Dodaj do ulubionych

Ach mieć taaakie włosy...;))

16.10.10, 12:39
www.youtube.com/watch?v=BFEJzWi9fcc
no i oczy, nie pogniewałabym siębig_grin

ps.czar_bajry wątek specjalnie Tobie dedykowanywink

a dlaczego? oto cytat z filmu:
"no dobra zwykle unikam drastycznych metod, ale...."
Obserwuj wątek
    • meliissa Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 16.10.10, 13:03
      Dodam tylko, że to co teraz mam na głowie to pióra nie włosy, niestety. Ile ja się codziennie napracuję, żeby to jakoś wyglądałowink Od zawsze zazdrościłam posiadaczkom bujnych czupryn. Oddałabym za taką prawie wszystkowink
      • wieczna-gosia Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 16.10.10, 14:31
        a tam daj spokoj- mam zdrowa gesta czupryne pelna bujnych sztywnych i kompletnie nie podatnych na ukladanie wlosow. Jak je zwiaze to wygladam jak de zza krzaka. Fryzjerki po pol godzinie cieniowania zaczynaja chyba mnie nienawidzic smile jak chodze z rozpuszczonymi to wygladam jak niedostrzyzona szczotka. 15 minut od wyjscia wygladam jakbym sie nie czesala od meisiaca.

po tylu atach nawyklam ale bardzo sie ciesze ze dwoje moich dzieci odziedziczylo wlosy po tatusiu- sa duzo slabsze ale ulozone cos soba reprezentuja smile dwoje ma wlosy po mnie a najstarsza ma podwojnie przerabane- ma wlosy po mne lekko krecone jak tatus. Jak niedoczesana wygklada w zasadzie bezposrednio po uczesaniu smile Przez ostatnia klase liceym eksperymentowala wiec z wizerunkiem "maszynka ojca 8 mm". smile
        • czar_bajry Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 16.10.10, 14:37
          Czy Ty wiesz ile roboty przy takich włosach?
          To już nie te czasy- służby brakujetongue_out
          • kali_pso Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 16.10.10, 15:13

Ano dokładnie- jak każde- długie włosy aby były piekne i dodawały uroku, wymagają pielęgnacji, dobrych kosmetyków itp. Są ozdobą, ale kosztowną ozdobąwink No ale kiedy sa piękne to kuszą i przyciagają- wiem coś o tymwinkp Nie oddam za nic w świecie swoichsmile
            • georgyporgy Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 17.10.10, 10:53
              Ja mam po tatusiu - czarne, sztywne i od cholery! Nie podatne na żadne układanie i farbowania... Niby atut ale ja czasem dostaję szału smile zawsze marzyłam o byciu eteryczną blondynką... piękną, filigranową, o zniewalającym błękicie oczu. Bo co z tego, że gały mam na pół twarzy jak czarne. Eeeeeeh ta cholerna natura wink
              • rosapulchra-0 Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 17.10.10, 11:01
                a mnie przestały włosy rosnąć i jeszcze do tego wypadają sad
                te na ciele, to żaden problem, bo skończyła się sztuka depilowania, ale z głową, jak tak dalej pójdzie, to trzeba będzie jakąś perukę zanabyć sad
                • meliissa Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 17.10.10, 14:43
                  rosapulchra-0 u mnie takie wypadanie zaczęło się kiedy skończyłam karmić piersią drugie dziecię. W tej chwili mam 1/4 tego co miałam przed ciążamisad I pomyśleć, że wtedy byłam niezadowolona ze stanu włosów.. Często teraz powtarzam w różnych sytuacjach, "nie narzekaj, bo nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej"wink Pocieszę Cię, że włosy się tak sypały, że zaczęłam już interesować się wątkami na temat peruk, bo byłam przekonana, że za chwilę będę łysa. Minęło kilka lat i nie jest gorzej, powiedziałabym, że nawet ciutkę lepiej. Kiedy mam jakieś nadprogramowe fundusze, kupuję sobie zestaw Vichy w ampułkach(staram się kupić ten promocyjny, wtedy w tej samej cenie, mam kilka dodatkowych ampułek) przy mojej ilości włosów, nakładam pół ampułki dziennie. Wzmacnia i zapobiega wypadaniu, no w każdym razie ja jestem zadowolona. Ku rozpaczy domowników stosuję też od czasu do czasu, startą rzepę(zapach jest hmmm średnio przyjemny), nakładam na włosy, owijam głowę folią i ręcznikiem, czasami podgrzewam suszarką.
                  Reasumując nie martw się na zapas, jest duża szansa, że nie będzie tak źle jak myśliszsmile
                  Ps. Jeśli włosy, faktycznie w ogóle nie rosną, idź może z tym do dermatologa, pewnie Ci zleci jakieś podstawowe padania, może brakuje Ci jakichś witamin?
              • duzeq georgyporgy 17.10.10, 12:20
                Ja mam blond wlosy, lekko krecone, dlugie, swietnie ukladajace sie (acz to ostatnie pod warunkiem, ze scinal mnie moj fryzjer). Do tego niebieskie oczy. I jestem tez w miare filigranowa.
                I zawsze, ale to zawsze marzylam o tym, zeby miec czarne, dlugie, proste wlosy i czarne, wielkie oczyska. Ehhhhh, ta cholerna natura smile)).
                • grave_digger melissa 17.10.10, 12:47
                  jak ja cię świetnie rozumiem.
                  mam pstro na głowie. przez co nawet nie mogę ich zapuścić. moje marzenie się nie ziści sad
                  • magdakingaklara Re: melissa 17.10.10, 12:54
                    a ja jestem srednia blondyneczka o dlugich, kreconych wlosach. Nie kreco mi sie mocno, wygladaja jakby byla nakrecone na duze walki takie falesmile
                    Jedyna zaleta tych wlosow jest to ze, nie trzeba specjanie ich ukladac. Myje je na noc, zaplatam warkocz a rano ma super, pokrecone wlosysmile
        • sylki Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 17.10.10, 18:40
          Ja mam za to słabe cienkie i do niczego się nie nadające. Są sypkie, przez co żadna fryzura się nie trzyma. Jednym słowem fryzjer swoje, a włosy swoje.
          Nawet trwała mi się nie trzymała dłużej niż 3 dni uncertain
          Więc jakbym miała wybierać, wolałabym gęste i nie układające się niż to co posiadam teraz.
    • meliissa Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 17.10.10, 14:22
      Dziewczyny kochane jesteściesmile dzięki za próby podniesienia mnie na duchu! Jak się Was tak czyta, to prawdziwą szczęściarą jestem, że nie mam takich sztywnych, mocnych, gęstych włosówbig_grin Trochę jednak prawdy jest w tym, że kobiecie to trudno dogodzićsmile Kiedy na ten przykład narzekam, że jestem za szczupła i zazdroszczę koleżankom apetycznych krągłości, zwykle słyszę, że chętnie by mi parę kilo oddaływink

Mark Gungor(założyłam wątek na jego temat jakiś czas temu) też wspomina na swoich seminariach, że jest to niestety przypadłość kobieca. Zwykle jesteśmy z czegoś niezadowolone i często się tym zadręczamywink Dla potwierdzenia tej tezy wystarczy ponoć skierować kamerę na grupę kobiet, które najczęściej mają ochotę schować się pod stół, bo makijaż nie taki, bo fryzura nie ta, bo ubranie nieodpowiednie... mężczyźni w analogicznej sytuacji prężą muskuły i dowcipkują, przekonani o swojej niebywałej atrakcyjnościwink
      • pralat_na_wrotkach Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 17.10.10, 14:40
        Przykre te twoje posty.
    • el_jot Re: Ach mieć taaakie włosy...;)) 17.10.10, 18:06
      Nie podobają mi się aż tak długie włosy? Ale sama postanowiłam zapuszczać, od lat mam średniej długości, dość gęste i podatne na układanie. Chcę mieć takie do zapięcia od stanika. W mojej okolicy nie ma dobrych fryzjerów, nadają się tylko do podcięcia końcówek, a i to nie zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka