Dodaj do ulubionych

Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/

11.12.10, 14:32
Zaznaczę, że z teściową żyłam różnie ale zmądrzałyśmy obie i dla dobra ogółu trzymamy języki za zębami, jest poprawnie. Teściowie mieszkają ok 250km od nas, moi rodzice w tym samym mieście co my. I moi rodz. i teściowie bardzo nam pomagają i pomogli, jak urodziła się córeczka to oboje byliśmy na studiach, kupili ubranka pomagali w opiece. Moim tak już zostało, a to wpadną z kurteczką a to z czymś. Jestem im wdzięczna bo mogę odkładać na dalsze plany. Ale teściowie komentują te zakupy jako wtącanie się i decydowanie w czym dziecko ma chodzić. No cóż, może ja nie kupiłabym kurtki bordowej, ale w sumie jest ładna, ciepła. A dopytują się córki co jej babcia z dziadkiem kupili, żeby to potem komentować uncertain

Jakoś temu zaradzić, czy puszczać mimo uszu? Trochę mnie to irytuje, że tak moich oceniają.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 14:35
      Ty serio widzisz tu gdzieś jakiś problem???
    • mika_p Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 14:38
      W sumie każdy prezent mozna by zinterpretowac jako wtrącanie się smile
      Zabawka - bo decydowanie, czym dziecko ma się bawić.
      Płyta - bo nieuprawnione kształtowanie gustu muzycznego dziecka.
      Ba, nawet śpiewanie dziecku czy recytowanie wierszyków dałoby się pod to podciągnąć.
      Stanowczo nalezałoby oba komplety dziadków odciąć od dziecka, żeby broń Boże nie wywarli wpływu ani nacisku.
    • ola33333 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 14:41
      to powiedz tesciom dokladnie tak jak tu napisalas, ze jestes wdzieczna swoim rodzicom za pomoc, i wcale tego nie uwazasz za wtracanie smile I doceniasz jak najbardziej ich pomoc finansowa smile
    • kali_pso Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 14:44

Napisz, czy teściowie też obdarowują wnuczkę czy też mają to w nosie i...będziemy w domuwinkp
      • marzeka1 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 14:49
        "
        Napisz, czy teściowie też obdarowują wnuczkę czy też mają to w nosie i...będziemy w domu "- o tym samym pomyślałabym, bo inaczej problem jest wydumany. No i co z tego, ze tak powiedzą??? Czepiać się o każde słowo?
        • mallard Marzeka 14.12.10, 09:46
          i ta poniżej - czytać między wierszami nie umiecie? Wprost Wam trzeba, kawę na ławę?
    • kamelia04.08.2007 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 15:49
      domyslam sie, że tesciowie nie obdarowuja wnuczki zwyczajowymi prezentami, ale zawsze skomentuja prezenty od twoich rodziców.
      Chyba trzeba im to stanowczo uswiadomic. Po prostu takie komentarze sa niegrzeczne i bezczelne.

Oczywiscie, mozna stwirdzic, ze dawanie prezentów to wtracanie sie, juz forumowiczka wyzej wytłumaczyła dlaczego i jak mozna kazdy prezent intrepretowac.
      • olcia029 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 16:09
        jak ktoś szuka dziury w całym to zawsze coś znajdziesmile
        moja mama nie cieszy się jak teściowa coś fajnego kupi, bo jest zazdrosna, że to ona tego nie kupiła hehehehe

pryk - powiedziała pupa tongue_out
        • tullinka Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 16:24
          Teściowie też dają prezenty, żadniej z racji odległości. Widzę problem w tym, że zarzucają komuś wtrącanie się, a sami takimi odzywkami robią dokładnie to samo. A może im żal, że to nie oni?
          • tomelanka Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 16:33
            ja bym powiedziala ze wole wtracanie sie z kupowaniem czegos tam dziecku niz wtracanie sie zdziwnymi uwagami
          • marianna73 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 13.12.10, 23:27
            > o. A może im żal, że to nie oni?

to nie żal, to zazdrość, oni sprowadzają to do rywalizacji- którzy dziadkowie są lepsi, dlatego z zasady negują dobre, bezinteresowne intencje drugich dziadków
    • angazetka Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 21:45
      Powiedz teściom (przy kolejnym takim komentarzu), że nie uważasz kupowania prezentów za wtrącanie się. Tyle.
    • nangaparbat3 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 11.12.10, 21:54
      Ja bym spokojnie powiedziała, że nie odbierasz tego jako wtrącanie się, i bardzo mi miło, kiedy dziecko dostaje prezenty od babci i dziadka - jednych i drugich.
      Możliwe, że ci dalej mieszkający są zazdrośni, że Twoim rodzice maja bliższy kontakt z wnuczką. W mojej rodzinie obserwuje takie rzeczy.
      • ylunia78 Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 12.12.10, 14:04
        ja nie narzekam na prezenta ani od teściów,ani od rodziców.Hm?chociaż uważam,że od teściów są mało trafione.Jak kotek z różową kokardką robiącego" miauu";D dla chłopca prawie 4letniego.
        Ale moja teściowa zawsze dopytuje się czy prezent od drugiej babci( mojej mamy )sie podobał co jeszcze dostał,a co dostał braciszek a to,a sramto.Moja mama nigdy nie zapytała co dostałeś i czy się podobało.
        No ale niektóre typy tak mająwink
    • anorektycznazdzira Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 12.12.10, 18:56
      Oj, no powiedziałabym w oczy jak jest: cieszymy się, że nam to kupują, bo nie stać nas na wszystko i jest to konkretna pomoc. Nie jestem wybredna i nie mam obsesji co do stylu kreacji, rzeczy są dobrej jakości więc się cieszymy, że są.
    • lilly_about Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 14.12.10, 08:47
      Zawsze możesz powiedziec teściowej: jak mamusia ma ochotę, to też może wnuczce kupic coś ładnego.
      • tullinka Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 14.12.10, 09:45
        Prezenty od teściów też są ładne, ubranka zazwyczaj na wyrost, ale lepiej tak niż za małe, wolą kupić na później niż nie trafić. Ja do prezentów od teściowej nie mam nic, po 4 synach wreszcie może kupować sukienki i dobrze jej to idzie.
        Spróbuję w łagodny sposób im przekazać, że są doceniani tak samo jak moi rodzice. Mam nadzieję, że nie będą wiecznie rywalizować.
    • changeone Re: Opinie teściów o moich rodzicach-dziwne :/ 14.12.10, 10:20
      Skoro Ty uznajesz to za pomoc a nie wtrącanie się, to skomentowałabym to krótko po każdym komentarzu teściowej "przynajmniej ktoś nam zechciał pomóc", "przynajmniej mojej mamie nie jest obojętne czy dziecko ma w czym chodzić".
      Takie komentarze powinny pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka