fabryka.lodow.napatyku 05.01.11, 21:22 i czy depilujecie wlasnie zrobilam woskiem, bol ogromny, ale to uczucie po! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja34 Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 21:27 oczywiście woskiem ból do przeżycia-dużo bardziej boli mnie depilacja łydek z tyłu,tuz pod kolanami Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 21:33 ja niestety mam taką skóre że depilowac nie mogę od razu mam mega wypryski ,to samo z nogami... wąsik wybielam wybielaczek sally hansen ,wyglada ok. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 21:34 A co z uczuciem po? Czyżby "efekt kozy"? Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 21:52 iwoniaw napisała: > A co z uczuciem po? Czyżby "efekt kozy"? > nie wiem co jest efekt kozy, ale chodzi mi o to lysosc, ta lekkosc po! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 22:42 A nie, mnie chodziło o ten kawał o rabinie doradzającym Ickowi w sprawie nadmiernie zagęszczonego mieszkania. Lekkości to nie doświadczam nawet po wydepilowaniu całych nóg, aż tyle to nawet zapuszczone włosy mi nie ważą ale "łysość" na łydkach to faktycznie miłe uczucie. W kwestii wąsów się nie wypowiem, szczęśliwie mi nie rosną, ale przypuszczam, że gdyby, to bym chyba wyrywała czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkap25 Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 21:35 wosk u kosmetyczki, bol faktycznie jest, ale po kilku drinkach (zazwyczaj robi mi TO kuzynka kosmetyczka u siebie w domu) nie jest tak zle awaryjnie w domu mam plasterki do depilacji twarzy, efekt podobny, czasem trzeba dwa razy naklejac, no i strach przed bolem, bo wiem kiedy zaboli, kosmetyczka szarpie z zaskoczenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 21:43 to poczekaj aż dostaniesz wyprysków ;P a tak serio, to ja nie mogę usuwać woskiem, bo dostaję wysypki na 3 tygodnie wąsik albo wybielam albo usuwam kremem do depilacji twarzy sally hansen Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 21:47 Nie mam. Miałam w ciąży, usuwałam pęsetą. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 22:20 Powinnam depilować każdy najmniejszy włosek? Nie mam póki co problemu z nadmiernym owłosieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 22:28 kropkacom napisała: > Powinnam depilować każdy najmniejszy włosek? Nie mam póki co problemu z nadmier > nym owłosieniem. to pewnie masz to szczęście, ze nic nie musisz depilować. są takie, które muszą niestety. Ciesz się, że nie jesteś targetem wątku Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 22:34 Ja poważnie pytam Jakiś tam meszek mam, ale jasny i na MÓJ gust nie obfity. I tak się zastanawiam czy to kolejna rzecz którą powinnam robić dla urody a której nie uskuteczniam. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 22:49 kropkacom napisała: > Ja poważnie pytam Jakiś tam meszek mam, ale jasny i na MÓJ gust nie obfity. > I tak się zastanawiam czy to kolejna rzecz którą powinnam robić dla urody a któ > rej nie uskuteczniam. jakbym miała jasne to bym nie ruszała ale odziedziczyłam sporo genów po mojej mamie, którą chcieli w młodości wyrzucić z pociągu w Bułgarii, bo myśleli, że jest Cyganką Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 22:53 > mamie, którą chcieli w młodości wyrzucić z pociągu w Bułgarii, bo myśleli, że > jest Cyganką Zawsze mnie fascynował ten typ urody Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 22:24 Woskiem w plastrach (w domu robie). Ja mam w sumie obsesje bo moja mam dlgo chodzila z wasem i w sumie ja ją jak juz bylam nastolatka nauczylam ze to wcale nie jest fajne, bycie takim naturalnym. Wiec trzeba czy nie to obowiazkowo raz na tydzien robilam. Po jakims czasie rosnie coraz mnie wiec wystarczy penseta a tylko co jakis czas woskiem. Ale uczcie faktycznie fajne. Taka supergladkosc Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 23:07 no wlasnie ja mam jasne, geste tez nie sa, nie rzucaja sie w oczy, ale ta gladkosc ja rozgrzewam w mikrofalowce, nakladam i odrywam sam wosk, zadnych plastrow Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: czym depilujecie wasiki 05.01.11, 23:32 Ból do przeżycia. Właściwie w porównaniu z depilacją łydek w wersji "sarenka" to rozkoszna przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: czym depilujecie wasiki 06.01.11, 00:44 li i jedynie kremem do depilacji. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: czym depilujecie wasiki 06.01.11, 09:46 Od lat woskiem u kosmetyczki. Rutynowo brwi i wasik Ewentualnie awaryjnie mam w szufladzie plasterki Veet do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: czym depilujecie wasiki 06.01.11, 09:50 Dodam, ze wasik mam jasny i malowidoczny ale po tym milym uczuciu lysosci zauwazam roznice. No i dopiero na plasterku widac ile tego wasika bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
usmiech144 Re: czym depilujecie wasiki 06.01.11, 10:10 Ja również niestety posiadam wąsiki . Mam ciemne włosy więc niestety wszystko widać. Przez dłuższy czas szukałam odpowiedniej metody dla siebie. Nie lubię czekać aż włoski będą miały odpowiednią długość aby iść na wosk, dlatego dłuższy czas używałam kremu do depilacji. Ale na szczęście jakiś czas temu kupiłam depilator braun silk-epil xelle coś tam (tylko nie pamiętam końcówki - taki jasno fioletowy), ma mnóstwo dodatków a między innymi taką końcówkę do depilacji twarzy . Jest to mega wygodne, włoski coraz rzadsze, metoda zawsze pod ręką w domu. Używam teraz tylko tego i ten efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czym depilujecie wasiki 07.01.11, 16:37 Nie mam na szczęście wąsików, więc nie depiluję... Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: czym depilujecie wasiki 07.01.11, 20:33 Woskiem u kosmetyczki. Też lubię to uczucie po. U kosmetyczki ból jest dużo łatwiejszy do zniesienia, zamykam oczy, ściskam poręcz rękami i gotowe. Ból sekunda, nic to w porównaniu z porodem Odpowiedz Link Zgłoś
szaraczek_beauty Re: czym depilujecie wasiki 09.01.11, 15:04 Moja mam tez chodzi do kosmetyczni w końcu ją na to namówiłam bo samej jej jakoś to nie przeszkadzało ale teraz docenia ten komfort Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: czym depilujecie wasiki 09.01.11, 17:03 Plastrami depilującymi i to, prawdę mówiąc, nie tymi specjalnymi do twarzy, tylko zwykłymi do nóg ciętymi w paseczki. Sama nie umiem, mąż mi to robi. Odpowiedz Link Zgłoś