Dodaj do ulubionych

chce sie zabic

27.11.10, 21:36
Zyje od 2ch lat w sytuacji bez wyjscia.Wszyskie mozliwe wyjscia juz wyprobowalam bezskutecznie.Od 6 mcy ogladam fotki zmarlych ludzi i im zazdroszcze.Nie boje sie smierci a jedynie bolu z nia zwiazanego.Na wizyte u psychologa czekam juz kilka miesiecy mam miec ja w styczniu ale juz nie mam sily....Kazdego dnia wstaje i marze o tym zeby byl wieczor zebym mogla zasnac.
czy wiecie gdzie w necie uzyskam jakas pomoc?
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: chce sie zabic 27.11.10, 21:41
      W necie nie znajdziesz pomocy idź na najbliższy ostry dyżur i tam Ci powinni pomóc.

• sowa_hu_hu Re: chce sie zabic 27.11.10, 21:50
        psycholog to za mało. raczej psychiatra. przy takim problemach nikt w internecie ci nie pomoże.
        • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 21:56
          nie chce isc na dyzor bo wiem ze mnie zamkna w szpitalu.To moich problemow nie rozwiaze jak wroce moze byc w domu jeszcze gorzej.
          Musze sie jakos podnies...ale jak? ja juz nie mam sily od 2 lat wszysko jest na opak.Wszysko...Ne dam rady.
          • sowa_hu_hu Re: chce sie zabic 27.11.10, 21:58
            Piszesz ogólnikowo więc ciężko sie odnieść...
            • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:10
              sowa_hu_hu napisała:

> Piszesz ogólnikowo więc ciężko sie odnieść...

Nie wiem czy chciala bys sluchac a jezeli tak to

Od 2 lat mieszkam w Niemczech z mezem Niemcem ,oni on ani ja nie mozemy znalesc pracy.Od dwuch lat opror meza i dzieci i lekrza nie rozmawiam z ludzmi.Nie znam nikogo.Dostajemy zasilek z ich urzedu pracy ale dwie panie w tym urzedzie szykanuja nas i stwarzaja nam problemy bezpodstawnie zabierajac pieniadze.(nie przydzielajac ich) Robia to zlosliwie i bez podstaw a my musimy isc do sadu (socjalnego) i ten sad wydaje wyrok ze maja nam kase oddac.Tak bylo juz 38 razy ale nikt nie ejst w stanie tego zatrzymac.Pomaga nam dwoch adwokatow i czekamy na sprawe w sadzie cywilnym o odszkodawanie za to co nam zrobili ale sprawa ma byc dopiero luty /marzec.
              Ja wysylam nasze CV na cale Niemcy zeby tylko prace znalesc bezskutecznie.Siezde tylko w domu i nie wychodze ,mieszkam na wsi.Probowalam wszyskiego ale z normalnej osoby z ladna figura stalam sie gruba baba.2 lata walcze i mam dosc.Poddaje sie chce sie rzucic pod pociag zeby szybko bylo.
              • czar_bajry Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:17
                Zwariowałaś??? masz zdrowe dzieci i problemy do rozwiązania.
                Pomyśl sobie że mieszkasz w PL i oboje jesteście bezrobotni i musicie utrzymać się z naszych zasiłków- od razu powinnaś poczuć się lepiejsmile
              • mathiola Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:22
                Więc tak na początek: to chemia teraz działa za ciebie. Musisz iść do PSYCHIATRY, który ma możliwość wypisywania recept. Potrzeba ci leczenia. I kiedy już zaczniesz się leczyć, zobaczysz, że znakomita większość twoich demonów nie istnieje. Z resztą powoli sobie poradzisz.
                Zabijanie się to nie jest rozwiązanie. Dla ciebie może tak, ale raz, że szkoda życia, a dwa pomyśl o innych.
                Nie ma takiej sytuacji, z której człowiek by się nie wygrzebał, tylko do tego potrzeba racjonalnego myślenia, a na dzień dzisiejszy w twoim przypadku jest to niemożliwe. Idź do psychiatry. I to szybko, bo wiem jak działa depresja. Nieleczona zabija.
              • nutka07 Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:23
                A w ktorym landzie tak ciezko o prace?
                Dlaczego sie nie przeprowadzicie?
                • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:31
                  nutka07 napisała:

> A w ktorym landzie tak ciezko o prace?
                  > Dlaczego sie nie przeprowadzicie?

Boze dziewczyno ,mieszkam przy granicy blisko Szczecina.Oddala bym wszyko zeby ktos z nas dostal gdziekowlei w niemczech prace.Jestem gotowa wyprowadzic sie wszedzie.Ale wysylam te piepszone CV piekne z fotkami i nic.
                  Bylam juz tak zdesperowana ze proponowalam SEX za znalezienie pracy w necie Niemcom z roznych portali towarzyskich.Ale kiedy doszlo do czego balam sie tam pojechac.
                  Kiedys w Polsce bylam normalna matka ,teraz jestem niczym.W Niemczech arbeistmt(urzad pracy) moze zrobic wszyko z czlowiekiem.Po prostu pisza ze np nie dosteniym pieniedzy przez 3 miesace bo ja pobieram jakas rente ktorej nie pobieram.I glodza nas przez 3 miesace zanim dojdzie do sadu ktory swierdza ze maja nam oddac.Jak nam tylko oddadza to zaraz pisza ze niedza nam kasy przez nastepne 3 miesace bo wisimy im cos.To jest nieprawda i znowu sad itd...Ja nie mam po co zyc .Wole umrzec walcze juz 2 lata.
                  • czar_bajry Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:36
                    Ja nie mam po co zyc

podobno dzieci masz?- to moze dla nich, czy lepiej niech je kto inny chowa?

> .Wole umrzec walcze juz 2 lata.

Aleś się ku... nawalczyła, nawet dupy dać nie umiałaś.
                    Weź idź na odział gdzie leczą dzieci chore na raka to zobaczysz co to walka i wola życia.
                    • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:45
                      czar_bajry napisała:

> Aleś się ku... nawalczyła, nawet dupy dać nie umiałaś.
                      > Weź idź na odział gdzie leczą dzieci chore na raka to zobaczysz co to walka i w
                      > ola życia.

Umialam dac dupy! Dla tych dzieci dala bym nie raz zeby tylko wyjchac z tad.Ale balam sie pojechac sama do inego miasta i nie mialam pewnosci ze ten czlowiek mnie nie wykorzysta i nie da mi tej pracy.Ze mnie zamorduje.Tylko tego sie balam.To bylo 4 miesace temu ale teraz juz sie nie boje niech mnie morduja.Mam dosc
                  • duzeq Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 22:38
                    • kuleczka_net Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 22:43
                      Jestem z zawodu fryzierka ale moge robic wszystko.Znam dobrze j niemiecki potrafie tez czytac i pisac w tym jezyku.che wyjechac z tego miasta bo za duzo mnie tu spotkalo.Przyjme prace nawet w zakladzie pogrzebowym.Byly by byla legalna i zebym nie miala mniej pienidzy niz teraz z urzedu pracy.
                      Maz jest hydralikiem ale moze pracowac na budowie czy w fabryce.Co klowiek.Zawsze mysllam ze to czlowiek decyduje o sobie ale w Niemczech jest inaczej jak jestes bezrobpotna to jests niczym panie z urzedu pracy moga cie zgnoic i zabic.
                      • zdunia1979 Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 22:47
                        No kobieto to ty sobie poradzisz na pewno! masz zawód, jesteś chętna do pracy!!! tylko wiary i działania ci potrzeba! Masz dla kogo żyć więc ruszaj a my tu na forum będziemy cię wspierać.
                        A ty wspieraj męża smile smile smile
                        • kuleczka_net Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 22:52
                          zdunia1979 napisała:

Nie pisala bym tutaj gdyby nie bylo tragicznie.W to ze sobie poradze wierzylamjakis rok temu.Juz nie wierze.Tym bardziej ze codzienie jestesmy szykanowani pmaga nam 2ch adwokoatow i ledow co nadrzaja.Nie moge uwierzyc ze takie cos sie dzieje w Niemczech ale tak jest.
                          • zdunia1979 Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:06
                            Kuleczko Niemcy to kraj żelaznych zasad - jestem germanistką i trochę się orientuję. Ale nie możesz pozwolić by ktoś cię gnoił w imię prawa. A wiesz o tym,że jak urzędnik wyczuje słabość to gnębienie idzie mu dużo łatwiej. W Polsce jest tak samo. Nie ważny jest człowiek ale prawo.
                            Druga i najważniejsza sprawa jest taka, że nie możesz się poddać. Twoje dzieci nie są niczemu winne a cierpią najbardziej. Mają nieobecną, nieszczęśliwą mamę. Dla nich znajdź siłę!

Ja przeżyłam wielką tragedię jak mój mąż po zderzeniu z pociągiem wiele miesięcy walczył o życie a potem uczył się go od nowa. Walkę wygraliśmy. I teraz wiem, że jest prawdziwy problem : choroba bliskiej osoby, śmierć, a wszystkie inne sytuacje są do rozwiązania. Ale trzeba chcieć smile Ja wiem, że jest Ci bardzo trudno ale też wiem, że będzie lepiej. Jeżeli zależy ci na rodzinie to wykrzesasz z siebie jeszcze odrobinę siły i powalczysz smile
                            • kuleczka_net Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:15
                              Zdunia jeszcze rok temu tez tak myslam.Ze najgorsza jesz smierc czy choroba osoby bliskiej.Myslalam ze nie podam sie ze znajed eprace ze wtedy te panie beda mogly mnie w d.... pocalowac.
                              Ale nie nie udaje sie,jest coraz gorzej z mezem sie klocimy ja nie rozumiem jak moze byc tak ze mimo ponad 30 wygranych spraw w socjal sadzie.Sadzia czy kto kolwiek nie moze nic z tym zrobic.Ze nikt nie moze teog zatrzymac.Rozumiesz ze my wygrywamy w sosjal sadzie i przychodzimy do domu a w skrzynce nastepny szykany.Np ze mamy im oddac 3tys E bo cos tam a to cos tam to jest kapletna bzdura i znawu do socjal sadu i znaowu wyrok pozytywny dla nas i tak jets 2 lata codzienie.nie mam dnia odpoczynku.
                              • zdunia1979 Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:18
                                Ściskam Cie serdecznie i wierzę w ciebie!!!
                          • krapheika Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:11
                            Jak umiesz po niemiecku pisac jak po polsku to ja sie nie dziwie.Przy granicy fryzjerka pracy znalezc nie moze,ciekawe,bo wszystkie Niemki mieszkajace w poblizu jezdza wlasnie tam,by zapalcic taniej za strzyzenie.Ja widze jedno b.proste wyjscie, zamelduj wlasna dzialalnosc i jezdzij po ludziach i strzyz wlosy w domach,jest na to popyt szczegolnie na wsiach.
                            • kuleczka_net Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:17
                              krapheika napisała:

> Jak umiesz po niemiecku pisac jak po polsku to ja sie nie dziwie.Przy granicy f
                              > ryzjerka pracy znalezc nie moze,ciekawe,bo wszystkie Niemki mieszkajace w pobli
                              > zu jezdza wlasnie tam,by zapalcic taniej za strzyzenie.Ja widze jedno b.proste
                              > wyjscie, zamelduj wlasna dzialalnosc i jezdzij po ludziach i strzyz wlosy w dom
                              > ach,jest na to popyt szczegolnie na wsiach.

Wiesz ciekawe jak ty bys pisala w takich nerwach w jakich ja jestem.Czy gdybys miala oczy zalane lzami bys tak pieknie pisala po polsku.Nie jestem dobra fryzierka i tylko meska.Mam problem z wzrokiem.Ale wszyko inne moge robic np pracowac w fabryce na jakiejs tasmie
                              • krapheika Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:22
                                Sie tak nie rozczulaj nad soba,przyjechalas do niemiec,masz problemy ze wzrokiem,umiesz tylko strzyc mezczyzn i sie dziwisz,ze pracy brak.Do pracy w fabryce trzeba miec w Niemczech ukonczona szkole odpowiednik naszej zawodowej.
                                Procz tego sa takie prace jak sprzataczka,dobra sprzataczka,ktora pierze i prasuje,sprzata, zarabia ok 15 euro za godzine, skoro masz dzieci idziesz do jugendamtu robisz kurs na tagesmutter i tez masz prace,tez dobrze platna.
                                • kuleczka_net Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:35
                                  krapheika napisała:

> Sie tak nie rozczulaj nad soba,przyjechalas do niemiec,masz problemy ze wzrokie
                                  > m,umiesz tylko strzyc mezczyzn i sie dziwisz,ze pracy brak.Do pracy w fabryce t
                                  > rzeba miec w Niemczech ukonczona szkole odpowiednik naszej zawodowej.
                                  > Procz tego sa takie prace jak sprzataczka,dobra sprzataczka,ktora pierze i pras
                                  > uje,sprzata, zarabia ok 15 euro za godzine, skoro masz dzieci idziesz do jugend
                                  > amtu robisz kurs na tagesmutter i tez masz prace,tez dobrze platna.

Szkole mam zawodowna wiec mogla bym pracowac w tej fabryce.Skonczylam tez 6 mcy kurs niemieckiego.Nie wiedzialam ze moge zrobic kurs tagesmutter.Pojde i zapytam.
                                  Ze sa rozne prace to ja wiem ale problem w tym ze nikt nie chce mnie zatrudnic.
                                  • krapheika Re: Co umiesz Ty? Co umie twoj maz? n/t 27.11.10, 23:36
                                    Kochana polskiej szkoly zawodowej oni nie uznaja,ba nie uznaja wiekszosci studiow w Polsce,wiec sie nie dziw.
                  • nutka07 Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:41
                    A chodzilas osobiscie na rozmowy o prace albo Twoj maz? Czy wysylasz bezsensu wszystko?
                    Kim jest z zawodu Twoj maz?
                    • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:47
                      nutka07 napisała:

> A chodzilas osobiscie na rozmowy o prace albo Twoj maz? Czy wysylasz bezsensu w
                      > szystko?

maz jest hydralulikiem
                      Ja nie bylam na zadnej rozmowie kfalifikacjynej bo mnie nie zaprosili na zadna.
                      Za to maz byl i proponowali mu takie prace za 4 e (nie wyzli bysmy z tego) albo obiecali prace ze za 2 iesace podpisza umowe a potem wycofali sie z tego.
                      Wiem ze to brzmi niewiarygodnie ale tak jest.
              • duzeq A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 22:34
                forum.gazeta.pl/forum/w,10001,118611840,,praca_w_Bonn.html?v=2
                Bo z tego watku wynika, ze niektorzy nie moga znalezc pracownikow.

Mieszkasz na wsi, ale jakies wieksze miasto obok gdzies musi byc. jedziesz tam, szukasz malych posredniakow pracy (duze beda mialy Cie w doopie), wszedzie zostawiasz cefalki (nie wysylaj po calych Niemczech bo to idiotyczny pomysl). W miedzyczasie bierzesz prochy przepisane przez psychiatre. A jak znajdujesz cos w necie, to wysylasz dobrze napisany list motywacyjny. Etc.
                • kuleczka_net Re: A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 22:38
                  Duzeq dziekuje wlasnie pisze do tych ludzi.

Jak na inym forum dla poloni w Niemcech napisalam ze szukam rpac yprzez 2 lata to mnie tylkow wysmiali i obrazli ze nie chce mis ei pracowac.
                  • duzeq Re: A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 22:50
                    Nie ma za co smile.
                    2 lata szukania pracy to dlugo, ale byc moze gdzies tkwi zasadniczy blad - albo masz zle napisane CV, albo nie bierzesz pod uwage tego, ze niektorzy chcieliby jakis list motywacyjny dostac (na tym polu mam calkiem niezle doswiadczenie). Tylko ze nie znam niemieckiego, wiec nawet jakbym Ci chciala pomoc i rzucic okiem, to i tak nie zrozumiem.
                    No a juz calkiem dziwne jest to, ze twoj maz pracy nie moze dostac, chociaz przyczyna moze byc taka sama.
                    • kuleczka_net Re: A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 22:55
                      duzeq

Mamy Cv napisane w j niemieckim i bardzo dobrze.Maz byl juz 3 razy na kursie pisania CV.
                      Cv z listem motywacyjnym i z fotkami.Co ma jeszcze zrobic dopisac ze moje zycie od tego zalezy?To jak znam zycie zaproponuja 2 e.Nie chce cierpiec w Polsce bylam piekna kobieta a tutaj jestem nikim bezprzyszlosci kazdy moze mnie gnoic.

• krapheika Re: A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 23:17
                        Z pieknosci zyja modelki i prostytutki.Jak dla mnie wracaj do Polski.
                        Co do tych uslug seksualnych,ktore chcialas niby proponowac i sie balas,ze cie zabija,pogranicze slynie z burdeli.Jak ci wszystko jedno to idz tam do pracy.Naciagane to wszystko.Niby w Niemczech mieszkasz,ale jakos malo wiesz.Tak wogole pracowalas w Niemczech czy ciagle na garnuszku panstwa?
                        • kuleczka_net Re: A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 23:19
                          krapheika napisała:

> Z pieknosci zyja modelki i prostytutki.Jak dla mnie wracaj do Polski.
                          > Co do tych uslug seksualnych,ktore chcialas niby proponowac i sie balas,ze cie
                          > zabija,pogranicze slynie z burdeli.Jak ci wszystko jedno to idz tam do pracy.Na
                          > ciagane to wszystko.Niby w Niemczech mieszkasz,ale jakos malo wiesz.Tak wogole
                          > pracowalas w Niemczech czy ciagle na garnuszku panstwa?

Nie pracowalam w Niemczech bo jestem tutaj 2 lata i wlasnie tak jak piszesz na garnuszku panstwa.Do burdelu nie pojde bo co by maz powiedzial i dzieci.W Polsce pracowalam 7 lat w duzym markecie na kasie.
                          • krapheika Re: A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 23:25
                            W burdelu sa inne prace niz prostytutka,mozesz pracowac jako sprzataczka czy barmanka.
                            • kuleczka_net Re: A jakies inne forum? Np. takie? 27.11.10, 23:56
                              krapheika napisała:

> W burdelu sa inne prace niz prostytutka,mozesz pracowac jako sprzataczka czy ba
                              > rmanka.

A znasz jakis burdel gdzie potrzebuja sprzataczki czy barmanki?
                              • krapheika Re: A jakies inne forum? Np. takie? 28.11.10, 00:03
                                Ty nawet nie mieszkasz tam gdzie ja to raz,dwa mam niewiele wspolnego z burdelami,ale ogloszenia sa w kazdej gazecie.
                                • kuleczka_net Re: A jakies inne forum? Np. takie? 28.11.10, 00:05
                                  krapheika napisała:

> Ty nawet nie mieszkasz tam gdzie ja to raz,dwa mam niewiele wspolnego z burdela
                                  > mi,ale ogloszenia sa w kazdej gazecie.

Pisalam ze moge w kaazdej chwili przeprowadzic sie tam gdzie znajde prace.Ze zrobie to z checia.
                                  • krapheika Re: A jakies inne forum? Np. takie? 28.11.10, 00:09
                                    To czemu nie odpisujesz ponizej,pytalam czy twoj maz umie zakladac zegary do pomiaru wody,ty sprzatac,i czy chcecie mieszkanie 600warm,trzy pokoje kuchnia,lazienka.
                                    • kuleczka_net Re: A jakies inne forum? Np. takie? 28.11.10, 00:14
                                      krapheika napisała:

> To czemu nie odpisujesz ponizej,pytalam czy twoj maz umie zakladac zegary do po
                                      > miaru wody,ty sprzatac,i czy chcecie mieszkanie 600warm,trzy pokoje kuchnia,laz
                                      > ienka.

Odpisalam powyzej.Ze maz wlasnie tym sie zajmowal ze jest instalatorem tych zegarow.
                                      Mieszkanie takie wlasnie teraz mamy to nie ma problemu.Gdybys mogla mi pomoc,uratowala bys moje zycie.Naprawde ja juz wisze na wlosku a kiedys bylam normalna....
    • morgen_stern Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:11
      Ale napisz choć w skrócie, co się dzieje?
      • czar_bajry Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:13
        dokładnie, napisz w skrócie jakie masz problemy może coś pomożemy.
        Idź na odział.
    • changeone Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:11
      Ale to z powodu "sytuacji" chcesz się zabić?
      Dosyć świadomie piszesz, więc raczej nie chodzi o nagłe problemy psychiczne, tak mi się wydaje.

Czy ta sytuacja/problemy są nie do rozwiązania? Niemożliwe, ze wszystkiego (za wyjątkiem utraty najbliższych poprzez śmierć) jest jakieś wyjście. Nawet to co nam się w danym momencie może wydawać czarną dziurą okazuje się, że ktoś inny przeszedł przez to kilka lat temu i okazuje się, że jednak się dało!
    • makaronnauszy Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:13
      Skoro uważasz że jest bardzo źle to może być tylko lepiej .. musisz tylko dać sobie więcej czasu, może za dzień, tydzień, miesiąc przyjdzie jakieś konstruktywne rozwiązanie twoich problemów smile
      Zmarłym ludziom to ty nie masz czego zazdrościć. Prawdopodobnie czeka cie w życiu wiele pięknych chwil i głupio by było to zmarnować.
      • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:33
        makaronnauszy napisała:

> Skoro uważasz że jest bardzo źle to może być tylko lepiej .. musisz tylko dać s
        > obie więcej czasu, może za dzień, tydzień, miesiąc przyjdzie jakieś konstruktyw
        > ne rozwiązanie twoich problemów smile
        > Zmarłym ludziom to ty nie masz czego zazdrościć. Prawdopodobnie czeka cie w życ
        > iu wiele pięknych chwil i głupio by było to zmarnować.

2lata nie rozmawilam z ludzmi.Choc znam niemiecki.nie mam znajomych siedze w domu i tyje.Przez te dwa lata wierzylam ze kiedys sie to skonczy.I robilam wszyko zeby sie wyprowadzic zeby znalesc prace.Ale nie da sie juz nie moge.Po prostu skroce swje cierpienia.
    • changeone Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:20
      Kuleczko, nie żebym bagatelizowała Twoje problemy a to co opisałaś, to nie jest sytuacja bez wyjści. Uffff, naprawdę.
      Czy w grę nie może wchodzić przyjazd do Polski? Nie wiem dlczego mąż-Niemiec nie może w Nimczech znaleźć pracy, ale może Tobie byłoby łatwiej w Polsce? Albo "usadowić" się gdzieś przy granicy, jedno tu, drugie tu. Nie wiem, nie jestem dobra w temacie "poszukiwania pracy" ale jakąś pracę zawsze można znaleźć!

A dzieci? Chciałabyś je zostawić na pastwę losu? Potrzebujesz pomocy, nie rób bezsensownych kroków.
      • nutka07 Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:30
        Powrot do Polski, gdzie nie maja zadnych perspektyw to jest samobojstwo.
        W Niemczech dostana pieniadze na mieszkanie, rachunki i na utrzymanie, do tego pieniadze na dzieci. Pojac nie moge dlaczego od dwoch lat zadne nie ma pracy. On jest Niemcem, wiec tym bardziej jest to dla mnie niezrozumiale.

I jeszcze jedno. Skoro urzedniczki '38' razy robily im problemy, to dlaczego nikt im sie nie przyjrzy?
        • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:50
          nutka07 napisała:

> Powrot do Polski, gdzie nie maja zadnych perspektyw to jest samobojstwo.
          > W Niemczech dostana pieniadze na mieszkanie, rachunki i na utrzymanie, do tego
          > pieniadze na dzieci. Pojac nie moge dlaczego od dwoch lat zadne nie ma pracy. O
          > n jest Niemcem, wiec tym bardziej jest to dla mnie niezrozumiale.
          >
          > I jeszcze jedno. Skoro urzedniczki '38' razy robily im problemy, to dlaczego ni
          > kt im sie nie przyjrzy?

Nutko tez tego pjac nie moge.Ja rozumiem ze ja moze nie mowie jakos super w j niemieckim.aled laczego on nie moze znalesc.Naprawde wysylam po 20 Cv miesiecznie i nic.Wole umrzec ,nie wierze ze to sie zmieni.Tym bardziej ze urzad pracy doslownie lamie prawo zeby nam dokopac.Nie boja sie niczego bo nawet jak dojdzie do sadu cywilnego to nie te dwie panie zaplaca odszkodowanie tylko podatnicy niemiecy wiec panie owe maja to gdzies co nam robia.
          • changeone Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:02
            Nie nakręcaj się tymi paniami. One utrudniają Wam teraz życie ale to nie od nich zależy Wasze wyjście na prostą!!!!
            One w Waszym życiu naprawdę nic nie znaczą i za rok, dwa będą już tylko mglistym wspomnieniem a za lat 5 zapomnicie o nich.

Postaw sobie realny cel, który dasz radę osiągnąć!
            • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:10
              changeone napisała:

> Nie nakręcaj się tymi paniami. One utrudniają Wam teraz życie ale to nie
              > od nich zależy Wasze wyjście na prostą!!!!
              > One w Waszym życiu naprawdę nic nie znaczą i za rok, dwa będą już tylko mglisty
              > m wspomnieniem a za lat 5 zapomnicie o nich.
              >
              > Postaw sobie realny cel, który dasz radę osiągnąć!

Kochana wiem ze nie uwierzysz ale one znacza bardzo duzo.
              Np byla taka sytuacja ze moja maz podpisal umowe o prace i te panie zadzwonily do pracodawcy i nagadaly mu ze my mamy w urzedzie pracy dlugi i ze bedziemy musieli to splaacac i ze komornik nam wejdzie na wyplate.A to cozywoiscie nieprawda byla.No i gosciu juz nie chcial zeby maz tam pracowal.Zerwal umowe.
              Oczywiscie adwokoat zalozyl sprawe o doszkodawanie ale sprawa bedzie w luty /marzec
              To jest jawne szykanowanie i napewno wygramy odszkodawnia.Ale czy ja tego dozyje?
            • krapheika Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:29
              Z tego co wiem arbeitsamt robi problemy jesli odrzucacie prace dane wam w jobcenter,ral jest taki,ze przy twoich umiejetnosciach 1euro job jest jedynym na co mozesz liczyc,chyba,ze otworzysz walsna dzialalnosc,jak pisalam sprzataczka,tagesmutter.To sa realia,nikt nie chce dawac kasy komus kto odrzuca kazda prace,bo za malo placa.Gdybys wziela 1euro job prace daliby ci dodatki,kindergeld dostajesz i tak,bo sie nalezy,ale sponsorowaliby ci mieszkanie itd.
              • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:59
                krapheika napisała:

> Z tego co wiem arbeitsamt robi problemy jesli odrzucacie prace dane wam w jobce
                > nter,ral jest taki,ze przy twoich umiejetnosciach 1euro job jest jedynym na co
                > mozesz liczyc,chyba,ze otworzysz walsna dzialalnosc,jak pisalam sprzataczka,tag
                > esmutter.To sa realia,nikt nie chce dawac kasy komus kto odrzuca kazda prace,bo
                > za malo placa.Gdybys wziela 1euro job prace daliby ci dodatki,kindergeld dosta
                > jesz i tak,bo sie nalezy,ale sponsorowaliby ci mieszkanie itd.

Nigdy nie odrzucilismy zadnej pracy.
                Oni nas tak szykanuja ze nawet jak bym miala te prace za 1 e to by mi nie popuscili i bysmy mieli problem z tymi dodatkami.Zobacz ze teraz zeby dostac zwykly papier ktory dostej sie od reki ja musze isc do sadu zeby to dostac.
                kilka razy sad wydal wyrok ze maja nam oddac kase i oni nadal nie chcieli pomogl dopiero komornik.Zobacz co oni robia to sie nie skonczy ja musze miec normalna prace.
                • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:04
                  To nie jest jedyna agentura pracy w Niemczechwink i nie jednyny jobcentersmile
                  • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:12
                    krapheika napisała:

> To nie jest jedyna agentura pracy w Niemczechwink i nie jednyny jobcentersmile

Tak tylko ze ja do niego naleze i w tym miescie nie ma innego.Zobacz ze 4 podania napisal maz zeby tylko zmienili nam te panie ktore nas szykanuja.Mimo ponad 30 wyrokow socjal sadu ze babki odbraly nam kase lub cos tam nieprawnie.Ten szef nie chce nam przydzielic innych kobiet.mimo tego ze jeuz jest sprawa w sadzie o odszkodawanie i na 100% arbeistamt zaplaci aleto nie one tylko podatnicy.Weic one moga robic co chca.
          • nutka07 Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:14
            Dowiedz sie, czy jak ktores z Was znajdzie prace to urzad zaplaci Wam za przeprowadzke w inne miejsce. Cos takiego bylo tu gdzie mieszkam, wiec moze u Was tez tak jest. A jak sie obawiasz pan z urzedu, to niech ktos za Was sie tego dowie.
            Nie ma tam u Was w urzedzie jakiegos doradcy zawodowego, nie pamietam jak sie nazywa to stanowisko? Pomagaja np. napisac dobre CV i list motywacyjny.

Moze tesknisz za krajem?
            • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:23
              nutka07 napisała:

> Dowiedz sie, czy jak ktores z Was znajdzie prace to urzad zaplaci Wam za przepr
              > owadzke w inne miejsce. Cos takiego bylo tu gdzie mieszkam, wiec moze u Was tez
              > tak jest. A jak sie obawiasz pan z urzedu, to niech ktos za Was sie tego dowie
              > .
              > Nie ma tam u Was w urzedzie jakiegos doradcy zawodowego, nie pamietam jak sie n
              > azywa to stanowisko? Pomagaja np. napisac dobre CV i list motywacyjny.
              >
              > Moze tesknisz za krajem?

Jak znajde prace w innym miescie to urzad pracy zaplaci za to zebym tam dojechala i rozlakowe dla meza.To by nam dalo juz tyle ze przez ten czas bysmy uzbierali kase zeby wynajac mieszkanie w tym miescie.
              Zycie mi ratuje praca w jakim kolwiek miescie w Niemczech dla jednego z nas.
              Wysylam CV i jest bardzo dobrze napisane i z fotkami ale czesto wola wybrac kogos kot jest na miejsu.Sziedze i szukam roznych fabryk w necie i wysylam ale z problemami ktore mamy z urzedem pracy.Nie mam juz sily.
      • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:36
        Changeone

Nikt ze znajomych w Pl i rodziny nie wie ze mam takie problemy.Tylko by mnie wysmiali.Od roku nie mam pralki i piore u tesciowej a moja matka powiedziala mojemu dziecku ze nie przyjedzie do nas ze swoim facetem bo SIE WSTDZI ze nie mammy pralki i nie pomalowane sciany.
        Nie moge im sie przyznac nie moge.Nikt nie wie ze mam taka depresje i tak by mi nie pomogli.

• changeone Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:59
          Kuleczko, rodziny się nie wybiera, czasem trzeba ją tylko tolerować!!! Tyle na temat matki uncertain

Co do Ciebie. Trochę sie zapędziłaś w róg pt "nic już w życiu mnie dobrego nie spotka". Dołujesz się wszystkim. Bo wiesz, ze wszytskiego na już nie da się zmienić. Ale małymi krokami, wszytsko da się poprawić. Zacznij od szukania pracy. Chyba w zawodzie frzyjerki kontakt z drugim człowiekiem jest ważny. Obstawiam, że nie tyle CV ile zwykłym zgadaniem w zakładzie więcej zdziałasz. Przynajmniej w Polsce tak jest. Najważniejsze, że masz zawód!
          Potem weź się za siebie. Co znaczy, ze gruba. Widziałaś jakie cuda choćby dietą Dukana można zdziałać? W młodym wieku możesz mieć fajne rezultaty. Tylko załóż realnie czas uzyskania pożadanej m.c. a nie, że za miesiąc masz schudnąć, bo to nie do zrealizowania i wpadniesz znów w dół.
          No i praca męża. Skoro nie tylko jako hydraulik, to nie mogę uwierzyć w niemożliwość znalezienia pracy. Może problemem jest to, że mieszkacie na wsi. W dużym mieście to chyba nierealne by z takim zawodem być bezrobotnym!

Kuleczko, małymi krokami wszystko można zmienić, tylko dawaj sobie realny czas na osiągniecie celu!
          • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:06
            changeone nie mowie za tak dorze w j niemiecki zeby pracowac jako fryzierka.mowie tak ze kady mnie rozumie ale jednak to nie jest plynie.
            Do niedawna bylam modem na pewnym forum i to forum trzymlo mnie przy zyciu.Ale nawet tam dwoje forumowczow ciagle mnie prowokowalo i wlascielka mi podziekowala.Pozniej bardzo duza czesc forumowiczow pisala na forum ze zle zrobila i ona poprosila mnie zebym worcila.Ale bylo juz za pozno zostalam upokorzona.Wszystko sie wali....Moje starsze dziecko tez cierpi bo nie mamy pieniedzy i nie moze np kupic kolezance prezentu na urodziny.
            Kiedy mysle ze te pieniadze zostyl zabrane nam nieslusznie to nie mam sily zyc.

• changeone Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:23
              Ze wszytskich Twoich wpisów wnioskuję, ze nie jesteś sierotą nie potarafiącą sie odnaleźć. Wpędziłaś się tylko w beznadziejny róg (może miałas słabszy okres i ktoś Ci w tym dopomógł), z którego na szczęście jest wyjście!!!!
              Pisałaś, że mieszkacie przy granicy. W Polsce frzyzjerzy są poszukiwani! Powrót do Polski nie oznacza powrót do matki czy do znajomych. Chodzi o to, byś Ty miała sznasę większą na znlezienie pracy.

Zrób sobie podsumowanie, masz męża, z którym chyba dobrze się dogadujecie, w sensie, że gracie w jednej lidze a to dużo. Masz 2 zdrowych dzieci, to b.b. dużo!!!! Z całą resztą da się zawalczyć!
    • sebaga Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:32
      wg mnie tylko psychiatra. ZAbicie sie pomoze..Tobie.. A co z dziećmi? Idź do psychiatry,da Ci cos na uspokojenie, nie wiem czy pomoze, ale moze tak. Próbowalas tego, probowalas szuakc na poczatek ulgi dla swoich mysli? Jesli nie, sprobuj.
      pozdrawiam
    • zdunia1979 Re: chce sie zabic 27.11.10, 22:37
      Kuleczko droga!

Przytulam mocno i wspieram! Kobieto Wasza sytuacja jest do rozwiania. tysiące ludzi znajduje się w takim położeniu. Zbierz się w sobie i działaj. Masz dzieci, które kochają cię na pewno bezgranicznie a ty chciałabyś je zostawić. Wybacz, ale to jest egoizm. Ogarnij się, ubierz, umaluj i ruszaj szukać pracy.W gazetach jest dużo ogłoszeń. Czytając twoje posty widać, że fajna jesteś babka, elokwentna. Poradzisz sobie. Może na początek coś drobnego np. praca w kuchni albo sprzątanie. A potem powolutku poszukasz czegoś lepszego. Wysyłanie CV to nie to samo co rozmowa z pracodawcą. Podobnych CV są setki a idąc na spotkanie pokonasz kandydatki osobowością.
      Bierz się za siebie i daj znać co ci się udało. Kup jutro gazetę i zaczynaj od poniedziałku dzwonić. Czy ty wiesz ilu ludzi może tobie pozazdrościć? Masz męża, dzieciaki - kobieto otwórz oczy!!!

Ściskam i czekam na dobre wieści! Jutro jak wstaniesz to będziesz miała siłę na wszystko. To zależy tylko od ciebie. A na te babki z urzędu w ogóle nie patrz. To typowe urzędniczki smile smile smile taką mają pracę!
      • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:01

Dziekuje Zdunia ,bede probowala sil w poniedzialek.Ale w srode mam operacje ktora juz mialam i oczywiscie z moim pecham sie nie udala i trzeba ja powtorzyc.I ja juz mysle jak by to bylo super gdybym nie obudzila sie z narkozy.

Te kobiety urzedniczki nie maja takiej pracy to wredne falszywe s....
        Robia takie nr ze np kaza nam przynies jakis papier ja jej daje to do reki a za dwa dni ona mi wysyla pismo ze zabieraja nam kase na 3 miesace bo ja tego paierka nie dostarczylam.
        Moja 4 latnia coreczka nie widzi zadnych dzieci bo przez panie urzedniczki stracila miejsce w przedszkolu.Bylo super miejsce a te baby mialy nam dac tylko pamierek ze jestesmy ezrobotni.Normalnie kazda inna osoab dostej to od reki ale nam nie cheli dac po miesiacu musielismy isc do sadu i jak sad wydal wyrok ze maja dac te papier to miejsca w przedszkolu juz nie bylo.Rozumiesz? robia nam takie numery codzienie.Moze jak sie zabije to zrozumia co zrobily.
        • nutka07 Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:20
          A te panie maja jakiegos szefa? Nad tym szefem tez ktos musi byc i ja bym wyzej uderzyla i obsmarowala caly urzad.
          One od poczatku takie sa?
          • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:29
            nutka07 napisała:

> A te panie maja jakiegos szefa? Nad tym szefem tez ktos musi byc i ja bym wyzej
            > uderzyla i obsmarowala caly urzad.
            > One od poczatku takie sa?

Bylismy u ich szefa i u szefa tego szefa.Nawet byl z nami adwokat i panie z organizacji ktora nam pomagaja (AWO) Szef przytakiwal i mial pogadac z tymi paniami.Ale nic to nie zmienilo.
            Gdyby ten szef chcial to by zmienil nam te panie w snesie ze bysmy musieli chodzic do innych.Ale maz pisal juz 4 razy podanie o zmiane pan prowadzacych i dstalismy odpoweidz nagatywna.Wiec jak widac szefowi zalezy natym zeby one nam to robily.
            Adowkoa t kobiety z tej organizacji mowia ze jeszcze nigdy nie widzialy zeby ktos byl tak ekstremenalnie szykanowany przez urzad pracy.
            Np kiedy dostejmy pismo ze nam zabieraja kase i kiedy chcemy z ta pania porozmawiac to inna mowi ze tamta jest na urlopie 2 tygodnie a my po chwili widzmy ze jest w palarni i jeet w pracy.No szok i bezprawie.My przez to glodujemy....
        • changeone Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:26
          "Ale w srode mam operacje ktora juz mialam i oczywiscie z moim pecham sie nie udala i trzeba ja powtorzyc."

Widać, że jesteś strasznie rozgoryczona, bo życie Cię doświadcza. Ale życzę Ci zdrowia i powodzenia podczas operacji!
        • 0ldjoanna Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:36
          Kuleczko, moim zdaniem masz depresję i rozumiem, że rady typu "zbierz się w sobie" mogą być nie do wykonania. Tak jak niektóre dziewczyny Ci pisały, idź do lekarza psychiatry, jak najszybciej, zapewne przepisze Ci leki przeciwdepresyjne, które są naprawdę skuteczne. TO żaden wstyd, b. dużo osób bierze takie leki, są one bezpieczne, nie uzalezniają, a nawet czasem powodują schudnięcie! smile. Tak jak któraś dziewczyna pisała, zapewne okaże się po wyleczeniu depresji, że Twoje demony nie są takie straszne, zbierzesz się w sobie i znajdziesz wreszcie tę robotę. To przykre, że Twoja córeczka nie dostała się przez upierdliwe urzędniczki do przedszkola, ale pomyśl co przeżywałaby, gdyby straciła matkę!!! Proszę Cię, zacznij leczyć depresję, nie tylko dla siebie ale też dla dzieci!!! Pracę w końcu przecież znajdziecie... Zasiłki niemieckie umożliwiają na pewno życie na nieci wyższym poziomie niż polskie... Na pewno Wasza sytuacja jest trudna, ale nie tragiczna, choć teraz (z powodu depresji) wydaje Ci się inaczej. Pozdrawiam Cię serdecznie i proszę, poradź się lekarza - psychiatry, nie rodzinnego, bo ten ostatni z duzym prawdopodobieństwem przepisze Ci tylko jakieś uspokajające zamulacze, które nie pomogą i tylko Cię dodatkowo zniechęcą.

Nie mam na imię Joanna i nie jestem stara wink
    • setia Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:17
      panie z urzędu pewnie przeczulone są na punkcie Polaków, którzy wyciągają zasiłki, może gdybyś opowiedziała im jakie masz problemy ze znalezieniem pracy wykazałyby trochę zrozumienia. opowiedz im, że jesteś doprowadzona ta sytuacją do ostateczności, weź je na litość.
      no i przyznaj, że zabijanie się z powodu złośliwości pań w urzędzie jest trochę śmieszne, czyż nie?
      • kuleczka_net Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:31
        setia napisała:

> panie z urzędu pewnie przeczulone są na punkcie Polaków, którzy wyciągają zasił
        > ki, może gdybyś opowiedziała im jakie masz problemy ze znalezieniem pracy wykaz
        > ałyby trochę zrozumienia. opowiedz im, że jesteś doprowadzona ta sytuacją do os
        > tateczności, weź je na litość.
        > no i przyznaj, że zabijanie się z powodu złośliwości pań w urzędzie jest trochę
        > śmieszne, czyż nie?

One nie sa tylko zlosliwe ,maja jakis cel w wykonczeniu nas.Ja nie wiem jaki i dlaczego.Moze znaja kogos kto zna mojego meza moze maz kiedys cos komus zrobil? ja nie wiem.To nie sa zwykle zlosliwosci.
        • krapheika Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:34
          Kuleczka czy twoj maz umie zakladac tez zegary pomiarowe do wody itd? i czy intersowaloby was mieszkanie 600warm?
          • krapheika Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:46
            No i znikal w momencie gdy stalam sie prawie hojna i chcialam pomoctongue_out czyby troll sie przstraszyl czy o co cho?
            • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:16
              krapheika napisała:

> No i znikal w momencie gdy stalam sie prawie hojna i chcialam pomoctongue_out czyby tr
              > oll sie przstraszyl czy o co cho?

Przestan blagam.Odpisalam juz 2 razy ze maz wlasnie tym sie zajmuje.Prosze pomoz mi...nie jestem trollem.
              • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:23
                Jak nie jestes trollem to: poprosze twoj numer telefonu aktualny w Niemczech,adres zamieszkania imie i nazwisko wszystko na maila gazetowego.Juz za jednego lenia musialam swiecic oczyma nie zamierzam znow zaczac, za nikogo wiecej nie bede poreczac bez dowodow,ze jest jak jest.Moglabym ci pomoc,nawet qrwa bym ci ta cholerna pralke dala ale musze wiedziec czy to prawda.amen
                • kuleczka_net moje dane wysylam na gazetowego.Nie jeste trollem 28.11.10, 00:27

krapheika napisała:

> Jak nie jestes trollem to: poprosze twoj numer telefonu aktualny w Niemczech,ad
                  > res zamieszkania imie i nazwisko wszystko na maila gazetowego.Juz za jednego le
                  > nia musialam swiecic oczyma nie zamierzam znow zaczac, za nikogo wiecej nie bed
                  > e poreczac bez dowodow,ze jest jak jest.Moglabym ci pomoc,nawet qrwa bym ci ta
                  > cholerna pralke dala ale musze wiedziec czy to prawda.amen
                  • kuleczka_net krapheiko Ty nie masz gazetowego podaje GG odezwij 28.11.10, 00:33
                    kuleczka_net napisała:

>
                    > krapheika napisała:
                    >
                    > > Jak nie jestes trollem to: poprosze twoj numer telefonu aktualny w Niemcz
                    > ech,ad
                    > > res zamieszkania imie i nazwisko wszystko na maila gazetowego.Juz za jedn
                    > ego le
                    > > nia musialam swiecic oczyma nie zamierzam znow zaczac, za nikogo wiecej n
                    > ie bed
                    > > e poreczac bez dowodow,ze jest jak jest.Moglabym ci pomoc,nawet qrwa bym
                    > ci ta
                    > > cholerna pralke dala ale musze wiedziec czy to prawda.amen

Nie masz gazetowego nie moge napisac.Odezwij sie na GG 315 64 065 podam ci moje dane.Nie jestem trollem znalazlam sie w takiej sytuacji i nie moge sie wygrzebac.
                    • krapheika Re: krapheiko Ty nie masz gazetowego podaje GG od 28.11.10, 00:38
                      owszem mam krapheika@gazeta.pl kliknij na mojego nicka i bedziesz miala wyslij wiadomosc, nie uzywam polskiego gg
          • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:08
            krapheika napisała:

> Kuleczka czy twoj maz umie zakladac tez zegary pomiarowe do wody itd? i czy int
            > ersowaloby was mieszkanie 600warm?

Maz jest wlasnie instalatorem tych zegarow. Nie wiem co to jest to 600Warm ale interesuje mnie mieszkanie wszedzie byly by nie tutaj.
            Jestem normalna kobita i matka po prostu wpadlam w jais dol z ktorego nie umiem sie wygrzebac.Kiedys bylam pewna siebie i tez myslalam ze samobujcy to tchoze ale zycie zwerifikowalalo moje poglady.Nie jestem tchorzem ale przez 2 lata stracilam wszyskie sily.
            • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:09

Samobojcy* przepraszam
              • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:15
                Twoj poziom znajomosci jezyka mnie zatrwaza,serio mowie.600 warm to 600euro razem z rachunkami.Tyle musielibyscie placic za wynajem.Dwa moj znajomy ma firme zajmujaca sie wlasnie takowymi zegarami i ich zakladaniem,nie mam pojecia czy ma wolna posade ale moglabym sie spytac.
                • kuleczka_net Prosze zapytaj o te prace 28.11.10, 00:19
                  krapheika napisała:

> Twoj poziom znajomosci jezyka mnie zatrwaza,serio mowie.600 warm to 600euro raz
                  > em z rachunkami.Tyle musielibyscie placic za wynajem.Dwa moj znajomy ma firme z
                  > ajmujaca sie wlasnie takowymi zegarami i ich zakladaniem,nie mam pojecia czy ma
                  > wolna posade ale moglabym sie spytac.

Bardzo prosze zapytaj o te prace.Bardzo bardzo mi zalezy.
            • nutka07 Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:14
              Cieply czynsz.
    • barbaraonly Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:49
      Powinniscie sie zglosic do jakiejs stacji telewizyjnej, zeby zrobili reportaz w sprawie szantazu z urzedu pracy, bo to jest po prostu skandal!!!
      • krapheika Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:55
        To jest po prostu troll albo len.
        • nutka07 Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:58
          Ja tez odnioslam takie wrazenie, zwlaszcza przy tym seksie za prace.
          • krapheika Re: chce sie zabic 27.11.10, 23:59
            Hmm to wrazenie sie potwierdzilo,znikla w momencie gdy chcialam jej pomoctongue_out dziwnetongue_out
            • nutka07 Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:10
              Najpierw pisze, ze umie dobrze mowic po niemiecku i pisac a potem, ze nie na tyle zeby pracowac jako fryzjerka. Ciekawa jestem czy cos w urzedach rozumie.
              Poza tym mieli ponad 30 spraw a jest w Niemczech 2lata. To jest wiecej niz jedna sprawa w miesiacu.
              • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:17
                Nie zna niemieckiego,jak ktos nie wie co to 600warm znaczy,ze albo Niemcy widzial na mapie,albo jest polakiem mowiacym wylacznie po polsku w Niemczech.
                • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:26
                  krapheika napisała:

> Nie zna niemieckiego,jak ktos nie wie co to 600warm znaczy,ze albo Niemcy widzi
                  > al na mapie,albo jest polakiem mowiacym wylacznie po polsku w Niemczech.

Przestan,jestem w szoku bo nie mam po co zyc.
                  Mowie w j niemieckim tak ze mnie rozumia i ja ich rozumie.Zdalam 6 mcy kurs.Zapytasz o te prace?
                  • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:34
                    spytam choc czuje,ze sie przejade znow,daj tego meza nieszczesnego, w jakim on wieku jest wogole?
                    • kuleczka_net Wyslalam gazetowego 28.11.10, 00:50
                      krapheika napisała:

> spytam choc czuje,ze sie przejade znow,daj tego meza nieszczesnego, w jakim on
                      > wieku jest wogole?

Nie przejedzies sie ,jezeli bede miala prace bede pracowac sumienie maz napewno tez.
                      Ja mam 34 lata a maz 35
              • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:24
                nutka07 napisała:

> Najpierw pisze, ze umie dobrze mowic po niemiecku i pisac a potem, ze nie na ty
                > le zeby pracowac jako fryzjerka. Ciekawa jestem czy cos w urzedach rozumie.
                > Poza tym mieli ponad 30 spraw a jest w Niemczech 2lata. To jest wiecej niz jedn
                > a sprawa w miesiacu.

Tak jestsmy w socjal sadzie minimum 2 razy w tygodniu.Taki koszmar nam zgotowaly te panie.Ja nie chodze do arbeisamt jak nie musze (nie mam terminu) wszysko zalatwia moj maz a on jest niemcem.do tego maz chodzi tam razem z paniami z AWO.Nie wiesz jaki to koszmar
                • nutka07 Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:27
                  A w jakim jezyku rozmawiacie z mezem?
                  • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:33
                    nutka ja z moim na poczatku na rece rozmawialam i troche po angielsku,nic mnie nie zdziwiwink z reszta mozna rozumiec niemiecki,ale ni slowa umiec powiedziecbig_grin poczatki bywaja ciezkietongue_out
                    • nutka07 Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:41
                      No dobra, ale jak juz jest dwa lata i zyje z Niemcem i maja dzieci to wypadaloby sie dogadywac wink No i jeszcze kurs skonczyla.
                      • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:44
                        No ale on umie troche po polsku bo w polsce zyli.Nic z tego nie rozumiem co to ma byc,no ale jesli wysle mi te dane faktycznie z nr telefonu to jej pomoge jakos,bo mi szkoda nawet niemot.
                        • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:52
                          krapheika napisała:

> No ale on umie troche po polsku bo w polsce zyli.Nic z tego nie rozumiem co to
                          > ma byc,no ale jesli wysle mi te dane faktycznie z nr telefonu to jej pomoge jak
                          > os,bo mi szkoda nawet niemot.

Jak to co to ma byc.Mowi po polsku nauczyl sie.nie kazdego Niemca na to stac no nie?
                          Rozmawiamy w domu po niemiecku.dzieci dwojezyczne.
                          • nutka07 Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:59
                            Ale z ortografia to na bakier jestes.
                  • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:34
                    nutka07 napisała:

> A w jakim jezyku rozmawiacie z mezem?

w jezyku niemieckim ale maz tez srednio zna j polski.Bo mieszkalismy w Polsce prawie 2 lata
                • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:28
                  Koszmar,koszmarem,zrob to o co prosze,to postaram ci sie pomoc,jak sie przejade to bede wiedziala przynajmniej kogo podac do sadu o oszustwo i uwierz mam bardzo dobrych prawnikow,wiec zastanow sie dwa razy,jesli trolujesz wyjdzie ci to serio bokiem,jesli to wszystko prawda to ci jakos pomoge choc kokosow nie obiecuje.W najgorszym przypadku moge cie najac u mnie jako opiekunke do dziecka i sprzataczke.
                  • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:36
                    krapheika napisała:

> Koszmar,koszmarem,zrob to o co prosze,to postaram ci sie pomoc,jak sie przejade
                    > to bede wiedziala przynajmniej kogo podac do sadu o oszustwo i uwierz mam bard
                    > zo dobrych prawnikow,wiec zastanow sie dwa razy,jesli trolujesz wyjdzie ci to s
                    > erio bokiem,jesli to wszystko prawda to ci jakos pomoge choc kokosow nie obiecu
                    > je.W najgorszym przypadku moge cie najac u mnie jako opiekunke do dziecka i spr
                    > zataczke.

Boze dziewczyno gdybys mi pomogla ,nie wiem jak bym Ci sie odwdzieczyla ale przysiegam ze jakos bym tego dokonala.Chce tylko miec prace i wyjechac z tego miasta.Moj maz tez tylko o tym marzy.Odezwij sie na GG podam Ci te dane.
                    • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:42
                      Ide pod prysznic,powinnam byc w lozku juz dawno jutro mam przed soba dluuugi dzien,wyslij mi tego meila na gazetowego.
                      Jak wroce chce miec te dane i nr telefonu.
                      I przestan sie tak ekscytowac,bo nie lubie nadmiernego zapalu gdy nie wiadomo jeszcze co i jak
            • kuleczka_net Nie zniklam.TAK moj maz moze te prace wykonywac. 28.11.10, 00:22
              krapheika napisała:

> Hmm to wrazenie sie potwierdzilo,znikla w momencie gdy chcialam jej pomoctongue_out dz
              > iwnetongue_out

Nie zniklam ,potrzebuje tej pracy
          • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:21
            nutka07 napisała:

> Ja tez odnioslam takie wrazenie, zwlaszcza przy tym seksie za prace.

nie jestem trollemcrying widac nie wiesz co to znaczy byc naprawde zdesperowanym.Wiesz ja kiedys tez nie wiedzialam ale to mnie spotkalo.
        • kuleczka_net Tak krapheiko pomoz mi ,maz wlasnie tym sie zajmuj 28.11.10, 00:18
          krapheika napisała:

> To jest po prostu troll albo len.

Pisalam juz 3 razy ze nie jestem trollem i ze maz wlasnie zajmuje sie instalacja tych zegarow.
      • vincentyna Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:08
        big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

Jeden z lepszych watkow, Polka, prawie fryzjerka, ale generalnie na kasie pracowala. Ma meza niemca, razem w niemczech siedza i mieli juz 38 rozpraw sadowych i zabrane zasilki.

To jest trolizm do ntej potegi, to jest tak glupie, kupy sie nie trzyma. Niemcy nie daja umrzec z glodu nawet takim idiotom. Wiec o chleb sie nie martw. Martw sie raczej o swoja glowe, bo chyba ci sie krasnale zalegly, idz do lekarza jak najszybciej, schizofrenie da sie w duzej czesci kontrolowac!
    • nutka07 Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:02
      Skad urzedniczki mialy namiary na przyszlego szefa Twojego meza?
      Jak idziesz sie wymeldowac, nie musisz podawac gdzie zaczynasz prace.
      Co do pracodawcy to jemu wszystko jedno, na co ida zarobione przez pracownikow pieniadze. Nie uwazasz?
      • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:11
        Ja w zyciu po arbeitsamtach nie latalam i na garnuszku nie zylam to moze sie nie znam,ale masz racjewink wiem co nieco o urzedach w Niemczech potrafia byc upierdliwi nawet dla Niemcow,ale tutaj troche podpucha mi smierdzitongue_out
        • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:40
          krapheika napisała:

> Ja w zyciu po arbeitsamtach nie latalam i na garnuszku nie zylam to moze sie ni
          > e znam,ale masz racjewink wiem co nieco o urzedach w Niemczech potrafia byc upie
          > rdliwi nawet dla Niemcow,ale tutaj troche podpucha mi smierdzitongue_out

Tak podpucha,kogo mam podpuszaczac? i po co? Pisze o swojej smierci i tak sie upokozylam tutaj ale jest mi wszystko jedno.Wszedzie szukam tej pracy zeby sie uwolnic od tych kobiet zeby zaczac normalnie zyc.nie jestem gowniara mam 34 lata nie robie sabie glupich zartow.Po prostu ja musze zakonczyc moje zycie tak daleej nie wytrzymam.crying
      • kuleczka_net Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:38
        nutka07 napisała:

> Skad urzedniczki mialy namiary na przyszlego szefa Twojego meza?
        > Jak idziesz sie wymeldowac, nie musisz podawac gdzie zaczynasz prace.
        > Co do pracodawcy to jemu wszystko jedno, na co ida zarobione przez pracownikow
        > pieniadze. Nie uwazasz?

Maz to zglosil ze od nastepnego miesiaca bedzie pracowal tam i tam.a one zadzwonily i tak powiedzialy.To jest udowodnione i sprawa jest w sadzie cywilnym.
        >
        • krapheika Re: chce sie zabic 28.11.10, 00:46
          Nie dyskutuj tylko zrob co napisalam.Gorzej niz z dzieckiem,nic mnie juz powoli nie dziwi w twoim przypadku.Nie chce mi sie juz pisac.Robisz co mowilam albo spadaj,bo serio moj czas jest cenny.
          • kuleczka_net Wyslalam te dane 28.11.10, 00:54
            krapheika napisała:

> Nie dyskutuj tylko zrob co napisalam.Gorzej niz z dzieckiem,nic mnie juz powoli
            > nie dziwi w twoim przypadku.Nie chce mi sie juz pisac.Robisz co mowilam albo s
            > padaj,bo serio moj czas jest cenny.

Wyslalam ,dziekuje.
            • mamamira Re: Wyslalam te dane 28.11.10, 01:00
              Ja mieszkam ponad 21 lat i nigdy o czym takim nie słyszała.A czy mąż i Ty bwewrbowaliscie się do Zeitarbeitsfirma,do roznoszenia gazet itp,nie są to wielkie pieniądze ale zawsze więcej niz Hartz 4,zresztą możesz tez bez poniesienia konsekwencji ileś tam dorobić. Poszukaj w okolicy organizacji "Frauen helfen Frauen "albo poszukaj nr TelefonSeelsorge tam możesz dostać pomoc psychologiczna,pogadać,wyżalić się.Masz dzieci i zastanów się co Ty chcesz zrobić.
              • kuleczka_net Chce sie zabic 28.11.10, 01:12
                mamamira napisała:
                Poszukaj w okolicy organizacji "Frauen helfen Frauen
                > "albo poszukaj nr TelefonSeelsorge tam możesz dostać pomoc psychologiczna,poga
                > dać,wyżalić się.Masz dzieci i zastanów się co Ty chcesz zrobić

Dziekuje zanlalazlam telefon do Frauen helfen Frauen w moim miescie.W pon tam zadzwonie ,tylko ze tam pisze ze to jest pomoc dla kobiet i dzieci ofiara przemocy.Wiec nie wiem czy mi beda w stanie pomoc i czy beda chcialy.
                chciala bym bardzo jakos z tego sie pozierac ale czesto mysle ze jedno rzucenie sie pod pociag skonczylo by wszyko i ze moze by nawet nie bolalo.Ale nadal sie boje tego bolu.
              • krapheika Re: Wyslalam te dane 28.11.10, 01:16
                mnie tam juz nic nie dziwiwink poznalam juz takich aparatow w De,ze czym bardziej niewiarygodnie tym bardziej prawdopodobnewink z reszta podejrzewam,ze jest troche wszystko wyolbrzymione,no coz,zobaczymy co z tego bedzie.
            • krapheika Re: Wyslalam te dane 28.11.10, 01:13
              Wyslalam ci maila,odpisz na niego,dodaj zalczniki o ktore prosze,czekam do poniedzialku.
              Ide spac.Dobrej nocy wszystkim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka