osa551 Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 13:51 W niedzielę normalnie żyję. Mam ochotę to odpoczywam, mam konieczność albo ochotę to włączam pralkę albo robię inne rzeczy. Tyle tylko, że ja nie mieszkam z teściami, bo uważam mieszkanie z teściami za jeden z najgorszych pomysłów pod słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinkaa3a Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 15:28 Też uważam mieszkanie z teściami za jeden z najgorszych pomysłów pod słońcem.Niestety kiedy sobie to uświadomiłam było już za pózno Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 13:53 wszystko zależy od pogody i mojego nastroju jeśli jest słonecznie w sobotę, to spędzamy ją nad jeziorem/na działce itp. (przykro by mi było, gdybym w "ładną" sobotę robiła domowe porządki, a niedziela okazał się deszczowa i brzydka). Jeśli dom wymaga zrobienia porządków i prania, wówczas robię je w niedzielę, a jeśli niekoniecznie - to w poniedziałek-wtorek. Nie mam parcia, że na niedzielę dom musi być wysprzątany na tip-top. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 14:15 Ludzie się pakuja w mieszkanie z teściową i potem się dziwią, ze nie mogą chodzić bez gaci po domu albo uprawiać seks z uprzeżą o 12 w południe, w czasie sumy WYPROWADŹ SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Ledzeppelin 16.08.10, 17:31 generalnie zgadzam się z Tobą, ale z postu startowego wywnioskowałam, że autorka mieszka owszem z teściową w jednym domu typu bliźniak, ale mieszkania mają osobne. Wiem, wiem, to nie ta sama jakość oddzielna posesja, najlepiej z 300 km dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 14:19 To było jakiś czas temu,kiedy miała > jeszcze nogę i mogła sobie wparowywać do nas kiedy tylko miała > ochotę. Sprytnie, obciąć teściowej nogę i mieć święty spokój, dobre, dobre Teściowa już > się szykowała do awantury ale wyszliśmy po prostu. W końcu was nie dogoni Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 14:20 ledzeppelin3 napisała: > To było jakiś czas temu,kiedy miała > > jeszcze nogę i mogła sobie wparowywać do nas kiedy tylko miała > > ochotę. > > Sprytnie, obciąć teściowej nogę i mieć święty spokój, dobre, dobre > > Teściowa już > > się szykowała do awantury ale wyszliśmy po prostu. > > W końcu was nie dogoni Dobre > Odpowiedz Link Zgłoś
karolinkaa3a Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 15:36 no dobre dobre,bo ja lubię czarny humor.Masz rację,teraz mogę robić co chcę,bo ani do mnie nie wejdzie,ani mnie nie dogoni.Mieszkania mamy całkiem osobne więc w gaciach mogę chodzić(tyle,że rzadko je noszę)Nie mam do niej pretensji o to,że nie chce żebym coś w niedzielę robiła tylko o sposób w jaki mnie o tym powiadamia.A nogę straciła w sumie na własne życzenie Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 15:34 Zważywszy na fakt, że od poniedziałku do piątku pracuję, a po pracy nie chce mi sie już tyrać, niedziela nader często jest u mnie dniem sprzątania. Nie czuję się w tym temacie ograniczona względami religijnymi czy ideowymi. Jedyne czego przestrzegam, to aby nie hałasować w dni wolne od pracy przed 10 rano Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 18:44 Robię co chcę i kiedy mi się podoba, często w niedzielę bo w tygodniu nie ma czasu. Nie przeszkadza mi też jak sąsiadka wywiesza pranie w niedzielę na co moja mama już kręci nosem bo niedziela to przecież dzień święty. Ja nie widzę różnicy między praniem w niedzielę a gotowaniem obiadu - to robota i to robota. Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: Prace domowe w niedzielę 16.08.10, 22:29 Chciałabym móc sobie pozwolić na to, żeby w niedzielę nic nie robić. Ale niestety, zdarza mi się pracować dość często, bo po prostu w ciągu tygodnia nie nadążam z obowiązkami domowymi i pracą. Trawę też czasem kosimy w niedzielę, bo w takim klimacie mieszkamy, że da się to zrobić tylko wczesnym rankiem, kiedy nie ma jeszcze upału i palącego słońca. W ciągu tygodnia nie ma takiej mozliwości, bo musimy chodzić do pracy. W sobotę po całym tygodniu nie chce nam się zrywać z łóżka o swicie więc odsypiamy. No i pozostaje niedziela. PS. Sąsiadów bogobojnych nie mamy a niektórzy wręcz robia podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Prace domowe w niedzielę 17.08.10, 01:53 No i tak się zaczęłam > zastanawiać co złego jest w zwykłym sprzątaniu w niedzielę?Robicie to czy nie? Nagminnie Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: Prace domowe w niedzielę 17.08.10, 08:15 skoro ktos przestrzega przykazania 'dzien swiety swiecic' to zadnych prac nie bedzie robic-przeciez sa inne w ktore mozna te czynnosci zrobic. ja staram sie nie wykonywac takowych w niedziele. ale skoro ktos wierzy w te przykazania,to i z gębą do blizniego wpadac nie bedzie,tymbardziej w bliskiej rodzinie hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
ledydi5 Re: Prace domowe w niedzielę 17.08.10, 14:20 jak trza to i w niedzielę sprzątam, a co to grzech? przy dużej rodzince i osobach pracujących tylko weekend jest czasem gdzie można zrobić zakupy i posprzątać. Ja byłam chowana że w niedzielę nic się nie robi, ale szybko zmieniłam zdanie jak wyszłam za maż a po urodzeniu dzieci zmuszały sytuacje. czasy się zmieniaja a teściowej bym nie darowała i skomentowała jej zakłamanie Odpowiedz Link Zgłoś