Dodaj do ulubionych

może kawka?

03.05.11, 12:16

Właśnie piję ,przegryzając lodami o smaku tiramisu - nie smakuja mi nic a nic uncertain
Ale tak to jest jak sie jest leniwą krową... puszkę ananasów do ambasadora kupiłam już 3 dni temu... no i jakoś czasu nie znalazłam żeby go zrobić.
A ura za oknem iście zajebista ,6 stopni i strugi deszczu...
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: może kawka? 03.05.11, 12:21
      a co chcesz z ananasami robic ?
      • sowa_hu_hu Re: może kawka? 03.05.11, 12:26
        No właśnie ambasadora smile tak sie to nazywa w starym zeszycie z przepisami mojej mamy.
        biszkopt ,masa kakaowa ,masa śmietankowa ,ananasy i to wszystko polane czekoladą. Ale musi noc poleżakowac w lodówce. Uwielbiam to ciasto ,takie wspomnienie z dzieciństwa smile
        • agata_abbott Re: może kawka? 03.05.11, 13:14
          Ja wczoraj wieczorem upiekłam ciasto czekoladowe (z mojego ukochanego bloga mojewypieki.blox.pl). Jednym z pierwszych tekstów, które usłyszałam od narzeczonego zaraz po przebudzeniu było: "a kiedy mi ukroisz kawałeczek?". Zeżarł już tych kawałeczków 4 (ja jeden), obstawiam, że do wieczora pójdzie cała blachasmile
          • sowa_hu_hu Re: może kawka? 03.05.11, 13:31
            to też mój ulubiony blog smile

a które ciasto upiekłas?
            • agata_abbott Re: może kawka? 03.05.11, 13:39
              To smile

Chciałabym kiedyś tak dobrze piec i robić takie piękne zdjęcia tych wypiekówsmile Moje ciasta, nawet jeśli są dobre, to wyglądają jakoś tak mało apetycznie smile)
              • sowa_hu_hu Re: może kawka? 03.05.11, 14:01
                mam podobnie wink

polecam ci sernik czekoladowy pacnący pomarańczami boski smile
                i sernikobrownies z malinami
                i sernik z marsa
                • nangaparbat3 Re: może kawka? 03.05.11, 14:47
                  Jak się tak znacie na ciastach - robiłam kiedyś mazurek czekoladowo-migdałowy na spodzie z andruta. I teraz nigdzie nie mogę znaleźć przepisu, może się Wam jakoś skojarzy?
                  • agata_abbott Re: może kawka? 03.05.11, 14:56
                    Ja nie kojarzę, ale przejrzyj sobie ten blog o którym wcześniej wspominałam - mojewypieki.blox.pl , a jeśli ciągle nie znajdziesz - wrzuć tam komentarz z pytaniem, może komuś się skojarzysmile
                • agata_abbott Re: może kawka? 03.05.11, 14:54
                  Oooo, wypróbuję koniecznie, żadnego z tych jeszcze nie próbowałamsmile
                  Ja jestem wielką fanką Chocolate Cheesecake - normalnie mogę sobie upiec i się z nikim nie podzielićsmile
                  Za to nie udał mi się tort truflowy - waliło od niego (za przeproszeniem) spirytusem na kilometr (pomyliłam proporcje? Chyba nie...:/) i był tak twardy, że można by nim zabićsmile
    • aggy80 Re: może kawka? 03.05.11, 13:24
      z checia, juz jestem po takiej jednej jak na fotce - bez ciacha- i chyba starczy na dzisiaj
      lait russe dodaje skrzydel jak red bull wink

https://4.bp.blogspot.com/_kwCQnwdlDOc/TS8XjORnRdI/AAAAAAAAAUU/xXNeKKPxq3Y/s1600/images.jpg
      • sowa_hu_hu Re: może kawka? 03.05.11, 13:32
        aggy80 napisała:

> z checia, juz jestem po takiej jednej jak na fotce - bez ciacha- i chyba starcz
        > y na dzisiaj
        > lait russe dodaje skrzydel jak red bull wink
        >

ech zazdroszcze ,ja niestety tylko zwykła rozpuszczalna uncertain

> https://4.bp.blogspot.com/_kwCQnwdlDOc/TS8XjORnRdI/AAAAAAAAAUU/xXNeKKPxq3Y/
> s1600/images.jpg
    • lola211 Re: może kawka? 03.05.11, 14:33
      Własnie wypilam kawe, w trakcie przygotowywania ciasta na buleczki drozdzowe z jablkami i wytrawnie-grahamki.Za oknem zima, w domu pachnie drozdzówkami- lubie tak..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka