mamaemmy 23.07.11, 22:37 Dawno nie bylam na weselu,idziemy za 2 tygodnie,mam kilka sukienek,najlepiej wygladam w czarnej,ale czy w czarnej wypada iśc na ślub i wesele?Nie bedzie to gafa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnaalineczka Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:39 nie wypada bedzie gafa wcale nie wygladasz najlepiej w czarnej Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:46 mam alternatywe,sukienkę kupiona kiedyś w Monnarii,100% jedwab,kolor stare zloto,klasyka w typie Małgosi Sochy.. zastanawiam sie nad opcją kupienia jakiejs nowej.. Nie chadzaja laski w czarnych kieckach na wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:50 > zastanawiam sie nad opcją kupienia jakiejs nowej.. i to jest najlepsza opcja przeciez nie masz sie w co ubrac Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:54 czarnaalineczka napisała: > przeciez nie masz sie w co ubrac własnie Odpowiedz Link Zgłoś
estelka1 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:55 to po co marudzisz? przecież wiesz, że zostaniesz rozgrzeszona z zakupu kolejnej sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:59 estelka1 napisała: > to po co marudzisz? przecież wiesz, że zostaniesz rozgrzeszona z zakupu kole > jnej sukienki ale im więcej wpisów,to poczuje się lepiej wydajac jakieś dwie stówy na nowa kieckę Odpowiedz Link Zgłoś
estelka1 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:09 to ja Ci dorzucę 10 wpisów, a Ty rzuć fotkę kiecki Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:40 wiesz co, ja się bardzo niedawno dowiedziałam, że w czarnym nie wypada. To teraz nie chodzę, jak nie wypada.... chociaż to głupie i pewnie wymyślone przez jakieś ciotki.... Nie raz i nie dwa byłam. Nawet chrześniaka podawałam w czerni od stóp do głów. Lubię czerń, podkreśla mroczność mej duszy Odpowiedz Link Zgłoś
estelka1 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:44 Podobno nie wypada. Ale zainwestuj w jakieś kolorowe np. czerwone dodatki i może się okazać, że jest ok. Ewentualnie weź pod rozwagę granat, blisko czarnego, ale nie to samo. Ps. Ja chrzciłam córkę ubrana w małą czarną i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:48 Matka i teściowa na moim slubie ubrane na czarno, przyjaciółka też(no chyba, że żałobe przeżywały) - w dużym miescie mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:52 karro80 napisała: > Matka i teściowa na moim slubie ubrane na czarno, przyjaciółka też(no chyba, że > żałobe przeżywały) - w dużym miescie mieszkam tez mieszkam w duzym miescie(Krk) ale wesele jest w malym... i stąd to pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:01 ech, ja byłam na wsi w czerwono-czarnej onegdaj, ale przeważająca ilość czerwieni - moja mama zawsze na czarno chadza i tam nam nie obrabiali d. albo przynajmniej cicho, zresztą wiele kobit na weselach na czarno bywało. Może cosik się zmieniło, bo ja na ostanim to ze 4 lata temu byłam albo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:21 Wypada, nie wypada - czytając fora można dojść do wniosku, że kobiecie w Polsce nic nie wypada, co najwyżej sztuczna szczęka na emeryturze i macica po porodzie sn. Jak sukienka elegancka i ładnie w niej wyglądasz, wkładaj i nie pytaj innych o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 00:16 czytając fora można dojść do wniosku, że kobiecie w Polsce > nic nie wypada, co najwyżej sztuczna szczęka na emeryturze i macica po porodzi > e sn. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia79-dwa taje of top 24.07.11, 13:07 taje napisała: > Wypada, nie wypada - czytając fora można dojść do wniosku, że kobiecie w Polsce > nic nie wypada, co najwyżej sztuczna szczęka na emeryturze i macica po porodzi > e sn. Jak sukienka elegancka i ładnie w niej wyglądasz, wkładaj i nie pytaj inn > ych o zdanie. mogę tę cytat do sygnaturki?? Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:58 Byłam dzisiaj na weselu i było min. dwie dziewczyny w czarnych. Spoko, jakieś ożywiające dodatki i będzie super. A nową kieckę swoją drogę można nabyć, tego nigdy dość. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 00:13 Co najmniej raz w roku jestem na weselu i widze duzo kobiet w czarnych kieckach: krotkich, dlugich, poldlugich nikt zgorszenia nie okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 11:14 Czarna sukienka na letnie wesele? Nieciekawie. No i jednak nie bardzo wypada (choć mało kto się tym przejmuje). Wczoraj byłam na weselu, czarnych sukienek nie odnotowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 11:34 Nie, zwłaszcza że jest lato i raczej powinno się ubierać jasno. Być może pojawią się jakieś babki na czarno i pewnie nikt nie zwróci na to uwagi - to już kwestia poczucia elegancji. Nie ubieranie się w czarne na wesele i w kolorowe na pogrzeby to nie jest zasada wymyślona przez stare ciotki ze wsi jak ktoś wyżej sugerował tylko savoir-vivre. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 11:50 Moim zdaniem nie wypada i ja nie chodzę w czarnych sukienkach na wesele. Małe czarne świetnie pasują na inne okazje ale na letnie wesele (gdy zazwyczaj jest ciepło) niekoniecznie. Zawsze wybieram kolorowe I kupuję takie które jeszcze pózniej wykorzystam na inne okazje np andrzejki, sylwestra czy studniówki Ale jeśli ktoś się dobrze czuje w czarnej ..... to cóż .... nikt nie powinien sie o to obrazic! Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 12:54 Biały i czarny kolor odpadaja zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 13:03 Panuje nie pisana zasada,że czerni i bieli nie nakłada się na śluby ale wiele kobiet olewa tę zasadę.Cóż,więzienie za to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy dzięki:) kupiłam dziś stalową :) 24.07.11, 14:32 a ta czarna będzie jednak na poprawiny. W mojej jedwabnej nie wystapie jednak. bardzo dziękuje wszystkim za wpisy. I za rozgrzeszenie za zakup kolejnej kiecki - Historia małej Emmy Marii Emka Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: dzięki:) kupiłam dziś stalową :) 24.07.11, 14:35 na poprawiny tez kup jakas nowa Odpowiedz Link Zgłoś