Dodaj do ulubionych

Zapach moczu

12.07.11, 15:05
kolejny wątek n/t moczu, cóż zrobić.
Jeżdże bardzo dużo komunikacją miejską, autobusami i tramwajami i nie wiem, czy mam problemy z powonieniem czy jednak nie właśnie w MPK czuję unoszacy się zapach sików. Zwariowałam czy jednak kwestia nietrzymania moczu jest jednak bardzo powszechna?
Jeśli to drugie to zaczynam chodzić pieszo do roboty, nie odważę się usiąść na wolnym miejscu.
Obserwuj wątek
    • morderek Re: Zapach moczu 12.07.11, 19:05
      Ja czuję zapach kału od pewnej osoby, dzieje się tak zawsze kiedy mam z tą osobą styczność i się już nie raz zastanawiałam o co chodzi? Czy ta osoba po wypróźnieniu nie myje rąk przypadkowo ubrudzonych w trakcie podcierania, czy też popuszcza, no nie mam pojęcia. Dodam, że to nie jest jakaś starsza osoba, tylko taka w średnim wieku.
      • joanna35 Re: Zapach moczu 12.07.11, 19:08
        To może być problem z higieną, ale jamy ustnej.
        • 18_lipcowa1 Re: Zapach moczu 12.07.11, 19:11
          joanna35 napisała:

> To może być problem z higieną, ale jamy ustnej.

no co ty
          kałem z ust?
        • morderek Re: Zapach moczu 13.07.11, 18:53
          To możliwe? Może z ust pachnieć jakby...kałem? Dlaczego tak się może dziać?
          • joanna35 Re: Zapach moczu 13.07.11, 23:59
            Dokładnie tak, może "pachnieć" jakby kałem w sytuacji np. kiedy dana osoba ma założone protezki, to się chyba koronka nazywa, kiedy pokarm wnika między koronkę a dziąsło, tam najzwyczajniej zachodzą procesy gnilne. Tak delikwent może nawet myć zęby , ale podejrzewam, że samo szczotkowanie bez jakiegoś dodatkowego płukania niewiele daje. W każdym razie miałam taką znajomą - czysta, zadbana, atrakcyjna i zdrowa kobieta. Z tym, że nie za każdym razem był to akrat ten aromat. Właściwie to wrażenie było takie jakby komuś w danym momencie "poszły" gazy.
            • morderek Re: Zapach moczu 14.07.11, 13:38
              To chyba to, bo protezę nosi. A teraz tak myślę, że jak rozmawiamy to wtedy czuć najbardziej.
      • figrut Re: Zapach moczu 12.07.11, 20:02
        > Ja czuję zapach kału od pewnej osoby, dzieje się tak zawsze kiedy mam z tą osob
        > ą styczność i się już nie raz zastanawiałam o co chodzi?
        Może mieć stomię. Nie zawsze przy worku dobrze plastry trzymają, a i przy zmianie worka coś może się ubrudzić.
        • morderek Re: Zapach moczu 13.07.11, 18:54
          Stomii na pewno nie ma.
    • 18_lipcowa1 Re: Zapach moczu 12.07.11, 19:07
      a tam
      w oszczanych gaciach chodzą

skoro nie myja się, nie myją zębów to sadzisz ze piorą bieliznę?

świezy mocz- znaczy popuszczony od razu nie capi, tylko wlasnie takie znoszone gacie
    • alexa0000 Re: Zapach moczu 12.07.11, 20:30
      Tak, to wstydliwa i bardzo częsta przypadłość ( u kobiet). A nie które osoby miewaja tez taki specyficzny, "moczowy' zapach potu.
      • alabama8 Re: Zapach moczu 13.07.11, 08:53
        Jednym ze składników potu jest mocznik. Jednym ze składników moczu jest mocznik. Nie dziwne więc, że czasme pot pachnie siuśkami smile
        • kota_marcowa Re: Zapach moczu 13.07.11, 09:09
          > Jednym ze składników potu jest mocznik. Jednym ze składników moczu jest mocznik
          > . Nie dziwne więc, że czasme pot pachnie siuśkami smile

Nie, nie. Wiem o co jej chodzi, to taki zapach starych siuśków. Śmierdzi od niepranych gaci. Obserwuję to w pracy, jeden pacjent na 10 przychodzi do lekarza umyty i w czystym ubraniu, niektórzy potrafią nie zmieniac gaci i dwa tygodnie.
          • rosapulchra-0 Re: Zapach moczu 13.07.11, 09:17
            niektórzy potrafią nie zmieniac gaci i dwa tygodnie.

Przecież to gacie do d*upy przywierają tymi odchodami.. Idę rzygnąć! https://www.osiol.net/style_emoticons/default/rzyg.gif
            • kota_marcowa Re: Zapach moczu 13.07.11, 09:20
              > Przecież to gacie do d*upy przywierają tymi odchodami

No idzie, zdarzały mi się sytuacje, że musiałam wyjść i ktoś musiał mnie zastąpić, bo bym nie wytrzymała. Zadziwia mnie, że ludzie się nie wstydzą.
              • jufalka Re: Zapach moczu 13.07.11, 21:18
                a co się mają wstydzić, za dużo się myć nie można, bo to niezdrowe wink a poważniej to część starszego pokolenia chyba sądzi, że po co się myć jak się człowiek nie ubrudził w sensie nie widac na nim brudu
          • kota_marcowa Re: Zapach moczu 13.07.11, 09:18
            > >niektórzy potrafią nie zmieniac gaci i dwa tygodnie.

A, no i się nie podcierają. Bardzo często u ginekologa po pacjentkach zostają ślady kału na prześcieradle na "samolocie".

W ciasnym, dusznym autobusie to mieszanka wybuchowa.
            • pali-kotka Re: Zapach moczu 13.07.11, 09:27
              Raczej chodziło mi o stary zapach, ble, po co pytałam.
              Teraz nosi sie cienkie ciuchy, przecież to wszystko zostaje na siedzeniach... cieszy mnie to, ze nie mam omamów, zastanawiałam sie też czy nie jestem w jakiejś ciąży.
              • ladyann77 Re: Zapach moczu 13.07.11, 09:56
                Powszechny problem.

Moja Mama pracuje w przychodni i po 35 latach pracy w tym samym miejscu i praktycznie z tymi samymi ludźmi jest w stanie określić z zamkniętymi oczami, kto siedzi w poczekalni...

W tej samej przychodni przyjmuje moja zaprzyjaźniona pani dentystka. Pewnego dnia wywiesiła na drzwiach kartkę, na której wołami napisała: PACJENCIE! UMYJ ZĘBY PRZED WIZYTĄ U DENTYSTY!!!. Mówiła mi, że bardzo często przychodzą do niej pacjenci, którzy zęby myją raz na tydzień, jaki im się przypomni...

Inna sprawa to kobiety u ginekologa. Raz pamietam czekałam na swoją kolej. Przede mną była tylko młodziutka dziewczyna (na oko 17-19 lat). Kiedy wyszła, a ja po niej weszłam go gabinetu, wewnątrz panował taki smród, że razem z panią ginekolog postanowiłyśmy otworzyć na szeroko okna, bo nie dało się wytrzymać... A dziewczyna ładnie ubrana, wyperfumowana, pazur zadbany, włos modny. Szkoda gadać.

Od lat nie jeżdżę komunikacją miejską, ale domyślam się, jak może być nieprzyjemnie...
            • spicy_orange Re: Zapach moczu 13.07.11, 22:05
              > > >niektórzy potrafią nie zmieniac gaci i dwa tygodnie.
              >
              > A, no i się nie podcierają. Bardzo często u ginekologa po pacjentkach zostają ś
              > lady kału na prześcieradle na "samolocie".

aaa, ostatnio nie mogłam spać i na taki program o wstydliwych chorobach trafiłam - jedna babka właśnie miała taki problem, że ile by se tyłka nie podcierała i nie myła to zawsze miała ubrudzone gacie. Okazało się, że ma uchyłek gdzieś tam w jelicie grubym i część kału w tym uchyłku zalega i potem po trochu się wydobywa na zewnątrz - babka miała dodatkowo jeszcze jakiś problem po porodzie ze zwieraczem - ogólnie nie zazdroszczę.

Z pacjentami nie mam do czynienia i trochę mnie przeraża to co piszecie, że tyle osób się nie myje i nie widzi w tym nic dziwnego
    • lelija05 Re: Zapach moczu 13.07.11, 10:08
      Też to zauważyłam, ale problem dotyczy określonych autobusów, takich dłuuugaśnych i tylko tych, więc doszłam do wniosku, że może to kwestia materiału z którego została uszyta tapicerka, może po prostu ona tak śmierdzi.
      • mymamba Re: Zapach moczu 13.07.11, 14:28
        w starych autobusach były siedzenia przynajmniej nienasiąkliwe, teraz w tych nowych są tapicerowane welurem, który pięknie chłonie mocz, znam dwie starsze osoby nietrzymające moczu, jak mnie odwiedzają staram się, aby siadały na twardym krześle, bo na bank będzie mokry ślad po nich uncertain , jedna z tych osób, mężczyzna, jak się ssika nie zmienia ubrania bo wg niego wyschnie i będzie ok
        • lelija05 Re: Zapach moczu 13.07.11, 14:32
          Ło jezu.
          Wiesz, ja się wolę łudzić, żeby to był jednak fabryczny smród tapicerki.
          • pali-kotka Re: Zapach moczu 13.07.11, 14:41
            Niestety problem dotyczy autobusów wszelkich rozmiarów i marek więc specyficzny zapach tapicerki odpada.
            Różne zapaszki są zrozumiałe ludzie chorują, ale mam rważenie że większosc jednak nie zmienia ubrań, chodzi w niepranych nawet jeśli się myje.
            Znam osobiście takich "miszczów" myjących sie w sobotę, toleruję wyłacznie w niedzielę i to nie gwarantuje miłej atmosfery.
            • mewa000 Re: Zapach moczu 13.07.11, 21:08
              kota_marcowa napisała:

>niektórzy potrafią nie zmieniac gaci i dwa tygodnie.

To jeszcze pikuś. Znam osobę słusznego wieku, która kąpie się raz na rok, gacie zmienia przy tej okazji.
              Nie chciałybyście poczuć tego smrodku...
    • jufalka Re: Zapach moczu 13.07.11, 21:13

jak kiedyś jeździłam k.m. to też to czesto czułam, ale mnie się wydawało, że po prostu się ludzie nie myją, a nie popuszczają....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka