Dodaj do ulubionych

Panterka...

27.09.10, 11:54
...i inne zwierzęce wzory.

Zainspirowana wysypem modowych wątków, chciałam was zapytać, jak zapatrujecie się na kwestię "zwierzęcych" wątków w ubraniu. Do niedawna panterki, zebry i wężowe skóry zdaje się uchodziły za straszny kicz i obciach. Natomiast wyczytałam tu i ówdzie, iż wzory takie wracają obecnie do łask - do niedawna tylko w "niestandardowych" kolorach, powiedzmy w takiej wersji:
www.zeberka.pl/art.php?id=5859
Obecnie zaś pojawia się dość często w barwach "tradycyjnych", np. w H&M na apaszkach czy rajstopach.

Pytanie brzmi: co o tym sądzicie? Nosicie rzeczy w takie wzorki, dopuszczacie je np. w dodatkach, czy uważacie za tandetę?
Przyznam, że moim zdaniem w małym nasileniu i odpowiednim zestawieniu takie wzory wygladają całkiem fajnie - choć sama się nie odważyłam nic takiego kupić wink
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: Panterka... 27.09.10, 11:56
      nie wiem ja mam wdrukowane ze gepard tygrys i zebra to wiocha.
      nie zalozylabym te wzory sa dla mnie tak samo odpychajace jak wizja ortalionowego szeleszczacego dresu w jaskrawych barwach smile
      • sarling Re: Panterka... 27.09.10, 12:00
        Panterka w większej ilości zawsze robi z kobiety dzidzię-piernik, panterka-detal (apaszka, rękawiczki, torebka) ma pazur.
        Kupiłam sobie na ten sezon rękawiczki gepardowe smile
        Ale w panterowym futerku lub leginsach już nie wyskoczę na miasto.
      • przeciwcialo Re: Panterka... 27.09.10, 16:51
        Przesadzasz. Ja nie lubię takich deseni i pewnie czułabym się w nich srednio ale niektórym bardzo twarzowo w nich.
    • morgen_stern Re: Panterka... 27.09.10, 11:58
      NIE NIE NIE
      Mogą być nie wiem, jak modne, mogą to nosić "ikony mody", dla mnie to bezguście i nic na to nie poradzę.
      Są pewne rzeczy, których nigdy na siebie nie włożę, do nich zaliczam białe kozaczki, wzorek w panterkę i złoty łańcuch na szyi wink między innymi smile
    • lili-2008 Re: Panterka... 27.09.10, 12:01
      Takie wzory już dawno wróciły do łask. Ze 4 lata temu miałam balerinki w cętki. Potem jakąś apaszkę.
      W małym natężeniu i jako dodatek do neutralnego stroju wygląda ok. Sama obecnie nie mam ochoty na takie wzory. Przejadły mi się.
      Aha, rajstop w panterkę nigdy bym nie kupiła. Za dużo tego dobregowink
      • bei Re: Panterka... 27.09.10, 12:08
        miałam kiedyś bikini w panterkę, i wystarczysmile

• cherry.coke Re: Panterka... 27.09.10, 12:05
      Nie mam zagwozdki, bo ogolnie nie lubie i nie nosze zadnych wzorow. Wszystkie moje ciuchy sa w jednolitych kolorach, z wyjatkiem paru apaszek i szalikow w paski i paru bluzek w slabe prazki do pracy.
    • fajnykotek Re: Panterka... 27.09.10, 12:08
      Dla mnie wiocha, nic nie poradzę tongue_out. A ślepe podążanie za modą prowadzi do tego, że babki wyglądają jakby miały goowno między nogami. Ale to nic ważne, że są na topie uncertain.
    • katia.seitz Dodatki 27.09.10, 12:08
      No właśnie, mi chodzi raczej o dodatki, tak jak tutaj:

3.bp.blogspot.com/_rDcL8RBq3Kg/So5Pg3ZPSqI/AAAAAAAAA_c/2-rwYdiULs8/s1600-h/P8185446.jpg
      1.bp.blogspot.com/_AUqNd81s77Q/Sk3yrbwABqI/AAAAAAAAAMQ/NAocb36fj4E/s1600-h/gallery-78825454.jpg
      To mi się nie kojarzy z obciachem, w przeciwieństwie do np. bluzki w panterkę lub sukienki - zebry (a takie rzeczy też można obecnie w sieciówkach bez problemu znaleźć).
      • elza78 Re: Dodatki 27.09.10, 22:25
        > To mi się nie kojarzy z obciachem, w przeciwieństwie do np. bluzki w panterkę l
        > ub sukienki - zebry (a takie rzeczy też można obecnie w sieciówkach bez problem
        > u znaleźć).

chyba w dziale dla mlodziezy EMO big_grin
        • katia.seitz Re: Dodatki 28.09.10, 10:46
          > chyba w dziale dla mlodziezy EMO big_grin
          Oj, chyba nie. Wystarczy się przejść po różnych H&M czy C&A i sama zobaczysz wink
    • czar_bajry Re: Panterka... 27.09.10, 12:10
      Mam kilka sztuk odzieży w panterkę ale jeśli już nosze to są to raczej małe akcenty.
      Kiedyś jak byłam młoda miałam sweter w panterkę i potem mi się tak przejadł iż do tej pory nim czkamtongue_out
      • mikas73 Re: Panterka... 27.09.10, 12:15
        Tez zauważyłam powrót ale w nowszych kolorach..
        Niestety ja się do tego nie nadaję, nigdy nie nosiłam, nie czuję po prostu...
        Mam koleżankę, która uwielbia i czy był sezon czy nie zawsze cos miała i ja ją w tym lubię...
        Acha w tamtym roku zakupiłam szare leginsy.. skończyły jako spodnie "pod domu", nie uniosłam ciężaru panterki wink
    • deodyma Re: Panterka... 27.09.10, 12:18
      nie wlozylabym na siebie tego bo czulabym sie po prostu smiesznie.
      to nie dla mnie.
    • gardenia_nowak Re: Panterka... 27.09.10, 12:29
      O Jezu, a czy to ważne, czy to jest modne? Jak Ci się podoba, to sobie spraw i tyle. Ja mam obecnie panterkowe kalosze. Trochę przez przypadek, bo akurat z tych był mój rozmiar (obecnie 41/42). Kiedyś całkiem (kilka lat temu) z premedytacją kupiłam sobie balerinki z Bershki fioletowe we wzór panterkowy. Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi, a kicz i "wiochę" osiągnąć można i bez zwierzęcych wzorów.
    • triss_merigold6 Re: Panterka... 27.09.10, 12:36
      Mam golf w panterkę do noszenia pod żakiet i wieki temu kupioną sukienkę z kategorii "bardzo seksowne". Nie nadużywam. D
    • bri Re: Panterka... 27.09.10, 12:42
      Zgadzam się, że są kiczowate, ale nic nie poradzę: lubię i uważam, że mi w nich ładnie. W zeszłym roku o mało nie kupiłam jesiennego płaszcza w panterkę. Mam kilka bluzek/tunik w zwierzęce wzory.. W dodatku lubię zwierzęce wzory przełamywać elementami etno smile W ogóle mam słabość do kiczu.
    • croyance Re: Panterka... 27.09.10, 16:43
      Mialam kiedys, jako mloda dziewczyna, spodniczke w panterke, do noszenia ktorej zniechecil mnie skutecznie moj ojciec, mowiac 'pantera - pan tera, pan pozniej' big_grin
      • elza78 Re: Panterka... 27.09.10, 22:28
        > zniechecil mnie skutecznie moj ojciec, mowiac 'pantera - pan tera, pan pozniej

umarlam smile
        ale ojciec mial wiele racji, mi sie panterki nieodmiennie kojarza z Mewkami z podrzednych portowych spelunek, fuj...
    • green_hill Re: Panterka... 27.09.10, 16:55
      Zapatrujemy sie negatywnie smile Mialam kiedys swietny zamszowy plaszcz z panterkowa podszewka, zalozylam kilka razy i pozbylam sie ciucha. Panterka strasznie mnie irytowala, mimo, ze w zasadzie nie bylo jej widac.
    • shellerka Re: Panterka... 27.09.10, 20:31
      ja lubię w formie dodatków - szalik, albo elementy na torebce, albo butach.
      mam też płaszcz w panterkę - krój trencza. Miałam go raz na imprezie w klubie dla gejów. Założyłam do małej czarnej. Jakoś nie umiem się do niego przekonać, mimo że jedna z bloggerek modowych w takim samym wygląda fantastycznie. Tyle, że ona ma taki styl orientalno etniczny i jej to pasuje.

panterkę i inne zebry wg mnie wyglądają fajnie tylko w "prawdziwych" barwach.
      te kolorowe mi się nie podobają.
    • drinkit Re: Panterka... 27.09.10, 21:11
      Nie wiocha, ale trzeba oszczędnie i umiejętnie komponować. Np. cały ubiór czarny i tylko buty w cętki, albo tylko apaszka.
    • sowa_hu_hu Re: Panterka... 27.09.10, 21:59
      szał na panterkę to byl rok temu ,mnie sie przejadła.
      • lejdi111 Re: Panterka... 28.09.10, 08:34
        sowa_hu_hu napisała:

> szał na panterkę to byl rok temu ,mnie sie przejadła.
        >

a na co jest szał w tym roku, na jaki wzór?
    • aga.pier Re: Panterka... 28.09.10, 07:25
      jeśli panterka to tylko elementy i ze szlachetnych materiałów, w kolorach innych niż naturalne też jest super
    • anias29 Re: Panterka... 28.09.10, 09:23
      Nie noszę, niezależnie od mody.

Choć mgliście mi się kojarzy, że miałam apaszkę w klasyczną panterkę gdzieś tak koło roku 1989wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka