angelina123 25.06.10, 15:17 Czy mając oszczędności ok 30 000 pln nie martwiłybyście sie o utratę pracy i zdecydowały na roczny urlop żyjąc z zarobków męża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwles Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:22 zalezy na co ten urlop i jak bardzo bylby mi potrzebny, bo sczerze mowiac wolalabym 30 000 przeznaczyc na cos innego niz dokladanie sie do codziennego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:24 Zarabiam więcej niż 30 tys. rocznie, więc nie bardzo by mi się opłacało... Odpowiedz Link Zgłoś
angelina123 Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:27 wazniejsze ile możesz odłożyć z tej rocznej pensji, nie sztuka tyrac Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:30 zdecydowałabym się na urlop Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:31 Nie, bo wg mnie oszczednosci nie sa do przejadania i czulabym sie bardzo niekomfortowo Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o [...] 25.06.10, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina123 Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:49 urlop bylby wychowawczy i zapewne oszczędności byłyby naruszone Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 21:16 Jeśli wychowawczy z opcją naruszenia, nie przejedzenia całej sumy oszczędności, to tak. Zakładam, że nie będzie później problemów z powrotem do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:51 nie, oszczednosci male i zeby jeszcze je przejadac? ale zalezy w jakim celu ten urlop? i zalezy ile zarabiasz? jesli byle jak a urlop w celach np opieki nad dzieckiem to wtedy mozna sie zastanowic, bo rok przerwy w pracy nie powinien przyniesc wiekszej krzywdy ani grozic nieodwracalnym zniknieciem z rynku a oddawanie calej pensji opiekunce srednio sie kalkuluje i finansowo i rodzinnie Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 15:52 Na urlop wychowawczy być moze tak (jednak z pewnością nie cały rok), na urlop typu "nie chce mi się pracować" nie- dla mnie to zbyt małe oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 16:32 Mamy oszczedności na podobnym poziomie i ja idę po macierzyńskim na url. wychowawczy. Oszczedności były robione właśnie specjalnie żebym mogła potem spokojnie przez rok siedzieć za darmo w domu bo przy moich zarobkach opiekunka+dojazdy to i tak by z pensji niewiele zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: oszczednosci, praca 25.06.10, 21:05 Na pewno nie, ale ja mam duże dzieci i całkiem przyzwoitą pensję. Oszczędności mam większe, ale trzymam je na "w razie czego" typu choroba albo emerytura. Odpowiedz Link Zgłoś