13.09.10, 18:01
To jakas nowa wariacja. Mam 24 lata , 4 letniego syna i chec na nowe dziecko. Do tej pory bylo to dla mnie nie do pomyslenia. Zmioglomnie, gdy ogladalam zdjecia syna z okresu niemowlęcego. Az mi serce spiewalo. Mieszkamy u.. nie u siebie. Obydwoje jeszcze studiujemy, a tu taka heca. Ale czy to zle? Co jest w tym pomyśle złego? Co jest zle w tym, by zyc jeszcze z 3 lata tak dlaej, a potem wyjsc na swoje z 2 dzieci w wieku wczesnoprzedszkolnym i wczesnoszkolnym... Ktos może na coś tak.. niedorzecznego sie zdecydował. To przecież kanał. Upupienia na dobre 3 lata. Ale.. nie pracujemy, nie ma żadnych urlopów, spięć z szefem. Wolni i młodzi. To co inni zostawiają sobie na później, by robimy teraz. Do tego mamy babcie pod ręką, wykluczamy opiekunki, i inne stwory. Wszystko zostaje w rodzinie. To takie łatwe, takie praktyczne, a ja bym miala niunię. Syn marzy o rodzenstwie, zagląda do wózków!! Rodzice temu nie byliby przeciwstawni, bo tak naprawde co za roznica 4 osoba.. karmiony mlekiem noworodek.. Wszyscy kochaja dizeci, a ja bylabym spelniona mamy

AAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Obserwuj wątek
    • niezwykladziewczyna Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:14
      AAAAAAAAAAAAAAA!!!!
      • sadosia75 Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:17
        BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB!

A tak na powaznie. to serio? teraz? bo masz chwilowa "chice"? My chcemy miec 3 dziecko, stac nas, zamieszkamy na swoim, pracujemy, mamy duzo wolnego czasu dla dzieci ale ciagle mam jakies obawy. i ciagle odkladam ten moment. po czesci ci zazdroszcze tej "chcicy" a po czesci chyba juz z wiekiem to przychodzi mysle sobie "o zgrozo "
      • attiya Re: 2 dziecko 14.09.10, 09:56
        niezwykladziewczyna napisała:

> AAAAAAAAAAAAAAA!!!!

big_grin big_grin big_grin
    • alicja_ala Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:16
      Co jest w tym po
      > myśle złego?

dla mnie nie ma nic zlegosmile w koncu to Twoje zycie i rob z nim co chcesz:p
    • nutka07 Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:16
      Uha uha uhaha. Nutka popcorn w reku ma.
      • kropkacom Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:40
        > Uha uha uhaha. Nutka popcorn w reku ma.

Świetny tekst Nutka big_grin Właśnie poprawiłaś mi humor.
      • marta_mamamaciunia Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:48
        aż musiałam się zalogować big_grin
        do tego popcornu cola/piwo i wygodny fotel big_grin big_grin
    • gku25 Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:24
      A rodzice ucieszyliby się z tego, że będzie kolejna gęba do ubrania i wykarmienia?
      • perfumerja Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:36
        gku25 napisała:

> A rodzice ucieszyliby się z tego, że będzie kolejna gęba do ubrania i wykarmien
        > ia?

boZe nie wiem
        melina nie jestem!!!
        od pazdziernika zaczynam doktoranckie
        nie wiem
        nie wiem
        chcialabym!!!!!!
        nie wiem
        • kropkacom Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:39
          Oj, podkładasz się dziewczyno big_grin Normalnie zjedzą cię. Mam nadzieje, że jakimś znudzonym trollem jesteś.
          • gku25 Re: 2 dziecko 13.09.10, 18:45
            Też mam taką nadziejębig_grin
            • marzeka1 Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:03
              Na pewno rodzice i teściowie zachwyceni będą, że teraz przyszłoby im utrzymywać 4 osobę, na pewno o niczym innym nie marzą.
          • attiya Re: 2 dziecko 14.09.10, 09:58
            > Oj, podkładasz się dziewczyno big_grin Normalnie zjedzą cię. Mam nadzieje, że jakimś
            > znudzonym trollem jesteś.

HAHA
            też o tym samym pomyślałam smileEmatki zjedzą Cię zaraz
    • e_r_i_n Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:09
      Nic złego. Rób dzieci. Bóg je da, to i na nie da.
      Trzymaj się!
      • attiya Re: 2 dziecko 14.09.10, 10:00
        oj Erin, no proszę Cię haha smile
        ja wiem,że to tekst wyświechtany ale oplułam monitor smile
        klawiaturę też smile
    • super-mikunia Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:14
      Nie mieścisz się w moim słowniku pod pojęciem młodości i wolności. Przekreśla cię fakt posiadania już 24 lat i dziecka na urzymaniu. Przychylam się do życzeń, że jesteś trollem smile
      • perfumerja Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:26
        super-mikunia napisała:

> Nie mieścisz się w moim słowniku pod pojęciem młodości i wolności. Przekreśla c
        > ię fakt posiadania już 24 lat i dziecka na urzymaniu. Przychylam się do życzeń
        > , że jesteś trollem smile
        >

Wlasnie. Trafilas w sedno. Czuje, ze wlasciwie nie mam na co czekac i ze bez sensu jest kalkuliowac. Jakos w tym roku mnie naszlo, że jest mi w sumie fajnie, ze jest mi dobrze i ze mam rozne plany do zreazliwoania. Do tej pory mialam tak: ze labo cos zrobie, albo bedzie koniec swiata. W tej chwili keiruje sie potrzeba. Czuje sie wolno. Duzo bardziej, niz wtedy gdy mialam 20 lat. Wtedy czulam sie przygnieciona. I wlasnie z tego poczucia wolnosci zrodzila sie mysl o dziecku..
        • marzeka1 Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:32
          Wolę myśleć, że jesteś trollem, niż że jesteś tak porażająco niemądra.
          • niutaki Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:50
            o matko.
            • agusia79-dwa Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:56
              ale ty tak na serio?? nie pracujecie i chcesz kolejne dziecko?? umarłam- tworzysz dla mnie rozszerzenie słowa patologia.
        • super-mikunia Re: 2 dziecko 13.09.10, 19:55
          Duzo bardziej, niz wtedy gdy mialam 20 lat. Wtedy czulam
          > sie przygnieciona. I wlasnie z tego poczucia wolnosci zrodzila sie mysl o dziec
          > ku..

ty nie dosyć, że jesteś trolem to do tego FACETEM, jakbyś była kobietą to w życiu byś nie pomyślała, że w najszczęśliwszym momencie swojego życia fundniesz sobie dziecko -mając już dziecko! - bo dobrze wiedziałabyć, że z momentem ciąży już nie radości cię będzie wypełaniać tylko gazy, zrobisz się kwadratowa i płaczliwa, a na pamiątkę szczęśliwych chwil i uniesień sprzed ciąży pozstaną ci już tylko rozstępy..
          • perfumerja Re: 2 dziecko 13.09.10, 20:09
            grubo przesadzasz, ciąże przezylam tak sobie (figura), porod super, okres popordoowy jeszcze bardziej super.
            Dobrze to wspominam, gdyby nie kasilwe otoczenie..
            • super-mikunia Re: 2 dziecko 13.09.10, 20:34
              porod super

o co miałaś cesarkę wink
              • elza78 Re: 2 dziecko 14.09.10, 11:01
                taaa bo cesarka to super big_grin
                mialas cesarke?
            • julek_i_ja Re: 2 dziecko 14.09.10, 10:04
              perfumerja napisała:

> porod super, okres popordoowy jeszcze bardziej super.

No, to muuuusi być facet, a nie cesarka wink
    • alicja_ala Re: 2 dziecko 13.09.10, 20:31
      najpierw podeszlam do tego na wesolo- twoje zycie, twoj los...ale mozna byc szczesliwym bedac na utrzymaniu rodzicow?Napisz jak to wyglada, prosze.Rodzice daja wam co miesiac nie wiem 3,4 tys, do reki i z tego zyjecia czy jak? Prosisz jak w LO- mamo daj mi na bluzke? Rodzice robia zakupy? Jak to jest bo zaczelam sie zastanawiac...
      • ewma Re: 2 dziecko 13.09.10, 20:46
        Ja też chce wiedzieć,ja też !!!!!
        • perfumerja Re: 2 dziecko 13.09.10, 20:54
          jest tak jak zawsze bylo..smile
          a jak mialas w liceum?
          ja mam tak do dzis
          • super-mikunia Re: 2 dziecko 13.09.10, 21:23
            a jak mialas w liceum?
            > ja mam tak do dzis

no wiesz nie wiem jak ty ale ja w liceum nie planowałam jak tu naciągnąć rodziców na kolejne dziecko i cesarkę wink
          • piegowata9 Re: 2 dziecko 13.09.10, 21:38
            > a jak mialas w liceum?
            > ja mam tak do dzis

I do dziś nie zdążyłaś dorosnąć???? Szacun, trochę czasu Ci to zajmuje. Ciekawe, kiedy pokład rodzicielskiej cierpliwości ulegnie wyczerpaniu...
            • perfumerja Re: 2 dziecko 13.09.10, 21:47
              ale co to ma do rzeczy?
              sytuacja jest duzo bardziej komfortowa, niz u ciebie
              kobieto!!!!

ja pleniam marzenia
              jedze
              mam non-stop opiekunke do dziecka
              a teraz moge miec jeszcze jedno, ktoreum w 200 metrowym domu bedzie jeszcze lepiej, niz gdy u ciebie bedzie siedzialo 8 h w przedszkolu

z synem jestesmy 24/24
              przedszkole jest rekreacyjne
              dostal sie na "samotna matke", gdzie na jedno miesjce bylo 6 dzieci (jezeli cie to obruszysmile

pomysl z drugim dzieckiem uwazam za zwariowany, ale.. jestem w stanie to wszystko pogodzic.. chce miec malestwo

co wiec probujesz mi wmowic?
              • marzeka1 Re: 2 dziecko 13.09.10, 21:51
                Że z dupą na rozum się zamieniłaś. takie mam nieodparte wrażenie.
              • piegowata9 Re: 2 dziecko 13.09.10, 22:05
                Po pierwsze, nie zaperzaj się tak, bo zaczynasz bełkotać i ten Twój doktorat traci na wiarygodności tongue_out

Po wtóre: sama sobie przeczysz. Z jednej strony non stop opiekunka, z drugiej jesteś rzekomo z synem 24/24. Nie rozumiem tylko, co do tego ma jędza, ale w układy rodzinne nie będę wnikać...

Po trzecie, mam i dom i miałam/będę miała dziecko w przedszkolu. Na pewnym etapie jego rozwoju kontakt z rówieśnikami jest bardzo potrzebny. Metraż nie ma tu nic do rzeczy.

Nie znasz mojej sytuacji, więc jej nie oceniaj. Chwilowo skupiamy się na Twojej. Na Twoje własne życzenie.

Póki co - mamy udaną krzyżówkę trolla z pasożytem. Wyjątkowy okaz!!!!
              • ihanelma Moje zdanie 13.09.10, 22:17
                Powinnaś spytać o pozwolenie kogoś dorosłego. Szczególnie tego, kto tak naprawdę będzie się zajmował i w szczególności utrzymywał te wszystkie dzieci. Większe i zupełnie maleńkie. także pytanie nie na forum internetowe, tylko domowe.
                Skoro musisz prosić o kasę na bluzkę, pytanie o pozwolenie jest jak najbardziej a propos.
                W doktorat wierzę, jesli jest z nauk o rodzinie czy czegoś takiego tongue_out.
              • shellerka Re: 2 dziecko 14.09.10, 14:53
                ha... niunia, a ja tak sobie myslalam, jak to sie stalo, ze jakis "mąż" wytrzymuje z kimś tak niemądrym.
                w dodatku sam nie pracując.
                ten post mnie olśnił.
                rodziców masz nadzianych, akceptujących twoją kazdą zachciankę, to i facet się skusił i siedzi w tym ciepłym ku...widołkusmile

zapewne myslisz sobie, ze zazdroscimy ci tu wszystkie. ze stare jesteśmy, ze musimy do roboty i ze nie mamy wszystkie nadzianych zapatrzonych w nas rodziców.

to moze niech ci zaswita taka mysl, ze sporo z nas tez by moglo tak jak ty... tylko ze nie kazda swoje aspiracje zyciowe wiaze z byciem utrzymanka mamci i tatulka.
                ze niektore z nas wola sie usamodzielnic? nie dlatego ze musza, ale dlatego, ze mogą i chcąsmile

zrob sobie nawet trojke dzieci. ba! zrob piatke! rok po roku.
                tylko upewnij sie ze twoj partner zyciowy tez tego chce i ze jak rodzice sie na was kiedys obraza, to czy on tez bedzie taki chetny na kolejne dzieci.
    • kj-78 Re: 2 dziecko 13.09.10, 21:56
      Mysle, ze powinnas spytac rodzicow (jesli to z nimi mieszkasz). Jak sie zgodza i ochoczo zwieksza tygodniowke, zapewniajac przy tym, ze przez nastepne 4 lata Twojego doktoratu beda na kazde wezwanie dniem i noca, to bedziesz mogla wszystkim oglosic: mama mi pozwolila, bede miala dziecko!
      • perfumerja Re: 2 dziecko 13.09.10, 22:03
        kj-78 napisała:
        mama mi pozwolila, bede miala dziecko!

no tak
        tak
        dokladnie taksmile
        • attiya a ten doktorat... 14.09.10, 10:04
          to z czego będziesz robić?
          Bo odnoszę nieodparte wrażenie, że z głupoty...
    • czar_bajry Re: 2 dziecko 13.09.10, 22:11
      Bóg dał to i wychować pomoże.
      A tak na serio to jeśli Was stać na dziecko to czemu nie...
    • angazetka Re: 2 dziecko 13.09.10, 23:37
      O Boże i święci wszystkich religii. Ty się lepiej teraz nie rozmnażaj, poczekaj z tym, aż będziesz dorosła. Bo na razie potworna z ciebie gó...ara, a nie popieram pomysłu, by dzieci miały dzieci.
    • grace.4 Re: 2 dziecko 14.09.10, 04:51
      To jakas nowa wariacja.

doslownie. podziwiam twoich rodzicow,jesli rzeczywiscie nie majac nic przeciwko,ale twoja nieodpowiedzialnosc,a raczej poczuwanie sie do niej,to spelnianie marzen....
      oj zrobie sobie,bo mam ochote,a rodzina wychowa. pomysl dla odmiany o innych.
      jestes egostyczna, co innego jesli u was to norma.
      masz juz i tylko 24 lata. wstyd doslownie,zeby siedziec tak na garnuszku z takim obowiazkiem z usmiechem na gebie i uwazac,ze wszystsko gra i buczy,zwalajac wszystko na innych.osobiescie uwazam,ze powinnas zaprzestac dla dobra potomstwa...

• ala_bama1 Re: 2 dziecko 14.09.10, 06:59
        A jak w tym wszystkim "pan ojciec" też odbiera tygodniówki od Twoich rodziców?
        Piszesz że "jak w liceum" - z tym jednym wyjątkiem że w liceum już dano nie jesteś, stara baba z Ciebie, w dodatku z dzieckiem... A nie myślałaś że rodzicom w końcu się znudzi. Zakładając że mają mnóstwo kasy to jeszcze nie powód że corka z rodziną ma na tym zerować. Może dziadki też chcą wypoczywać na emeryturze a nie niańczyć wnuki i finansować życie nieudolnej córce.
    • miska_nl Re: 2 dziecko 14.09.10, 07:15
      Jeszcze rok temu walnelabym sie patelnia w leb gdybym pomyslala powaznie o trzecim dziecku...dzis jest to wielka potrzeba. Starszy ma ponad 13, mlody w kwietniu skonczyl 4 lata a My w srode mamy pierwsza wizyte u lekarza...idziemy po dzidziusia-szpitalnie-inaczej sie nie da.
      • gku25 Re: 2 dziecko 14.09.10, 08:26
        I też rodzice cię utrzymują z tymi dziećmi?
        • miska_nl Re: 2 dziecko 15.09.10, 06:43
          od 19-stego roku zycia utrzymuje sie sama...
    • mia_siochi Re: 2 dziecko 14.09.10, 08:07
      Dalyście się podpuścić wink
      • gku25 Re: 2 dziecko 14.09.10, 08:31
        Może tak, może nie. Osobiście znam jeden przypadek "bezrobotnej" trzydziestolatki z "bezrobotnym" ponad trzydziestoletnim małżonkiem. Mieszkają w willi z jej rodzicami, bawią się w All Inclusivie zagramanicą i rozbijają furami. Jak pies, to rasowy, jak ciuchy-to najmodniejsze. No i do tego dwójka dzieci. Pani bezrobotna non stop się dokształca w prywatnych uczelniach-nie wiem po co, bo to już chyba ciężko będzie karierę zacząć. A ktoś za to płaci. Myślę, że to podobny przypadek jak autorki, tyle że mój jest jak najbardziej autentycznysmile
    • 18_lipcowa1 troll 14.09.10, 08:46

• attiya Re: 2 dziecko 14.09.10, 09:55
      a kto was utrzymuje?
      a myśl o karmionym mlekiem noworodku zawsze mnie bawiła, szczególnie jak nagle okaże się, że nie można dziecka piersią karmić.
      Twoja matka i teściowa nie pracują zawodowo, że dzieckiem się zajmą? Dlaczego nie ty? Skoro studiujesz, to dlaczego chcesz wychowanie dziecka zrzucić ba barki innych osób?
    • suazi1 Najpierw otrzeźwiej, potem pogadamy! 14.09.10, 10:01

• have_a_break Re: 2 dziecko 14.09.10, 10:25
      Sorry, ale to faktycznie wariacja....
      Apropos, a ktoś z was pracuje wogóle??
    • ankh_morkpork A za czyją forsę żyjecie? 14.09.10, 10:34
      Załóżmy hipotetycznie, że jednak nie jesteś trollem.

> Mieszkamy u.. nie u siebie . Obydwoje jeszcze studiujemy, a tu taka heca.
      > Ale.. nie pracujemy, nie ma żadnych urlopów, ...
      > Do tego ma my babcie pod ręką, wykluczamy opiekunki, i inne stwory.
      > To takie łatwe, takie praktyczne, a ja bym miala niunię.
      > Rodzice temu nie byliby przeciwstawni, bo tak nap
      > rawde co za roznica 4 osoba.. karmiony mlekiem noworodek..

Jejku, ale jesteś bezczelna i smarkata egoistka. Chcesz sie rozmnażać, to na własny koszt, nie na koszt rodziców. Skończ studia i zacznij zarabiać na siebie i na swoje dzieci. Jak Cię tak macica ciśnie, to przełóż to ciśnienie na motywację do nauki i pracy. Wasi rodzice zasłużyli na spokojną emeryturę, a nie na robienie za bankomat i darmowe niańki dla leniwych i bezmyślnych samolubów. Na ich miejscu powiedziałbym Wam: skoro jesteście dość dorośli na to, aby mieć dzieci, to powinniście być dość dorośli na to, aby sami o nie i o siebie zadbać, na tym polega dorosłość, powodzenia.

> co za roznica 4 osoba.. karmiony mlekiem noworodek..
      Zarób na utrzymanie 3 osób, to się dowiesz, jaka to różnica jak trzeba zarabiać na 4-ry. A jak długo dziecko jest noworodkiem i jest karmione mlekiem? A potem to powietrzem żyje?
    • elza78 Re: 2 dziecko 14.09.10, 11:07
      chcialam tylko nadmienic ze za studia doktoranckie na niektrych kierunkach w niektorych regionach naszego pieknego kraju przyznawane sa od tego roku stypendia w wysokosci 5 tysecy zlotych miesiecznie...
      niejedna emamusia marzy aby na etacie wyciagac polowe chocby tej kwoty wiec jk widac punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i nie wiem czy macie dokumentne prawo tak z laska jechac smile
      sama srednio w historie wierze, ale pewne rzeczy sa faktem - moze dojdzie do tego ze bedzie jak w reszcie cywilizowanego swiata i doktorant bedzie sobie mogl pozwolic na dziecko smile
      autorce wpisu zycze powodzenia cokolwiek zadecyduje.
      • elza78 o tu :) 14.09.10, 11:10
        szukaj.gazeta.pl/internet/0,0.html?slowo=stypendia+doktoranckie+lubuskie
        mozna sobie poczytac i uswiadomic ze czasy kiedy pani z warzywniaka nabija sie z doktoranta odeszly w zapomnienie smile na razie dla niektorych.
      • shellerka Re: 2 dziecko 14.09.10, 14:59
        elza, nikt o tym nie pomyslal, bo wydaje mi sie, ze gdyby pani faktycznie dostawała stypendium, wspomniałaby o tym sama.
    • daga_j Re: 2 dziecko 14.09.10, 13:45
      Twój post brzmi dość niedojrzale, ale jak się tak zastanowić to zrobiłam... podobnie smile Pierwsze dziecko - brak pracy i mieszkania, młody wiek tj. 24 lata. Kończyłam studia z malutką córeczką. Potem trochę się odkuliśmy przynajmniej mąż znalazł dobrą pracę i kupiliśmy mieszkanie na kredyt, także sami sobie rządzimy ale ja nie miałam pracy, nadchodził czas wysłania córki do przedszkola a ja myślałam o drugim dziecku wiedząc, że to kolejne 3 lata w domu, bo nie mam blisko rodziny, która pomogłaby mi przy maleństwie a ja bym mogła iść do pracy. Mimo wszystko tak właśnie zdecydowaliśmy, że chcemy drugie dziecko. I wyobraź sobie minął ten czas a synek już poszedł do przedszkola, mam "odchowane" dzieci, zaraz kończę 30 lat i dopiero szukam pracy. Niby "dopiero" ale zarazem już z pewnym dorobkiem życiowym, bo dzieci to najcenniejsze co mam i cieszę się, że już są, ja mogę się teraz realizować, kończę kolejne studia (podyplomowe) i wiem czego chcę w życiu. Ale to dzięki mężowi, który nas utrzymuje, jakoś dajemy radę, nie można tak liczyć w 100% na rodziców, dziadków przy planowaniu 2 dziecka. Twój mąż musi wziąć sprawy w swoje ręce, coś zarabiać. Jednak dziecko kosztuje, 3 lama mleka z piersi tylko pić nie będzie, to jest wyprawka (nie dasz wszystkiego po synku szczególnie gdy urodzisz dziewczynkę), odżywki, pieluchy, wiadomo. Rodzice mogą popilnować dzieci, kupić im prezent czy ciuszek od czasu do czasu ale nie utrzymywać dorosłe dzieci oraz jeszcze wnuki.
      Mimo wszystko powodzenia!
    • mona_mayfair Re: 2 dziecko 14.09.10, 14:12
      Nasze zdanie nie ma nic do rzeczy. Zapytaj mamusi i tatusia, wkońcu to im to dziecko urodzisz.
      • perfumerja Re: 2 dziecko 14.09.10, 19:04
        Brzmi niedojrzale, bo pisany jest w ekstazie..
        Chce miec drugie dzeicko i nie wyborazam sobie go miec, gdy bede jak to pieknie mowicie na swoim. Zakosztowalam zycia z pomocą rodziny i wiem ze jest nieocenione. Jestesmy ciagle przy synu, ja robie to, co lubie-wciaz sie dokształcam, syn ma dobre wiezi z dziadkami. Nie jesteśmy dla nich obciążeniem finansowym, bo tak naprawde to on by nam pomagali.. bo jak milibysmy zyc zaczynajac? opiekunki, miekszania, oplaty. ludzie. To wszystko kosztuje ogrmne pieniadze. Jak sie przeprowadzimy na sowje, to przez duperele bedziemy wydawac wiecej. To jest nieekonomiczne! Z jednego domu, zrobia sie dwa. Rachunki zamasit troche ise poweiskzyc, podwoja sie, albo potroja! Teraz jestesmy wszyscy razem, jak jest obiad to dla wszystkich, ciut wiecej.. Wszyscy sie w tym doskonale odnajdujemy. ELastyczne grafiki, dziecko zawsze jest z kmis w domu. A ja chce miec drugie dziecko, bo ABSOLUTNIE NIE CHCE GO MIEC w tym smaodizelnym zyciu, bo to jzu nie bedzie przyjemnosc, ale tyranie!!!!! Bede sama w domu z dwojka. A tak jesem z cala grmoada ludzi!
        • piegowata9 Re: 2 dziecko 14.09.10, 21:01
          Urzekła mnie twoja historia!!!
          I normalnie z wrażenia wszystko mi opadło.....

W tej całej wypowiedzi są dwa słowa-klucze: "ekstaza" i podmiot liryczny "ja". W różnych układach z "chcę" i "przyjemność".
          Dorośli, dojrzali ludzie wiedzą, kiedy oddzielić - jakże przyjemną - ekstazę od konieczności podejmowania odpowiedzialnych decyzji. Ty tego nie wiesz - i obawiam się - przy tym nastawieniu nigdy nie pojmiesz. Idź, płódź rodzince kolejne dzieci. Nie żałuj sobie. Jeszcze z pięcioro. Oczywiście, dla własnej satysfakcji i przyjemności.

W tym miejscu zlituję się i tyrania nie będę komentowała. Nie warto.
        • gku25 Re: 2 dziecko 14.09.10, 21:01
          Tia, chyba na haju pisałaś.
          • uleczka.pl Re: 2 dziecko 14.09.10, 21:44
            Czeski film wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka