sueellen 18.05.11, 10:40 żeby się tak od razu jako roczniak urodziło i żeby ciąża trwała miesiąc, i żeby poród nie bolał i żeby nie było połogu i tych wszelkich przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 11:07 gdyby nie ciąza , porod , połog i 1 rok zycia tez juz bym miala drugie Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 11:11 To proste - znajdźcie matkę zastępczą, a potem mamkę na rok. I już Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 11:27 a ja nie chce miec juz wiecej dzieci, ale uwielbiam byc w ciazy jeszcze 2 razy moge bez problemu urodzic (ograniczenie ze wzgledu na wczesniejsze cesarki), to kto chetny, heh? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 11:31 dlatego ja na drugie dziecko zdecydowałam się po 13 latach i jeszcze bym do tego dołozyła karmienie piersią Odpowiedz Link Zgłoś
wronka30 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 11:47 Dlatego ciesze sie, ze nagle palnelo nam do glowy, zeby sobie drugie dziecko sprawic jak starsza miala niecale 2 lata. Do tego po jednej probie od razu bylam w ciazy Poczatki z drugim dzieckiem straszne. Ciaza be, porod be, baby blues be, kolki be, okres do 1 roku zycia tez be. Ale za to teraz mam dwie fantastyczne corcie w domu i tak sie ciesze, ze nam kiedys odbilo Choc nieraz doprowadzaja mnie do bialej goraczki to i tak bilans wychodzi na wielki tlusty PLUS No i obie sa takie rozne i takie zarazem piekne Odpowiedz Link Zgłoś
aggy80 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 13:58 dlatego fajnie jest miec blizniaki chociaz pierwszy rok to byla jazda bez trzymanki i wszystko o czym piszecie razy 2, no polog i porod udalo sie zsynchronizoawc Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 14:13 Właśnie... I żeby pracodawca był wyrozumiały bo jak stracę kolejną pracę z powodu ciąży wpadnę w depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 14:41 ja w sumie ciążę lubiłam bo znosiłam świetnie. Poród też był w sumie ok. Najgorszy był ten potworny baby blues, wzmacniany 2-tygodniowym pobytrm po porodzie w szpitalu. i później te lęki o to czy oddycha, czy nie utopię kąpiąc itp Gdybym miała od początku takie wyluzowanie jak mam teraz pzy dwulatce to i ciążę i poród zniosę Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 14:45 Gdyby nie pierwsze 30 lat to bym się zdecydowała i na piątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
syla27 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 14:49 a ja bym wlasnie z przyjemnością te rzeczy przeżyła jeszcze raz. Uwielbiam chodzić w ciąży, porodów nie mogłam się doczekać, bolało owszem, ale mam same pozytywne wspomnienia, takiego maluszka przy piersi tez bym potrzymala. Ja tam chętnie bym to jeszcze raz przeżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 14:53 Ja bym mogła już takie 3letnie Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 14:54 > żeby się tak od razu jako roczniak urodziło i żeby ciąża trwała miesiąc, Też byłam tego zdania. Teraz mam planowaną trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 20:40 Qrczę, a dla mnie właśnie pierwszy rok był najfajniejszy, stąd tak łatwo mi przychodziły następne decyzje Potem przeskok do podstawówki, a potem 25+ Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 20:56 Hehehe Surogatkę wynajmij Albo adoptuj jakiegoś roczniaka, będzie po problemie ciążowo - porodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 18.05.11, 22:09 Ciąża jest fajna, poród nie boli jakoś obrzydliwie. Ale cała reszta...? Pierwszy rok, a może 10 mcy tylko (sic!) wspominam jako mały koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_i_oli Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 19.05.11, 00:26 Ja chcę trzecie ale: 1. Kredyty!!! 2. Emerytura! 4. Mam tylko 31 lat - dla mnie to dużo. 3. Stabilność pracy - jestem zatrudniona na miesięczne umowy o pracę. 4.CC - bardzo się boję trzeciej CC, 5. Wspomnienia - starszy do 2 lat w szpitalach, młodszy do 6 miesięcy mega kolki. 6. Gdyby pewne warunki się zmieniły to chętnie Ale kolonia na 18 dni kosztuje 1645zł. Dni wolnych jest strasznie dużo w roku szkolnym - a dni urlopu 24 Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Chcę miec drugie dziecko, ale 19.05.11, 08:51 Chcę mieć drugie dziecko, ale..."zawsze coś" jak mówia w reklamie. A to w pracy nie ten moment A to dziecko po lekarzach musze wozić i badania robić A to znowu ja nie najlepiej ze zdrowiem A strasznie bym chciala. Niedogodności pologu i ciąży wydają mi się najmniejszym problemem. A wizja dziecka drugiego jakos tak mi się oddala. Odpowiedz Link Zgłoś