mymanilla
03.12.10, 09:39
Mam do Was takie pytanie.Dlaczego Polacy ciągle czują się gorsi od innych narodów.W czym są od nas lepsi Francuzi , Niemcy ,Anglicy czy inni??Dlaczego sami o sobie ciągle mówią jacy to Polacy są beznadziejni??Mamy oczywiście swoje wady narodowe ,ale to dokładnie tak samo jak inni.Jedynym co mi w Polsce nie odpowiada , to rząd i jego fatalne poczynania , przez które żyje się coraz gorzej.I w zasadzie tylko o to mogłabym się przyczepić do Polaków.Bo w końcu sami ten rząd wybraliśmy(tzn. ja nie )Ale to tylko kontekst polityczny.A tak po za tym jak w każdym społeczeństwie , są ludzie wykształceni , kulturalni , dobrzy ,gościnni ,uczynni oraz prostaki , brudasy i chamy.Oczywiście czas komuny , a teraz kult pieniądza sprawiły ,że ludzie przestali rozwijać się kulturalnie , chodzić do teatru , opery czy czytać dobrą literaturę , nie mówiąc już o wychowywaniu dzieci w szacunku do innych ludzi.Nawet tych ,którzy są mniej zamożni ,więc nie ma się co dziwić ,że społeczeństwo
zchamiało .Polak jest zakompleksiony i zamiast pracować nad sobą , żeby być jak najlepszym woli gadać jaki ten kraj jest beznadziejny , jacy Polacy są fatalni.Za to za granicą... same achy i ochy...