nikt nie wpadłby na "przeróbki" tymczasem net zalany jest tego typu materiałami. szanuj czyjeś zdanie. w żadnej mojej wypowiedzi nie krytykuję jednokierunkowo twoich stwierdzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:38 Niestety inne zdanie- to znaczy że co? No topsz, niech będzie, że ktoś cudem przeżył. Ale w to, że wyszedł w całości, bez ran, i jeszcze na dodatek wpiął się na gondolę silnika, (bo to jest brane za kabinę pilotów to gondola silnika jest), która w samolotach tego typu ma, powiedzmy 2 metry średnicy, czyli na leżąco 2 metry wysokości, po to, aby z niej zeskoczyć - to ja w życiu nie uwierzę. I nie sądzę, żeby twoi znajomi piloci też w to uwierzyli, choć przyznaję, że mechanizmy obronne i wypierające to mają dobrze rozwinięte.. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:49 Zastanawiam się, czy ta tragedia sama w sobie nie była wystarczająco tragiczna, że ludzie potrzebują jeszcze koniecznie szukać w niej drugiego Katynia, spisku Tuska z Putinem i innych mocnych wrażeń? <reszka, to nie do ciebie, ale akurat tu mi ta myśl przyszła do głowy> Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:53 reszka2 napisała: > Niestety inne zdanie- to znaczy że co? > No topsz, niech będzie, że ktoś cudem przeżył. Ale w to, że wyszedł w całości, > bez ran, i jeszcze na dodatek wpiął się na gondolę silnika, (bo to jest brane z > a > kabinę pilotów to gondola silnika jest), która w samolotach tego typu ma, > powiedzmy 2 metry średnicy, czyli na leżąco 2 metry wysokości, po to, aby z nie > j > zeskoczyć - to ja w życiu nie uwierzę. I nie sądzę, żeby twoi znajomi piloci te > ż > w to uwierzyli, choć przyznaję, że mechanizmy obronne i wypierające to mają > dobrze rozwinięte.. > > Koleżanko Droga, wypowiadam się w wątku dotyczącym filmu zaczerpniętego z youtube ale na jego temat nic w moich wiadomościach nie ma. odpowiadam na poniektóre posty. czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 21:57 reszka2 napisała: > Niestety inne zdanie- to znaczy że co? > No topsz, niech będzie, że ktoś cudem przeżył. Ale w to, że wyszedł w całości, > bez ran, i jeszcze na dodatek wpiął się na gondolę silnika, (bo to jest brane z > a > kabinę pilotów to gondola silnika jest), która w samolotach tego typu ma, > powiedzmy 2 metry średnicy, czyli na leżąco 2 metry wysokości, po to, aby z nie > j > zeskoczyć - to ja w życiu nie uwierzę. I nie sądzę, żeby twoi znajomi piloci te > ż > w to uwierzyli, choć przyznaję, że mechanizmy obronne i wypierające to mają > dobrze rozwinięte.. > > i szczeże wk#%@*&ia mnie komentowanie wypowiedzi bez zadania sobie trudu ich zrozumienia. tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 21.04.10, 22:08 no coz, musza to byc bardzo zdolni piloci... <sciana> Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Co sądzicie na temat tego filmiku? 22.04.10, 07:15 nanuk24 napisała: > no coz, musza to byc bardzo zdolni piloci... > <sciana> nie twierdzę że niezwykle zdolni ponieważ ja pilotem nie jestem i zwyczajnie się na tej profesji nie znam jak mniemam Ty również więc wstrzymaj się ze swoimi nieprzemyślanymi komentarzami. biorę pod uwagę ich twierdzenia bo jak zauwazyłaś "są pilotami" więc wiedzą dużo więcej niż ja. na ematce jest jak w PRL trzeba mieć takie zdanie jak większość bo w innym przypadku zaczynają się złośliwości. przykre to. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 kolejna teoria sPISku 21.04.10, 22:24 www.pis.org.pl/article.php?id=17269 oni przechodzą już sami siebie. Żeby umieszczać takie informacje na stronie partii? Kurde, wydawało mi się, że nasz prokurator jest zadowolony ze współpracy. wcale się nie dziwię, że zabierali im te filmy, tragedia to nie miejsce taniej sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: kolejna teoria sPISku 21.04.10, 22:26 Zawsze zabieraja filmy. Po 11 wrzesnia tez zabierali - chodzi o to, ze moga tam byc zapisane przypadkowo informacje wazne dla sledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Dlaczego nie piszecie jak było naprawdę... 21.04.10, 22:24 Najpierw IŁ76 rozpylił lub jak wolą inni skondensował nad lotniskiem mgłę.Przed wypadkiem świeciło słońce i po wypadku również. Kontrolerzy celowo źle naprowadzali samolot,zwalając teraz winę na pilotów i ich nieznajomość rosyjskich liczebników(do zapamiętania sorok i wtaroj,reszta zrozumiała).W telewizji rosyjskiej leciał film nakręcony zaraz po katastrofie,a tam żadnej mgły,czyste niebo i tylko chmurki na znak krzyża się ułożyły.No i Jarosław... Z lotniska tak go eskortowali,że 20km/h jechał(!),aż go Tusk na tej drodze wyminął. Sprawa jasna,Tusk jechał,żeby dogadać się z Putinem i ustalić wspólne zeznania.No i te zdjęcia i film nakręcony przez Rosjanina,który najpierw(jakiś czas po nakręceniu filmu) do szpitala trafił( ponoć z raną postrzałową),a zaraz potem odszedł z tego łez padołu.A co było na owym filmie to już dobrze wiecie... Takie i inne cudeńka krążą po internecie. I jak mówią w pewnej reklamie:"NIE dla IDIOTÓW". Odpowiedz Link Zgłoś
laura_fairlie Re: Dlaczego nie piszecie jak było naprawdę... 21.04.10, 22:30 film nakręcony przez Rosjanina,który najpierw(jakiś > czas po nakręceniu filmu) do szpitala trafił( ponoć z raną postrzałową), To już do niego strzelali? W poprzedniej wersji został tylko dźgnięty nożem... Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Dlaczego nie piszecie jak było naprawdę... 22.04.10, 07:22 No jasne...dźgnięty i postrzelony.Pewnie jeszcze "ktoś" go truł i usiłował przejechać.Ostatecznie zmarł ku radości wiadomo kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
agatina8 Na bialo ubrana postac???....lecac do Katynia???? 22.04.10, 13:19 Boze, nie moge, sugestie dzialaja cuda, jak placebo zreszta...kto by tam lecial na bialo ubrany???? zastanowcie sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosinny0 dobijali żywych 22.04.10, 13:27 Te teksty,strazły 3 osoby i ktoś kto macha jest to widac na filmiku ze stop klatką i na dodatek specjlanie zakreślają to czerwonym kółkiem/....Dobijali żyjących taka mam pierwszą myśl po obejrzeniu filmu Odpowiedz Link Zgłoś
elske Okradają ciała. 22.04.10, 13:45 Mieszkają niedaleko lotniska, usłyszeli huk, przybiegli zobaczyć co się dzieje i skorzystali z okazji:ograbili ciała. Moja kumpela dzisiaj taka tezę wysunęła i jak dla mnie najbardziej trafioną. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: dobijali żywych 22.04.10, 17:09 Tak, oczywiście, to taki normalny odruch po katastrofach. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosinny0 koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:12 białe koszule mieli pod marynarką..a może na skutek uderzenia podarła się itp.... może było ciepło w samolocie i ktos zdjął marynarkę ? przeiceż nie byli już na lotnisku żeby byli gotowi do wyjścia z samolotu.. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:27 Kobieto...pewnie spodnie tez zdarło a pos spodem białe kalesony.... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:31 gryzelda71 napisała: > Kobieto...pewnie spodnie tez zdarło a pos spodem białe kalesony.... A wszystko dzieje sie na silniku... Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:32 Piloci byli ubrani na biało tak słyszałam. Dziś na tvn24 pokazywali tą część co WY nazywacie silnikiem i o dziwo pan dziennikarz nazwał ją kadłubem!kurcze ciekawe teorie...no ale emamy wiedza napewno,to był silnik!!! I jeszcze te zdjęcia tych zwłok,powiem szczerze na pierwszym zdjęciu kobieta była tak "sproszkowana"że aż dało się wszystkie części ciała bez problemu rozpoznać...nie sprawdza się ta wasza teoria ze z ludzi nic nie zostało bo tam leży normalne ciało nie żadne sproszkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:41 Tak tez myślałam,ze to kabina pilotów bo PODOBNA.Ale śledzę to co piszą i pokazywali w tv i nie ma watpliwoci,ze to część silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:45 dzis na tvn pokazywali skrzydło które się oderwało od samolotu po uderzeniu i właśnie ten silnik który nazwano kadłubem. Pokazywali to na tym amatorskim filmie i w miejscu gdzie składają szczątki samolotu,to ta sama część i stwierdzili ze to kadłub. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:47 A tak na zdrowy rozsądek.Nie za mały na kadłub? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:25 > dzis na tvn pokazywali skrzydło które się oderwało od samolotu po > uderzeniu i właśnie ten silnik który nazwano kadłubem. > Pokazywali to na tym amatorskim filmie i w miejscu gdzie składają > szczątki samolotu,to ta sama część i stwierdzili ze to kadłub. Sabka, czy nadkole samochodu to karoseria ? Oczywiście, że tak. Tak samo karoserią samochodu będzie próg, dach i drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:44 "tam leży normalne ciało nie żadne sproszkowane". Ciało sproszkowane to może być ,co najwyżej po kremacji. Ciało p.Putry i Kaczyńskiego było w dobrym stanie.Niektóre osoby rodziny identyfikowały tylko na podstawie zdjęć(czyli stan,co najmniej dobry).Niektóre osoby tak jak p.Kaczyńska na podstawie znaków szczególnych-paznokcie,fragment ubrania,obrączka.Pozostałe zostały identyfikowane tylko na podstawie DNA. Podczas takiej katastrofy jest ważne,gdzie się siedzi. Pewien konstruktor samolotu na pytanie ,w którym miejscu jest bezpieczniej siedzieć podczas katastrofy odrzekł,że zależy od katastrofy.A na pytanie gdzie on by wolał stwierdził,że na miejscu dla VIPÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:45 > Piloci byli ubrani na biało tak słyszałam. To się zgadza wszystko.Jeden pilot wyskoczył z silnika,drugi leżał i machał ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:46 > Piloci byli ubrani na biało tak słyszałam. Polski mundur pilota wojskowego jest bialy? Ciekawe. Chcialabym zobaczyc link. > Dziś na tvn24 pokazywali tą część co WY nazywacie silnikiem i o > dziwo pan dziennikarz nazwał ją kadłubem!kurcze ciekawe teorie...no > ale emamy wiedza napewno,to był silnik!!! A inna pani dziennikarka czytala wczoraj wiersz do Jaroslawa Kaczynskiego... Eksperci pokazywali wyraznie, co sie rozbilo i gdzie. > I jeszcze te zdjęcia tych zwłok,powiem szczerze na pierwszym zdjęciu > kobieta była tak "sproszkowana"że aż dało się wszystkie części ciała > bez problemu rozpoznać...nie sprawdza się ta wasza teoria ze z ludzi > nic nie zostało bo tam leży normalne ciało nie żadne sproszkowane. Rozumiem, ze pojecie metafory jest ci obce, ale zawsze mozesz powpatrywac sie w te zdjecia dokladniej. Ja odpuscilam po kilku czesciach ciala luzem. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:49 masz link?ja widzialam jedno zdjecie z tym normalnym cialem,wiecej nie znalazlam,prosze daj linka jesli masz. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 15:54 Link podawano gdzies w tym watku, bylo tam sporo zdjec. Mowie o tych w swietle dziennym. Nie chce sie zaglebiac w szczegoly, ale po prostu nie ma opcji, zeby ktos z nich wstal i machal reka, o wykrzykiwaniu pelnym glosem nie mowiac. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:03 www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100420/KRAJ_SWIAT/749234785 ciekawe dlaczego milczą na temat filmiku? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:07 Może dlatego, że nie mają nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:11 "Kokpit ocalał, a to dziwnym trafem właśnie ciał pilotów nie mogą znaleźć. Byli w fotelach, przypięci pasami, w hełmofonach. Pożar się rozpoczął po katastrofie, więc jeśli piloci byli przytomni to mogli wyskoczyć przed rozprzestrzenieniem się ognia. Mogli zginąć, ale właśnie ich ciała miały największą szansę ocaleć w całości. Czy chodzi o to, aby ukryć prawdziwą przyczynę ich śmierci?" Szczytem wszystkiego jest jednak sugerowanie, że człowiek, który nagrał amatorski filmik z wypadku samolotu prezydenckiego nie żyje! Taką informacje można znaleźć nie tylko w Internecie. Mail o tej treści dotarł dzisiaj do naszej redakcji. Zakładając autentyczność filmiku jego autorowi groziło śmiertelne niebezpieczeństwo jako świadkowi. Osoba która ten filmik wrzuciła jako pierwsza na szybko go usunęła i jego konto też zostało usunięte! Autorem tego filmu był Adriej Mendierej, któremu wbito nóż w okolicach Kijowa 15 kwietnia 2010. Został przywieziony w tragicznym stanie do szpitala w Kijowie gdzie odłączono aparaturę!" To z gazety współczesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:13 wychodzi na to że to jednak kokpit a nie silnik...na innych ujęciach widac jaki jest ogromny,ktoś tu zasugerował że za mały na kokpit ale z innych ujęć wyraźnie widać jego wielkość. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:26 sabka22 napisała: > wychodzi na to że to jednak kokpit a nie silnik.. Znaczy specjaliści się mylą? Wiesz może zadzwoń do Moniki Olejnik.Ona po prostu jest nie na bieżąco i nie wie co ustalono na forach.Z pewnością się tym zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:17 Oglądałaś choć jedną animacje lotu? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:17 Przepraszam, ale wycofuje sie z dyskusji, bo to nie ma sensu. Informacje o smierci autora filmiku juz dementowano, informacje ekspertow juz podawano, ale widze, ze pewne rzeczy beda zyly wlasnym zyciem. Zawsze ktos zobaczy UFO, nie ma co z tym walczyc, bo to jest stan umyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:27 To nie jest tak jak piszesz...zdajesz sobie sprawe z tego że prawdy i tak nie poznasz ani ty ani ja? Masz racje to są tylko spekulacje,ale powiedz co w tym złego że ktoś może sobie zakładać różne teorie?Tymbardziej że niektórzy dziennikarze i niektóre szczegóły nie są do końca jasne,i nie tylko my na forum to piszemy...mówią o tym w tv i piszą w gazetach,a wiadomo że na tym się głównie ludzie koncentrują.Ty zresztą też tylko raczej na tych głównych informacjach czyli wygodnych dla polityków i ruskich.Są tacy dla których te niewyjaśnione fakty są conajmniej dziwne ale nie trzeba z nich robić odrazu idiotów i dawać do zrozumienia że podstawówki nie skończyli.Być może za jakiś czas pewnie długi dowiemy się prawdy,narazie jest wszystko na pilotów bo tak wygodnie i nieobciążająco dla rusków.Tyle na ten temat. A fakt jest taki że tak samo ty możesz wątpić w śmierć autora filmu jak ja w to że to zdementowali,bo takie informacje były i będą ukrywane i dementowane. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:35 > To nie jest tak jak piszesz...zdajesz sobie sprawe z tego że prawdy > i tak nie poznasz ani ty ani ja? > Masz racje to są tylko spekulacje,ale powiedz co w tym złego że ktoś > może sobie zakładać różne teorie? Alez prosze bardzo wszyscy to robia lacznie ze mna... ale niech te teorie trzymaja sie kupy... Interpretacja dostepnych faktow to jedno, a zaprzeczanie im w imie teoryjki to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:11 Teorie jednych trzymają się kupy, innych nie..., o tym, że jedne są warte brania pod uwagę, a inne to wytwór paranoiczek decydują koleżanki z większości, ale hipokryzyjne "proszę bardzo" pada. Nic o filmie nie powiedziano, choć któras z was twierdzi inaczej; wy twierdzicie-my poddajemy w wątpliwość, wy-(nie)nauczone historią wierzycie w oficjalną wersję-my nie. Na marginesie-proszę zwrócic uwagę, która strona "panuje" nad językiem i emocjami, a która nie. A co nam przyjdzie ze snucia takich teorii? Nie snujemy ich, chcemy wyjaśnienia wątpliwości,ponieważ je dostrzegamy, tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:14 maman3 napisała: > Teorie jednych trzymają się kupy, innych nie..., o tym, że jedne są > warte brania pod uwagę, a inne to wytwór paranoiczek decydują > koleżanki z większości Nie. Logika i swiadectwo zmyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:18 > Teorie jednych trzymają się kupy, innych nie..., o tym, że jedne są > warte brania pod uwagę, przez kogo warte brania pod uwagę? zgłaszasz drogą oficjalną te teorie gdzieś wyżej? do prokuratury ? > chcemy > wyjaśnienia wątpliwości,ponieważ je dostrzegamy, tylko tyle. a myślisz, że wszyscy którzy nad tą sprawą pracują to sobie jaja robią? nie chcą prawdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 16:38 co z tego ? zdajesz sobie sprawę z konsekwencji rzucania niesłusznych oszczerstw wobec całego państwa (Rosji) ? Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:51 Dziewczyno, ile ty masz lat??? Znasz historię? Wiesz coś o Rosji i jej "metodach" radzenia sobie z jednostkami ideowo "obcymi"??? Fakt, tę dyskusję czas opuscić, bo to tak, jak tłumaczyc maluchowi, że prąd kopie- a on i tak nie uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:02 Tak, też mam takie poczucie w tej dyskusji, że niektórym nic się nie wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 maman3... 22.04.10, 18:05 Przynajmniej Ty podzielasz moje zdanie. Dlatego właśnie że znam historie nie wierze Ruskom,oni są gotowi do wszystkiego byleby uniknąć skandalu...było już wiele takich histori,a Katyń jest tegodoskonałym przykładem.I ile lat musiało upłynąć żeby świat się prawdy dowiedział. Dlaczego czarne skrzynki będą ujawnione za 2tyg?czy w innych katastrofach tak się dzieje?nie. Ruski trzymają łape na całym śledztwie a my przyjaciele polacy im na to pozwalamy zamiast wziąść sprawy w swoje ręce. Co do tej katastrofy to pewnie prawdy dowiemy się za dobrych kilkanaście lat gdy już obecnego rządu nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: maman3... 22.04.10, 18:06 > Dlatego właśnie że znam historie nie wierze Ruskom,oni są gotowi do > wszystkiego byleby uniknąć skandalu Tak, bo teraz afery na cały świat nie ma w najmniejszym nawet stopniu Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: maman3... 22.04.10, 18:11 jakiej afery?z tego co wiem polacy wznoszą na laurach ruskich za ich dobre serce i to że dolecieli na pogrzeb prezydenta i to że tak "profesjonalnie"zajmują się śledztwem.Dziwne tylko że to Putin stoi na czele tego śledztwa... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: maman3... 22.04.10, 18:17 sabka22 napisała: > jakiej afery?z tego co wiem polacy wznoszą na laurach ruskich za ich > dobre serce Tak, na przyklad ty i polowa mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: maman3... 22.04.10, 18:19 > jakiej afery? Nie wiem, czy słyszałaś, ale rozbił sie na ich terytorium samolot rządowy innego państwa, zginęło 96 osób. > Dziwne tylko że to Putin stoi na czele tego śledztwa... A kto ma stać, sierotka Marysia? Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: maman3... 22.04.10, 18:21 nie sierotka marysia tylko prezydent nie premier. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: maman3... 22.04.10, 18:41 Istotna,od dawna wiadomo iż mimo tego że Putin juz nie jest głową państwa to i tak on nim rządzi i to jest prawda tylko zastanawiam się dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba1234 Re: maman3... 22.04.10, 19:53 sabka22 napisała: > Istotna,od dawna wiadomo iż mimo tego że Putin juz nie jest głową > państwa to i tak on nim rządzi i to jest prawda tylko zastanawiam > się dlaczego? Ale od dawna też wiadomo, jaka szyja kręci tą głową. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: maman3... 22.04.10, 18:14 A potrafisz sformulowac jakas przekonujaca teorie poza "nie wierze Ruskom"? Na przyklad po co mieliby zabijac wkrotce ustepujacego prezydenta z cala swita, i to jeszcze pod Katyniem, naglasniac Katyn na caly swiat? Albo po co mieliby produkowac mgle-pulapke, a nastepnie odwodzic pilotow od ladowania w niej? Albo po co mieliby psuc instrumenty tak beznadziejnie, zeby pilotom prawie udalo sie wyladowac? Albo po co mieliby slac mordercow w miejsce, gdzie nie bylo ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: maman3... 22.04.10, 18:18 A potrafisz w 100% stwierdzić że odradzali lądowanie?czy też tylko z mediów i od kontrolera lotów to znasz?bo jakoś narazie się to nie potwierdziło bo nie ma jeszcze zapisów z czarnych skrzynek. A wiadomo że facio się motał w zeznaniach niestety. Dlaczego tuż po katastrofie zmieniali oświetlenie?czyżby nie działało?jeśli tak to wiedzieli że jest nie sprawne a mimo tego samolot miał tam wylądować i to z tak ważnymi osobistościami.. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: maman3... 22.04.10, 18:25 sabka22 napisała: > A potrafisz w 100% stwierdzić że odradzali lądowanie?czy też tylko z > mediów i od kontrolera lotów to znasz?bo jakoś narazie się to nie > potwierdziło bo nie ma jeszcze zapisów z czarnych skrzynek. Jesli zelgali to wyjdzie to natychmiast. Skrzynki sa pod kontrola rowniez polskich ekspertow, a polskie sluzby wojskowe monitorowaly caly lot na audio. > Dlaczego tuż po katastrofie zmieniali oświetlenie?czyżby nie > działało?jeśli tak to wiedzieli że jest nie sprawne a mimo tego > samolot miał tam wylądować i to z tak ważnymi osobistościami.. Czy rosyjski spisek sprowadzal sie w takim razie do zepsucia zarowek w dzien? Mialabym o nich wyzsze mniemanie. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: maman3... 22.04.10, 20:40 cherry - gdybyś swoja wiedzę opierała nie tylko na meidach mainstreamowych (głównie GW iTVN ) to znałabyś odp na zadane pytania 1. gen Gągol miał zostać szefem NATO w czerwcu, to byłby policzek dla Rosji 2. Rosja bardzo chce podpisać traktat, umowę jak zwał tak zwał z UE, która otwarłaby jej drogę do zachodnich rynków. Gdyby sp. Prezyent żył Polska na pewno postawiłaby veto 3. gaz z łupek - mówi Ci to coś. 4. Bardzo prawdobodobne jest że sp Prezydent miał jednak szanse na reelekcję 5. Gruzja - gdyby nie przylot prezydentów innych państw w tym Kaczyńskeigo do Gruzji w trakcie wojny - najprawdopodobnie dzisiaj nie byłoby niepodległej Gruzji, co miałoby ogromne przełożeniena pozostałe, pomniejsze państwa byłego ZSRR. Dzisiaj Prezydent Sakaszwili poinformował że boi sie przewrotu inspirowanego przezFSB, analogiczniego jak w Kirgistanie. Naprawde nie widzisz ze Rosja dąży do odbudowania swojego imperium Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: maman3... 22.04.10, 20:44 > 1. gen Gągol miał zostać szefem NATO w czerwcu, to byłby policzek > dla Rosji I dlatego razem z Gągolem zamordowano 95 osób? I na czym ten policzek polegałby? > 4. Bardzo prawdobodobne jest że sp Prezydent miał jednak szanse na > reelekcję Uhaha. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: maman3... 22.04.10, 20:49 wiesz - nie zamierzam dyskutować z kimś kto tak sie do mnie odnosi - nie potrafisz uszanować czyjejś opinii to sie nie wypowiadaj - tylko tak fajnie łechce ego jak sie komuś dowali a reszta ochoczo przytaknie prawda co do ad 1 - ilu FSB zabiła swoich czyt Rosjan w teatrze na Łubiance ( dzieci też ) - pamietasz ? To dąło im preteks do wznowienia działań w Czeczenii Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama trautlusia 22.04.10, 21:21 Czy nie widzisz, że spiskowo-paranoiczna wizja świata czyni z was dość zabawne persony? Przypomnę twój wpis ze strona z apelem o powoałałnie komisji została zamknietą. I twóje zdanie że widocznie się komuś nie spodobała. Strona działa a padła bo serwer lub baza nie wytrzymały ilości wejść. To świetny przykład pisiorskiej paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: trautlusia 22.04.10, 21:27 krejzi - jak tam krucjata z islamem? Tak jestem pisiorem jak to ładnie raczęłaś ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: maman3... 22.04.10, 21:20 Czytam wyobraz sobie bardzo duzo z roznych stron. Kto tu przynosi najsmaczniejsze kawalki z prawicowych blogow? Ale ten spisek sie po prostu kupy nie trzyma. Wazne panstwo ma dokonac zamachu na inne wazne panstwo z powodu policzka, jakim jest czyjes dowodztwo w NATO? W ktorym zreszta Rosji nie ma? Co do reelekcji - nie zartuj. Poczekaj i zobaczysz, co sobie bede jezyk strzepic. Juz nie mowie o sugerowanych metodach spisku. Mgla, zarowki i strzelanie do bialych postaci. Niestety najczesciej prawda okazuja sie rozwiazania proste. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: maman3... 22.04.10, 21:44 - cherry.coke napisała: > > Co do reelekcji - nie zartuj. Poczekaj i zobaczysz > , > co sobie bede jezyk strzepic. - dla przypomnienia - 4 lata temu też miał być prezydent z Gdańska a premier z Krakowa - sondaże w podobnym stylu . >. > > Niestety najczesciej prawda okazuja sie rozwiazania proste. Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: maman3... 22.04.10, 20:58 Cherry.coke, potrafię sformułowac "jakąś" przekonującą teorię, ale nie chce mi się-po co mam to robić, skoro wystarczy chcieć zapoznać się z historią, w tym współczesną? Wystarczy śledzić wydarzenia na bieżąco, żeby rozumieć, dlaczego ktoś mógłby chcieć zabić, zlikwidować, unieszkodliwić prezydenta(skąd ci przyszło do głowy, że ustepującego?).Bez urazy, ale te ostatnie pytania mnie rozbroiły. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: maman3... 22.04.10, 21:25 maman3 napisała: > Cherry.coke, potrafię sformułowac "jakąś" przekonującą teorię, ale > nie chce mi się Zmobilizuj sie prosze. Tylko oparta na faktach, a nie czytaniu z fusow. -po co mam to robić, skoro wystarczy chcieć zapoznać > się z historią, w tym współczesną? Wystarczy śledzić wydarzenia na > bieżąco, żeby rozumieć, dlaczego ktoś mógłby chcieć zabić, > zlikwidować, unieszkodliwić prezydenta(skąd ci przyszło do głowy, że > ustepującego?).Bez urazy, ale te ostatnie pytania mnie rozbroiły. Mnie bardziej rozbraja mysl o zamachu przez zarowki. I naprawde nie widze powodu wykonywania jakichs mocno nieudolnych zamachow na wlasnym terenie w symbolicznym momencie dla watpliwych korzysci politycznych. Polski prezydent to w duzej mierze kukla, Rosjanie nie sa glupi, a Polska to nie ich folwark, zeby sobie mieli likwidowac sto osob ze szczytow wladzy. Zaden dla nich problem wywolac u prezydenta atak serca, gdyby juz naprawde musieli. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: maman3... 22.04.10, 21:34 > Wystarczy śledzić wydarzenia na > bieżąco, żeby rozumieć, dlaczego ktoś mógłby chcieć zabić, > zlikwidować, unieszkodliwić prezydenta(skąd ci przyszło do głowy, że ustepującego?). Może stąd, że na jesieni miały być wybory prezydenckie? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:12 > Szczytem wszystkiego jest jednak sugerowanie, że człowiek, który > nagrał amatorski filmik z wypadku samolotu prezydenckiego nie żyje! Owszem, jest to szczyt. Idiotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:35 angazetka ja tego nie napisałam to fragmenty teori dziennikarza nie moje,ja tylko skopiowałam to tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:11 > nie sprawdza się ta wasza teoria ze z ludzi > nic nie zostało bo tam leży normalne ciało nie żadne sproszkowane. Jezu, kobieto, czy ty nie oglądałaś żadnego serwisu informacyjnego przez ostatnich 10 dni? Cześć ciał była w stanie umożliwiającym natychmiastowe rozpoznanie, a z części praktycznie nie było czego zbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 17:37 tak oglądałam i ja o tym wiem tylko to Wy twierdzicie jednogłośnie że tam z nikogo nic nie zostało i cała są jedną masą a nie całością.To nie są moje słowa tylko wszechobecnych obrończyń nieszczęśliwego wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:01 Nie sądze, by ktoś tu napisał, że ze wszystkich ciał była jedna masa, bo to ewidentnie przeczy temu, co wiemy. Ale z większości była (tylko 14 nadawało się do rozpoznania bez problemów). Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:06 Nadajace sie do rozpoznania = majace zachowana twarz. Niestety. Z ta masa chyba chodzi o to, ze napisalam "w proszku". Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:03 sabka22 napisała: > tak oglądałam i ja o tym wiem tylko to Wy twierdzicie jednogłośnie > że tam z nikogo nic nie zostało i cała są jedną masą a nie > całością.To nie są moje słowa tylko wszechobecnych obrończyń > nieszczęśliwego wypadku. Nawet te najlepiej zachowane ciala byly przeciez w paru czesciach. A podawano tez, ze wszyscy zbadani zmarli natychmiastowo na skutek ciezkich obrazen wewnetrznych przy uderzeniu o ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:08 A przepraszam skąd to twierdzenie?że zmarli natychmiast na skutek obrażeń wewnętrznych? Z tego co czytałam i mówią media nie było ani jednej sekcji zwłok a tylko ona może takie coś stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:11 Wiesz, w tej komisji do identyfikacji zwłoki byli lekarze... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:13 Oni,lekarze, się nie znają.I nie wszyscy zmarli od obrażeń wew,pilot przeżył wypadek,inny też,tylko ich dobili. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:16 sabka22 napisała: > A przepraszam skąd to twierdzenie?że zmarli natychmiast na skutek > obrażeń wewnętrznych? > Z tego co czytałam i mówią media nie było ani jednej sekcji zwłok a > tylko ona może takie coś stwierdzić. To czytaj wiecej: prezydenta zbadano na 100% z takim wlasnie wynikiem, o innych tez to czytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:20 a ja czytałam że nie było żadnych sekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:19 O prosze: www.tvn24.pl/-2,1651909,0,1,zgineli-od-wstrzasu-i-oparzen,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 19:07 No cos ty, przeciez to rosyjscy lekarze, tez wmieszani w spisek. A nawet gdyby to byli angielscy lekarze, to wiadomo ze Anglia z Rosja nie chce zadzierac, wiec utrzymuja wersje oficjalna, starannie zatajajac rany postrzalowe i klute Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_beauty Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:52 Taaak... Ciała zabitych były rozfragmentowane, ale oni na pewno nie umarli od razu... Dziewczyno , przeczytaj swoje wpisy i pomyśl nad nimi, może zauważysz, że to zwykły bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 19:01 wiesz sprawa się toczy na dwa fronty...mianowicie jedna teoria jest na temat filmu po katastrofie kiedy to słychać strzały i są pomówienia że ktos dobijał rannych.Druga jest taka że to nie był zwykły wypadek czyli zaplanowane działanie na czyjąś korzyść,a wtedy to że ciała są roztrząstkowane nie ma żadnego znaczenia. Nigdzie nie napisałam że wierze w to że strzelają do jeszcze żywych ludzi,bardziej przemawia za mną teoria planowanego działania....ale to tylko moje domysły.Teraz ty mi odpowiedz po co "bełkoczesz"kiedy nie wiesz o co mi chodzi? Jeśli to nie był wypadek to ciała mają prawo być w kawałkach,jeśli wypadek to równiez mogą być w kawałkach.A ty mieszasz dwie zasadnicze sprawy,zacznij czytać ze zrozumieniem to załapiesz o co chodzi DZIEWCZYNO. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 19:05 A generalnie chodzi o to, że bez teorii spiskowych świat byłby taki zwyczajny, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_beauty Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 19:51 Też odnoszę takie wrażenie. Zdarzył się straszny wypadek; jest to woda na młyn dla miłośników teorii spiskowych, rzeszy paranoików. A odnośnie filmu, to każdy może zobaczyć, to co chce. Wyobraźnia to wielka siła. Ja poza szczątkami samolotu, smugami dymu i gałęziami nic nie widzę. Ale jak pewien pacjent widział w nocy na sali chorych szczury sięgające wzrostem parapetu, to ja ich też nie widziałam. Może ułomna jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:09 Już nie o ten filmik mi chodzi bo pewnie zaniedługo to wyjaśnią. Chodzi głównie o te niejasności jeśli chodzi o tą katastrofe. Dlaczego kontroler lotu jest w areszcie i nikt nie ma do niego dostępu? Najbardziej dociera do mnie to że celowo podali złe dane i parametry dlatego pilot tak nisko leciał a nie wiedział że to nie pas startowy bo była gęsta mgła,dopiero gdy już praktycznie był 3m nad ziemią to podbił samolot w góre ale niestety trafił na drzewo. Nie wierze że to błąd pilota,on zaufał kontrolerowi który podawał mu namiary nie przypuszczał że leci na złym torze,a mgła nie pozwalała mu tego dostrzec. Dora koniec tej dyskusji bo do głowy dostane,poczekamy,zobaczymy co z tego wyjdzie o ile coś wyjdzie. Sama się sobie dziwie że aż tak mnie to nurtuje,dajmy sobie spokuj już bo niepotrzebnie się przeganiamy w coraz to nowszych doniesieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:19 > Już nie o ten filmik mi chodzi bo pewnie zaniedługo to wyjaśnią. > Chodzi głównie o te niejasności jeśli chodzi o tą katastrofe. > Dlaczego kontroler lotu jest w areszcie i nikt nie ma do niego > dostępu? Mozesz prosze podac link do tego aresztu kontrolera? Ciekawi mnie to. Po pierwsze, moze chca kogos oskarzyc w zwiazku z niezamknieciem lotniska (bardzo wskazane moim zdaniem). Po drugie, moze on cos rzeczywiscie zaniedbal. Wypowiadal sie bardzo nieskladnie, chyba ze byl w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:28 Jakieś 30min temu wpisałam w gogle katastrofa smoleńsk i na jakimś linku pisało o tym areszcie,może faktycznie tak jest tylko dlaczego twierdzą że to wina pilota skoro jeszcze nie ma zapisów czarnych skrzynek a wina pilota była komentowana już w tym samym dniu.Wiadomo że do tego trzeba dochodzenia nie 2godzinnego raczej.A teraz nagle tamtego zamkneli i nikt nie ma z nim kontaktu,coraz więcej niejasności. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 23.04.10, 09:14 Najbardziej dociera do mnie to że celowo podali złe dane i parametry dlatego pilot tak nisko leciał a nie wiedział że to nie pas startowy bo była gęsta mgła,dopiero gdy już praktycznie był 3m nad ziemią to podbił samolot w góre ale niestety trafił na drzewo. Poczekaj,to pilot nie ma aparatury pomiarowej na pokładzie?Polega na tym co mówią osoby trzecie? Że był na tym lotnisku kolejny raz to już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 19:09 Czy sadzisz,że lekarz nie umie rozpoznać na pierwszy rzut oka ofiary wypadku zmarłej na skutek rozległych obrażeń wew,a osoby która przeżyła wypadek i została zastrzelona? Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:04 Uważasz, że jakby rosyjski lekarz zobaczył, że jest kula, to pozwoliliby mu o tym powiedzieć. Gryzelda, sądząc po niku nie ma kilkunastu ani dwudziestu lat (może się mylę), trochę chyba do czego państwo rosyjskie a wcześniej radzieckie jest zdolne. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:07 el_jot napisała: > Uważasz, że jakby rosyjski lekarz zobaczył, że jest kula, to > pozwoliliby mu o tym powiedzieć. Gryzelda, sądząc po niku nie ma > kilkunastu ani dwudziestu lat (może się mylę), trochę chyba do > czego państwo rosyjskie a wcześniej radzieckie jest zdolne. Przepraszam, miało być: trochę chyba zdążyłaś się zorientować Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:18 el_jot napisała: > Uważasz, że jakby rosyjski lekarz zobaczył, że jest kula, to > pozwoliliby mu o tym powiedzieć. Gryzelda, sądząc po niku nie ma > kilkunastu ani dwudziestu lat (może się mylę), trochę chyba do > czego państwo rosyjskie a wcześniej radzieckie jest zdolne. I minister Kopacz tez jest w spisku. Ona przeciez wszystkich ogladala, a byla patologiem i dziure po kuli w niedawno zywych, chodzacych zwlokach pewnie raczej by zauwazyla. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:29 ja tam już nikomu nie wierze,no ale ja taka jestem nie opieram się na zdnaiu jednej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:30 Tam są też polscy lekarze, też zastraszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:36 jako pierwsi byli rosyjscy lekarze i patolodzy,nasi na drugim planie.To samo ze skrzynkami,2 najwarzniejsze mają rosjanie my mamy 3cią najmniej ważną. Na filmiku dziennikarza tvp widać czarną skrzynke,on nad nią stoi...a informacja o tym że znaleźiono pierwszą skrzynke pojawiła się kilkanaście godzin potem.Filmiku już nie ma nigdzie,a dziennikarzowi zabrano taśmy.Co chcą ukryć? Czy przy innych wypadkach też filmiki są natychmiast zdejmowane z youtube naprzykład?raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:37 dobra wiem byk NAJWAŻNIEJSZE.Bo zaraz sie posypie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:39 > jako pierwsi byli rosyjscy lekarze i patolodzy,nasi na drugim > planie Jakieś dowody? > To samo ze skrzynkami,2 najwarzniejsze mają rosjanie my mamy > 3cią najmniej ważną. Aha. A jak oceniasz ich wazność? > Czy przy innych wypadkach też filmiki są natychmiast zdejmowane z > youtube naprzykład? A powinny być, żeby ludzie nie głupieli aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 21:42 Juz o tym chyba gdzies pisalam, ale przy wszystkich katastrofach sluzby porzadkowe standardowo rekwiruja nagrania. Na calym swiecie, nie tylko w Rosji. Chodzi o to, ze swiadkowie mogli nagrac przebieg zdarzenia albo inne wazne wskazowki prowadzace do jego rozwiazania. Moja znajoma uczestniczyla w karambolu w Stanach i policja zrobila dokladnie tak samo. Zabierali karty z aparatow i komorki i informowali, ze po odbior mozna sie zglaszac na posterunek jakis tam. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 23.04.10, 09:18 Właśnie Ewa Kopacz wraca z resztą ciał do kraju.Była przy identyfikacji na podstawie DNA,podkreśla,że mieli dostęp do wszystkich raportów i danych,bardzo chwali współprace z ekipą rosyjską.Pewnie kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: koszule pod marynarką mieli białą 23.04.10, 09:28 Pewnie,że kłamie,bo jest z PO,a Ci z PO to pijacy(wieńce składane w stanie spożycia)i kłamcy(Tusk i jego matactwa po katastrofie). Nikt nie wie,co ona w tej Moskwie robiła... Odpowiedz Link Zgłoś
mamba1234 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 20:07 sabka22 napisała: > A przepraszam skąd to twierdzenie?że zmarli natychmiast na skutek > obrażeń wewnętrznych? > Z tego co czytałam i mówią media nie było ani jednej sekcji zwłok a > tylko ona może takie coś stwierdzić. Wiadomo, wystarczy sobie uprzytomnić, jaka siła działała na ciała - energia uderzenia jest ogromna, ciało przejmuje energię kinetyczną tak, jakby ważyło w trakcie zderzenia kilkadziesiąt ton. Wiadomo, że energia, która gdzieś uderza, musi mieć ujście. Jak myślisz, gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: koszule pod marynarką mieli białą 22.04.10, 18:04 Ależ na zdjęciach z rosyjskiego portalu jest jedno ciało(widoczne na zdjęciu) prawie w całości.Ale są tez ciała w rozsypce,i tu tylko DNA pozwała ustalić kto to. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Zamach słowo tabu 22.04.10, 19:59 lukaszwarzecha.salon24.pl/172598,zamach-slowo-tabu Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Zamach słowo tabu 22.04.10, 20:12 też to czytałam,czyli nie tylko cząstka emam ma teorie spiskową,znalazł się nawet jakiś dziennikarz.Ruscy są zdolni do WSZYSTKIEGO wiadomo to od dawna i dziwne że reszta tego nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zamach słowo tabu 22.04.10, 20:32 Ludzie ogólnie są zdolni do wszystkiego, a papier i internet są cierpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Zamach słowo tabu 22.04.10, 20:34 He,he,warzecha to autorytet dziennikarski.Znany manipulant słowem,"Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy" to jedna z jego perełek,ale czego można oczekiwać od komentatora"Faktu".Niusów wyssanych z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama pełne wyjasnieni sprawy 22.04.10, 20:25 "I wszystko jasne - Rosjanie podczas technicznego przeglądu zepsuli Tupolewa, po czym przed lądowaniem Polaków rozpuścili sztuczną mgłę i podstawili drzewo. Wszystko to po to, by zebrać na uroczystościach pogrzebowych przywódców państw świata. Putin, żeby nie wzbudzać podejrzeń, wysłał z Rosji niczego nie spodziewającego się Miedwiediewa. Gdy wszyscy zbiorą się w jednym miejscu, wysadzi Wawel wraz z celebrytami i wraz z Łukaszenką przejmie władzę nad pozbawionym czołowych polityków światem. Tymczasem plany Putina przejrzał prezydent Islandii, Ólafur Ragnar Grímsson. Wypuścił on z wulkanu, który stanowi główną siłę militarną kraju, wielką chmurę pyłu i skierował ją na Polskę, by udaremnić uroczystości. Na szczęście Islandia uratowała świat... " Znalazłam na innym forumie Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: pełne wyjasnieni sprawy 22.04.10, 20:33 A to nie bylo tak, ze Grimsson, zazdrosny o sukces terrorystyczny Putina, pomyslal : "Jesli jemu sie udalo ich zalatwic byle kawalkiem, to ja im pokaze moja WIELKA CHMURA?" Tylko troche niedopracowal harmonogramu,albo i wiatry nie chcialy wspolpracowac (niech to IPN sprawdzi) i chmura, zamiast zaatakowac ladujace w Krakowie delegacje, ujawnila sie za wczesnie i caly plan diabli wzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: pełne wyjasnieni sprawy 22.04.10, 20:39 To może odkryć wielka niezależna międzynarodowa komisja pod bezstronnym przewodnictwem niezależnego przewodniczącego. Ja bym połączyła obie teorie. Grimson wraz Putinem chcieli wspólne opanować świat. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: pełne wyjasnieni sprawy 22.04.10, 20:47 I dla kamuflażu kryją się za Miedwiedjewem,który i tak zawsze wygląda jak człowiek mający przyłożony do pleców rewolwer. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: pełne wyjasnieni sprawy 22.04.10, 20:50 jesli o takich chodzi to i Pawlak jest zamieszany. Tylko że on wygląda jakby za nim czołg stał. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do czego 22.04.10, 20:48 może być zdolny Putin, trochę więcej czytania, ale ematki lubią czytać: "Korporacja zabójców" Jurij Felsztyński, Władimir Pribyłowski. To by było na tyle, dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 22.04.10, 21:14 el_jot napisała: > może być zdolny Putin, trochę więcej czytania, ale ematki lubią > czytać: "Korporacja zabójców" Jurij Felsztyński, Władimir > Pribyłowski. To by było na tyle, dziękuję za uwagę. Ja wiem doskonale, do czego jest zdolny Putin. Moim zdaniem to socjopata. Po prostu nie uwazam, ze jest glupi. To spiskowcy stawiaja Polske na poziomie jakiegos pieciorzednego panstewka, ktorego cala czolowke Rosja sobie ot tak wysadza. Polska jest waznym panstwem w Europie - niestety dla stronnictwa Kaczynskich bynajmniej nie sila prezydenta. Wyobrazacie sobie, ze Putin wydaje rozkaz stracenia samolotu z rzadem Hiszpanii? Prezydentem Czech? Wykrecajac zarowki? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 22.04.10, 21:35 Cherry.coke Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 22.04.10, 22:06 Czy ktoras ze zwolenniczek tych teorii spiskowych, byla kiedys swiadkiem jakis tragicznych wydarzen? Bo to dosc klasyczne, ze przy takich wstrzasajacych nami tragediach, nagle wymyslamy, dopowiadamy, koloryzujemy, itd. Sama moglam to obserwowac jakis czas temu, bedac zaangazowana w jakis sposob w sprawe oskarzonego o zabojstwo. I historie, ktore zostaly w tym dramacie, stworzone przez dziesiatki ludzi, sa po prostu przerazajace. Ludzie nie maja absolutnie zadnych hamulcow, zeby zablysnac w szerszym gronie. I tu pojawia sie identyczny mechanizm. Co do Gagora, to doprecyzujmy, ze byl on jednym z faworytow, a to chyba nie jest tozsame z otrzymaniem stanowiska. Zaczyna mnie przerazac ta psychoza dot. katastrofy i wizja tego, ze prezydentem moglby zostac Kaczynski J. poniewaz wtedy zacznie sie robic niebezpiecznie. Ludzie ze spiskami w glowie, z reguly chodza na biala (ale wtedy nie machaja rekami, bo im je wiaza) I sa oni o tyle grozni, ze w koncu przebiora miarke i wtedy dopiero bedzie powtorka z Katynia. Oszolomstwo jest niezdrowe i jako takie powinno byc izolowane. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 22.04.10, 22:11 cherry.coke napisała: Po > prostu nie uwazam, ze jest glupi. Nie nie, różnie można o nim mówić, ale nie to, że jest głupi. Wyobrazacie sobie, ze Putin wydaje rozkaz stracenia samolotu z rzadem Hiszpanii > ? > Prezydentem Czech? Wykrecajac zarowki? Nie, nie wyobrażam sobie tego. Ale mogę sobie wyobrazić, że mógłby dać rozkaz strącenia samolotu z polskim prezydentem, bo Polska przez Rosję jest traktowana jako kraj, który im się wymknął spod kontroli i nie mogą się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 22.04.10, 22:19 > Polska przez > Rosję jest traktowana jako kraj, który im się wymknął spod kontroli > i nie mogą się z tym pogodzić. no - to jest najgłupszy argument, jaki słyszalam... rozumiem, że teraz czas na zamach głow panstw: Czech, Słowacji, Rumunii, Węgier, Bułgarii, że o Litwie, Łotwie, Estonii i kilku innych nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
maman3 Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 22.04.10, 22:32 Iwles, dziecko, to, że nie rozumiesz, to jeszcze nie znaczy, że to głupi argument. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 23.04.10, 06:38 Tyle lat czekali żeby "dać klapsa" za to wyrwanie się spod kontroli.Przy okazji nagłośnili sprawę Katynia,którą tyle lat starali się ukryć.I żeby nie było już żadnych wątpliwości zrobili to na własnym terenie,bo wiadomo sami prowadzą śledztwo,dobijają biegających pasażerów i nie dziwne,że tak szybko zidentyfikowali z porównania DNA?Aż dziwne,że tych filmików nie usunęli z netu(to najdziwniejsze)i co wnikliwsze umysły szybko przeanalizowały wszystko co widać i słychać.Bo o takich oczywistościach jak rozpylona mgła,źle wyskalowane przyrządy,czy zmuszenie wręcz pilota do lądowania to nie wspomnę bo to więcej niż pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 22.04.10, 22:23 > Nie, nie wyobrażam sobie tego. Ale mogę sobie wyobrazić, że mógłby > dać rozkaz strącenia samolotu z polskim prezydentem, bo Polska przez > Rosję jest traktowana jako kraj, który im się wymknął spod kontroli > i nie mogą się z tym pogodzić. To by bylo wlasnie glupie, a oni jak sie zgodzilysmy nie sa glupi. Nawet Saakaszwili zyje. Przeciez wystarczylby jakis glupi blad i przy udowodnieniu im spisku maja wojne z NATO. Naprawde myslisz, ze ta gra jest warta swieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 23.04.10, 08:24 Jak juz stracac samolot, to latwiej by bylo podczas wycieczki do Gruzji, zablakana rakieta, te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Dla tych co nie przyjmują do wiadomości do cz 23.04.10, 09:01 Moja babcia mówiła"ruskie są wredne,ale nie głupie",a w znajomości Rosjan doświadczenie miała spore. Marnego ,bułgarskiego pisarza,dysydenta uśmiercono w Londynie(daleko od ZSRR) przy pomocy parasola.Ktoś wbił mu go w nogę w londyńskim metrze,powiedział "przepraszam" i odszedł.Wstrzyknięto śmiertelną dawkę rycyny.Działo się to 30 lat temu,pisarz nie był kimś ważnym,ale aby ukryć zbrodnie KGB nie posłużyło się pistoletem. Prezydenta sporego kraju,należącego do NATO i U.E. oraz jego(ważnych) znanych na forum europejskim współpasażerów dobijano strzałami,po wcześniejszym spowodowaniu wypadku(kiedy cały świat patrzy Rosjanom "na ręce")i wszystko to rozgrywa się na ich własnym terenie. Absurd i wizje tworzone w chorej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś