07.07.11, 14:52
ktoś ćwiczy, bo ja jestem za chwy co na! już dawno nie pociłam się tak w czasie jakichkolwiek ćwiczeń, a co najważniejsze, żadnych ćwiczeń nie wykonywałam z permanentnym uśmiechem na ustach.
zakochałam się.
ćwiczę w domu.
Obserwuj wątek
    • asiula1306 Re: zumba 07.07.11, 15:30
      ja uwielbiam, daje mi takiego kopa energii, gdy wracam wieczorem do domu(zumbe mamy o 20) to jestem taka nakręcona, że nie mogę spokojnie usiedzieć smile
      • kostruszka shelerka 07.07.11, 15:39
        trenujesz w domu?

Podziel się namiarami na trening, pliss.
        • sokhna Re: zumba 07.07.11, 16:26
          mi tez odbilo na tym punkcie smile

Najpierw chodzilam na jeden kurs, teraz sie zapisalam na dwa jednoczesnie, najchetniej chodzilabym na 3, ale godziny mi nie pasuja. Mam tez zamiar chodzic na workshopy o ile bede miala zkim zostawic dziecko, bo u nas zazwyczaj odbywaja sie w weekendy wiec ciezko
        • shellerka Re: shelerka 07.07.11, 16:56
          wstyd się przyznac, ale ściągnęłam z pirackiej zatoki wink
          wklepałam po prostu zumba i znalazłam dwie płytki - jedną uczącą kroków, a drugą z treningiem.

po empikach długo szukałam i nie znalazłam.
          ta ściągnięta jest w wersji angielskiej, ale myślę że znajomość języka nie jest konieczna.
    • najma78 Re: zumba 07.07.11, 16:50
      Oczywiscie, I'm addicted to zumba! Na zumbe chodze od dawna, 5-6 razy w tygodniu, zumba fitness zwykla i gold, mamy profesjonalnych instruktorow, ostatnio byla u mnie siostra z DE w odwiedzinach i byla zachwycona, stwierdzila ze u nich to nie maja pojecia czym jest zumba. Moja 8-latka tez chodzi, a w tym miesiacu mlodszy konczy 4 lata i tez startuje atomic zumbe kids.
      • shellerka Re: zumba 07.07.11, 16:58
        jezu jak zazdroszczę! ja raz że kasy nie mam, a dwa że z dzieciakami problem - zwłaszcza że męża często nie ma w ogóle w domu, więc nawet wieczory odpadają.

teraz jeszcze salsa mi się wymyśliła i dzisiaj będę szukać smile
      • sokhna Re: zumba 07.07.11, 18:14
        W DE nie maja pojecia co to zumba? Ciekawe, bo wlasnie tu mieszkam i jestem zachwycona. Instruktorzy to ludzie tylko z ojczyzny salsy smile
        Zumba gold to przeciez dla staruszkow i grubaskow (przynajmniej tutaj) wiec raczej sie na nia nie wybieram smile
        • najma78 Re: zumba 07.07.11, 19:17
          sokhna napisała:

> W DE nie maja pojecia co to zumba? Ciekawe, bo wlasnie tu mieszkam i jestem zac
          > hwycona. Instruktorzy to ludzie tylko z ojczyzny salsy smile

Ojej, spokojnie, napisalam tylko to co siostra stwierdzila, a instruktorow zumby ma akurat nie z ojczyzny salsy, za to tanczy salse i tam owszem latynosi.

> Zumba gold to przeciez dla staruszkow i grubaskow (przynajmniej tutaj) wiec rac
          > zej sie na nia nie wybieram smile

Zumba gold jest przed wszystkim dostosowana dla osob, ktore nie maja dobrej kondycji, natomiast elementy zumby gold mamy na zumbie zwyklej for fun, doskonala zabawa, bo zumba gold wlasnie na tym polega, aby bylo wesolo. Osobiscie wybrobowalamparu instruktorow w roznych miejscach, wierna jestem dwom, ktorzy tworza fantastyczny duet.
    • anorektycznazdzira Re: zumba 07.07.11, 18:01
      Ćwiczylam, dobre ale bez egzaltacji. Wolę tai bo albo poczciwe ABT. Jak chcę potańczyć biorę zajęcia tańca poza fitem.
    • edit38 Re: zumba 07.07.11, 18:45
      Byłam dwa razy, wykupiony karnet starczy mi jeszcze na dwa tygodnie. Jestem strasznie zachwycona tym wyciskiem jaki dostajemy. Muszę wykupić kolejny karnet
    • izabellaz1 Re: zumba 07.07.11, 19:29
      Nie lubię wszelkiej maści aerobikopodobnych zajęć smile
    • czarnaalineczka Re: zumba 07.07.11, 19:32
      w domu ???
      przeciez caly trik z zumba polega na tym ze pocisz sie gapiac na przystojnego treneratongue_out
      • shellerka Re: zumba 07.07.11, 20:25
        też na mojej zumbie jest też przystojny prowadzący i jak mówi: "good job!" to się tak fajnie na mnie patrzy. tylko na mnie wink a na zajęciach grupowych pewnie by się patrzył na jakąś 18tkę wink

prowadzące laski z kolei są niezłe wink
      • memphis90 Re: zumba 17.12.13, 17:29
        Ja miała m trenerkę. Ale też miło się było pogapić w nadziei, że będę tak wyglądać smile
    • franczii Re: zumba 07.07.11, 19:45
      Ja bylam kilka razy ale za slaby wycisk w porownaniu z tym czego mnie trzeba. Moze dlatego, ze u mnie w klubie stosunkowo od niedawna i nie wyksztalcila sie jeszcze zaawansowana grupa (tak, chwale sietongue_out) jestem do przodu zarowno pod wzgledem formy cardio jak i przyswajania sobie choreografii. Dlatego tez zumba przegrala konkurencje ze stepem dla zaawansowanych z bardzo rozbudowana choreografia.
      • najma78 Re: zumba 07.07.11, 19:57
        Ja zaraz wychodze spalic 800 cal. smile u nas najwiekszy wycisk jest na body attack, po nie zyje, na poczatku wytrzymywalam pol godziny.
        • baltycki Re: zumba 07.07.11, 20:19
          najma78 napisała:

> Ja zaraz wychodze spalic 800 cal. smile..
          Najpierw zaplacic za te 800 cal. i je wchlonac.. potem zaplacic, zeby te 800 cal. "wychlonac"..
          Czyste wariactwo.
          • anorektycznazdzira Re: zumba 07.07.11, 22:24
            Lepiej siedzieć na fotelu lub kanapie i nie jeść, będzie oszczędniej tongue_out
            Chociaż nie, najpierw trzeba kanapę zakupić... tongue_outtongue_out
        • franczii Re: zumba 08.07.11, 07:39
          Nie wiem co to body attack, to nie jest czasem jakies podskakiwanie w miejscu? Jesli tak to nie dla mnie, ja potrzebuje wycisk ale w ciekawej oprawie choreo. Nie mam pojecia ile ja na moim stepie pale ale na pewno wystarczy zeby nie miec celulitubig_grin wiem mniej wiecej na jakich obrotach serducho pracuje.
          • dz1dka Re: zumba 08.07.11, 08:04
            Chadzam ale bez podniety - za szybkie tętno żeby spalać - wolę spinning i pilates
            • franczii Re: zumba 08.07.11, 08:17
              A to pilates cos spala?big_grin
              • kolpik124 kolejna maszynka do wyciągania kasy 08.07.11, 09:40
                od sfrustrowanych pań z nadwagą złaknionych widoku spoconego, niedogolonego instruktora.

Za rok bedzie bumba a za trzy bimba i znów beda kwilenia zachwytu.

Trochę systematycznego biegu, przysiadów, brzuszków, a efekt ten sam.

Była dieta Kańeiwskiego, była tłuszczowa, teraz na topie jest Dukan.

A wystarczy mniej żreć i regularnie się ruszać.
                • franczii Re: kolejna maszynka do wyciągania kasy 08.07.11, 09:51
                  Ok ale bieganie i przysiady to nuuuda. Nie wszystkich rajcuje. Ja place najtanszy abonament 75 euro miesiecznie (bez basenu i spa) i to sa najlepiej wydane pieniadze w moim zyciu. Pewnie ze sie mozna tanio ruszac. Po co abonament, po co narty, po co kajak itp. przeciez mozna biegac lub przysiady. A po co biegac przeciez dobre buty tez kosztuja , najtaniej to w ogole nie zrec tak jak juz ktos napisal.
                  • najma78 Re: kolejna maszynka do wyciągania kasy 08.07.11, 15:32
                    franczii napisała:

> Ok ale bieganie i przysiady to nuuuda. Nie wszystkich rajcuje.

Zgadza sie, mnie nie.

Ja place najtanszy abonament 75 euro miesiecznie (bez basenu i spa) i to sa najlepiej wydane pieniadze w moim zyciu.

Ja place 25 funtow na miesiac, w tym mam wszystko, basen i saune tez, doplacac musze za squash ale tego nie lubie wiec zadna strata i zgadzam sie to dobrze wydawane pieniadze.

A body attack to ruch ale nie w miejscu, nie tak fajny jak zumba ale o wiele bardziej wyczerpujacy.

Pewnie ze sie mozna tanio ruszac. Po co abonament, po co narty, po co kajak itp. przeciez mozna biegac lub przysiady. A po co biegac przeciez dobre buty tez kosztuja , najtaniej to w ogole nie zrec tak jak juz ktos napisal.

Najtaniej byloby wogole nie zyc. A tak wogole co kogo interesuje na co ktos tam wydaje pieniadze?
                • shellerka Re: kolejna maszynka do wyciągania kasy 08.07.11, 09:54
                  po pierwsze nie mam nadwagi
                  po drugie nie jestem sfrustrowana,
                  po trzecie ćwiczę za darmo - no chyba że liczyć prąd jaki zżera mi tv i laptop.

biegać z dwójką dzieci jest dość trudno. ćwiczę, kiedy młodsze śpi, a starsze się bawi, albo każę starszemu ćwiczyć ze mną.

brzuszki robię tak czy inaczej.

i kto tu jest sfrustrowany i zgorzkniały ? uncertain
                  • aniorek Re: kolejna maszynka do wyciągania kasy 09.07.11, 01:18
                    shellerka napisała:

> po trzecie ćwiczę za darmo - no chyba że liczyć prąd jaki zżera mi tv i laptop.

a cwiczenia zajumane z pirackiej strony. alez ty jestes obrotna!
                • yuka12 Re: kolejna maszynka do wyciągania kasy 11.10.11, 23:49
                  U nas warsztaty zumby prowadzą młode kobiety smile. A brzuszki, przysiady itp. niestety nie spalają tłuszczu tylko budują mięśnie. Przynajmniej u mnie. Dlatego oprócz brzuszków, przysiadów, itp. zaczęłam intensywny trening, który daje mi sprężystość, gibkość i szczupłą sylwetkę bez potężnej muskulatury.
              • dz1dka Re: zumba 08.07.11, 10:26
                Najpierw spalam na spinningu a potem rozciągam na pilatesie - ful zestawsmile
                • franczii Re: zumba 08.07.11, 13:12
                  A na tym spiningu to jak pracujecie ze tetno wolniejsze od zumby?
                  Ja bylam pare razy na spiningu i serce szalalo mi nawet na 90% czyli sporo wiecej niz na stepie.
                  • paliwodaj Re: zumba 09.07.11, 02:23
                    zumbe kocham i jak nie pojde na grupowe cwiczenia 3 x w tygodniu to jestem niepocieszona
                    To czy sie zumbe polubi czy nie , zalezy min: od instruktorow, sama mialam kilku i mam jedna ulubiona instruktorke, zna technike i ma talent . Na zajecia do niej przychodzi ponad 50 osob
                    Normalnie burza - kobieta. Byla jeszcze kiedys jedna ciemnoskora instruktorka, prawdopodobnie z wyksztalcenia tancerka, ta tez byla dobra
                    Dzis np . cwiczylam z mloda instruktorka znajaca technike, ale nie ma tego czegos co porywa tlumy , co sprawia ze ma tylko z 20-30 osob cwiczacych.

Wazne jest tez to zeby muzyka dobrana do cwiczen nie ranila uszu, sa instruktorzy ktorzy cwicza przy latyno paplaninie, normalnie nie chce sie chodzic, a zumbe mozna tanczyc przy wielu utworach

Zumba jest wspaniala, od ok 3 miesiecy gdy chodze regularnie 3x w tygodniu schudlam 5 kg, staram sie wrocic do wagi po 1-ciazy, bo po urodzeniu trzeciej coreczki nadal mam moim zdaniem za duzo tu i owdzie.
                    Mam to szczescie ze moj "klub zdrowia" oferuje darmowa opieke nad dziecmi do 2 godzin smile.
                    Probowalam jeszcze cardio blast, ale za duzo skakania , padalam na twarz bo instruktorka nie robila przerw przez godzine cwiczen.
                    Lubilam tez Bollywood fitness, ale na wakacje zawiesili, i mimo ze to " tylko" taniec, ale pocilam sie bardziej niz na zumbie
    • enut Re: zumba 09.07.11, 22:16
      zumba smile
    • arkoa Re: zumba 11.10.11, 18:01
      zumba jest extra smile wpadam na zajęcia z niej do warszawskiego s4 i chwalę sobie, zdecydowanie fajne zajęcia smile
      • bi_scotti Re: zumba 11.10.11, 18:26
        Fascynujace zjawisko socjologiczne: wokol mnie (lacznie ze mna) na zumbe chodza panie 45+; mlodsze panie czasem przyjda na jedne-dwa zajecia i rezygnuja. Za to takie "szalejace szescdziesiatki" to jak najbardziej wink A tu, w tym watku to mysle, ze pisza glownie "mlode siksy", ciekawe ... hmmm ... smile
        Ja na zumbe chodze wylacznie towarzysko jako moral support dla przyjaciolki, ktora potrzebuje sie wyskakac i wyszalec po stresujace pracy a sama by nie chodzila. Na bieganie ze mna nie dala sie namowic wiec ja sie "poswiecam" i ide na zumbe - w zamian jestem w drodze raczona plotkami o wspolnych znajomych, wiec exchange jest jak najbardziej fair tongue_out
        Ostatnio sluchalam w radiu wywiadu z mloda kobieta ukrainingo pochodzenia oferujaca podobne cwiczenia oparte na ukrainskiej muzyce ludowej (chyba sie to "hopa" nazywalo czy cos w tym rodzaju) - moze i krzesany sie trafi big_grin
        • falka32 Re: zumba 11.10.11, 19:20
          O, no proszę. Ja właśnie chciałam pytać, jaka jest średnia wieku na zajęciach (Polska, mazowiecke) i jak się trzeba ubrać na zajęcia - jakie ubrania, jakie buty?
          • nawrotka1 Re: zumba 11.10.11, 20:22
            Mam zupełnie inne spostrzeżenia, niz Bi-scotti smile
            Na niezliczonych maratonach zumbowych, ktore zaliczyłam, oraz na regularnych zajęciach (klub fitness, Warszawa) przeważają młode dziewczyny (panowie też się trafiają). Osoby w zaawansowanym wieku ( m.in. ja big_grin ) oczywiście tez przychodzą, ale stanowią zdecydowanie mało widoczną mniejszość.
            A stroj? taki, jak na każde zajęcia sportowe, najwazniejsze są buty, powiny byc naprawdę wygodne i bezpieczne.
            • kamelia04.08.2007 Re: zumba 17.12.13, 14:41
              a ja mam podobne do bi scotti. Sport rekreacyjny uprawiaja osoby 35+, 40+, 45+ i tak dalej, az do 75+.
              Na nordic walkingu jestem najmlodsza, na gym tonique tez bylam w grupie mlodszych.

Co do stroju, to ma byc odpowiedni do rodzaju aktywnosci sportowej, marka nie ma znaczenia, moze byc zwykly decathlon, albo i ze sklrpu specjalistycznego za ciezkie pieniadze. Na to nikt nie zwraca uwagi. Do nordic walkingu trzeba miec porzadne kije (85 €+), a i tego nie trzeba kupowac, bo mozna pozyczyc w klubie
        • yuka12 Re: zumba 11.10.11, 23:55
          Na nasze zajęcia chodzą panie w wieku na oko 30+, pań po 50. jest kilka i doskonale sobie radzą. Może również dlatego, że są najszczuplejsze w grupie?
    • yuka12 Re: zumba 11.10.11, 23:42
      Zaczęłam chodzić. Na pierwszych zajęciach trening był tak intensywny, że miałam chwile wysiadki. Prawdopodobnie również dlatego, że niemal dwadzieścia osób ćwiczyło w niezbyt wielkiej sali z kiepską wentylacją. Jutro idę znowu się podręczyć.
      • margarettka Re: zumba 11.10.11, 23:52
        hehehe, jakas godzine temu wrocilam z zumby smile

juz wiele miesiecy chadzam na zumbe 2-3 razy w tyg,jestem zachwycna. Ale wszystko zalezy od instruktora. Na niektorych zajeciach meczylam sie srednio i nie bylo az tak zajebiscie. No ale trafilam na instruktorke, ktora jest o prostu rewelacyjna, gdziekolwiek robi zajecia od razu ma tlum fanek smile Ma charyzme, charakter, dowcip i daje taki wycisk ze u zadnej innej tego nie doswiadczylam. A wszystkie laski w zachwycie, choc pot sie leje wink nie ma zmiluj, ale sa przy tym takie jaja, ze godzina leci zbyt szybko smile
        • landora Re: zumba 12.10.11, 00:08
          Chodzę do dwóch klubów, dwa razy w tygodniu. Jedna instruktorka jest dobra, druga - rewelacyjna. Ale zajęcia są fajne u obu.
    • dzoaann Shellerka:) 19.01.12, 14:19
      jak tam zumba?
      ja 12 stycznia zakupilam zumba fitnes na PS3 Move i szalejesmile
      dotad musialam sie mobilizowac do kazdego treningu, a jakikolwiek powod byl dobry, zeby sie wykrecic.
      A teraz?
      Cwicze codziennie i nie moge sie doczekac kazdego odpalenia plytki, po treningu jestem zlana potem, szczesliwa, a poziom endorfin jest niesamowity, potem caly dzien jest przyjemniejszysmile
      kocham zumbesmile
      • 1borgia Re: Shellerka:) 19.01.12, 14:23
        jest juz w polsce?
        super!
        borgia
        • dzoaann Re: Shellerka:) 19.01.12, 14:44
          nie mieszkam w Polsce, wiec nie wiem, czy ta gra juz jest tam dostepna.
          • shellerka Re: Shellerka:) 19.01.12, 15:34
            nie jest chyba, przynajmniej mąż tak mi powiedział, kiedy spytałam, dlaczego nie jest po polsku.
      • shellerka Re: Shellerka:) 19.01.12, 14:28
        też mam, ale kurde dla mnie to taki trochę niewypał z tym ps3, bo tak naprawdę on pokazuje tylko czy dobrze machasz biodrami, a reszta?

a układy są robione przez tych samych instruktorów, z którymi wcześniej ćwiczyłam. nawet muzyka ta sama nawet, więc trochę się nudzęsmile

ale i tak kocham zuuuuuumbę smile
        • dzoaann Re: Shellerka:) 19.01.12, 14:43
          a jak tanczysz do dvd to nic ci nie pokazuje, czy dobrze machasz czymkolwiek. Jak idziesz na zajecia, to tez instruktorka cie nie poucza. Masz podklad muzyczny, pokazane ruchy i starasz sie nadazac i tyle. Po jakims czasie na pewno moze sie znudzic, wiec jak dalej bede zazumbowana to poszukam ciekawych zajec, ale na poczatek mi starczasmile
          • shellerka Re: Shellerka:) 19.01.12, 15:21
            jasne, ale jaki sens kupować płytę i pas, skoro tak samo tylko taniej wychodzi kupno zwykłego dvd? no chyba, ze na plus doliczyć te wszystkie układacze programów itp, w ktore nie mam czasu sie zaglebiacsmile
            • dzoaann Re: Shellerka:) 20.01.12, 20:26
              a juz najtaniej to sciagnac z netu, co?
              ja kupilam to co mnie spasowalo i tyle.
    • thorgalla kizomba 19.01.12, 14:37
      Znacie ten taniec?
      www.joemonster.org/filmy/41305/Kizomba_fajny_taniec
      Laska hipnotyzująco porusza tyłkiem.Chciałabym mieć taki smile
      • dzoaann Re: kizomba 19.01.12, 14:54
        cos mi sie link nie otwieral, wiec pozukalam troche... chodzi ci o blondynke w dzinsach i niebieskim topie? fajnie sie rusza, taniec tez fajny, ale to jednak inne klimaty niz zumba- bo zumba to fitness z elementami tanca.
      • kota_marcowa Re: kizomba 19.01.12, 15:05
        > Laska hipnotyzująco porusza tyłkiem.Chciałabym mieć taki smile

Przez większość piszących tutaj, ta dziewczyna zostanie uznana za spaślucha i wielorybicębig_grin
        • carmita80 Re: kizomba 19.01.12, 15:28
          A mnie hipnotyzuje to: www.youtube.com/watch?v=2cehkSxOLNA
          Chcialabym tak tanczyc...na razie sie ucze
          • misiowamama-2 Re: kizomba 17.12.13, 13:13
            tez umiem... smile
            Niestety w ostatnim czasie "padł" mi kręgosłup i niestety nie wszystkie figury mogę sad
        • misiowamama-2 Re: kizomba 17.12.13, 13:11
          kota_marcowa napisała:
          > Przez większość piszących tutaj, ta dziewczyna zostanie uznana za spaślucha i wielorybicębig_grin <

a ja uważam, że jest kobieca i bardzo zgrabna. Tyłek tez ma fajny wink
          ale ja tez jestem fajna i tez tak tańczyć umiem tongue_out
      • suazi1 Re: kizomba 19.01.12, 20:44
        "Laska hipnotyzująco porusza tyłkiem.Chciałabym mieć taki" - są różne skrzywienia...
        • thorgalla Re: kizomba 19.01.12, 20:59
          Przeczytaj komentarze pod filmem,nie jestem jedyna z takim skrzywieniem.
          • paliwodaj Re: kizomba 20.01.12, 06:07
            sorki, ale nie chcialabym miec taaaaakiego '" tylka" mimo ze nie uwazam laski za wieloryba

co do zumby, dobra instruktorka powinnna od czasu do czasu dawac jakies wskazowki co do cwiczen. Np co do ulozenia kregoslupa przy poszczegolnych krokach, co do ruchu rak, ktore nie maga bezwiednie zwisac , bo jest mniejsze spalanie kalorii.
            Co do butow - kiedys myslalam ze moga byc jakiekolwiek sportowe, ale po czasie wiem ze nie, mam takie pumy, ktore wogole sie nie nadaja, nie ma podwyzszenia piety, inne z kolei mam do biegania, nie pozwalaja na salsowe ruchy, zbyt szeroka podeszwa
            Nasza instruktorka powiedziala zeby kupic sobie sportowe dance shoes, musze chyba takie sprawic, bo po prostu mecze sie w moich butach
            jezeli chodzi o wiek, to u nas jest przekroj wiekowy, od nastolatek , po babcie. Mamy jednego starszego faceta, pewnie juz ze 2 miesiace przychodzi
            • widosna Re: kizomba 20.01.12, 12:09
              właśnie, jakie buty??? ja od 3 tygodni chodzę na zajęcia zumby (w moim mieście oferta niestety uboga, instruktorka fajna ale nie daje wskazówek tylko po prostu ćwiczy a uczestnicy podążają za nią jak mogą). Mam jakieś tanie buty sporotwe z lidla - do biegania za dziećmi na podwórku fajne ale zumba mi w nich kiepsko wychodzi - noga lata. Muszę sobie kupić buty na cito. Co polecicie co dostanę przez internet?
    • next_exit Zumba w Poznaniu 20.01.12, 12:13
      A Czy sa tu jakies Poznanianki, ktore mogą polecic mi dobrą zumbę w Poznaniu? smile
      • paliwodaj Re: Zumba w Poznaniu 20.01.12, 15:41
        nie mysle ze instruktorka , ktora nie udziala rad i wskazowek, moze byc nazwana - dobra.
        Zwykle takie sa mlode instruktorki, ktore maja jakies taneczne zdolnosci i dopiero co weszly w swiat fitnees i tak naprawde nie maja tej wiedzy
        Przy niektorych krokach zumby, czy zumbie tonic mozna sobie po prostu uszkodzic kregoslup
        Jezeli o buty chodzi, to pojecia nie mam, pojde do sklepu sportowego i poprzymierzam i mimo ze prawie wszystkie nasze buty sa kupowane przez internet, zumbowe raczej wole miec na nogach przed zakupem
        • paliwodaj Re: Zumba w Poznaniu 20.01.12, 15:43
          tu masz instruktorow w Poznaniu, sa licencjonowani, podane sa tez niektore telefony, wybierz takiego ktory ma wiecej specjalizacji ( jezeli wogole) i jest dluzej w temacie
          www.zumba.com/users/search/search:1/?first_name=&last_name=&address=Poznan&country=PL&distance=25&unit=m&classTypes=
          • landora Re: Zumba w Poznaniu 20.01.12, 20:06
            O, do niej chodzę: www.zumba.com/en-US/profiles/118623/monika-bauer/ (nie wiem czy mi wolno zamieścić ten link?)
      • landora Re: Zumba w Poznaniu 20.01.12, 20:04
        Ja chodzę do Fabryki Formy do Moniki - jest rewelacyjna. I to jest licencjonowana instruktorka Zumby.
        Przedtem chodziłam tez na taką osiedlową "zumbę" wink ale to bardziej był taniec, niż prawdziwa Zumba.
    • kosmitka06 Re: zumba 16.12.13, 13:19
      Zumba i inne just densy tongue_out Młócę codziennie również w domu wink Też leje się ze mnie nieziemsko... figura robi się niemalże idealna smile Uśmiech z ust nie schodzi jak patrzę w lustro smile
    • kamelia04.08.2007 Re: zumba 17.12.13, 14:25
      tamtym roku chodzilam na gym tonique i od czasu do czasu intruktirka wprowadzala zumbe, raz nawet cale zajecia byly zumbowe. No, nie zachwycilo mnie to, ani muzyka, ani tanco-trening. Moze gdyby mnie ktos poruszania nauczyl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka