Dodaj do ulubionych

GoT (PLiO) - dla fanek

13.06.11, 17:33
Widzę po watku o serialu, że dużo tu fanek Martina. Zarówno powieści jak i książki.
Proponuję więc wątek dotyczący postaci.
Jakie są wasze ulubione, a których nie znosicie?
Ja jestem dopiero na Starciu Królów, więc duzo przede mną (a Martin lubi rzucać na postacie wciąz to nowe światło), ale zaryzykuję.

U mnie to wygląda tak:
- Ulubione: Jon Snow (kibicuję mu na drodze do Żelaznego Tronu - mam teorię na temat jego PRAWDZIWEGO ojca), Tyrion Lannister (za jego łeb jak sklep) i szalona Arya ( kopia mnie z czasów dzieciństwa). O dziwo również odczuwam gorące uczucia do Cersei. To wredna suka, ale jej inteligencja i skuteczność mnie frapują. Taka twarda babka wink

nie lubię:
- mój absolutny numer jeden to Sansa - jest tak głupia i ciemna, że czekam z niecierpliwością, aż ktoś ją wreszcie uświadomi jakim jest pustakiem. Aż dziwne, że Starkowie mogli wychować taką mimozę.
- Catelyn - za jej stosunek do Jona. Nic nie tłumaczy jej słów "to ty powinieneś być na jego miejscu..."
- Jamie`go i Lorasa. Lalusie, brrrrrr

A wasze typy????
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 17:51
      Ja mam podobnie:Jon (w filmie ma takie śliczne loczki) i Tyrion i Arya.
      Nie cierpię:Cersei i Sansy i Jofferya.
      Co do Jamiego to też go nie lubiłam bo jest Lannisterem ale że przeczytałam wszystkie części,mój stosunek do niego zmienił się.
      I strasznie podoba mi się Drogo (w filmie).Za Dany średnio przepadam ale jestem bardzo ciekawa jej powrotu do Westeros (jeżeli kiedykolwiek tam dotrze) wraz ze smokami.
      Co do Lorasa to gdybym serialu nie obejrzała to nigdy bym nie wpadła,że on jest gejem.
      I Renly też.
      • czarnaalineczka Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 17:55
        > Co do Lorasa to gdybym serialu nie obejrzała to nigdy bym nie wpadła,że on jest
        > gejem.
        > I Renly też.
        wez nie zartuj
        • thorgalla Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:05
          No zabij mnie a nie zorientowałam się.
          Loras był zniewieściały ale,że gej to na to nie wpadłam.Jak ja tę książkę czytałam? wink
          • czarnaalineczka Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:06
            big_grin
            no fakt ze w ksiazce loda nie bylo
            ale sugesti sporo
            no i fani martina pytali i potwierdzil big_grin
    • czarnaalineczka Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 17:54
      big_grin
      ulubienica numer jeden Daenerys smile
      po prostu idealna pod kazdym wzgledem smile
      w tescie do ktorej postaci z got jestes podobny wyszla mi tez Dany tongue_out

a dalej ( juz mialam napisac z innych ,ale to by dwuznacznie wyszlo tongue_out )
      Arya -za dzikosc, odwage i zdolnosc przetrwania smile
      Jon - chociaz czasami mnei wkurza , czasami jest glupi jak tabaka w rogu i czasem za bardzo sie nad soba uzala
      Tyrion - za łeb i serce
      Hodor -hodor, hodor tongue_out

niecierpie
      Catelyn -za caloksztalt
      Neda -za bycie glupkiem tongue_out ( zaraz mnie zlinczuja tongue_out )
      Sansy - za bycie totalnie debilna sucza tongue_out
      Tywiona - za caloksztalt
      cieszylam sie jak dziecko jak umieral
      no i mial smierc godna siebie tongue_out
      Robert - zwykly pijak i dupek

troche wspolczucia i sympati mam dla :
      Cersei - i tak sie wystarczajaco nacierpiala
      Jamiego - w sumie dobry chlopak byl smile
      malego palca tongue_out - mam slabosc do nieszczesliwie zakochanych tongue_out
      • thorgalla Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:04
        > Neda -za bycie glupkiem tongue_out ( zaraz mnie zlinczuja tongue_out )
        Ja nie zlinczuję.Uważam podobnie.Dobry człowiek z niego ale naiwny jak dziecko i dlatego skończył tak jak skończył.
        > malego palca tongue_out - mam slabosc do nieszczesliwie zakochanych
        Masz na myśli Cat? bo chyba nie jej siostry?
        • czarnaalineczka Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:07
          no Cat
        • ola Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:08

tak, kochał Cat. Bogowie jedni wiedzą, za co...
          Też go lubię. Nie za zawiedzioną miłośc ale za cynizm, spryt i inteligencję.
      • ola Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:06

czarnaalineczko - mam bardzo podobne odczucia.
        Catelyn wkurza mnie daleko bardziej niz Cersei. Sposób w jaki traktuje swoje dzieci jest dla mnie skandaliczny. Jest nieczuła, niesprawiedliwa, głupia. W zasadzie nie dziwię się, że wychowała taką Sansę. Jak mozna tak różnicować własne dzieci? Jak mozna przez tyle lat nie nawiązać ŻADNEJ relacji z wychowankami - Jonem i Grayjoyem. Już wolę Cersei, która za swoje dzieci poszła by w ogień i podpaliła dla nich świat. Co do Sansy juz się wypowiedziałam. Rozdziały jej poświęcone powodują mój totalny opad szczęki.

Tyriona lubię od początku, od kiedy był "tylko Lannisterem". Czułam, że ten chłopak ma serce. Bardzo jestem ciekawa jego przeszłości i relacji z ojcem i rodzeństwem, które wyłaniają się powoli z powieści.
        Generalnie od kiedy zaczęłam czytać PLiO moje dzieci niedojadają, pies patrzy tęsknym wzrokiem w stronę drzwi, a ja nie mogę się jakoś wyspać wink
        • czarnaalineczka Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:11
          >Jak mozna tak różnicować własne d
          > zieci? Jak mozna przez tyle lat nie nawiązać ŻADNEJ relacji z wychowankami - Jo
          > nem i Grayjoyem.
          o to to
          nieludzkie takie zachowanie
          uwazam ze to w duzej mierze jej wina ze Grayon wystapil przeciwko Starkom
          mogla go inaczej wychowac
          Ja sie dziwie jakim cudem jej sie Arya udala smile
          • thorgalla Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:19
            > Ja sie dziwie jakim cudem jej sie Arya udala smile
            I Bran.Jeżeli Martin go nie uśmierci to ten mały dojdzie do czegoś.
            • czarnaalineczka Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:23
              a moze to dzieki wplywowi Jona
              i Arya i Bran byli z nim blisko
              • thorgalla Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:28
                Cat potrafiła być wredna ale uważam,że nie zasłużyła na to co ją spotkało w Bliźniakach.
                Ona teraz jest jak zombi.
          • ola Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:28

chyba dlatego, że rzadko bywała w domu wink
            W końcu ideałem wychowania córki była dla niej Sansa. Cat oddała w tym temacie pole Sepcie. Przeciez to, że była tak bezdennie głupia, było wynikiem tresury Septy Mordane. Sansa tylko dopasowywała się do modelu, jaki wyznaczono jej jako idealny. Bądz damą, pokochaj księcia, nie myśl, nie analizuj, tylko ładnie wygladaj.
            Dziwne, bo sama Cat była w Riverrun wychowywana zupełnie inaczej. Sama Cat wspomina podróze z ojcem po całym Królestwie...
            Jej stosunek do Jona to jest po prostu skandal. Jakby nie rozsądniej było mieć żal o zdradę do Neda. W końcu ani chłopak winny, ani jej dzieciom zagrozić w świetle prawa nie moze. Ale i dla Greyjoya była oschła i zdyntansowana. Rósł w jej domu od dziecka a otwarcie mówiła że mu nie ufa.
            Zresztą po Robbie tez jeździła jak typowa toksyczna matka.
            Zostawić Rickona na pół roku i nawet nie zatęskniła. Za to "Bran, Bran, Bran, mój ukochany synek Bran..." bleeeee
    • czarnaalineczka Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:26
      głupi stark
      • ola Re: GoT (PLiO) - dla fanek 13.06.11, 18:39

o taaak
        trochę prawdy o lotnym umyśle lorda Starka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka