magdakingaklara 19.05.10, 22:23 Jestem ciekawa czy ktoras z emama na dziecko z adopcji na odlegkość?? Ja osoboscie od 2 lat mam dzecko w Mongolii Czym zescie sie kierowaly lub co spowodowalo o tej adopcji?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kina1 Re: Adopcja na odległość 20.05.10, 00:20 Ja mam synka w Afryce. Czym się kierowalam -oczywiście chęcią pomocy dziecku, czym można więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
pina2405 [...] 14.02.18, 12:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d lepiej konkretnie... 14.02.18, 12:25 nie wiem, jak w toim przypadku, ale w wiekszosc instytucji ktore sie tu zglaszaja .. dostajesz jakies tam fotki itd..ale jak poprosisz o konkretny adrees dziecka..bo np chcialabys je odwiedzic to juz nic z tego. Niestety do dzeicka dociera jakies 50% tego co ludzie wplacaja..reszta idzie na administracje itd. Poza tym na jedno dziecko przypada czasem 100 osob..bo te pieniadze de fecto ida na ogolne konto, a nie do konretnego dziecka. Tak dziala wiekszosc instytucji. Ja wspomagam dziewczynka z Namibii. Ale poznalem jej mama kiedy tam bylem na urlopie. Zabralem ja stopem do szpitala. Byla w ciazy i taszczyla ze soba 3 latke jeszcze. Place jej za szkole. Pieniadze wywslam bezposrednio do szkoly, a te mnie informuje czy dziecko chodzi do szkoly czy nie. Dziewczynka juz konczy szkole i uczy sie duzo ponad przecietna. Place tez za ksiazki itd... Zrob test i zapytaj o adres dziecka, powiedz ze chcialabys pojechac w najblizszym czasie do Mongolii i byc moze byc dziecko odwiedzila. Odpowiedz Link Zgłoś
lilomilo Re: lepiej konkretnie... 14.02.18, 13:02 chyba tak to działa w większości instytucji, że część wpłat jest przekazywana na działalność statutową. Ja wspieram na na www.siepomaga.pl/ i jestem świadoma, że całość pieniędzy nie jest przekazywana dla potrzebujących. Adopcja na odległość wydaje mi się taka trochę abstrakcyjna, zbyt odległa. Wolę działać bardziej lokalnie. Z drugiej strony, nieważne jak, ważne, że pomagamy, czy to w Pl czy w dalekich zakątkach świata Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi magdakingaklara 14.02.18, 12:30 Proszę zmniejszyć sygnaturkę: forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: magdakingaklara 14.02.18, 14:20 W końcu i ja się nabrałam na spamerski chwyt. Odpowiedz Link Zgłoś