Dodaj do ulubionych

Pytanie modowe

19.07.11, 12:54
Czy noszenie na co dzień spódniczki do pół uda (no może trochę dłuższa, ale na pewno przed kolano no i dłuższa niż zasłaniająca same pośladki) jest obciachowe?
Bo ostatnio sobie nabyłam takie cudo (taka typowo letnia kiecka, tyle, że sporo przed kolanem się kończy) i matka mi głowę suszy, ze taka krótka i że nie wypada 30 letniej mamuśce w takim czymś chodzić...
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Pytanie modowe 19.07.11, 12:58
      No chyba żartujesz big_grin Co zlego jest w takiej długości?
    • alza73 Re: Pytanie modowe 19.07.11, 12:58
      Wszystko niestety zależy jak 30-letnia mama wygląda. Czy ma rozstępy na udach i czy same uda są szczupłe, czy raczej nie. Jeżeli wygląda ok, to jak najbardziej może chodzić.
      • dziub_dziubasek Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:01
        Zdaniem mojego męża wyglądam ok, ale nakazał mi bym nie zakładała takiej kiecki kiedy jego nie ma w pobliżu tongue_out
        • mewa000 Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:03
          dziub_dziubasek napisała:

> nakazał mi bym nie zakładała takiej kiecki
          > kiedy jego nie ma w pobliżu tongue_out

Czyli jest bardziej niż ok wink
          • dziub_dziubasek Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:06
            Oj tam, oj tam. Mój mąż po prostu obiektywny nie jest wink
    • lilly_about Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:02
      Pewnie, że wypada. Matka zazdrościwink
    • majowadusza Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:14
      ale to co ...z Jordanii jesteś ?
      ze wsi ( sorry jeśli uraziłam ) ?

proszę Cie !!!
      Masz 30 l. i mama Ci nie pozwala ??
      • dziub_dziubasek Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:19
        Nie to nie o to chodzi, ze mi mama nie pozwala. Po prostu po tym co powiedziała zaczęłam się zastanawiać czy nie ma przypadkiem racji. No ale chyba nie ma tongue_out
        • rosapulchra-0 Kozidrak 19.07.11, 13:48
          ma 51 lat i zobacz w jakiej mini chodzi, o!
      • lolinka2 Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:26
        lepiej: mąż też jej nie pozwala (patrz post wyżej), tylko czasami...
        • dziub_dziubasek Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:29
          tongue_out
      • zawsze-soffie Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:36
        sory bardzo, u ans na wsi chodzi się w krótkich kieckach i to nie jest źle widziane czy zakazane tongue_out
    • zawsze-soffie Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:34
      jak masz fajne nogi to czemu masz nie nosić...musisz się liczyć z tym, że są takie elementy, które mają bardzo sztywne bariery wiekowe i nie tylko i będą krytykować - olej to.

Moja 23 (!!!) letnia kuzynka z fajną figura, która została matką uważa że JEJ już nie wypada chodzić w krótkich kieckach - sick
      • dziub_dziubasek Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:41
        Problem jest też taki, ze ja do swoich nóg mam pewne zastrzeżenia. Przy ogólnie szczupłej sylwetce (wymiary 90-62-88, noszę rozmiar 34/36 (dół) i 36/38 (góra)) nogi mam raczej "masywne". Mąż twierdzi, ze są zgrabne, ale tak jak pisałam wczesniej- on nie jest obiektywny.
        • lilly_about Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:44
          Przy takich wymiarach kochana to ty masz nogi masywne, ale chyba w głowie własnejwink
          • dziub_dziubasek Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:48
            No pewnie tak, ale jakoś nigdy nie miałam takiej spódnicy bo zawsze byłam co najmniej 5 kg cięższa i zwyczajnie wstydziłam się swojego wyglądu. Teraz muszę się przyzwyczaić do nowego wydania siebie i tego, ze mogę być atrakcyjna- co po kilkunastu latach kompleksów z powodu wagi może być trudne.
            • lilly_about Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:59
              Dlatego warto rozpocząć od takiej właśnie spódnicy. Zobaczysz, jakie to przyjemne.
    • rosapulchra-0 Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:43
      Oczywiście, że wypada tak chodzić i na Twoim miejscu bym się matką i jej opinią nie przejmowała.
    • angazetka Re: Pytanie modowe 19.07.11, 13:53
      Wypada i warto smile Tzn. sprawiłam sobie taką kieckę do pół uda, a kompleksom powiedzialam, żeby się ugryzły za pukiel. I się cieszę własnym wyglądem.
    • shellerka Re: Pytanie modowe 19.07.11, 15:35
      no co ty. ja mam zasadę, że zawsze sprawdzam przed lustrem stopień widoczności gaci pod kątem nachyleniabig_grin. nachylam się tyłem do lustra, obserwując dupsko. jak widać gacie, tzn. ze za krótka.

natomiast mam takie spostrzeżenie z auchan w komornikach z ostatniego tygodnia. była tam sobie szła pani z dzieckiem. i figura super, zero cellulitu, piękne nogi, niezbyt wysoka, ale bardzo jędrna. i miała ona taką dżinsową jasną spódniczusię. właściwie, to myslalam ze ma szorty, ale sie przyjrzalam, bo cos mi nie stykało i dobrze mi nie stykało, bo to nie były szorty, tylko mini. i ja wam powiem, ze ona nieco przegięła, bo ona sie schylac nie musiala, jej gacie bylo widac bez schylania i z calym szacunkiem dla jej idealnego ciała, wyglądała niesmacznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka