lizbetka Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 12:33 Trochę za szybko poszło . Pytanie jak w temacie : jak długi jest Wasz staż na Forum eDziecko ? . I drugie : Czy pamiętacie swój pierwszy post ? Ja zaczełam pisać i czytać / oczywiście / prawie dwa lata temu , w lipcu . A mój pierwszy post dotyczył ... nierobienia kupki przez moją półtoramiesięczną Asię . A teraz sama odpowiadam na taki posty . Jak ten czas leci ... Pozdrawiam Lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
agagacek2 Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 12:55 Ja jestem wierna bywalczynia od 2001 r. od lutego czyli ponad 3 lata. Zaczęlam (wtedy jako agagacek1) od problemów mojej pierwszej córci z przybieraniem na wadze. a teraz starsza to juz 3-letnia pannica i ma 2-mczną siostrzyczke. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
zarra Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 14:38 Jestem tu od jesieni 2002 roku. Byłam wtedy cięzarówką i mój pierwszy post był zapewne na "ciąży".Ale o czym? Niepamiętam. Było to jeszcze na starym eDziecku,miałam wtedy nick "Zolinka".Jak się przenieśliśmy na gazetę mój nick był już zajęty i musiałam zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa216 Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 16:06 Hej! ja jestem tu od ok.1,5 roku. Pierwszy post pisałam chyba na "ciąży" Pozdrówki. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 22:08 Od lutego 2001, czyli 3 lata i 3 miesiące, a mój pierwszy post to podejrzenie celiakii u mojej rocznej wtedy Julci (na szczęście się nie sprawdziło) - najpierw miałam nick Anka mama Julki. Teraz Julia ma już ponad 4 lata a Emilka 3 miesiące. sami zobaczcie jak czas gna . Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 23:56 Ja zaczelam czytac bedac w ciazy, gdzies latem 2002, ale wtedy jeszcze nie pisalam. Nie mialam dobrego komputera i stalego dostepu do sieci. tak sobie zagladalam... Przeszukiwalam tez strony Dziecka w poszukiwaniu informacji o ciazy i malutkich dzieciach. Potem urodzila sie Julka i nie mialam czasu na nic, do sieci prawie w ogole nie zagladalam. Wyjechalam do Londynu, gdy mala miala2 m-ce i wtedy poczulam potrzebe inetraktywnosci Nie wiem ktory moj post byl pierwszy: albo w poszukiwaniu emam w Londynie albo ILE TRWA KOLKA???)) ja tez juz na wiele takich postow odpowiedzialam...)) No, to bedzie juz pewnie ponad 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 13:53 Ja zaczęłam czytać w ciąży, czyli już ponad półtora roku temu. Bywałam często na Forum "Ciąża". Mój pierwszy post dotyczył zapewne szpitala na Solcu. A następny - objawów zbliżającego się porodu. Miło wspominam tamten okres... Odpowiedz Link Zgłoś
ruta8 Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 11:20 jestem na edziecku od czerwca 2001, bylam wtedy w ciazy z Alexem ktory ma juz 2 latka i 4 mies i ma juz braciszka Antoine'a. moj pierwszy post dotyczyl okropnych mdlosci i skutecznych metod zeby je przetrwac, zaczynal sie chyba od POMOCY... teraz podchodze bardzo 'sentymentalnie'do takich tematow .pzd Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 08:19 Byłam jedną z pierwszych osób, które wysłały post na tym forum , post był o zymafluorze - i od tej pory jak widze temat przewija się ciagle jak woda. Na początku to było bardzo małe "forumko", bez podziałów na podfora Odpowiedz Link Zgłoś
beata32 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 17:07 ja zaczynałam na starym forum gdzieś od listopada 2001 kawał czasu ... o czym 1 szy post ... chyba coś o byłej miłości - żeby ją olać acha ... i dopiero w tym roku jestem / będę faktycznie 32 .... ale sobie zapas zrobiłam co ... teraz będę się odmładzać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 09:12 grudzien 2001/styczen 2002 iza Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 10:52 ja młodziutka jestem bywam tu od wakacji 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
purzyki Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 11:05 W porównaniu z Wami ja jestem na forum "szczypiorek" )) Trafiłam tu jakoś tak w czerwcu/lipcu (sama dobrze nie pamiętam) 2003. Mój pierwszy post opisywał moje wieczne problemy z wrzeszczącym maluchem. A teraz (za 2 tygodnie) Lenka kończy ROCZEK!!!! Wiem jedno, dzień w którym znalazłam Forum był jednym z niepowtarzalnych dni. Uwielbiam tu zaglądać i uzyskałam masę odpowiedzi na moje problemy. Pozdrawiam wszystkie Forumowiczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 11:42 jestem swieza mama synek ma 17 dni i od mniej wiecej tego czasu pisze i zagladam na emame.wczesniej bywalam na ciaza i porod ale to sie nie liczy szczesliwa mama Kacperka Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 12:15 Ja siedzę tutaj od....hm....marca 2003 , czyli rok i 2 miesiące !!! A mój pierwszy post zamieściłam na "Z życia róweśników " , a tak wogóle to pozdrawam wszystkie majówki 2003 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 15:14 joasiiik25 napisała: > jestem swieza mama synek ma 17 dni i od mniej wiecej tego czasu pisze i > zagladam na emame.wczesniej bywalam na ciaza i porod ale to sie nie liczy Liczy sie, liczy "Ciaza i porod" to przeciez czesc "eDziecka", tak samo jak "Emama" A ja swoj pierwszy post na forum wyslalam pod koniec grudnia 2001 (dyskusja dotyczyla wprowadzania pokarmow u niemowlakow o ile dobrze pamietam). Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 12:22 niedługo będzie już ze dwa lata czytania i pisania. Pozdrawiam, Chalsia (na starym "przedgazetowym" forum znana jako Bysiaczek) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 11:14 Ja forum odkrylam we wrzesniu'2001, czyli juz prawie 3 lata temu. Bylam wtedy w 3 miesiacu ciazy i z radoscia zapisalam sie do marcowych mam. Wtedy logowalam sie jako AniaO. Mialam dosyc dluga przerwe, gdy mialam urlop macierzynski i brak dostepu do sieci. Na dobre wrocilam w listpadzie'2002 i jestem do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 23:16 eee, chyba się pomyliłam, teraz będzie już ze 2,5 roku. Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia7 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 13:06 A ja mam dość krótki staż. Czytam sobie od mniej więcej roku, a czynnie uczestniczę odkąd mam stałe łącze, czyli mniej więcej od listopada. A mój pierwszy post był chyba na wychowaniu i dotyczył chłopca, który bił moje dziecko w żłobku. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! Odpowiedz Link Zgłoś
robszym Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 13:17 Ja bywam b. regularnie od listopada 2001, zaczęłam czytanie od forum niepłodność, a po 2 miesiącach przeniosłam się na wszystkie inne fora. Mój pierwszy post poszedł od razu na priva, bo ja publicznie bardzo rzadko się odzywam(choć ostatnio coraz częściej) ania Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 17:05 Dzięki za odzew . A może jeszcze któraś się ze swoim stażem ujawni ? Pozdrawiam . Lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 17:20 Ja zaczęłam pisać w sierpniu 2003 r., pod koniec września orodziłam córeczkę. Moje pierwsze posty były na temat ciąży, chyba zapytałam o opinie forumowiczek na temat znieczulenia zewntątrzoponowego. Po porodzie były tematy dotyczące samego porodu - opiywałam jak go świetnie zniosłam, no i pielęgnacji córci. Od lutego 2004 r. przestałam pisać bo zachorowała moja córeczka, byłam z nią w szpitalu, a jak wróciłam to byłam tak zmasakrowana psychicznie że nie miałam ochoty czytać postów szczęśliwych mam. Dopiero teraz z powrotem zaczełam pisać aby poradzić się innych doświadczonych mam w kwestii refluksu układu moczowego - niestety niedawno wykryrto to u mojej córci - no więc szukałam informacji na ten temat, no i nie będe ukrywać również jakiegoś pocieszenia ze strony innych refluksowych mam. Jak widać forum jest na dobre i na złe. Mam nadzieję że w przyszłości tylko na dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 18:57 Ja odkrylam forum w lipcu 2003 i moj pierszy post byl taki "Hej, jestem tu nowa" i przywitala mnie mamamamamama i ewunia_uk. Zaczelam niesmialo ale potem sie rozkrecalam i czytalam posty codziennie.A we wtorek moja corcia konczy roczek i bez forum bylby to ciezki roczek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edytka73 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 23:13 Od jesieni 2001 - najpierw sobie poczytywałam o ciąży i porodzie, nie miałam wtedy stałego łącza (jak można bez tego życ )?) i kopiowałam sobie treści postów do worda, by potem na spokojnie je przeczytać. Potem, kiedy urodził się Mały, przeniosłam się na Niemowlę i tam był mój pierwszy post o nieustannym wiszeniu na cycu. A odkąd mam stałe łącze to jestem tu codziennie, żeby poczytać, pośmaić się, popłakać, doradzić, zapytać. Co ja bym bez tego edziecka zrobiła?... Chyba jestem uzależniona. Ed. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 23:29 Witam, tak mi się wydaje, że ja tu chyba najmłodsza stażem jestem. Namiętnie czytać zaczęłam w listopadzie 2003. Parę razy coś komuś odpowiedziałam, ale pierwszy post wysłałam całkiem niedawno - "Chłopcy i zabawa lalkami". Pozdrowionka. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
tyska_edziecko Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 10:15 Hej . Jestem na forum niemalże od początku jego istnienia, kiedy było tu tylko kilka postów. Niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się,że to koniec roku 2000 lub początek 2001 - pogubiłam się w latach Odpowiedz Link Zgłoś
anetadr Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 14:33 Ja, tak jak Tyska, stały bywalec od początku forum, czyli od 2001 roku (Tyska, dokładnie od 15 stycznia , czyli juz prawie 3,5 roku. A najwięcej przyjaźni wtedy zawiązywało się na czacie... Tyska, Ignis, Kassia, Eldad, Askak. Z Ignis i Kassią i dzieciakami pojechałyśmy tego samego roku na wakacje do Międzyzdrojów. Moja Karolinka obchodziła tam swoje 3 urodziny. Pamiętam do dziś, że mąż Ignis (policjant) nie mógł zrozumieć, jak można jechać z osobami poznanymi w internecie na wspólne wakacje. Pewnie chcą porwać mu córkę. Wtedy te obawy wydawały mi się absurdalne, teraz już z taką naiwnością nie podchodzę. Z rozrzewnieniem wspominam ten czas i wielogodzinne czatowanie. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
asia.t Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 15:45 Ja bywam na eDziecku od maja 2001, czyli już 3 lata... pierwszych swoich postów nie pamiętam, za to doskonale pamiętam mój post z 27 czerwca 2001 - "Bliznieta i co dalej???" - z niego wzięło się potem podforum Bliźniaki Odpowiedz Link Zgłoś
ignis1 Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 21:51 Hej tak jak tyska, anetadr, kassia, od początku forum, to bedzie styczen 2001.... rany julek, to juz tyle czasu!!wakacje, o ktorych pisze Aneta byly jednymi z najfajniejszych, jakie spedzilam, do tej pory z rozrzewnieniem oglądam zdjęcia.. przy okazji pozdrawiam dziewczyny bardzo serdecznie)))) ignis Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:47 To ja się tu pod Tyską, AnetkąDr i Asią_T podepnę, ) chociaż jestem na forum o rok krócej - od lutego 2002r. Kiedy odkryłam forum, moja Zuzka miała już rok, i plułam sobie w brodę, że odkryłam je tak późno... Okazało się, że ktoś już przeżył baby blues, kolki, nieprzespane noce itd. )) Heh, ile nerwów by mi zaoszczędziło, gdybym mogła o tym poczytać, kiedy Zuza była niemowlęciem... Co do pierwszego postu, to nie pamiętam, o czym był. Coś mi świta, że to było "sprzedam ubranka" hehe ))) POzdrawiam ) gemma Odpowiedz Link Zgłoś
mamaantka Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 10:30 A ja dopiero od stycznia. Trafiłam tu szukając czegoś odnośnie alergii. I tak już zostałam Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:23 Ja też od stycznia tego roku, ale napisałam już tyle postów, (przeczytałam jeszcze więcej) ,że nie pamiętam od czego się zaczęło.Uwielbiam to forum )) Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 11:24 jestem od kwietnia 2001 roku, wcześniej miałam nick czeszka i Edyta ( jako modemowiec, dwa nicki, ponieważ zapomunałam hasła )miesiąc później byłam już leą ( stałe łącze ), a odkąd edziecko przejęła gazeta jestem l.e.a Odpowiedz Link Zgłoś
agapolo Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 11:40 A ja pierwszy post napisałam 18 sierpnia2003 (własnie go odszukałam)będąc jeszcze w ciąży i mój post był o pierwszej czkawce mojego maleństwa w brzuszku (to był 35 tydzień ciąży) i tak już zostałam do dzisiaj a nawet założyłam własne forum. Agnieszka Forum mam mądrych i sympatycznych Pat Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 12:43 to juz dwa lata jak ten czes leci a kuba juz taki wielki pamietam ze pierwszy post napisalam na oddam przyjme w poszukiwaniu jakis ubranek dla buby rozmiar 58 a teraz takie wielkie chlopisko Odpowiedz Link Zgłoś
epaula1 Re: Wasz staż na Forum :) . 21.05.04, 22:16 ja też się melduje... ...już od lipca 2002, jakoś tak... paula Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 14:45 ja na forum edzieckowym jestem już prawie 3 lata ale ostatnio prawię nic nie piszę a nawet i na czytanie czasu nie wiele. Ale powiem wam, że to stare forum bardziej mi się podobało barakuje mi tych kolorowych emotek no i ludzi których tutaj już prawie nie widuję (( Kto pamięta stare eDziecko to wie o czym mówię Odpowiedz Link Zgłoś
gogo0674 Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 17:19 ja pierwszy posta na eDziecku napisałam 15.09.2003 pod nikiem gosiasynowiec na forum sprzedam,teraz sie tak zadomowiłam że nie wyobrazam sobie siedzenia przed kompem i niezagladniecia tutaj do was,jeju czuje sie jakbym znała to forum bardzo długo a tu jeszcze roku nie ma pozdrawiam Gosia, aktualny nik gogo0674 mój GG 4727125 Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 11:38 marzec 2002, a mój pierwszy post jest z października 2002 r (musiałam sprawdzić)"Sposób na jesienny dołek". Poznałam tu wiele wspaniałych dziewczyn i cieszę oczy zdjęciami Waszych maluszków. Czytając Wasze posty często się wzruszyłam i często śmiałam. Skorzystałam z wielu Wasych rad i mogłam pomóc innym. Ciesze się, że jest takie forum!!!!! Polecam je każdej przyszłej mamie i nie tylko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 11:51 Mój pierwszy post był pytaniem, jakie dokumenty wziąć do szpitala. A następny, czy kosmetyki NIVEA są dobre dla noworodka. Oba posty pisałam chyba w sierpniu 2003r. Więc zbliża się moja rocznica Ale czuję się tak, jakbym tu była od zasze! Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 12:38 Mój pierwszy post - wrzesień 2001 roku, pod tytułem "Jeżeli on nie chce tego dziecko", był jednym z niewielu wtedy długaśnych, burzliwych w dyskusji. Z rozrzewnieniem wspominam kameralność starego edziecka, do dzisiaj mam skopiowane w wordzie niektóre dyskusje (wtedy też nie miała stałego łącza.). Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kapy1 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 12:51 Bliźniaczo z Jagusią7: juz rok czytam, piszę od listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
agaszaga Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 21:39 Hej, ja czytam gdzieś pewnie od stycznia 2003, tzn. jak zaszłam w ciążę zaczęłam wyszukiwać tu różne odpowiedzi na nękające mnie pytania. A pierwsze posty?? Chyba zapytałam o pleśniawki... bo podejrzewałam, że moja mała ma (ale okazało się że nie), a potem kupiłam tu wózeczek, fotelik...i tak jakoś się zaczęło... i wciągnęło, że podobnie jak Wy zaglądam tu codziennie (albo prawie codziennie), a czasem pare razuy dziennie... To już chyba nałóg... Pozdrawiam, Aga i 9-miesięczna Skarbusia Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:43 Hej Ja bywan na forum od marca 2001r. Byłam wtedy w ciąży i zaliczałam się do mam wrześniowych. Jakże tęsknię za starym forum. Nie wiem czemu ale tam było jakoś bardzoej "domowo" - może to tak przez sentyment .. no nie wiem ..ale od kąd Forum się zmieniło to jakoś żadziej na nim bywam pozdrawiam cieplutko Aari ( wioleta - mama Kuby i Krzysia ) Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:56 Ja od czerwca 2001, do czasu przeprowadzki jako asia.d.d Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadama4 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 23:04 Chyba od października 2002. Pierwszy post był chyba n/t fundacji, której pomysł zrodził się na ówczesnym edziecku. Troche dostałam po głowie, ale jak widac sie nie zniechęciłam. Byłam tam pod nickiem "żona". Odpowiedz Link Zgłoś
olaj10 Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 10:15 Lipiec 2001 ) Zupełnie nie pamiętam pierwszego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.kszczotek Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 12:09 lato'2001. Nie mam pojęcia o czym był piewrszy post. Pewnie coś o niepłodności bo miałam traumę że nie beę mogłą zajść w ciązy (brak jednego jajowodu) a Zosia 28/05 skończy 2 latka Odpowiedz Link Zgłoś
patsi Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 13:45 od jakiego marca/kwietnia 2001 na szczęście (dla Rodziny, bo dla Forum chyba nie) faza nałogu już mi minęła, ale z rozrzewnieniem ją wspominam (jak też i początki edziecka wraz z osobami rozkręcającymi forum - serdeczne pozdrowienia) pierwszego posta nie pamiętam, ale utkwiło mi parę żarliwych dyskusji - o telewizji(Pokemony!), o biciu dzieci na zimno, o niedzielnych kłótniach małżeńskich...kto pamięta? teraz bywam głównie na Forum Przedszkola (a może kto założy Forum Szkoły?) oraz na Wychowaniu Gilbert ma lat 7,5 a Ismena za parę dni kończy 5 - oj leci ten czas Odpowiedz Link Zgłoś
ppjw Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 14:21 od maja 2001 ( wtedy urodził się Jacek, w ciąży nie odkryłam Forum ). A zaczęłam od depresji poporodowej - wtedy byłam jedną wielką depresją A, i pierwsza odpowiedź od Reszki, nigdy jej nie zapomnę )))) Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
karinka17 Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 19:37 3 lata stazu, I post....?????...nie pamietam..... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajulia Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 21:27 Od 24 stycznia 2003, jako KarinaW. Pozdrowienia serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 21:54 Czytam od marca 2002, a piszę od maja tego samego roku, tak przynajmniej twierdzi wyszukiwarka . Na starym eDziecku jako SylwiaKarolina. Odpowiedz Link Zgłoś
kama_mama_bartosza teraz jako kdb.se :))))) 21.05.04, 23:33 Na forum od rownego roku ! Pozdarwiam wszystkie mamay !!! Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Wasz staż na Forum :) . 22.05.04, 13:26 Ja to stara edzieckówka jestem - pierwszy post napisałam w lutym 2001 , w dokładnie czwartym watku na forum...żłobek versus opiekunka...dostałam po nosie...potem się uzależniłam. Odpowiedz Link Zgłoś