Dodaj do ulubionych

prawo jazdy-za którym razem zdałyście?

22.09.10, 11:17
muszę niestety zrobić prawo jazdy,piszę niestety,ponieważ już trzykrotnie powinęła mi się noga na egzaminie praktycznym,przepisy mam w małym paluszku,jeżdżę dobrze,co potwierdzają moi kolejni instruktorzy,zresztą wyjeździłam już ponad czterysta godzin (już trochę robię to prawko wink) ale za każdym razem na placu manewrowym ogarnia mnie taka niemoc,że mam problem nawet z odpaleniem silnika.A muszę zdać w ciągu najbliższego półrocza,choćbym miała i dwadzieścia razy podchodzić do egzaminu
Obserwuj wątek
    • anias29 za 3. n/t 22.09.10, 11:20

• lilka69 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:21
      za pierwszym!

i dotad zadnej stluczki. no chyba , ze bedzie dzis...smile
      • lilly_about Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:26
        Ja też za pierwszym.
    • meliissa Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:27
      Za drugimsmile Pamiętam, że z radości zaczęłam krzyczeć i wycałowałam egzaminatora czym go "trochę" zaskoczyłam. Biedny człowiek potem się może zastanawiał czy dobrze zrobiłwink
    • kitty4 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:35
      Za pierwszym - ale niezasłużenie- zdałam bo robiłam słodkie oczy do egzaminatora i chyba go tym oczarowałam - he he he - to był starszy Pan.
    • turzyca Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:37
      Za pierwszym, wybralam szkole o dobrej zdawalnosci, mimo ze byly straaaasznie daleko.

Z ciekawostek - na egzamin dojechalam eLka, taki sobie wymyslilam patent na odswiezenie umiejetnosci tuz przed godzina zero. Elka byla ze szkolki mieszczacej sie niedaleko osrodka egzaminacyjnego, wiec zupelnie mi obca, faceta, ktory ze mna jezdzil, widzialam pierwszy i ostatni raz w zyciu. I on byl zdania, ze na pewno nie zdam. Od egzaminatora uslyszalam, ze brakuje mi wyjezdzenia, ale technike mam swietna. Co dowodzi tego, ze nie kazdy instruktor zna sie na swojej robocie.

A skoro zzeraja Cie nerwy to moze po prostu porcje valium albo czegos w tym typie?
    • aretahebanowska Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:39
      Same doskonałe tu. A ja za czwartym i Ty też teraz zdasz smile.
      • mamakacperka-pl za 4 :D 22.09.10, 11:42
    • default Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:43
      Za pierwszym. Ale ja zdawałam w czasach, kiedy zdawalność sięgała 100 %, trzeba było być kompletnym lebiegą żeby oblać smile
      • margotka28 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:53
        ja też, więc się podpisam pod default. Kiedy ja zdawałam wszyscy zdawali wink
      • ako17 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 18:23
        Ja też w tych czasach. Ale za drugim... smile
        i nie prowadzę samochodu, źle się czuję jako kierowca
    • qonewa Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:44
      Za piątym. Jak już tyle zainwestowałam, szkoda było rezygnować.
      • qonewa Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:45
        Aha, a moja siostra za siódmym.
    • kasia2010fm Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 11:49
      Zdałam za drugim razem, bo za pierwszym egzaminator sam powiedział, że bardzo się spieszy, "pooblewał" wszystkie dziesięć osób na placu, wsiadł w Elkę i pojechał. Przez uchyloną szybkę powiedział "Do zobaczenia wkrótce!". A my staliśmy i patrzyliśmy na siebie. Nieźle co?
      Powodzenia!
    • duzeq Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 12:00
      Za zadnym. Prawko zrobilam w Stanach, w Polsce przerobilam je na polskie (zdajac tylko egzamin teoretyczny).

Jak bedziesz miala dalej takie problemy, to moze rozwaz taka opcje (chociaz nie wiem w ktorych stanach da sie teraz zrobic prawko na wizie turystycznej). Tam sie placilo kiedys 10 dolcow za egzamin, jechalo sie wlasnym samochodem i po skreceniu 3 razy w prawa strone (bo w lewo to za bardzo skomplikowane), jezdzie tylem po prostej moze jakies 50 m i odpowiedzi na niezwykle podchwytilwe pytanie "w ktora strone nalezy skrecic kola jak sie parkuje samochod pod gore/z gorki" otrzymywalo sie uscisk dloni instruktora i do domu. W okresie do dwoch tygodni mialas juz prawko przy sobie.
      Zadnego placu, koperty, manewrowania i udupiania ludzi "bo tak". Twoj samochod - twoja sprawa.
      Ech, kiedy ta paranoja w Polsce sie skonczy....
      • dzoaann Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 12:44
        to strach do Stanów sie wybrac jak wszyscy tam tacy dobrze wyszkolenisad przegięcia w zadna strone nie sa dobre...
        • duzeq Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 13:22
          No i tutaj sie wlasnie grubo, ale to grubo mylisz.

Amerykanie jezdza doskonale w porownaniu do jakze to wyedukowanych Polakow czy innych Europejczykow (pomijam fakt, ze system jezdzenia jest prostszy niz Europie). W Stanach przez pol roku zaiwanialam po ok. 60 km do pracy i z powrotem. Widzialam az jeden wypadek.
          W Hiszpanii, gdzie system zdawania egzaminow jest podobny do polskiego, zaiwanialam 20 km do pracy. Widzialam jeden wypadek, badz stluczke. DZIENNIE.

Udupianie ludzi na egzaminie za niezbyt porzadne wjechanie do tylu na koperte miedzy dwa slupki z cola jest szczytem idiotyzmu. Taki delikwent przesiadzie sie pozniej z mikry badz innego punto na mondeo tatusia i za chiny ludowe nie zaparkuje na zatloczonej ulicy miedzy dwoma mercami. Niemniej zaplaci za 400 dodatkowych godzin, a jak pan egzaminator bedzie mial zly dzien, to delikwent i za dwudziestym razem nie zda. Paranoja.
          • majan2 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 27.09.10, 02:02
            Za siódmym i doskonale cie rozumiem bo mnie też ogaraniała taka panika na egzaminie, ze nogi mi dretwaiły, wreszcie trafiłam na sympatycznego Pana, ktory nie burczal na mnie tylko sie uśmiechnął i zdałam.
          • agata0 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 27.09.10, 14:58
            > Amerykanie jezdza doskonale w porownaniu do jakze to wyedukowanych Polakow czy
            > innych Europejczykow

Generalizujesz. Mnóstwo Amerykanów jeździ tylko po prowincji, w stosunkowo mało intensywnym ruchu (dobre drogi i autostrady prawie 'pod pracę' = mało stłuczek). Europa i Nowy Jork to dla nich kosmos.

BTW w Nowym Jorku jest ponoć największa na świecie śmiertelność rowerzystów.
    • anta1981 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 12:50
      Czterysta godzin?? to sporo. Nie pomyliłaś się oby. Jeśli nie -to wydałaś już niezłą kasę na szkolenie. Ja zdałam za 3 razem. W sumie miałam wyjeżdżone 24 godziny. Jak ja robiłam prawko to teorii było 15h a jazdy 20h. Ale uważam że to zdecydowanie za mało. Dobrze jeździć nauczyłam się dopiero z moim facetem.
    • mara_jade73 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 12:51
      Teorie za 3, jazdy za 1.
    • mamba1234 za 1. nt 22.09.10, 13:00
    • pierwsze-wolne Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 13:09
      Ja jeszcze prawka nie mam (ciągle się zbieram w sobie wink) ale mojego kumpla nie pobijecie - 11 big_grin
      • margotka28 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 13:28
        że tak powiem o koledze "miszczu kierownicy" wink
      • elza78 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 16:17
        osobiscie znam lepszych wink
    • el_jot Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 13:48
      Za drugim.
    • kaamilka za 1-wszym 22.09.10, 13:59
      odpowiednio się ubrałam, ładnie wtedy wyglądałam wink
    • e.mama.s Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 14:07
      po 400 godzinach z instruktorem powinnaś jezdzić już jak zawodowy kierowca. Chyba że to 40h a nie 400. I to chyba stres cię za każdym razem załatwia.
      • thegimel Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 14:15
        Mnie też stres zjada. Będę teraz zdawała 4 raz. Najlepiej poszło mi za pierwszym razem, kiedy byłam pewna, że obleje i szłam na luzie. Zdałabym, ale w drodze powrotnej źle włączyłam się do ruchu w miejscu-pułapce gdzie sporo ludzi oblewa. Potem za każdym razem tak mi się noga z nerwów trzęsła, że wykładałam się na placu. Wyjeździłam już z 80 godzin, z różnymi instruktorami, twierdzą, że jeżdżę nieźle. Wiem, że można coś na uspokojenie zażyć, tylko nie wiem, co to takiego. Muszę poprosić w aptece o coś na stres, a co nie wpływa na zdolność kierowania.
        • amilos Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 23.09.10, 23:28
          ja zazywałam Validol kilka dni przed,nie wpływa na jazde a pomaga sieskoncentrować
    • kamelia04.08.2007 za trzecim 22.09.10, 14:25
    • bswm Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 15:00
      Za drugim razem smile
      Ponad 10 lat temu.
      • roksanaa22 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 15:41
        Za 4tym.Co istotne nauczyłam się jeździć jako nastolatka 10 lat wcześniej.Zdałam sposobem mojej kolezanki-jechać 40km/godz,oglądac się 4 razy i ogólnie zgrywac wariatatongue_out
        • jutrobedzielepszydzien Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 16:14
          nie pomyliłam się,prawie czterysta wyjeździłam,fakt,kasy poszło sporo.Jeżdżę naprawdę bardzo dobrze,ale za każdym razem podczas egzaminu panikuję.Dlatego nie wiem czy zdam,czy też nie będę musiała kombinować,może pobiję też rekord kolegi (11 niezdanych egzaminów)
    • elza78 za 3 nt/ 22.09.10, 16:11

• lilka69 to ja pociagne temat ale inaczej... 22.09.10, 16:51
      a jezdzic umiecie?

bo ja zdalam za pierwszym i jezdzic umiem.

wiele bab bo celowo nie napisze kobiet skracajac w lewo nie stoi blisko srodka jezdni, wiele bab jezdzi wolno lewym pasem, wymusza pierszenstwo, nie wlacza kierunkowskazu itd.
      • hiacynta333 Re: to ja pociagne temat ale inaczej... 22.09.10, 17:03
        Za 2-gim , a jeździć umiem.
      • whitney85 Re: to ja pociagne temat ale inaczej... 22.09.10, 17:07
        Za to faceci powodują niebezpieczne wypadki znacznie częściej niż baby. Ale zbrodnia to jazda lewym 80 km/h w mieście bo zaraz jakiś przyjezdny przedstawiciel handlowy siedzi na tyłku i długimi daje.
      • anta1981 Jaka ta lilka69 idealna... 22.09.10, 17:15
        Ty nie bądź taka do przodu bo cię sznurowadła zadepczą. Pani Idealna i ja wszystko umiem i robię najlepiej.
        • ledzeppelin3 Re: Jaka ta lilka69 idealna... 22.09.10, 17:22
          Za drugim
      • q_fla Re: to ja pociagne temat ale inaczej... 22.09.10, 17:23
        Zdałam za pierwszym razem i jeżdżę o wiele lepiej od ciebie. tongue_out
      • mamba1234 Re: to ja pociagne temat ale inaczej... 23.09.10, 16:20
        lilka69 napisała:

> a jezdzic umiecie?

Umiecie. Dlaczego mamy nie umieć?
      • nangaparbat3 Re: to ja pociagne temat ale inaczej... 23.09.10, 19:37
        Nie wierzę, do jeżdżenia trzeba jeszcze inteligencji i zdolności przewidywania.
    • maurra Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 17:21
      za pierwszym i to całkiem niedawno

za to od 5 dni mam już plastik i na razie, jako samodzielny kierowca, jeżdżę jak ostatnia du.pa qźwa
      • pudelek09 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 18:16
        Za pierwszym! ale zaplacilam nerwami-przed egzaminem 3godz jazd-cle przeryczane.Tak sie denerwowalam,ze nie moglam sie opanowac,oczywiscie co chwila samochod gasl,albo inne bledy! Podjechalismy po tabl uspokajajace-2na pierwszy rzut,2 kolejne przed placem i sie udalo.Dzieki Bogu bo drugi raz to bym chyba to zawalem przeplacila
        • iskierka40 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 24.09.10, 23:39
          e myślałam,że takie super matki to za 1 razem zdająbig_grin
      • malila Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 26.09.10, 10:56
        No to gratulacje, Maurra. Tak sie zastanawiałam, jak sie miewa Twoje prawkosmile
    • korusiar Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 22.09.10, 19:46
      Za siódmym lub ósmym, nie pamiętam.
      • carbonka Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 23.09.10, 13:02
        wczoraj za 2! bo za 1 to ze stresu się zatrzymałam za daleko... testy zdałam za 1.
    • ewcia1980 Re: prawo jazdy-za którym razem zdałyście? 23.09.10, 13:12
      za pierwszym razem.
      ale mówiac nieskromnie - juz wtedy dośc dobrze prowadziłam samochód.
      (byłam 17 letnim kierowca z 3 letnim doświadczeniem)
      • kicia_beauty Za pierwszym razem. 23.09.10, 16:02

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka