Dodaj do ulubionych

Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład seksizmu

29.09.10, 15:59
w rękawiczkach.

deser.pl/deser/1,83454,8439712,Ziobro_i_Mucha_w_TVN24__Jeszcze_uprzejmosc_czy_juz.html
Widziałam to wczoraj i parę wiązanek do telewizora posłałam.
Cudny sposób na zdeprecjonowanie rozmówczyni oraz przykład tzw. pseudodżentelmeństwa (niestety Polacy w tym przodują) - pani taka ładna i do polityki? Niee, takiej ładnej to ja po sądach ciągał nie będę, ależ skąd, ja szanuję kobiety, kobiety to nawet kwiatkiem, tak mnie wychowano, cmok, cmok..
I tak zamiast równej sobie przeciwniczki politycznej mamy ładną panią, z którą nawet kłócić się nie ma o co.
Rzygać mi się chce, nigdy go nie trawiłam, a teraz to już szkoda gadać.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 11:35
      Ej, no nie, ale żeby tak nikt? Nic? Chlip wink
      • matsuda Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 11:45
        a o czym tu dyskutować. Wart Pac pałaca... Z drugiej strony nie widzę powodów by pani Mucha się obruszała- pokazywanie ud i piersi spod bluzki w pewnej gazecie prowokuje facetów.
        • lilly_about Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 11:50
          Według ciebie powinna chodzic w worku na kartofle?
          • morgen_stern Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 11:54
            No i nie prowokować mężczyzn, sama się prosi, szantrapa jedna.
          • matsuda i w tym byłoby jej dobrze 30.09.10, 11:57
            n/t.
            • morgen_stern Re: i w tym byłoby jej dobrze 30.09.10, 12:08
              Matsuda, zluzuj pośladki może, co? Co cię tak boli? Czepiasz się chamsko i bez sensu kogo bądź, nawet do tej Muchy, co ci nic nie zrobiła tongue_out
            • lilly_about Re: i w tym byłoby jej dobrze 30.09.10, 12:44
              Uuuuu kompleksy sobie leczymy na forum
        • mgla_jedwabna Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 15:20
          Ale podejście, które tak wkurza Morgenstern (i mnie też), to nie podejście jednostkowe do Muchy, a do kobiet w ogóle. Tu nie chodzi o jedną aktorkę, tylko o ocenianie zdolności kobiet według wyglądu - jak ładna i cycata, to nie można jej traktowac poważnie.
          • zlotarybka_1 Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 15:36
            mgla_jedwabna napisała:

> Ale podejście, które tak wkurza Morgenstern (i mnie też), to nie podejście jedn
            > ostkowe do Muchy, a do kobiet w ogóle. Tu nie chodzi o jedną aktorkę,

aktorkę???
            To Joanna Mucha jest aktorką?
            • kali_pso heheheh 30.09.10, 17:07

..nie ma to, jak nie wiedzieć o co chodzi ale głos zabierać...hehehehh
      • ona_bez_ogona Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 11:50
        No ale co- spodziewałaś sie czegoś innego po Ziobrze???
    • mikas73 Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 11:44
      Nie widziałam... nie otwiera mi się link..
      Miałam ze zjawiskiem do czynienia.. na początku mojej pracy i przed drugą ciążą wink
      Dziwne ale lubiłam to nawet, uwielbiałam siłą argumentów, opanowywac dupka i wprowadzać w lekkie rozedrganie, kiedy musiał zacząć koncentrować się na pracy i na merytorycznych odpowiedziach, a swoją drogą w takim zewnętrznym ocenianiu"ładniutkich", to niestety kobiety też mają swój udział i potrafią być tgorsze jędze...
      • matsuda do mikas: 30.09.10, 11:47
        z czystej ciekawości: jak można zabierać głos w dyskusji nie mając pojęcia czego ona dotyczy?
        • mikas73 Re: do mikas: 30.09.10, 11:51
          z czystej grzeczności...
          Morgen opisała sens rozmowy i problem, który leży jej na wątrobie... oparłam sie na intuicji.. i zależności - opisu od jego żródła.... a jak sie pomyliłam to idę się pochlastać... zadowolona?
          wystarczy?
    • lilly_about Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 11:49
      Widziałam to. Wydawało mu się, że jest zabawny, uprzejmy i elokwentny, ale widocznie w jego wypadku, gdy braknie merytoryki, pojawia się pseudoerotyka. Choć w wypadku Ziobry erotyka to chyba zbyt wybujałe słowo.
    • oneway9 Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 12:05
      nie denerwuj sie, jesli pani Mucha jest madra kobieta to sobie swietnie z tym poradzi, malo tego - latwiej i szybciej niz z osobnikiem glupim ale 'obojetnym'; sama prowadze czesto ciezkie negocjacje i mimo juz 'innego' wieku zawsze jestem kobietasmile nigdy mi to w niczym nie przeszkadzalo;
    • fajnykotek Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 12:35
      Na początku mojej kariery zawodowej wqrzało mnie takie traktowanie na maksa. Zawsze wkurzali mnie tacy faceci szufladkujący kobiety tongue_out. Ale tacy faceci są i będą. Nauczyłam się to wykorzystywać i to mi daje wieeelką satysfakcję big_grin. Taki jest jeden z moich obecnych szefów, ależ mnie czasem nerw szarpnie wrrr. Ale za to załatwiam z nim wszystko co chcę - to dopiero jest radocha (zawsze sobie wtedy myślę ale z ciebie głupi b.c big_grin.
    • ahhna Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 15:10
      Takiemu nic nie pomoże. Jest za tępy, żeby zrozumieć taki zarzut, i zbyt arogancki, żeby w ogóle się nad nim pochylić. Takie wychowanie.
    • kali_pso Re: Ziobro kontra Mucha czyli piękny przykład sek 30.09.10, 17:13

Toż przykład idzie z góry- pan prezes też znany jest z dzentelmeńskich zachowań w stosunku do kobietwink
      Szkoda tylko, że nie traktuje ich poważnie( vide sprawa Jakubiak czy Kluzik- Rostkowskiej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka