Dodaj do ulubionych

Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie.

07.03.11, 19:22
www.youtube.com/watch?v=6CbrTXO5YsA&feature=player_embedded
Wg prokuratury przedstawione przez ojca (on zgłosił sprawę) nagrania nie zawierają treści wulgarnych ani przemocy...

Jak na razie tematem zajęła się Dorota Zawadzka www.facebook.com/superniania?ref=ts
Obserwuj wątek
    • kagrami Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:35

Jezu, straszne sad
      Mam nadzieję że Pani Zawadzka coś zrobi w tej sprawie. Oby się udało.
      • owianka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:44
        Nie odsłuchałam, nie byłam w stanie, wystarczyły mi komentarze. Całe szczęście, że sprawa nabrała rozgłosu.
        • gosku11 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 10:39
          Każda z Nas, matek nie chciała by takiego piekła dla własnego dziecka. Niestety w tym przypadku po raz kolejny wychodzi na jaw ze ludzie, a zwłaszcza dzieci nie mają nawet najmniejszej szansy na pomoc odpowiednich Instytucji. Polskie systemy pomocy ofiarom przemocy są niewydolne. Prokuratura bardzo często bagatelizuje takie sprawy, twierdząc że nie ma miejsca łamanie prawa.
          Przykre jest to ze dziecko jako ofiara nie może oddać, a jeśli oddaje już jako dorosły, wtedy nagle wszyscy stwierdzą że jest katem.
    • nanuk24 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:41
      Komentarze pod filmem wcale nie lepszeuncertain
    • czarnaalineczka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:41
      brak słów ...
    • deodyma Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:41
      podejrzewam, ze tak w wielu domach sie dzieje...
      przykro bylo tego sluchac.
      straszne.
      • bi_scotti Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:52
        A ten tata to nagrywal i nie interweniowal? Nie rozumiem. Prokuratury zreszta tez nie - jak sie w PL definiuje wulgarne wyrazenia i przemoc?
        • czarnaalineczka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:30
          ojciec nie mieszka tam , zalozyl w mieszkaniu podsluch
        • gacusia1 Bi-scotti 07.03.11, 21:02
          Tata pewnie zostawil dyktafon albo dal dziecku,zeby wlaczylo jakby co... mam taka nadzieje.
          To,ze prokuratura nie dopatrzyla sie przemocy to jakas ignorancja kompletna... Slow brak.
          • bi_scotti Re: Bi-scotti 07.03.11, 21:16
            gacusia1 napisała:

> Tata pewnie zostawil dyktafon albo dal dziecku,zeby wlaczylo jakby co... mam ta
            > ka nadzieje.
            > To,ze prokuratura nie dopatrzyla sie przemocy to jakas ignorancja kompletna...
            > Slow brak.

Ale to znaczy, ze podejrzewal takie jazdy ... i ze ma jakis dostep do tego mieszkania. Jak nie jestem za lamaniem prawa, tak nie rozumiem czemu zwyczajnie chlopca nie zabierze chocby pod grozba zarzutu "porwania". A w ogole to zanim prokuratura to i w PL sa na pewno placowki typu Pogotowie Wychowawcze czy Izba Malego Dziecka - pierwsza sprawa to zabrac dziecko z domu, w ktorym jest tak traktowane a potem mozna toczyc prawne dywagacje czy to wulgarny jezyk czy nie. No przeciez nie wyobrazam sobie, ze odsluchuje placzu mojego dziecka z tasmy i na spoko ide na policje, ktora mnie odsyla z kwitkiem. Nie ma takiej sily, ktora by mnie powstrzymala przed zabraniem Malego z takich warunkow!
            • sakada Re: Bi-scotti 07.03.11, 21:29
              Gdyby dziecko porwał walka w sądzie o opiekę z góry byłaby przegrana a jeszcze facet wylądował by w więzieniu...
              • bi_scotti Re: Bi-scotti 07.03.11, 21:35
                sakada napisała:

> Gdyby dziecko porwał walka w sądzie o opiekę z góry byłaby przegrana a jeszcze
                > facet wylądował by w więzieniu...

Nie musialby dziecka zatrzymac, moglby je wlasnie umiescic w placowce opiekunczej w oczekiwaniu na postanowienie sadu rodzinnego. A przede wszystkim jak to mozliwe, ze sie wyprowadzil z domu nie zabierajac dziecka ze soba?
                • ritsuko Re: Bi-scotti 07.03.11, 22:14
                  bi-scotti, chyba niestety masz nieco idealistyczne spojrzenie na życie. Niestety dziecka nie można ot tak zabrać ze sobą- ma to niby chronić, a jak jest to widzimy. Znam głupsze decyzje sądu niestety
                  • bi_scotti Re: Bi-scotti 08.03.11, 00:14
                    To znaczy to jest tak - albo sie chce dziecko zabrac od zlej matki i porusza sie w tym celu niebo i ziemie a przede wszystkim policje, lokalnego kuratora, prokurature rejonowa albo wojewodzka, Rzecznika Praw Dziecka lub zwyczajnie bierze dziecko ze soba jak sie czlowiek z domu wyprowadza, albo sie wciaga w sprawe media, robi nagrania i cierpi publicznie ... Nie rozumiem tego ojca i jego postepowanie budzi moje duze watpliwosci. Nagle sie zorientowal, ze zostawil syna z kobieta z problemami? I jesli jeden prokurator jest kretynem to jeszcze nie powod zeby zrezygnowac z kontaktow z policja lub wyzsza instancja, zwrocic sie do sadu rodzinnego. Naprawde latwiejsze jest montowanie podsluchu? Nie wierze!
                    • sakada Re: Bi-scotti 08.03.11, 00:27
                      Wystarczy poczytać wyjaśnienia ojca (zrobił dokładnie to, co opisałaś), to nie jest takie trudne...
                      • bi_scotti Re: Bi-scotti 08.03.11, 01:03
                        sakada napisała:

> Wystarczy poczytać wyjaśnienia ojca (zrobił dokładnie to, co opisałaś), to nie
                        > jest takie trudne...

No wiec nie zrobil - wyprowadzil sie i mieszka na terenie firmy, sprawa rozwodowa w toku, custody nie jest ustalone wiec spokojnie mogl zabrac dziecko gdy sie wyprowadzal i dalej spokojnie moze je zabrac bez zadnych obaw o jakiekolwiek oskarzenie. Nie prosciej wziac porzadnego adwokata od spraw rodzinnych i rozwiazac sprawe szybko i sprawnie a nie wlaczac media itp? Szkoda dziecka - ani mama, ani tata nie sa tak naprawde po jego stronie.
                        • iwles Re: Bi-scotti 08.03.11, 11:27

to nie takie proste. W Polsce prawo do opieki przysługuje "odgórnie" matce, ojcu dopiero wówczas, gdy zostanie udowodnione, że kobieta jest złą matką i krzywdzi dziecko.
                          A sądy jakie są, każdy widzi sad
                          • ciociacesia dopuki rozwod jest w toku 08.03.11, 15:28
                            a sprawa o ustalenie miejsca pobytu dziecka nie jest przyklepana kazde z rodziców moze zabrac dziecko gdzie mu sie zywnie podoba
                          • imasumak Re: Bi-scotti 08.03.11, 18:45
                            A ja się zgadzam z Bi-scotti. Facet mógł zabrać dziecko. Miał do tego pełne prawo. Sorry, ale narażanie dziecka po to, żeby zyskać "materiał" budzi we mnie sprzeciw.
                            • gardenia_nowak Re: Bi-scotti 08.03.11, 18:53
                              Też tego nie rozumiem. Po pierwsze zabrać dziecko, po drugie domagać się sprawiedliwości.
                        • mariolka55 Re: Bi-scotti 11.03.11, 10:49
                          > No wiec nie zrobil - wyprowadzil sie i mieszka na terenie firmy, sprawa rozwodo
                          > wa w toku, custody nie jest ustalone wiec spokojnie mogl zabrac dziecko gdy sie
                          > wyprowadzal i dalej spokojnie moze je zabrac bez zadnych obaw o jakiekolwiek o
                          > skarzenie. Nie prosciej wziac porzadnego adwokata od spraw rodzinnych i rozwiaz
                          > ac sprawe szybko i sprawnie a nie wlaczac media itp? Szkoda dziecka - ani mama,
                          > ani tata nie sa tak naprawde po jego stronie.

tez tak uważam.
              • ojejkuniu Re: Bi-scotti 08.03.11, 21:31
                nie można porwać własnego dziecka. tzn. przestępstwa z 211 kk nie może popełnić rodzic, który nie ma ograniczonej władzy rodzicielskiej.
    • marzeka1 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:47
      Nie byłam w stanie wysłuchać tego do końca- po prostu straszne. Zabrałabym kobiecie dziecko z zakazem kontaktu bez osób trzecich.
      • gabi683 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:56
        Myślałam ze mało jest rzeczy które mnie przerażają ale to ,nie słuchałam do końca sad
        • marzeka1 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:00
          Dlatego nadzieja, ze superniania jako osoba rozpoznawalna, medialna jest w stanie uratować to dziecko przed matką psychopatką.
    • moni4444 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 19:50
      Nie odsluchalam tego do konca ,straszne,co za ku,,,,,,,wa jak mozna tak bic dziecko i psychicznie sie znecac,,((((przykre
    • guderianka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:05
      Serce staje..sad Ile jest jeszcze takich dzieci...? sad...
      • tullinka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:18
        Ja nie słuchałam nagrania, czytałam plansze. Czy dobrze doczytałam ? Chłopczyk nadał chciał z mamą być/jeść?

A gdzie tata w tym czasie? To od ręki trzeba dziecko zabrać.
        • czarnaalineczka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:25
          obejrzyj / przeczytaj wszystkie
          chłopczyk jest tresowany np :
          matka pyta czy teskni za tata
          dziecko odpowiada ze tak
          matka zaczyna sie drzec
          dziecko sie poprawia ze nie teskni i nie chce do taty sad
        • sakada Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:35
          Oto dlaczego:
          www.youtube.com/user/RatujcieSzymona#p/a/u/1/MTFbrk87UOc
          I nagranie gdzie mama przez 14 minut krzyczy i bije Szymona za to, że...
          ... wylała na niego mleko www.youtube.com/watch?v=ZOXCayr71TI&feature=related
          • socka2 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:41
            Dorota Zawadzka, czyli superniania zajela sie ta sprawa, odnalazla ojca dziecka i wspolnie juz poruszaja niebo i ziemie....
    • ihanelma Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:27
      Nie zamieszczę komentarza jaki bym chciała, bo zawierałby treści wulgarne i propozycję użycia przemocy wobec pewnej pani, adekwatnej do wieku i możliwości obrony...

"Brawo" dla prokuratury, a BRAWO dla Doroty Zawadzkiej.
      Przepraszam, co trzeba jeszcze powiedzieć do dziecka, żeby kogoś z tych "stróżów prawa" to ruszyło? Rzucić nim o meble i połamać kości?

Biedny mały... Życzę tacie, żeby jak najszybciej zabrał go tej małpie. Nie napiszę czego jej życzę, bo czasem życzenia się spełniają...
      • tullinka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:43
        No nie mogę wysłuchać bo mam za słabe nerwy sad
      • kosmitka06 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:44
        Jejku!!!!!!! Aż się zagotowałam!!!
        Jak ja bym taką sukę dorwała zrobiłabym jej podobną jazdę...
        Ja jej życzę żeby zdechła!!! W najgorszych męczarniach!!!!!!

Żal dziecka sad((
        Aż mi się płakać chce normalnie jak tego słucham sad((
        • ihanelma Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:47
          Jeśli można jakoś NAPRAWDĘ pomóc, dajcie znać.
        • na_pustyni Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:48
          to nie suka, zwierzęta dbają o młode
      • mamazuzika Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:46
        matkce leczenie psychiatryczne niezbedne, trzymam kciuki ,zeby sie udalo odebrac go matce,
    • chloe30 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:48
      ciekawe - znaczy, że mogę iśc do pana prokuratora, powiedzieć Dzień dobry zasrana mendo i nie będę wulgarna??
      A ch**j wchodzi w rachubę czy juz nie?
      • ojejkuniu Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 21:33
        ale prokurator nie prowadził postępowania o wypowiadanie treści wulgarnych, tylko o znęcanie się, zapewne.
        • chloe30 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 21:36
          chodzi mi o uzasadnienie umorzenia
          min:
          Wg prokuratury przedstawione przez ojca (on zgłosił sprawę) nagrania nie zawierają treści wulgarnych ani przemocy...

matka wyzywa dziecko od mend, rozumiem, że ja tez moge tak powyzywać pana prokuratora, bo o wg niego nei jest wulgarne
          • ojejkuniu Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 21:44
            przemocy nie zawiera- to chyba logicznewink

z wulgaryzmami pojechał, ale najpierw wolałabym zobaczyć umorzenie na własne oczy i dopiero się wypowiadaćtongue_out
    • na_pustyni Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:48
      dawno mną nic tak nie wstrząsnęło, nie jestem w stanie dosłuchać do końca
      wkurza mnie moja bezradność
      • kosmitka06 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:50
        Mnie tez najbardziej wkurza własnie ta bezradność. Gdybym mogła jeszcze dzisiaj pojechałabym po to dziecko... aby odebrać małego tej k***wie!!!
        A jak bym wpadła do tego domu to chyba przestałabym ją tłuc jak by się już nie ruszała!!!
        Co robić! Przecież żal tego dziecka, aż serce ściska.
        • sakada Dla tych co nie mają konta na fb 07.03.11, 20:54
          Post Doroty Zawadzkiej z ostatniej chwili:
          SuperNiania "A wydawało mi się, że jestem silna. A wydawało mi się, że jestem twarda. A byłam pewna, że wszystko już widziałam….
          A to nieprawda….
          Dzięki WAM znalazłam tatę Szymonka, rozmawiałam z nim, potem obdzwoniłam kogo się dało, znowu gadałam z Panem Zbyszkiem. I znowu kilka telefonów i kilka maili. Tutaj też WY okazaliście się... BEZCENNIsmile
          A teraz normalnie się poryczałam…..
          MAM NADZIEJĘ, ŻE UDA SIĘ WSZYSTKO."
          • ihanelma Re: Dla tych co nie mają konta na fb 07.03.11, 21:02
            Nie mam z konta na fb, także jak się akcja jakoś zmaterializuje i będzie można pomóc - dajcie znać.
            Zawadzka siedzi w TVN, także raczej cicho nie będzie na ten temat wink
            Ale mi małpa ciśnienie podniosła ... Byle gdzieś nie wywiozła tego małego uncertain
            • sakada Re: Dla tych co nie mają konta na fb 07.03.11, 21:25
              "SuperNiania Kochane/ni….
              W sprawie Szymonka uruchomiliśmy co się dało.
              Ja naprawdę bym chciała pojechać tam i go po prostu zabrać ale … tak się nie da. NIESTETY.
              Musimy poczekać.. wiem, że to trudne bo wyobraźnia nam działa i każda myśli co tam dzieje się teraz. Ale może teraz jest spokojnie. Nic W TEJ SEKUNDZIE nie zrobimy. Ale będę... monitorować i pilnować i zrobimy wszystko by mały był bezpieczny."

(Zamieszczać wszystkich postów na bieżąco niestety nie jestem w stanie. Jak ktoś nie lubi fb to konto można założyć nawet fikcyjne.)
              • salma75 Re: Dla tych co nie mają konta na fb 07.03.11, 21:31
                Nie mam konta na FB, ale założę fikcyjne. Dasz jakiś link Sakada?
                • sakada Re: Dla tych co nie mają konta na fb 07.03.11, 21:36
                  www.facebook.com/superniania?ref=ts - strona Superniani na fb.
                  Jak już będziesz miała konto wystarczy ten link.
                  Możesz też wpisać w wyszukiwarce fb: "Superniania" -> też zadziała.
      • piegowata9 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:54
        > wkurza mnie moja bezradność

Pozwól, że się podpiszę pod tym. Jak można z psychopatką dziecko zostawić...
        • marcysia51 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 20:58
          Pierwsze słowa mi wystarczą,nie jestem w stanie wysłuchać kilku sekund.To jest straszne,moje dzieci nie sa święte,wyprowadzają mnie z równowagi często ale to....nawet nie wiem jak to skomentować.
          Poryczałam się.Jak tak można.Zatłukłaby kur....
          • mamaola2 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:06
            nie jestem w stanie wysłuchać tego do końca, a najgorsze jest pytanie maluszka "dlaczego mnie pobiłaś", mam nadzieję że sprawa ta nie pozostanie bez pomocy, ludzie coś trzeba z takim matką potworem zrobić!!!
    • eilian Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:04
      O Boże! Wytrzymałam tylko kilka sekund. Człowiek niby wie, że takie rzeczy się dzieją, że są dzieci maltretowane, ale usłyszeć coś takiego na własne uszy... STRASZNE. Modlę się z całej siły, żeby uratowano tego chłopca.
    • karolina17w Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:05
      Odsłuchałam fragment.... To jest po prostu straszne! Ja nie jestem matka idealną, ale w życiu bym się tak nie zachowała w stosunku do dziecka! Mam nadzieję, że dziecko zostanie odebrane tej kobiecie. I że w przyszłości chłopczyk jakoś będzie żył tzn. chodzi mi o to, że nie będzie miał traumy itd. Że też istnieją tacy ludzie jak ona, i dzieci muszą na tym cierpieć. Chłopczyk niczemu winien nie jest, a matka się na nim wyżywa i znęca... Szok po prostu crying
    • pasikonik10 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:07
      jestem w szoku...........................................................................
    • cygarietka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:12
      Boże, jestem przerażona. Jak tam można, "matka" ma problemy ze sobą i wyżywa się na dziecku.
      Jestem gorącej myśli, że sprawa nabierze rozgłosu i wszystko się dobrze skończy. Najgorsze, że to dziecko chce z nią być.
      • na_pustyni Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:14
        wiesz co... ciężko powiedzieć, czego chce ten chłopiec
        jakoś nie wydaje mi się, żeby wykrzyczane podczas bicia słowa płynęły prosto z serca
        • kosmitka06 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:17
          dokładnie... dziecko to mówi ze strachu bo wie że matka będzie miała mu za złe jak powie że chce do taty! nie umiem już myśleć po czymś takim... biedne dziecko sad((
        • cygarietka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:17
          > jakoś nie wydaje mi się, żeby wykrzyczane podczas bicia słowa płynęły prosto z
          > serca
          Też o tym pomyślałam, tylko nie napisałam. Oby było tak jak piszesz.
    • kosmitka06 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:12
      Ale bym chciała zobaczyć jej mordę!!!
      Dajcie foto tej psychopatki... to też chyba za ładne określenie jak na takie "coś" bo człowieka to ona mi nie przypomina!!!
    • leeloo2002 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:14
      Rozpłakałam się słuchajac tego. Z bezradności.Mam nadzieję że odbiorą Szymona matce. Oraz że ujawnią jej personalia i skarze ją to na towarzyską i zawodową banicję
      • bi_scotti Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:21
        leeloo2002 napisała:

> Oraz że ujawnią jej personalia i skarze ją to na towarzyską i zawodową banicję

Istnieje duze prawdopodobienstwo, ze ta kobieta byla dzieckiem bitym i ponizanym, i teraz tylko stosuje te same metody, ktore stosowano wobec niej ... Tak to, niestety, jest najczesciej. I mozna tylko ubolewac, ze nikt z jej najblizszych nie ingerowal wczesniej. Kto wie czy ona sama nie przeszla juz wlasnego piekla jako dziecko?
        • na_pustyni Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:25
          Uwierz mi, że jej ewentualnie chore dzieciństwo nie jest żadnym usprawiedliwieniem.
          • bi_scotti Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:33
            na_pustyni napisała:

> Uwierz mi, że jej ewentualnie chore dzieciństwo nie jest żadnym usprawie
            > dliwieniem.

Jest. Najprawdopodobniej ona sama jest ofiara i tak to sie ciagnie.
            • sakada Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:39
              Nie jest.
              Może przyczyną - tak, ale na pewno nie usprawiedliwieniem.
            • iwles Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:39

Nie. Jej ewentualne przezycia z dzieciństwa mogą być jedynie racjonalnym wytłumaczeniem, skąd takie zachowania wzieły się u niej, ale nie moga być usprawiedliwieniem.
        • wespuczi Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:44
          jako dziecko przynajmniej raz na tydzien mialam taka jazde od mamusi i tatusia, jakos swoich nie wyzywam..
          • na_pustyni Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:49
            Nie miałam tak ciężko jak ten chłopiec, ale pewnie wspomnienia ożyły. Dlatego pozwalam sobie na takie mądrzenie się i pisanie, że to żadne usprawiedliwienie. Żadne.
          • bi_scotti Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 00:53
            wespuczi napisała:

> jako dziecko przynajmniej raz na tydzien mialam taka jazde od mamusi i tatusia,
            > jakos swoich nie wyzywam..
            >

No i good for you. To jest bardzo optymistyczne. Sa jednak tysiace ludzi, ktorzy wychodzac ze strasznych warunkow nie sa w stanie ich z siebie strzasnac przez cale zycie i swoja krzywde przelewaja na nastepne pokolenia. To, ze Tobie sie udalo ma sie nijak do zyciorysow tych, ktorym sie nigdy nie uda. Ta kobieta, ktora tak strasznie traktuje swojego synka zapewne nie zaznala w zyciu dobra, milosci, czulosci, ciepla - oddaje mu wiec to, co i ile sama dostala ... Co jeszcze mozna z nia/jej zrobic? Najwieksza krzywde juz jej zrobiono kiedys tam, w przeszlosci. Czy mozna cos jeszcze naprawic? Zapewne nie za bardzo. Mozna (i nalezy) odebrac jej dziecko, przymusic do jakiejs anti-anger therapy ale uwolnienie jej od demonow, ktore ma w sobie, moze sie okazac niemozliwe. Religijnym ludziom latwiej - moga sie przynajmniej za nia modlic ...
    • salma75 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 21:35
      Wysłuchałam do końca, z trudem, mąż nie dał rady... Potworność sad.
    • dama_2010 Nie dałam rady... 07.03.11, 21:40
      Nie wiem... nie daje rady odsluchac calosci... serce mi wali i glowa mnie wlasnie rozbolala...

Echh... w tej sytuacji
      - moje pierwsze oblicze: straszny szok, przerazenie, cala dygocze
      - moje drugie oblicze: wizja zakatowania tej k...wy w analogiczny sposob - byle zdychala powoli - na to juz patrzylabym z radoscia...

• marminia Re: Nie dałam rady... 07.03.11, 22:08
        A mnie szlag trafia, bo jak zatłuką jakieś dziecko to policja i inne mądrale prokuratory mówią, że to dlatego, że nikt nie zgłosił, bo inaczej oni by na pewno pomogli. Srutututu! Mają wszystko jak na dłoni. No i? Jaka reakcja?! Wysłuchałam wszystkiego i jestem w szoku. Nigdy nie słyszałam czegoś takiego na własne uszy. Nie wyobrażam sobie, żeby nie zareagować!
    • wespuczi Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:02
      nie wiem nie chcialam pisac niczego pochopnie, ale tutaj sie lincz normalnie nalezy - niech ktos znajdzie ta pipe na jakiejs naszej klasie, niech sie wies zbierze i jej nakopie, nie jestem za samosadami, ale interwencja powinna byc natychmiast - to dziecko nie powinno juz cierpiec...
      • imasumak Najgorsze jest to, że nie ma już 07.03.11, 22:08
        komfortowego rozwiązania dla tego dziecka sad. Ono jest mimo wszystko bardzo związane z matką.
        • hellulah Re: Najgorsze jest to, że nie ma już 07.03.11, 22:11
          Tak. To jest najstraszniejsze.
        • marminia Re: Najgorsze jest to, że nie ma już 07.03.11, 22:22
          Ima! Natasha Kampush też była związana ze swoim porywaczem i dręczycielem! Wyjście jest zawsze! Czasem może pomóc samo uświadomienie sobie przez matkę, że nie jest bezkarna, czasem pomoże terapia radzenia sobie z agresją (konieczny warunek dalszych kontaktów z dzieckiem). Najgorsze jest to, że takich spraw, gdy kartą przetargową między rodzicami jest dziecko jest wiele... Szacun dla tych wszystkich kobiet (i facetów) którzy po rozwodzie potrafią zachować poprawne kontakty dla dobra dziecka!
      • sakada Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:22
        Ojciec Szymona ma na nazwisko Jakóbczyk (nigdy tego nie ukrywał - można znaleźć jego dane na yt a także w reportarzu "Celownika" na TVP1)

a jego żona ma imię zaczynające się na I.
        I nie jest to Ilona.

www.forum-turystyczne.pl/q/fo_id,163189,,,otwarto_gosciniec_na_orlim_szlaku.html
        (Nie skomentuje linku)

PS: Pan Jakóbczyk swoimi czasy kupił żonie knajpę.
        • imasumak No cóż 07.03.11, 22:29
          to wiele wyjaśnia
    • imasumak Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:05
      Znam to nagranie sad
      Powiem tylko, że zostały uruchomione odpowiednie machiny.
      Mam nadzieję, że skutecznie...
    • kosmitka06 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:12
      Kto to w ogóle jest? Skąd jest to "coś"?
      Na stos z nią!!!!!
      • agama77 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:33

Na Wykopie juz zidentyfikowano potwora.
        Nie moge pojac, ze prokuratura uznala, iz sprawy wlasciwie nie ma.
    • kawad Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:17
      Nie byłam w stanie wysłuchać tego do końca. Koszmar, ile dzieci w takiej sytuacji niema szansy na pomoc?
      • mewa000 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:28
        www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/oblezony-bar-mleczny-17022011/3908734
        Zaczyna się po 4 minucie
        • czarnaalineczka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:50
          no macki opadają
          "dziecko sie bawi , ma duzo zabawek" i co k*** z tego crying
          chore sad
    • zuzanka79 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:26
      Nie mogę nic nie napisać, ale nawet niewiele napisać potrafię, bo po tym co usłyszałam przez minutę brak mi słów. Z bezradności, bezsilności i z żalu nad tym dzieckiem uncertain
    • claudel6 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 07.03.11, 22:52
      nawet nie probuję tego słuchać, wystarczą mi komentarze sad(
      o niej nawet nawet nie chce pisać, bydle, nie człowiek, oby zgniła szmata w więzieniu sad(
      dlaczego on to dziecko zostawił z nią? sad
      • pesteczka5 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 00:05
        bo może dziecko jest tu głównie kartą przetargową?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka