Dodaj do ulubionych

"magiczne" produkty Danone nic nie daja

16.12.10, 10:47
biznes.onet.pl/firma-dannon-zaplaci-21-mln-dol-odszkodowania,18566,4083532,1,news-detal
Obserwuj wątek
    • mgd3 ehm... 16.12.10, 10:54
      a istnieje w ogóle ktoś, kto uważał, że dają???
      Bo sądziłam, że świadomość, że w niczym nie są lepsze (a często nawet gorsze) od dowolnego innego jogurtu jest raczej powszechna smile
      • mamakasienki1 Re: ehm... 16.12.10, 11:03
        a ja wiem kto wierzy w te kretyńskie reklamy - moja teściowa i z upodobaniem próbuje faszerować tym moje dzieci.
        Tak samo kupuje napoje typu FIGO czy coś takiego i twierdzi, że zawierają sok i witaminy sad
      • matsuda Re: ehm... 16.12.10, 11:03
        jakis mikrobiolog mówił kiedyś, że jakby w tym actimelu było tak dużo tych dobrych bakterii jak deklaruje reklama to zjadacz tego jagurtu miałby grzybicę czy inną drożdżycę. O danonkach już było pisane.
        • karambol45 Re: ehm... 16.12.10, 11:13
          oczywiście "jakiś" mikrobiolog oczywiście "kiedyś"
          ale warto sprawdzić czym się różni bakteria od grzyba i drożdży
          a potem konstruować jakieś wnioski
          • matsuda Re: ehm... 16.12.10, 11:32
            nie muszę tego sprawdzać, zasady główne znam, poza tym logicznie na to patrząc- każdy, no prawie każdy, dojdzie do takiego niosku.
            • changeone Re: ehm... 16.12.10, 12:16
              że nadmiar bakterii powoduje grzybicę??? surprised

Co do Danonków itp., szkoda, że u nas nie mogą być odszkodowania za Actimel.... To dopiero były bajki a ile ludzi wierzyło i wierzy.
      • shellerka Re: ehm... 16.12.10, 11:45
        tak. mój wykształcony i inteligentny mąż wierzy w dobroczynną moc pi..przonych actimelków.
        a ja jak widzę aktimelki to dostaję w..wu, bo wiem ze ani to zdrowe, ani dobre. to nawet chemiczny posmak ma.
    • izabellaz1 Re: "magiczne" produkty Danone nic nie daja 16.12.10, 11:42
      Poczekaj aż przeczytasz następne wyniki badań.
      Naukowcy to mają do siebie, że wciąż się spierają - dzięki temu mają m.in. pracę.
      A gazety, bo mają wypełnioną przestrzeń redakcyjną.

Do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem i dzielić przez x oraz własny rozum, to co się czyta/słyszy.
      • woman_in_love Re: "magiczne" produkty Danone nic nie daja 16.12.10, 11:51
        masz racje, ale zazwyczaj jesli chodzi o kase, a tu o nia poszlo, to zachowuje sie znacznie wieksza starannosc, niz podczas byle jakich badan do doktoratu
        • izabellaz1 Re: "magiczne" produkty Danone nic nie daja 16.12.10, 12:04
          woman_in_love napisała:

> masz racje, ale zazwyczaj jesli chodzi o kase, a tu o nia poszlo, to zachowuje
          > sie znacznie wieksza starannosc, niz podczas byle jakich badan do doktoratu

Też masz rację, ale z pewnością również słyszałaś o laboratoriach wykonujących badania na zlecenie smile
          I przypominam, że to USA wink
      • changeone Re: "magiczne" produkty Danone nic nie daja 16.12.10, 12:19
        Nie nie, wystarczy czytać skład na opakowaniu! Bardzo dużo mówi.
    • marghe_72 Re: a ktoś wierzył, że dają? n/tx 16.12.10, 12:14

• agula_wredziula Re: "magiczne" produkty Danone nic nie daja 16.12.10, 12:15
      heh, siła reklamy, ale trzeba było aż badań naukowych?
      • marghe_72 Re: "magiczne" produkty Danone nic nie daja 16.12.10, 12:23
        agula_wredziula napisała:

> heh, siła reklamy, ale trzeba było aż badań naukowych?

trzeba było jakos udokumetowac te 21 milionów wink
        że tez sama na to nie wpadłam
        big_grin
    • hayet Re: "magiczne" produkty Danone nic nie daja 16.12.10, 13:12
      to ja sie podlacze do tych co pisza...to kto wierzyl, ze maja jakas moc magiczna ? ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka