rulsanka Trylogia władca pierścieni i titanic, 27.02.11, 11:01 Książki o Harrym Potterze. Najgorszy kicz to taki, który udaje, że nim nie jest. Polskie telenowele (nie wymienię z nazwy, bo się nie orientuję) i wiele piosenek o grafomańskich tekstach i schematycznej melodii, np. www.tekstowo.pl/piosenka,golden_life,zycie_choc_piekne__tak_kruche_jest.html blee. Nie znoszę utworów pseudorockowych, już wolę dobry pop, a nawet disco polo, które mnie rozbawia i jest bezpretensjonalne w swojej prostocie. Lubię Czesław Śpiewa, choć zahacza o kicz. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Trylogia władca pierścieni i titanic, 27.02.11, 11:32 fajny wątek i bardzo podobało mi się to, co jedna z dziewczym napisała o niejednorodności kiczu, powołując się na różne konteksty jelenia brydżowego np, chyba to bedzie esencja Brajan to horror Adams to jedno z najfajnieszych wspomnien z estudiow Rodzina Połanieckich - ukochana książka na jesień Ta sama RP u moiuch dawnych znajomych w domu, gdzie dwie ściany przeznaczyli na dziełą i arcydzieła oprawione w jednakowe oprawy u introligatora za ogromne pieniadze - kicz roczna dziewczynka w różowym wózku, pijąca z różowego niekapka, w różowych spodniach i falbaniastej sukience, także różowej- rozowy koszmarek różowa bluzka w sklepie superdry, do ktorego zabrał mnie ostatnio mój syn- przedmiot moich marzeń i planów z czym i jak zestawić fajne było to o staruszce w słomkowym kapeluszu prywatnie dla mnie najwiekszym kiczem jest prostactwo, krzykliwość i bycie tzw duszą towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Trylogia władca pierścieni i titanic, 27.02.11, 11:33 errata-jelenia na rykowisku, nie wiem, skąd brydzowy mi sie wziął Odpowiedz Link Zgłoś
olakociak Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 11:18 Dla mnie obciach to przebajerowany samochód - taak niski, że przez każdą dziurę się gramoli 3min, jakieś spojlery,kolorowe światła, no i doczepiana rura wydechowa......heh.... no nie cierpię Chyba największe politowanie wzbudziła we mnie parka, która na parkingu przy plaży w brzeźnie ( dziura na dziurze) z dobre 10 minut wypychała takie odpicowane cudo..... a wszyscy czekali....i czekali...i czekali...bo oni musieli do milimetrów od podłoża obniżyć zawieszenie a potem pchać się na taki tragiczny plac.... Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 13:38 Wątek miał na celu przyznanie się do tego co lubimy/podoba nam się pomimo, że jest powszechnie lub mniej powszechnie uważane za kicz/obciach. A większość tu wypisała co uważa za kicz i obciach u innych i w ogóle bleee - a to przecież wiemy, bo to oczywista oczywistość wśród e-matek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 13:42 Ach zapomniałam o sobie: - plastikowa, straganowa biżuteria - opaski na włosy z kokardkami, motylkami, kwiatkami - kwiaty, motyle i inne barachło we włosach - wystrój kuchenny stylizowany na lata 50-te w oczojebnych kolorach ( różowy akceptuję także, a jakże ) Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 14:04 To jak tak to biżuteria z kryształami swarovskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 13:45 Hmmm, właśnie się dzięki forum dowiedziałam się, że sandałki letnie w kolorze złota są kiczem - ok, w taki razie uwielbiam kolor złoty i srebrny w butach, torbach,ubraniach. Lubię kolor różowy we wszelkich odcieniach, najgorsze, że jest w nim dobrze, a jeszcze gorzej - moją córkę ubieram na różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 14:00 kicz i obciach to dla mnie gość w dresach w 15-20-letnim BMW na gaz i muzyka w tym na full. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 14:16 I w związku z tym za takiego wyszłaś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kicz i obciach. 28.02.11, 09:37 -imiona na wózkach -kolczyki i bransoletki u niemowlaczków -bla dyny z odrostem na pół głowy -ubieranie się na różowo -szpilki na spacerze z wózkiem Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 14:47 A, córka ma Barbie - nie ja kupowałam, bo uznałam, że to nie tyle kicz (ale kiczem jest, a jakże), co przynosi więcej szkody niż pozytku. Kupuje te laleczki bratowa, więc wyrzucać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 14:14 Nie lubię jak dziewczyny na siłę czynią sie piękne.Chodzi mi o platynowy blond,do tego twarz opalona na czekoladę.Miniówka i białe kozaczki.Jak mialam 16 lat to byłam zazdrosna i myślałam,żeby też mieć taki styl.Teraz mam 32 lata i stawiam na moje naturalne szatynowe włosy. Napiszcie drogie emamy co sądzicie o facecie 40 + który ma w lewym uchu kolczyk w kształcie krzyża.Do tego nosi białe buty zimowe.Już się odkochałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kicz i obciach. 28.02.11, 09:48 antekcwaniak napisał: > Bycie emamą tobie to nie grozi bo masz jajka między nogami a fe Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 14:19 O nie wyszlam tylko dla tego,że już zamężna byłam.Ale strasznie mnie jarał. Odpowiedz Link Zgłoś
olakociak Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 14:41 No dobra to ja się przyznam, że uwielbiam Dr.Quinn...Wiem, obciach, bez polotu, głupie, nudne i wstyd w ogóle ale lubię i specjalnie z USA ściągałam na dvd wszystkie części ahhh ten Sally:p i drewniany domek mhmh Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1970 Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 15:20 Jeżdżenie wozem terenowym po mieście , wczasy w Egipcie, zdjęcia z tych wczasów na naszej klasie, Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 15:57 A ja lubię róż! Oczywiście bez nadmiaru i przesady, ale jednak. Na studiach nosiłam na głowie irokeza, do tego rozwiązane glany, zielone bojówki i różowy topik Mam pizamke z hello kitty, w ogole wole kolorowe bawełniane koszulki i pizamy od seksownych tiuli i koronek. Uwielbiam kupować i nosić kolorowe skarpetki. Bibeloty przeróżne, aniołki, filiżanki, itd - częśto mi sie podobają, ale nie kupuję, bo nie lubię mieć w domu nadmiaru przedmiotów. Lubię jeszcze polskie seriale. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 22:00 - styropianowe elewacje na wszystkie kolory teczy: brzoskwinki,morelki, roze, zolcie jak slonko na niebie, zielone groszki i inne obrzydliwie dziecinne kolory, takze wsie wygladaja jak wioski smerfow -wszystkie kolory teczy w wersji uszkadzajacej wzrok we wnetrzach -jeansy z targu z cekinami innymi aplikacjami -sciaganie z zachodu samochodow 10letnich i powyzej -siedzenie w domu na wychowawczym Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 22:04 czyli jestes na wychowawczym, nosisz cekiniaste gecie z bazaru i sprowadzasz auta z zagranicy? Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 22:12 pierdzacy.kot napisał: > > - styropianowe elewacje na wszystkie kolory teczy: brzoskwinki,morelki, roze, z > olcie jak slonko na niebie, zielone groszki i inne obrzydliwie dziecinne kolory > , takze wsie wygladaja jak wioski smerfow > -wszystkie kolory teczy w wersji uszkadzajacej wzrok we wnetrzach > -jeansy z targu z cekinami innymi aplikacjami > -sciaganie z zachodu samochodow 10letnich i powyzej > -siedzenie w domu na wychowawczym Niestety, nie zrozumiałeś/aś tematu wątku Tu się trzeba przyznać do kiczu a nie z niego naśmiewać kotku Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzacy.kot Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 22:24 No dobra moge sie przyznac do czegos, skoro tak CZYTAM TO FORUM )))) Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 23:36 Ale fajowy wątek. Więc tak: - niemowlaki i małe dziewczynki z kolczykami w uszach - tipsy, mocne solarium - zdjęcia z zagranicznych wakacji na NK - brazylijskie telenowele - NAKAZ ZDEJMOWANIE BUTÓW GOŚCIOM PRZEZ GOSPODARZY - oblizywanie łyżeczek np. wyjmując z kubka kawy/herbaty - spinki i kitki u niemowlaków, które mają trzy włoski na krzyż - opaski z kokardą u tychże niemowlaków to chyba na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: Kicz i obciach. 27.02.11, 23:41 I zapomniałam jeszcze: - sztuczne kwiaty i sztuczna choinka - tapeta w kwiaty - wszelkie badziewia typu porcelanowy słonik/ laleczka/ łabędź na widoku np. komodzie - serwetki na tv lub komodzie - czytanie "pierduśnic" typu: życie na gorąco itp Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Kicz i obciach. 28.02.11, 09:14 w zasadzie pod tym mogę sie podpisać, chociaż łyżeczki oblizuję od siebie dodam jeszcze: - umieszczanie w necie filmików ze swojego wesela, nocy pślubnej, porodu itp -blond, tipsy, solarium, doczepione włosy i sztuczne rzęsny itp chodzi mi o wszystko na raz, bo każde z osobna jakoś bym zniosła -balejaż, -dziwne dworki i domy i wielu kanciastych dachach, - umieszczenie na nk pseudo sesji fotograficznych, gdzie wystrojone niunie wydymają usta i myślą, że są modelkami Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Największy obciach dla mnie to: 28.02.11, 09:47 Absolutny number one: zdjęcie na NK na wielbłądzie lub na tle piramid a poza tym: - skunks na głowie - dla mnie to oznacza jedno: kobieta rozjechała biedne zwierze (skunksa) i w ramach pokuty nosi go teraz na głowie - teraz już jestem pewna, ze taki skunks to nie tylko fryzura, ale także sposób myślenia i działania - tatuaże u kobiet na plecach tuż nad pośladkami, nastepnie noszenie spodni i bluzeczek w taki sposób, aby cały świat mógł zapoznać się z malowidłem - nie ja tego nie wrzucam do szuflady z napisem - bunt nastolatki, bo ostatnio widziałam kobietę po 30-tce w czymś takim, oczywiście obowiązkowo skunks na głowie tylko unowocześniony: biało-różowy! - nieumiejętność chodzienia w szpilkach - niektóre dziewczyny chodzą w szpilkach jakby się skradały: przygarbione, ugięte nogi w kolnach i dłuuuugie narciarskio-posuwiste ruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: Kicz i obciach. 28.02.11, 10:30 tutaj jest kicz i obciach w najczystszej postaci nasze.dziunie.pinger.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kicz i obciach. 28.02.11, 10:48 madame_zuzu napisała: > tutaj jest kicz i obciach w najczystszej postaci > nasze.dziunie.pinger.pl/ prawdziwe dziunie Odpowiedz Link Zgłoś
labellaluna Re: Kicz i obciach. 28.02.11, 12:17 Kicz, który osobiście uprawiam: - lubię "Klan" - kupuję Tinę lub Przyjaciółkę - dla przepisów kulinarnych - na lodówce mam magnesy z podróży oraz z kotami i sentencjami - lubię bawić się na weselach, biesiadach rodzinnych Natomiast kicz, którego nie toleruję: - wystawianie na widok środków czystości w łazience typy domestos itd - koszmarnie odpustowe tipsy z wszelkiego rodzaju ozdobami - ozdoby mieszkania typu obraz święty trójwymiarowy, egipskie papirusy ze sklepu wszystko po 4 zł (i generalnie cały asortyment dekoracji z tych sklepów), girlandy plastikowych warzyw w kuchni - firany z połyskiem i bogato zdobione oraz z kolorami do kuchni - zasłony z cieniutkich materiałów i "fantazyjne" drapowanie ich na karniszach (uznaję tylko grubsze tkaniny na podszewce/płótnie/podwójnym materiale zawieszone klasycznie + podwiązania) i wiele wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Kicz i obciach. 03.03.11, 23:15 Myślałam, myślałam... i wymyśliłam Dla mnie szczytem obciachu jest wisząca nad łóżkiem Ostatnia Wieczerza - koniecznie taka odchylona od ściany. No i jeszcze obraz Jezusa z takim promieniującym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś