Dodaj do ulubionych

Wasz staż na Forum :) .

15.05.04, 12:29

Obserwuj wątek
    • lizbetka Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 12:33
      Trochę za szybko poszło smile.
      Pytanie jak w temacie : jak długi jest Wasz staż na Forum eDziecko ? .
      I drugie : Czy pamiętacie swój pierwszy post ?

Ja zaczełam pisać i czytać / oczywiście / prawie dwa lata temu , w lipcu . A
      mój pierwszy post dotyczył ... nierobienia kupki przez moją półtoramiesięczną
      Asię smile . A teraz sama odpowiadam na taki posty . Jak ten czas leci ...

Pozdrawiam Lizbetka
      • agagacek2 Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 12:55
        Ja jestem wierna bywalczynia od 2001 r. od lutego czyli ponad 3 lata. Zaczęlam
        (wtedy jako agagacek1) od problemów mojej pierwszej córci z przybieraniem na
        wadze. a teraz starsza to juz 3-letnia pannica i ma 2-mczną siostrzyczke. PZDR.
        • zarra Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 14:38
          Jestem tu od jesieni 2002 roku. Byłam wtedy cięzarówką i mój pierwszy post był
          zapewne na "ciąży".Ale o czym? Niepamiętam. Było to jeszcze na starym
          eDziecku,miałam wtedy nick "Zolinka".Jak się przenieśliśmy na gazetę mój nick
          był już zajęty i musiałam zmienić.
          • ewa216 Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 16:06
            Hej!
            ja jestem tu od ok.1,5 roku.
            Pierwszy post pisałam chyba na "ciąży"wink
            Pozdrówki.
            Ewa
            • silije.amj Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 22:08
              Od lutego 2001, czyli 3 lata i 3 miesiące, a mój pierwszy post to podejrzenie
              celiakii u mojej rocznej wtedy Julci (na szczęście się nie sprawdziło) -
              najpierw miałam nick Anka mama Julki. Teraz Julia ma już ponad 4 lata a Emilka
              3 miesiące. sami zobaczcie jak czas gna smile.
              • mrufkaa Re: Wasz staż na Forum :) . 15.05.04, 23:56
                Ja zaczelam czytac bedac w ciazy, gdzies latem 2002, ale wtedy jeszcze nie
                pisalam. Nie mialam dobrego komputera i stalego dostepu do sieci. tak sobie
                zagladalam... Przeszukiwalam tez strony Dziecka w poszukiwaniu informacji o
                ciazy i malutkich dzieciach. Potem urodzila sie Julka i nie mialam czasu na
                nic, do sieci prawie w ogole nie zagladalam. Wyjechalam do Londynu, gdy mala
                miala2 m-ce i wtedy poczulam potrzebe inetraktywnoscismile Nie wiem ktory moj post
                byl pierwszy: albo w poszukiwaniu emam w Londynie albo ILE TRWA KOLKA???smile)) ja
                tez juz na wiele takich postow odpowiedzialam...smile))
                No, to bedzie juz pewnie ponad 2 latasmile
      • emonik Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 13:53
        Ja zaczęłam czytać w ciąży, czyli już ponad półtora roku temu. Bywałam często
        na Forum "Ciąża". Mój pierwszy post dotyczył zapewne szpitala na Solcu. A
        następny - objawów zbliżającego się porodu.
        Miło wspominam tamten okres...
      • ruta8 Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 11:20
        jestem na edziecku od czerwca 2001, bylam wtedy w ciazy z Alexem ktory ma juz 2
        latka i 4 mies i ma juz braciszka Antoine'a. moj pierwszy post dotyczyl
        okropnych mdlosci i skutecznych metod zeby je przetrwac, zaczynal sie chyba od
        POMOCY... teraz podchodze bardzo 'sentymentalnie'do takich tematow .pzd
    • aniask_mama Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 08:19
      Byłam jedną z pierwszych osób, które wysłały post na tym forum wink, post był o
      zymafluorze - i od tej pory jak widze temat przewija się ciagle jak woda.
      Na początku to było bardzo małe "forumko", bez podziałów na podfora wink
      • jaiza do aniask_mama 16.05.04, 14:03
        to od kiedy działa forum, ile lat? I.
      • beata32 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 17:07
        ja zaczynałam na starym forum gdzieś od listopada 2001
        kawał czasu ...
        o czym 1 szy post ... chyba coś o byłej miłości - żeby ją olać wink

acha ... i dopiero w tym roku jestem / będę faktycznie 32 .... ale sobie zapas
        zrobiłam co wink ... teraz będę się odmładzać

Pozdrawiam
    • iberka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 09:12
      grudzien 2001/styczen 2002
      iza
      • anatemka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 10:52
        ja młodziutka jestemsmile bywam tu od wakacji 2003
    • purzyki Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 11:05
      W porównaniu z Wami ja jestem na forum "szczypiorek" smile)) Trafiłam tu jakoś
      tak w czerwcu/lipcu (sama dobrze nie pamiętam) 2003. Mój pierwszy post opisywał
      moje wieczne problemy z wrzeszczącym maluchem. A teraz (za 2 tygodnie) Lenka
      kończy ROCZEK!!!!
      Wiem jedno, dzień w którym znalazłam Forum był jednym z niepowtarzalnych dni.
      Uwielbiam tu zaglądać i uzyskałam masę odpowiedzi na moje problemy.
      Pozdrawiam wszystkie Forumowiczki!!!
      • joasiiik25 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 11:42
        jestem swieza mama synek ma 17 dni i od mniej wiecej tego czasu pisze i
        zagladam na emame.wczesniej bywalam na ciaza i porod ale to sie nie liczy

szczesliwa mama Kacperka
        • mamamamamama Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 12:15
          Ja siedzę tutaj od....hm....marca 2003 , czyli rok i 2 miesiące !!!
          A mój pierwszy post zamieściłam na "Z życia róweśników " , a tak wogóle to
          pozdrawam wszystkie majówki 2003 !!!
        • aga_rn Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 15:14
          joasiiik25 napisała:

> jestem swieza mama synek ma 17 dni i od mniej wiecej tego czasu pisze i
          > zagladam na emame.wczesniej bywalam na ciaza i porod ale to sie nie liczy

Liczy sie, liczy smile "Ciaza i porod" to przeciez czesc "eDziecka", tak samo
          jak "Emama"

A ja swoj pierwszy post na forum wyslalam pod koniec grudnia 2001 (dyskusja
          dotyczyla wprowadzania pokarmow u niemowlakow o ile dobrze pamietam).
    • chalsia Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 12:22
      niedługo będzie już ze dwa lata czytania i pisania.

Pozdrawiam,
      Chalsia (na starym "przedgazetowym" forum znana jako Bysiaczek)
      • aniaop Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 11:14
        Ja forum odkrylam we wrzesniu'2001, czyli juz prawie 3 lata temu. Bylam wtedy w
        3 miesiacu ciazy i z radoscia zapisalam sie do marcowych mam. Wtedy logowalam
        sie jako AniaO. Mialam dosyc dluga przerwe, gdy mialam urlop macierzynski i
        brak dostepu do sieci. Na dobre wrocilam w listpadzie'2002 i jestem do dzis.
      • chalsia Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 23:16
        eee, chyba się pomyliłam, teraz będzie już ze 2,5 roku.

Pozdrawiam,
        Chalsia
    • jagusia7 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 13:06
      A ja mam dość krótki staż. Czytam sobie od mniej więcej roku, a czynnie
      uczestniczę odkąd mam stałe łącze, czyli mniej więcej od listopada. A mój
      pierwszy post był chyba na wychowaniu i dotyczył chłopca, który bił moje
      dziecko w żłobku.
      Pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
    • robszym Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 13:17
      Ja bywam b. regularnie od listopada 2001, zaczęłam czytanie od forum
      niepłodność, a po 2 miesiącach przeniosłam się na wszystkie inne fora. Mój
      pierwszy post poszedł od razu na priva, bo ja publicznie bardzo rzadko się
      odzywam(choć ostatnio coraz częściej)
      ania
      • lizbetka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 17:05
        Dzięki za odzew smile .
        A może jeszcze któraś się ze swoim stażem ujawni ?
        Pozdrawiam . Lizbetka
        • katarzyna.br Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 17:20
          Ja zaczęłam pisać w sierpniu 2003 r., pod koniec września orodziłam córeczkę.
          Moje pierwsze posty były na temat ciąży, chyba zapytałam o opinie forumowiczek
          na temat znieczulenia zewntątrzoponowego. Po porodzie były tematy dotyczące
          samego porodu - opiywałam jak go świetnie zniosłam, no i pielęgnacji córci. Od
          lutego 2004 r. przestałam pisać bo zachorowała moja córeczka, byłam z nią w
          szpitalu, a jak wróciłam to byłam tak zmasakrowana psychicznie że nie miałam
          ochoty czytać postów szczęśliwych mam. Dopiero teraz z powrotem zaczełam pisać
          aby poradzić się innych doświadczonych mam w kwestii refluksu układu moczowego -
          niestety niedawno wykryrto to u mojej córci - no więc szukałam informacji na
          ten temat, no i nie będe ukrywać również jakiegoś pocieszenia ze strony innych
          refluksowych mam.

Jak widać forum jest na dobre i na złe. Mam nadzieję że w przyszłości tylko na
          dobre.

Pozdrawiam
    • inkaa1 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 18:57
      Ja odkrylam forum w lipcu 2003 i moj pierszy post byl taki "Hej, jestem tu
      nowa" i przywitala mnie mamamamamama i ewunia_uk. Zaczelam niesmialo ale potem
      sie rozkrecalam i czytalam posty codziennie.A we wtorek moja corcia konczy
      roczek i bez forum bylby to ciezki roczek!!!
    • edytka73 Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 23:13
      Od jesieni 2001 - najpierw sobie poczytywałam o ciąży i porodzie, nie miałam
      wtedy stałego łącza (jak można bez tego życ wink)?) i kopiowałam sobie treści
      postów do worda, by potem na spokojnie je przeczytać. Potem, kiedy urodził się
      Mały, przeniosłam się na Niemowlę i tam był mój pierwszy post o nieustannym
      wiszeniu na cycu. A odkąd mam stałe łącze to jestem tu codziennie, żeby
      poczytać, pośmaić się, popłakać, doradzić, zapytać.

Co ja bym bez tego edziecka zrobiła?...
      Chyba jestem uzależniona.
      Ed.
      • wegatka Re: Wasz staż na Forum :) . 16.05.04, 23:29
        Witam, tak mi się wydaje, że ja tu chyba najmłodsza stażem jestem. Namiętnie
        czytać zaczęłam w listopadzie 2003. Parę razy coś komuś odpowiedziałam, ale
        pierwszy post wysłałam całkiem niedawno - "Chłopcy i zabawa lalkami".

Pozdrowionka. Magda
        • tyska_edziecko Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 10:15
          Hej smile . Jestem na forum niemalże od początku jego istnienia, kiedy było tu
          tylko kilka postów. Niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się,że to koniec
          roku 2000 lub początek 2001 - pogubiłam się w latach smile
          • anetadr Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 14:33
            Ja, tak jak Tyska, stały bywalec od początku forum, czyli od 2001 roku (Tyska,
            dokładnie od 15 stycznia smile, czyli juz prawie 3,5 roku. A najwięcej przyjaźni
            wtedy zawiązywało się na czacie... Tyska, Ignis, Kassia, Eldad, Askak. Z Ignis
            i Kassią i dzieciakami pojechałyśmy tego samego roku na wakacje do
            Międzyzdrojów. Moja Karolinka obchodziła tam swoje 3 urodziny. Pamiętam do
            dziś, że mąż Ignis (policjant) nie mógł zrozumieć, jak można jechać z osobami
            poznanymi w internecie na wspólne wakacje. Pewnie chcą porwać mu córkęsmile.
            Wtedy te obawy wydawały mi się absurdalne, teraz już z taką naiwnością nie
            podchodzę.
            Z rozrzewnieniem wspominam ten czas i wielogodzinne czatowanie.

Pozdrawiam

Aneta
            • asia.t Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 15:45
              Ja bywam na eDziecku od maja 2001, czyli już 3 lata... pierwszych swoich postów
              nie pamiętam, za to doskonale pamiętam mój post z 27 czerwca 2001 - "Bliznieta
              i co dalej???" - z niego wzięło się potem podforum Bliźniaki wink
            • ignis1 Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 21:51
              Hejsmile
              tak jak tyska, anetadr, kassia, od początku forum, to bedzie styczen 2001....
              rany julek, to juz tyle czasu!!wakacje, o ktorych pisze Aneta byly jednymi z
              najfajniejszych, jakie spedzilam, do tej pory z rozrzewnieniem oglądam zdjęcia..
              przy okazji pozdrawiam dziewczyny bardzo serdeczniewink))))
              ignis
          • gemma.v Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:47
            To ja się tu pod Tyską, AnetkąDr i Asią_T podepnę, wink) chociaż jestem na forum
            o rok krócej - od lutego 2002r. Kiedy odkryłam forum, moja Zuzka miała już
            rok, i plułam sobie w brodę, że odkryłam je tak późno... Okazało się, że ktoś
            już przeżył baby blues, kolki, nieprzespane noce itd. wink)) Heh, ile nerwów by
            mi zaoszczędziło, gdybym mogła o tym poczytać, kiedy Zuza była niemowlęciem...

Co do pierwszego postu, to nie pamiętam, o czym był. Coś mi świta, że to było
            "sprzedam ubranka" hehe smile)))
            POzdrawiam smile)
            gemma
    • mamaantka Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 10:30
      A ja dopiero od stycznia. Trafiłam tu szukając czegoś odnośnie alergii. I tak
      już zostałamsmile
      • beba2 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:23
        Ja też od stycznia tego roku, ale napisałam już tyle postów, (przeczytałam
        jeszcze więcej) ,że nie pamiętam od czego się zaczęło.Uwielbiam to forum smile))
    • l.e.a Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 11:24
      jestem od kwietnia 2001 roku, wcześniej miałam nick czeszka i Edyta ( jako
      modemowiec, dwa nicki, ponieważ zapomunałam hasła )miesiąc później byłam już
      leą ( stałe łącze ), a odkąd edziecko przejęła gazeta jestem l.e.a
      • agapolo Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 11:40
        A ja pierwszy post napisałam 18 sierpnia2003 (własnie go odszukałam)będąc
        jeszcze w ciąży i mój post był o pierwszej czkawce mojego maleństwa w brzuszku
        (to był 35 tydzień ciąży) i tak już zostałam do dzisiaj a nawet założyłam
        własne forum.

Agnieszka
        Forum mam mądrych i sympatycznych

Pat
        • mamulka-kubulka Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 12:43
          to juz dwa lata jak ten czes leci a kuba juz taki wielki pamietam ze pierwszy
          post napisalam na oddam przyjme w poszukiwaniu jakis ubranek dla buby rozmiar
          58 a teraz takie wielkie chlopisko
      • epaula1 Re: Wasz staż na Forum :) . 21.05.04, 22:16
        ja też się melduje...
        ...już od lipca 2002, jakoś tak...
        paula
    • giks Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 14:45
      ja na forum edzieckowym jestem już prawie 3 lata ale ostatnio prawię nic nie
      piszę a nawet i na czytanie czasu nie wiele. Ale powiem wam, że to stare forum
      bardziej mi się podobało sad barakuje mi tych kolorowych emotek no i ludzi
      których tutaj już prawie nie widuję sad(( Kto pamięta stare eDziecko to wie o
      czym mówię wink
    • gogo0674 Re: Wasz staż na Forum :) . 17.05.04, 17:19
      ja pierwszy posta na eDziecku napisałam 15.09.2003 pod nikiem gosiasynowiec na
      forum sprzedam,teraz sie tak zadomowiłam że nie wyobrazam sobie siedzenia przed
      kompem i niezagladniecia tutaj do was,jeju czuje sie jakbym znała to forum
      bardzo długo a tu jeszcze roku nie ma
      pozdrawiam Gosia, aktualny nik gogo0674

mój GG 4727125
      • aniamr Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 11:38
        marzec 2002, a mój pierwszy post jest z października 2002 r (musiałam
        sprawdzić)"Sposób na jesienny dołek".

Poznałam tu wiele wspaniałych dziewczyn i cieszę oczy zdjęciami Waszych
        maluszków. Czytając Wasze posty często się wzruszyłam i często śmiałam.
        Skorzystałam z wielu Wasych rad i mogłam pomóc innym.
        Ciesze się, że jest takie forum!!!!!
        Polecam je każdej przyszłej mamie i nie tylko!!!!
        • ewa2233 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 11:51
          Mój pierwszy post był pytaniem, jakie dokumenty wziąć do szpitala.
          A następny, czy kosmetyki NIVEA są dobre dla noworodka.
          Oba posty pisałam chyba w sierpniu 2003r.
          Więc zbliża się moja rocznicasmile
          Ale czuję się tak, jakbym tu była od zasze!
    • olik7 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 12:38
      Mój pierwszy post - wrzesień 2001 roku, pod tytułem "Jeżeli on nie chce tego
      dziecko", był jednym z niewielu wtedy długaśnych, burzliwych w dyskusji.
      Z rozrzewnieniem wspominam kameralność starego edziecka, do dzisiaj mam
      skopiowane w wordzie niektóre dyskusje (wtedy też nie miała stałego łącza.).
      Pozdrawiam
      Magda
    • kapy1 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 12:51
      Bliźniaczo z Jagusią7: juz rok czytam, piszę od listopada.
    • agaszaga Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 21:39
      Hej, ja czytam gdzieś pewnie od stycznia 2003, tzn. jak zaszłam w ciążę
      zaczęłam wyszukiwać tu różne odpowiedzi na nękające mnie pytania. A pierwsze
      posty?? Chyba zapytałam o pleśniawki... bo podejrzewałam, że moja mała ma (ale
      okazało się że nie), a potem kupiłam tu wózeczek, fotelik...i tak jakoś się
      zaczęło... i wciągnęło, że podobnie jak Wy zaglądam tu codziennie (albo prawie
      codziennie), a czasem pare razuy dziennie... To już chyba nałóg... Pozdrawiam,
      Aga i 9-miesięczna Skarbusia
    • aari Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:43
      Hej smile

Ja bywan na forum od marca 2001r. Byłam wtedy w ciąży i zaliczałam się do mam
      wrześniowych. Jakże tęsknię za starym forum. Nie wiem czemu ale tam było jakoś
      bardzoej "domowo" - może to tak przez sentyment .. no nie wiem ..ale od kąd
      Forum się zmieniło to jakoś żadziej na nim bywam sad

pozdrawiam cieplutko
      Aari ( wioleta - mama Kuby i Krzysia )
      • grzalka Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 22:56
        Ja od czerwca 2001, do czasu przeprowadzki jako asia.d.d smile
        • mamaadama4 Re: Wasz staż na Forum :) . 18.05.04, 23:04
          Chyba od października 2002. Pierwszy post był chyba n/t fundacji, której pomysł
          zrodził się na ówczesnym edziecku. Troche dostałam po głowie, ale jak widac sie
          nie zniechęciłam. Byłam tam pod nickiem "żona".
          • olaj10 Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 10:15
            Lipiec 2001 smile)
            Zupełnie nie pamiętam pierwszego postu.
            • m.kszczotek Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 12:09
              lato'2001. Nie mam pojęcia o czym był piewrszy post. Pewnie coś o niepłodności
              bo miałam traumę że nie beę mogłą zajść w ciązy (brak jednego jajowodu) a Zosia
              28/05 skończy 2 latka wink
              • patsi Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 13:45
                smileod jakiego marca/kwietnia 2001 smile
                na szczęście (dla Rodziny, bo dla Forum chyba niewink) faza nałogu już mi minęła,
                ale z rozrzewnieniem ją wspominam (jak też i początki edziecka wraz z osobami
                rozkręcającymi forum - serdeczne pozdrowieniasmile)
                pierwszego posta nie pamiętam, ale utkwiło mi parę żarliwych dyskusji - o
                telewizji(Pokemony!), o biciu dzieci na zimno, o niedzielnych kłótniach
                małżeńskich...kto pamięta? smile
                teraz bywam głównie na Forum Przedszkola (a może kto założy Forum Szkoły?) oraz
                na Wychowaniu
                Gilbert ma lat 7,5 a Ismena za parę dni kończy 5 - oj leci ten czas smile
    • ppjw Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 14:21
      od maja 2001 ( wtedy urodził się Jacek, w ciąży nie odkryłam Forum ).
      A zaczęłam od depresji poporodowej - wtedy byłam jedną wielką depresją wink
      A, i pierwsza odpowiedź od Reszki, nigdy jej nie zapomnę smile))))
      Paulina
    • karinka17 Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 19:37
      3 lata stazu,
      I post....?????...nie pamietam..sad...
    • kasiajulia Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 21:27
      Od 24 stycznia 2003, jako KarinaW.
      Pozdrowienia serdeczne.
    • skarolina Re: Wasz staż na Forum :) . 19.05.04, 21:54
      Czytam od marca 2002, a piszę od maja tego samego roku, tak przynajmniej
      twierdzi wyszukiwarka smile. Na starym eDziecku jako SylwiaKarolina.
    • kama_mama_bartosza teraz jako kdb.se :))))) 21.05.04, 23:33
      Na forum od rownego roku !

Pozdarwiam wszystkie mamay !!!
    • mirinda11 Re: Wasz staż na Forum :) . 22.05.04, 10:10
      od kwietnia 2003
    • reszka2 Re: Wasz staż na Forum :) . 22.05.04, 13:26
      Ja to stara edzieckówka jestem - pierwszy post napisałam w lutym 2001 , w
      dokładnie czwartym watku na forum...żłobek versus opiekunka...dostałam po
      nosie...potem się uzależniłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka