kub-ma 01.05.10, 10:46 Suszycie pranie na balkonie? Niektórzy twierdzą, że to straszny obciach, inni, że nie ma jak ubrania wysuszone na powietrzu. Której opcji się trzymacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 10:48 Suszę. Mam głęboko gdzieś, czy to ktoś uważa za obciach, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:44 Nie czujesz żadnego dyskomfortu,że połowa osiedla wie,że nosisz stringi w panterkę i biustonosz w kwiatki? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:53 Większy dyskomfort powoduje u mnie ktoś, kto bardzo chce być kontrowersyjny, ale nie bardzo mu to wychodzi. Ech, jesteś taka ostra w komentarzach, że zaraz pokaleczę sobie paluszki! Zwijaj się trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Suszenie na balkonie 02.05.10, 17:57 Stringi radośnie powiewające na sznurze na III piętrze lub wyżej naprawdę niezbyt dadzą się odróżnić od niewinnej kokardki do włosów. A konia z rzędem temu, kto dostrzeże, że biustonosz jest w kwiatki! Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 10:49 Oczywiście, że suszę. Mam stojącą suszarkę, więc przeestetyzowanych oczu nie powinna oburzaćp Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 10:50 Suszę, rozkładam moją suszarkę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 10:51 jak miałam balkon, to suszyłam teraz nie mam i żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:45 A jak zerwie się wiatr? Pomyśl,jaki obciach gdy cała czerwona na twarzy musisz zejść do 60-letniego sąsiada niżej i poprosić o zwrot czerwonych koronek które znalazły się na jego balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:57 Słyszałaś o klamerkach? Ty w tym trollowaniu jesteś naprawdę beznadziejna, może daj sobie spokój? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:04 Kiedyś chciałam i nawet ogłosiłam oficjalnie na jednym z for prywatnych,ale wszyscy wtedy uderzyli w płacz żebym została. Tom została Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:15 Ale uderzyli, taaa, jasne, pamiętam tamtą dyskusję. Jesteś po prostu cienka jak polsilver, w tym tkwi problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:00 Ale przynajmniej nie suszę majtek na widoku całego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:27 Za to obnażasz się w inny sposób...który dla niektórych jest równie mało wyrafinowany jak dla ciebie widok majtek sąsiadki wiszących na JEJ balkonie......mniej zadzierania...głowy na cudze balkony i będziesz zdrowszap Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 10:53 Suszę. Po to cały blok ma specjalne linki zamontowane na balkonach żeby na nich rozwieszać pranie. No, chyba że nie zajarzyłam tej koncepcji Mam też suszarkę która stawiam na balkonie (i nikt jej z zewnątrz nie widzi) i na niej suszę bieliznę Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:46 Mało estetyczne bloki w tym Waszych Czechach. Nawet w Polsce powoli odchodzi się od dekorowania balkonów bielizną. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:53 Coś ci wena siada. Bloki takie jak wszędzie. Nasz jest trzypiętrowy i balkony są osadzone jakby z tyłu bloku, nie nad wejściami. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 10:54 Oczywiscie, że suszę. Może według tych niektorych lepiej wyglada pranie rozwieszone w salonie?. Sorry, ale zdecydowana większosć ma mieszkania nie przekraczające 60-70 mkw i zazwyczaj nie ma miejca na wydzielenie suszarni, pralni itd... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 10:58 Suszymy i mamy gdzieś, czy razi to czyjeś poczucie estetyki. Jak się dorobię wielkiego domu z ogrodem, będę suszyć pranie w suszarni. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:00 Mam ogromna suszarkę na tarasie i tam suszę pranie.A do tego dostawiam jeszcze suszarki rozkładane. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:48 Typowo polskie podejście. Liczy się tylko własny czubek nosa,co tam inni i dobro wspólne oszpecone przez wielkie majty w rozmiarze XXL i sprany stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:28 szuszę , ale mnie usprawiedliwia fakt, że mam ładną bieliznę i do tego w odpowiednim rozmiarze Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Suszenie na balkonie 02.05.10, 10:48 To już nie czerwone koronkowe stringi a wielkie majtochy ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 02.05.10, 18:04 Koronkowe stringi też mogą być w rozmiarze XXL: Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:01 susze i mam w nosie, co ludzie sadza. Kiedy mialam balkon, sznurki byly umocowane na poziomie balustrady, wiec sasiedzi nie widzieli wiszacych gaci, teraz jesli sie upra, to moga zobaczyc, bo susze na tarasie na tylach domu. Lubie zapach wysuszonego na sloncu prania, zwlaszca latem pranie wysycha blyskawicznie i jest ekologicznie (tu, gdzie mieszkam, autochtoni wola suszarki bebnowe, straszne pozeracze pradu). Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:07 Suszę na balkonie,ale wychodzi on na podwórko oddzielające dwa bloki.Gdybym mieszkała w centrum,a balkon wychodziłby na ulicę nie wieszałabym na nim,ale raczej nie ze względu na zniesmaczenie przypadkowych przechodniów. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:15 całe życie suszę pranie na balkonie i do głowy by mi nie przyszło,że to jest obciachowe czy coś w tym stylu.. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:19 Wydaje mi sie, ze obciachem jest wieszac pranie wysoko...te powiewajace biustonosze i kalesony... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:22 W życiu nie suszyłam gaci i kalesonów na balkonie.Wieszam wysoko np bieliznę pościelową,spodnie.Gdyby wstydziła się jakości tych rzeczy podczas suszenia to jakżeby mogła je nosić? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:27 Wieszam wysoko np bieliznę > pościelową,spodnie. nie czujesz, ze to obciach? Widok jak w slamsach. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:34 Do powstania slamsów potrzebne jest coś więcej niż pranie na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:41 "Do powstania slamsów potrzebne jest coś więcej niż pranie na balkonie. " wiem ;p, ale mam takie nieodlaczne wrazenie, gdy przejezdzam obok blokow osiedli z wielkiej plyty- te powiewajace reformy, ściery...- normalnie slums a`la Europa Wschodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:55 > normalnie slums a`la Europa Wschodnia. Lub slums a'la piękna, zabytkowa Wenecja Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Suszenie na balkonie 02.05.10, 17:32 w centrum Wenecji, uliczkach odwiedzanych przez turystów - tych gaci na sznurkach nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:01 Ze też wasze wrażliwe oczęta zawsze na tych gaciach spoczną to dopiero zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:09 Dokładnie Rita. Niestety Polacy muszą mieć więcej czasu żeby dojrzeć do zmian społecznych,nawet w tak dość drobnej kwestii jaką jest suszenie prania na balkonie (za granicą spotykane faktycznie tylko w dzielnicach slumsowych-nie ma co się obrażać). Powoli jednak to się zmienia. Na nowych osiedlach (nie wspominając o apartamentowcach) prawie już nikt nie suszy prania na balkonie czy tarasie. Coraz mniej także suszy w starszym budownictwie a jak już to starają się to robić w miarę dyskretnie (nie u góry tylko suszarka na ziemi). Trochę się jednak zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
undomestic_goddess Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 15:29 Ty chyba malo tej zagranicy widzialas Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 21:41 rita75 to gdzie mają ludzie suszyć pranie, jeśli mieszkają w bloku? Mają tylko mieszkanie do dyspozycji i balkon, nic więcej, no to jak? A w mieszkaniu dodam nie ma oddzielnego pokoju typu pralnia, a np. łazienka nie ma okna i jest lato czyli grzejniki nie grzeją, to w którym pokoju rozstawiasz?.. ile Ci schnie, bo na balkonie latem to w jeden dzień. Ja wieszam na balkonie, jest to dla mnie normalne, widzę, że wszyscy wokół wieszają i nigdy nie przyglądam się co tam wisi i powiewa, ot pranie to pranie, nie wzbudza mojej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:00 Co prawda nigdy w slumsach nie byłam,ale gdyby taka pościel tam się suszyła,nikt by nie nazwał tych ludzi biedakami Nie nie czuje,a ty jak widzisz to masz zaburzone poczucie estetyki? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 21:26 >całe życie suszę pranie na balkonie i do głowy by mi nie przyszło,że to jest obciachowe czy coś w tym stylu.. Człowiek uczy się całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:12 > Której opcji się trzymacie? jezeli sie suszy na balkonie, nalezy robi to dyskretnie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:15 Bo nie każdy sąsiad musi wiedzieć,że preferujesz majtki w kwiatki a mąż bokserki w pieski? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:08 Nie wieszam bielizny na balkonie więc? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 20:29 Nie ma obowiazku sie przygladac. A jesli nawet zobaczy - och, ach, to po prostu straszne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Suszenie na balkonie 02.05.10, 13:01 lepiej zeby sasiad w windzie lub tramwaju poczul zapach zawilgoconych niedosnietych brudnych ubran i majtasów - twoich Odpowiedz Link Zgłoś
serniczkowa Nie słyszałam, by to obciach był 01.05.10, 11:16 Nawet się nie zastanwiam. Suszę i już. Inni też suszą. Ot, normalne zycie się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:24 Suszę. Mam rozstawioną suszarkę, ale jak więcej do suszenia, to i sznurki. Miałam sąsiada, ktory sie o to pieklil, przekonujac, ze "w Niemczech to nie do pomyślenia". Ale kto mnie przekona, ze u nas powinno byc jak w Niemczech, a nie jak - na przyklad - we Wloszech? No i uwielbiam zapach ciuchow suszonych na dworze PS Gacie wieszam tak, żeby co bardziej pruderyjnych nie biły po oczach - biustonosze zaleznie od nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:29 > Gacie wieszam tak, żeby co bardziej pruderyjnych nie biły po oczach - > biustonosze zaleznie od nastroju. tu nie chodzi o pruderie...lecz widoki a`la dzielnica biedoty Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:57 rita75 napisała: > > tu nie chodzi o pruderie...lecz widoki a`la dzielnica biedoty Rozumiem ze bogaci gaci nie noszą? Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:01 nangaparbat3 napisała: > rita75 napisała: > > > > > tu nie chodzi o pruderie...lecz widoki a`la dzielnica biedoty > > Rozumiem ze bogaci gaci nie noszą? bogaci nie musza majtek nosic, bo maja 50 par spodni, wiec codziennie moga zmieniac po kilka razy, zamiast majtek D biustonoszy bogate babki tez nie nosza, bo przeciez wszystkie maja piekne jedrne biusty po operacjach plastycznych bogatym bielizna niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczkaija Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:16 > bogaci nie musza majtek nosic, bo maja 50 par spodni, wiec codziennie moga > zmieniac po kilka razy, zamiast majtek D > biustonoszy bogate babki tez nie nosza, bo przeciez wszystkie maja piekne > jedrne biusty po operacjach plastycznych > bogatym bielizna niepotrzebna > > dokładnie to samo miałam napisać bogaci bieliznę ubierają tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:13 Nie suszą jej na widoku. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:03 Bo bogaci tego świata wszak nie piorą hehehe W sumie dobry sposób na polepszenie własnej sytuacji w oczach sąsiadów.Nie piorę(nie suszę wszak),kupuje następne Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:55 Bogaci mają suszarnie zapewne, albo używają pożeraczy prądu, czyli suszarek bębnowych, które w dodatku niszczą ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: Suszenie na balkonie 06.05.10, 08:21 Bzdura. Nic nie niszczą. Używam suszarki półtora roku i nic się nie zniszczyło. Trzeba tylko umieć czytać metki i nie pchać do nich tego, czego nie wolno, oraz dostosować temperaturę. A ile prasowania mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:29 Oczywiście, że suszę, a gdzie mam suszyć? Zimą jest koszmar, na balkonie nie wyschnie, w domu nie ma miejsca na suszarkę i tez niż nie chce schnąć mimo włączonego centralnego. Pranie sobie wisi na balkonie od wiosny do jesieni. A jak kogoś to oburza, to niech nie patrzy. A bieliznę mam ładną, więc może sobie wisieć na widoku, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:11 A moją bieliznę widzi tylko mąż a nie wszyscy sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:14 > A moją bieliznę widzi tylko mąż Wow,ty też na nią nie patrzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:29 No właśnie, chodzi o sposób prezentowania prania: mam rozstawianą suszarkę, z zewnątrz wieszam duże rzeczy, by zakryły bieliznę. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 11:45 Ja bym sobie chętnie wysuszyła, ale mam taki balkon, że byłoby widać, a wstydziłabym się wystawiać swoje ciuchy, nie podobają mi się takie wystawki. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:05 > wstydziłabym się wystawiać swoje ciuchy Ja ten problem rozwiązałam inaczej.Mam ładne ciuchy,nie muszę się ich wstydzić Odpowiedz Link Zgłoś
dootchka Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:15 Suszenie prania na balkonie to obciach????? Boshhhh, cóż za absurd i dulszczyzna!!!! Obciachem jest, gdy ktoś wychodzi z psem na dwór, pies nawali kupę, a właściciel nie posprząta, tylko się rozgląda, czy nikt nie widzi. Innym obciachem jest rzucanie papierków na ulicę i zaśmiecanie swojego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:50 Tak.To obciach. W Niemczech i innych krajach mogłabyś dostać mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:13 Nie mieszkam w Niemczech,czy innych krajach,więc.... Odpowiedz Link Zgłoś
undomestic_goddess Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 15:33 Zdefiniuj inne kraje, prosze, bo poza USA nie przychodza mi do glowy. A nawet w USA ludzie odkrywaja, ile to taniej tak suszyc i ekologiczniej. Suszenie prania na balkonie przezywa swoj renesans i jest bardzo en vogue. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:14 suszę na suszarce wystawionej na balkon, nie widać jej Nigdy bym nie powiesiła prania na sznurkach zawieszonych pod sufitem Nie ma to jak widok cudzych gaci powiewający na wietrze A i w łazience też nie mam suszarki, jak mam pranie to rozstawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni692 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 12:21 Mam suszarke juz w pralce, ktora stoi w suszarni, poza tym moge pranie suszyc na suszarce w ogrodzie za domem, co by nieprzyjemnych widokow nie wywolywac . Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 własnie w tym rzecz 01.05.10, 12:33 Problem własnie w tym, ze nie dla wszystkich one "nieprzyjemne". Bo tez wlasciwie co nieprzyjemnego jest w suszących się - nawet - tych nieszczęsnych gaciach, jesli świeżo uprane? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: własnie w tym rzecz 01.05.10, 12:49 Brak estetyki? W wielu krajach za suszenie na balkonie dostałabyś mandat lub inną karę pieniężną. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: własnie w tym rzecz 01.05.10, 12:54 Na szczęście nie jesteśmy w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: własnie w tym rzecz 01.05.10, 14:09 Ale u nas nie ma kar,więc co nie zabronione..... Brzydzisz sie widoku bielizny?Wow,jak zatem kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 W niektórych krajach 01.05.10, 21:46 za odkrycie twarzy dostałabyś niezłe baty. Rozumiem, że z domu wychodzisz tylko w czyimś towarzystwie. Wracając do prania, wieszam za domem, jak wiele innych osób. Pomimo tego sąsiad i tak ma muchy w nosie mimo tego, że aby to moje pranie zobaczyć, musi zajrzeć za płot. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:01 Susze w ogrodzie na linkach jak tylko jest odpowiednia pogoda. Tak, zdecydowanie uwazam ze nie ma jak wysuszone na swiezym powietrzu. Mam ogrod wiec na balkonie suszyc nie musze, ale gdybym dysponowala tylko balkonem na pewno suszylabym tam pranie. Nie widze w tym nic ''obciachowego''. Robi tak wiekszosc moich znajomych w roznych krajach na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczkaija Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:23 gdybym miała balkon suszyła bym ale umiejętnie tzn na suszarce lub linkach. Większe z przodu a bielizna z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczkaija Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:24 a co powiecie na pranie wiszące przed blokiem na sznurkach?? w większości miastach dalej to funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:34 Dawno tego nie widzialam - ale ja lubie ten widok: w suszącym sie praniu jest cos radosnego i budzacego nadzieje. "Nad snieg bielszym sie stanę..." Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 13:39 a co powiecie na pranie wiszące przed blokiem na sznurkach?? w większości > miastach dalej to funkcjonuje A co jest takiego dziwnego w tym, ze ludzie mieszkajacy w blokach, susza pranie na linkach przed blokiem lub na balkonie? Zranione uczucia estetyczne? Za to ''wysikiwanie'' dzieci na trwace obok piaskownicy i hustawki na oczach innych ok. no i te kawalki szkiel, pety, a czesto i wlasciciele z psami na spacerku na placach zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:00 Zdarza mi się. Suszarka do salonu też wejdzie, ale wygląda to średnio. Odpowiednie rozwieszenie prania niweluje problem widoku bielizny przez wszystkich naokoło - bielizna w środku, bluzki + spodnie, czy też ręczniki albo pościel na zewnątrz. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:16 > Odpowiednie rozwieszenie prania niweluje problem widoku bielizny przez > wszystkich naokoło - bielizna w środku, bluzki + spodnie, czy też ręczniki albo > pościel na zewnątrz. Proste. No nie dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 21:12 A to sorry. Mogę udzielać lekcji - jak wieszać pranie tak, żeby gatki nie były na zewnątrz. Za bardzo drobną opłatą Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:27 susze na balkonie, ale nie wieszam "u sufitu" tylko na rozkladanej suszarce, której nie widać specjalnie. Nie wiem co strasznego w suszeniu na balkonie. Lepsze już pranie wiuchające na wietrze niż graciarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 14:55 aleście się niektóre uczepiły tych gaci..piorę również bluzki,spodnie,pościel,ręczniki.i to właśnie wieszam na balkonie,na sznurku pod sufitem. te tak bardzo nieestetyczne i obciachowe gacie,będące symbolem slumsów,wieszam w łazience. i mieszkam w bloku z wielkiej płyty-tak,tam też mieszkają normalni ludzie.to nie slumsy.tak mieszka jak sądzę z połowa społeczeństwa. i jakie to niewiarygodne szczęście,że nie mieszkam w Niemczech lub tych innych krajach- w Polsce na własnym balkonie mogę wieszać tyle majtek ile chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Suszenie na balkonie 02.05.10, 18:06 >i jakie to niewiarygodne szczęście,że nie mieszkam w Niemczech lub tych innych krajach- w Polsce na własnym balkonie mogę wieszać tyle majtek ile chcę. Mogę wstawić do sygnaturki tę złotą myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 15:16 mieszkamy na parterze i nie mamy balkonu, ale gdybysmy go mieli, suszylibysmy. moi znajomi, ktorzy maja balkony, susza. Odpowiedz Link Zgłoś
undomestic_goddess Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 15:38 Jasne, ze susze. Stawiam suszarki na balkonie. Jedno ale jakie mam to paskudne sa te suszarki, ktore sa do balkonowych daszkow podczepione i wiszace na nich prania zaslania ludziom okna. Brzydko to wyglada strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosjanka Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 19:35 hm, bielizny nie suszę z jednego ważnego powodu - kradną. Nie spodnie bluzki czy coś tam , ale właśnie majtki i biustonosze. Raz wywiesiłam "dyskretnie" pomiędzy innymi ciuchami (na parterze) i zniknęły! Teraz po przeczytaniu wątku myślę, że kogoś uraziłam i zostałam ukarana Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 19:50 nie lubie suszenia na balkonie podobnie jak przed domem na sznurze wychodzac na balkon nie musze wszak chciec ogladac sasiadowych gaci mieszkam w domku, wiec niejako mnie to nie dotyczy poniekad staram sie to balkonowe suszenie wytlumaczyc - jesli mieszkanie male gdzi esuszyc, gdzie rozstawic suszarke - jesli w lazience wilgotno, to pranie schnie i schnie calymi dniami.... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 19:52 ja osobiscie susze w ogrodzie za domem tak coby sie w oczy nie rzucalo na powietrzu szybciej schnie, ale czarne blakna od slonca Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 19:57 gazeta co jej placa pulta sioe ze to tylko w polsce tak hehehe - w stolicy portugalii w centum miasta pranie przepieknie zwieszalo sie nad ogrodkiem knajpianym z okna dla mnie to bylo przegiecie ale tam jak widac nie a cywilizowany kraj hehehe malo w zyciu gazeto widzialas dlatego tak wiele cioe bulwersuje Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 specially for gazeta 01.05.10, 20:01 i co zdziwko? to lizbona - droga do zamku swietego jerzego scisle centrum miasta tak jak krakow pod wawelem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: specially for gazeta 01.05.10, 20:32 To straszne! Jak oni mogą! Powinni przyjechac Niemcy i nauczyc ich prawdziwej kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: specially for gazeta 01.05.10, 21:05 A to Inowroclaw. Swoja drogą, widziałam coś takiego w Marabelli (południe Hiszpanii - miasteczko uwielbiane przez snobów) i przystanęłam zastanawiając się nad mechanizmem dzialania tego urządzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: specially for gazeta 01.05.10, 22:24 Ja widzialam w Wenecji jak to "urzadzenie" dziala Pani wiesza jeden ciuch i przeciaga druga linke robiac miejsce na nastepny i tak do konca czyli az zapelni praniem cala szerokosc uliczki Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: specially for gazeta 01.05.10, 21:27 Naprawdę podoba Ci się ten obrazek? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: specially for gazeta 01.05.10, 21:45 zastanawiam sie czy "umisz" ty czytac ... ze zrozumieniem napisalas ze polaczki i tak dalej to udowadniam ci ze portugalczycy tez i to w co drugim oknie!!! i nikt nie zastanawia sie nad estetyka i zaburzeniami jej poczucia u tobie podobnych elza78 napisała: > dla mnie to bylo przegiecie ale tam jak widac nie a > cywilizowany kraj hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: specially for gazeta 01.05.10, 22:27 jakos gosciom tej restauracji nie przeszkadzaze tuz nad ich stolikiem susza sie gacie i przescieradla Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: specially for gazeta 03.05.10, 09:32 swego czasu bawiulismy sie nowoscia w mapach google ktora pozwala na zwiedzanie miasta (na razie tylko niektorych, lizbona tam rowniez jest. i to co pierwsze postanowilismy zobaczyc to to czy pranie nadal sie suszy nad ta knajpa, bo wiadomo mogl to byc przypadek nie wiem dziecko chore czy cos i trzeba bylo wywiesic bo sie nadmiarowo nagle zrobilo do prania, no ale nasze googlowe odkrycie rozwialo nasze watpliwosci - pranie jest i ma sie dobrze, znaczy ze w innych europejskich miastach maja na to wylozone gdzie kto wiesza swoje majty tak zwane wolnoc tomku w swoim domku Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: specially for gazeta 03.05.10, 16:05 Po drugiej stronie oceanu, w kanadyjskiej prowincji Ontario rowniez pranie mozna wieszac na zewnatrz, zakaz zlikwidowano 2 lata temu, a przez jakis czas zachecala mieszkancow prowincji do wywieszania prania reklama " in Ontario the clothlines are in" www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20080418/clotheslines_ban_080418/20080418?hub=CTVNewsAt11 Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 20:00 Suszyłabym namiętnie, ale nade mną mieszka niereformowalna kobieta trzepiąca na balkonie wszystko łącznie z dywanami. Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 20:06 TAK, suszymy Mamy balkon "zabudowany" (tzw.loggia), w dodatku "boczny", czyli nie mamy obok (ani z prawej ani z lewej) żadnego sasiadującego balkonu - tylko pod lub nad nami No i suszarkę mamy stojącą - tak więc nikt postronny naszego prania nie widzi Tak może być? Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Suszenie na balkonie 01.05.10, 20:17 W Warszawie suszyłam. Na nowym, strzeżonym osiedlu, a balkon wychodził na kościół Tu nie suszę, bo boję się wyjść na balkon, trochę za wysoko mieszkam. A sznurki na podwórku widziałam. Uwaga uwaga. Centrum jednego z największych miast europejskich. Prestiżowa okolica. Przez środek podwórka rozciągnięta linka, na której powiewają prześcieradła Odpowiedz Link Zgłoś