hiacynta333 04.04.11, 23:45 Oglądacie TVN ? żENADA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutka07 Re: żENADA 05.04.11, 00:00 Stresc jak mozesz. Nie mam polskiej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta333 Re: żENADA 05.04.11, 00:13 Chodziło o katastrofę casy. kazali rodzinie z ubezpieczenia za śmierć płacić nawet za poduszkę na której w czasie pogrzebu odznaczenia nieśli.Za flagę,orkiestrę.Szkoda,że za paliwo ministra nie kazali płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: żENADA 05.04.11, 07:56 eeee a ciekawe jak na Wawelu bylo ? (zaraz mnie zlinczuja) Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: żENADA 05.04.11, 11:24 aurita napisała: > eeee a ciekawe jak na Wawelu bylo ? (zaraz mnie zlinczuja) tutaj to raczej nie tutaj się linczuje za inne rzeczy. a jak jesteś ciekawa to trzeba by organizatorów zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: żENADA 05.04.11, 10:53 Pomijam tę opiekę psychologa, czy jej brak, ale też mnie poruszyło, że nawet za wieńce "od dowódcy" zapłaciły wdowy. Co prawda miały większy zasiłek pogrzebowy niż przeciętny człowiek (11 tysięcy? Dobrze zrozumiałam?) ale chodzi o zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: żENADA 05.04.11, 13:03 10 tys to ja zaplacilam niedawno za pogrzeb. To wcale nie jest duzo Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: żENADA 05.04.11, 11:28 Ano tak widziałam.Szkoda gadać-naprawdę.Z pozostałości pieniędzy z zasiłku pogrzebowego,musieli dać na pomnik.Sami stawiali pomnik Dobre sobie. Poza tym niby zazdrościliśmy(zazdrościli)im tych 250tysia?A dlaczego oni mieli by nie dostać odszkodowania,a wdowy po katasrofie smoleńskiej mieli dostać i dostali.Tylko ci z"wyższej półki". Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: żENADA 05.04.11, 09:47 dla mnie żenada jest zachowanie tych wdów..ja rozumiem ze to ogromna tragedia, stracily męzów, dzieci straciły ojców, ale czego one tak naprawde chca jeszcze??? setki osob traci w tragicznych okolicznosciach swoich bliskich codziennie i nie maja pomocy psychologa kilaka godzin po, czy pomocy materialnej od panstwa..prosze po mnie nie jechac to moje zdanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
karolciab125 Re: żENADA 05.04.11, 09:59 Trzeba dobrze umrzeć w tym kraju. Pojedynczymi ofiarami nik się nie przejmuje, bo to mało medialne jest Wypowiadała się kiedyś wdowa po górniku, który nie zginął w wielkiej tragedii razem z kilkunastoma kolegami tylko sam jeden i co ? I pstro... Nikt jej nie pomógł, nie miała psychologów, zapomogi od państwa i caritasu, wypięli się wszyscy i radź sobie kobieto ! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: żENADA 05.04.11, 10:46 i nie ona jedna tak ma ludzie gina tak na drogach, w pozarach, toną, maja wypadki przy pracy i tez osierocone rodziny wszyscy maja gleboko w odwłoku Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: żENADA 05.04.11, 11:03 przypomnial mi sie reportaz który ostatnio ogladałam o jednej z ofiar w hali, w której odbywała sie wystawa gołebi..młody męzczyzna bardzo poturbowany, sprawnosci juz raczej nei odzyska, jedynie czego sie moze złapac to jakis lekkich domowych prac..w domu zona i małe dzieci - zyja na granocy ubostwa..do tej pory nie otrzymał jakiegos odszkodowania, chociaz państwo tak szumnie zapowiadało, ze ofiary nie zostana bez pomocy,a minelo juz kilka lat..to tez jest tragedia, dlaczego nikt nie pomoze takim rodzinom? w czym oni sa gorsi? Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: żENADA 05.04.11, 11:34 W tym jest żenada,że jak tobie zmarł by,zginął ktoś bliski to pomyśl,jak byś się poczuła gdzyby każdy składający wiązankę kazała oddawać Ci kasę za to.Po prostu za wszystko od A-do Z płacisz za wszystko. Czego one chcą?Sprawiedliwości.Że najpierw na nie wszyscy najeżdżali,że są zachłanne,a tu okazuje się,że płaciły nawet za wiązanki rzekomo dane od lotnictwa.Paranoja. A może chcą jeszcze wyjaśnienia sytuacji/sprawy.Bo jak mówiła jedna z nich,jak przychodzi do rocznicy,to wtedy dzwonią i opowiadają,że już,już,że już niedługo cała sytuacja się wyjaśni,śledztwo już na końcówce.Mija data rozbicia się CASY i jest znowu cisza. A co to za psycholog,co daje lizaka i mówi" twój ojciec nie żyje"po tym jak mama powiedziała mu to w najmożliwie delikatny sposób.? Odpowiedz Link Zgłoś