Dodaj do ulubionych

Jasna cera

13.04.11, 16:28
Wyjaśnijcie mi proszę dlaczego w naszej szerokości geograficznej posiadanie jasnej karnacji wciąż budzi wątpliwości co do zdrowia ?
Przecież wiekszość ludzi w polsce ma jasne blade cery ,jasne że jakaś częśc bladych z natury kobiet zamalowywuje się brązerami ,pudrami czy innymi specyfikami kosmetycznymi ale po zmyciu tapety twarze pozostają kolorze ściany hymmm ja mam same takie koleżanki naturalna jasna cera +na głowie mysi blond oczywiscie podrasowany czy zmieniony zupełnie produktami do koloryzacji. Tak sie prezentuje słowianski typ i tyle. A tu gdzie sie nie pojawie zawsze jestem pytana o wyniki morfologii , moj syn o jasnej karnacji naturalnie po mamusi tez dostaje takie pytania. To tak jakby azjate podejrzewać o żółtaczke do cholery ... spotykacie sie z czyms podobnym?
Obserwuj wątek
    • a.va Re: Jasna cera 13.04.11, 16:35
      Nigdy (bardzo jasna cera, jasne włosy). Ale ja niestety absolutnie nie wyglądam na niedożywioną, może dlatego big_grin
    • pebisie Re: Jasna cera 13.04.11, 16:37
      Tak, też się z tym spotykam, szczególnie w okresie zimowym gdy skóra jest jeszcze bardziej blada z powodu braku słońca. A ja zamiast stosować ciemne pudry, samoopalczae czy solarium używam jasnego pudru i moim zdaniem wyglądam ok. Ale ogólnie w Polsce osoby opalone uważa się za okazy zdrowia. To coś na podobieństwo twierdzenia, że jak dziecko pulchne i ma fałdki to okaz zdrowiasmile
    • edelstein Re: Jasna cera 13.04.11, 16:38
      Widocznie twoja karnacja ma trupi odcien, ja nie uzywam kosmetykow brazujacych bo dla mnie ciemna twarz plus jasne rece i szyja to masakra jakas. Opalam sie na solarium, bo zle wygladam blada, widocznie ty tez zle wygladasz i tyle.
    • gryzelda71 Re: Jasna cera 13.04.11, 16:38
      Chyba mylisz jasna karnację z bladością.To nie to samo.
      • alanis11 Re: Jasna cera 13.04.11, 16:48
        A czy nie zdumiewające jest to że w kraju gdzie jasna cera jest czymś naturalnym genotypowo uważa się ją za coś kojarzącego się jednoznacznie z brakiem zdrowia a więc czymś nie atrakcyjnym nie i nie porządanym wink ?Natomiast w Azji gdzie już nie wystepuje tak naturalnie panuje dla odmiany kult jasnej cery , ciągłe dążenie do jej posiadania poprzez wybielanie , zabiegi ,róznego rodzaju specyfiki czy nawet preparaty do ustne ? wink
        • edelstein Re: Jasna cera 13.04.11, 17:55
          Czy ja wiem czy naturalna moj syn obecnie blondyn, w ciagu ostatnich dwoch dni na powietrzu osiagnal braz, ktory ja utrwalam co miesiac na solariumtongue_out ogolnie to on nigdy nie mial jasnej cerytongue_out
    • morgen_stern Re: Jasna cera 13.04.11, 16:42
      To jest pytanie dla mnie, od dziecka byłam podejrzewana o wszystkie choroby świata, bo oprócz bladej cery i wielkich, wybałuszonych oczu byłam chuda, no ósme dziecko stróża. Nie muszę dodawać, że byłam także okazem zdrowia, a okrągła i "zdrowo" rumiana koleżanka stawiana mi za wzór wciąż była na zwolnieniu, bo albo angina, albo zapalenie ucha. Ja w życiu anginy nie miałam. Ale co tam, w oczach wszystkich i tak byłam chorowita. No nie przegadasz.
      Ale faktem jest, że człowiek latem, ze zdrową opalenizną, wygląda po prostu ładnie i młodo. Niestety, panie z zaawansowana solariozą nie rozumieją sformułowania "naturalna, zdrowa opalenizna" tongue_out
      • edelstein Re: Jasna cera 13.04.11, 17:57
        oczywiscie miedzy letnia opalenizna a zaawansowana solarioza nie ma nic posredniegotongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka