gabi683 05.08.10, 16:00 czy Ona na prawdę chce to zrobić ? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8217769,_Nie_wiem__czy_w_trumnie_jest_cialo_mojego_meza__.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
specjalniedla130xe Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 16:10 Ja od zwolennika pis'u, nie w żartach, zupełnie na poważnie usłyszałam, że Kaczyńskiego powinno się ekshumować. Ale w częściach, jak jedna wróci z badań to dopiero wydać następną, bo może nie będą chcieli wpuścić na Wawel... Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 16:15 Czytałam obszerny wywiad z Gosiewską i przyznam, że poziomu paranoi zawartego w prezentowanych przez nią teoriach spiskowych nie da się usprawiedliwić już nawet traumą po tragicznej śmierci męża... Po za tym, o ile mogę zrozumieć, że bliscy chcą mieć pewność, że odwiedzają grób "swojego" zmarłego, o tyle już pęd do otwierania trumien po wypadku z tak tragicznymi skutkami jest dla mnie kompletnie niezrozumiały... Naprawdę sądzę, że lepiej patrzeć na zdjęcia, niż fundować sobie na własne życzenie kolejną traumę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 16:40 Pewnie myśli, że cokolwiek tam było, jest lepsze od tego, co sobie wyobraża. Akurat w przypadku wypadku lotniczego może się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 16:50 Dlatego zawsze twierdze, ze najblizsze rodziny i kochajacych przyjaciol nalezy NAWET SILA bronic przed nimi samymi przez dlugi okres zaloby i nie dopuszczac ich do wypowiadania sie publicznie. Bo dla wielu ludzi to jest po prostu straszny czas, w glowach jest czesto zero racjonalnych przemyslen, sa tylko zywe, rogrzebane uczucia i koszmarny bol. Wiec wkurzaja mnie media, ktore czesto na wypowiedziach takich zrozpaczonych rodzin zeruja, nie tylko je publikujac ale wrecz wyszukujac i prowokujac! Bo nawet jesli ktos cos powiedzial, to jeszcze wcale nie znaczy, ze trzeba to oglosic reszcie swiata. Czlowieka w bolu i rozpaczy nalezy chronic i etyka zawodowa nawet hienom medialnym nie powinna pozwolic na publikacje niektorych naprawde kompletnie bezsensownych refleksji. Moje obserwacje dotycza nie tylko rodzin dotknietych ta akurat katastrofa, nie tylko mediow polskich - to jest raczej ogolne spostrzezenie, ktore czynie ze smutkiem za kazdym razem gdy widze na ekranie kogos, kogo bliski zginal tragicznie a ta osoba wyraznie nie jest w stanie panowac nad swoimi emocjami. Bardzo takim ludziom wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
umathurman Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 16:48 czy ona przypadkiem nie byla z nim rozwiedziona i nie wieszala na nim psów za niepłacenie alimentów? Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: to nie ta, 05.08.10, 16:52 rozwiódł się i alimentów nie płacił Małgorzacie. Ta, przez rozum opuszczona, to druga żona, imieniem Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 17:07 Ciężko mi zrozumieć to parcie na zaglądanie do trumny. Ale to chyba dlatego, że groby traktuję symbolicznie, jako umowne miejsce gdzie czci się zmarłych. Jest mi obojętnie, co tak naprawdę jest w grobie bliskiego, ba! spokojnie podejdę do tego, że może tam nic nie być. Związana mogę być ze zmarłym w sensie duchowy, a nie z kawałkiem gnijącego ciała... Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 17:18 Bardzo chce dowieść ze to szczątki nie jej męża. Dlaczego? nie mam pojęcia, nie wiem co kłębi się jej w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 17:36 W sumie to już chyba chora kobieta, za nic w świecie nie chciałbym oglądać szczątków męża, który zginął w katastrofie, tym bardziej, ze część ofiar zidentyfikowano po DNA i niekoniecznie "w komplecie" te ciała znajdują się w trumnie. To sięga poziomu absurdu, bo co, np. jak kawałek ciała w tej trumnie będzie należał do innego osoby? Będzie szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 17:53 Ja jestem w stanie zrozumieć jej ból po stracie ale ta ekshumacja wydaje mi się ze niczego nie zmieni.Zawsze się mówiło ze lepiej zmarłą osobę pamiętać jak się uśmiechała ,niż jak w trumnie leży ..... Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 18:00 Też się zastanawiam co zrobi jeśli jakieś części ciała nie będą należały do jej męża. Co z nimi? I co- każe rozkopywać inne trumny, by znaleźć męża? Czy po prostu chce uwierzyć,że on naprawdę tam zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
changeone Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 20:47 Następna, która chce jak najwięcej ugrać Dla mnie to jest obrzydliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
chococino Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 20:59 Si, si... niech poskładają szczątki i powieszą sobie na ścianie Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 21:29 Najgorsze, że nie dociera do niej, dlaczego najprawdopodobniej wrócił do niej garnitur przygotowany do trumny. W sumie to straszne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Nie mam pytań .... 05.08.10, 21:32 Zakładałam już wątek na ten temat. Jak na razie jej żądania są niewykonalne w Polsce nie ma ekshumacji od marca do października. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Nie mam pytań .... 06.08.10, 08:30 garnitur wrócił bo co mieli w niego wsadzić ,zmielone mięso?Bo do tego można porównać,ciało po katastrofie lotniczej . Odpowiedz Link Zgłoś