Dodaj do ulubionych

Mała czarna na wesele-wypada?

23.07.11, 22:37
Dawno nie bylam na weselu,idziemy za 2 tygodnie,mam kilka sukienek,najlepiej wygladam w czarnej,ale czy w czarnej wypada iśc na ślub i wesele?Nie bedzie to gafa?
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:39
      nie wypada
      bedzie gafa
      wcale nie wygladasz najlepiej w czarnej tongue_out
      • mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:46
        mam alternatywe,sukienkę kupiona kiedyś w Monnarii,100% jedwab,kolor stare zloto,klasyka w typie Małgosi Sochy..
        zastanawiam sie nad opcją kupienia jakiejs nowej..
        Nie chadzaja laski w czarnych kieckach na wesele?
        • czarnaalineczka Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:50
          > zastanawiam sie nad opcją kupienia jakiejs nowej..
          i to jest najlepsza opcja
          przeciez nie masz sie w co ubrac big_grin
          • mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:54
            czarnaalineczka napisała:

> przeciez nie masz sie w co ubrac big_grin

własniebig_grinbig_grin
            • estelka1 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:55
              to po co marudzisz? big_grin przecież wiesz, że zostaniesz rozgrzeszona z zakupu kolejnej sukienki
              • mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:59
                estelka1 napisała:

> to po co marudzisz? big_grin przecież wiesz, że zostaniesz rozgrzeszona z zakupu kole
                > jnej sukienki

ale im więcej wpisów,to poczuje się lepiej wydajac jakieś dwie stówy na nowa kieckę tongue_out
                • estelka1 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:09
                  to ja Ci dorzucę 10 wpisów, a Ty rzuć fotkę kiecki big_grin
    • mathiola Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:40
      wiesz co, ja się bardzo niedawno dowiedziałam, że w czarnym nie wypada. To teraz nie chodzę, jak nie wypada.... chociaż to głupie i pewnie wymyślone przez jakieś ciotki....
      Nie raz i nie dwa byłam. Nawet chrześniaka podawałam w czerni od stóp do głów. Lubię czerń, podkreśla mroczność mej duszy tongue_out
    • estelka1 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:44
      Podobno nie wypada. Ale zainwestuj w jakieś kolorowe np. czerwone dodatki i może się okazać, że jest ok. Ewentualnie weź pod rozwagę granat, blisko czarnego, ale nie to samo. Ps. Ja chrzciłam córkę ubrana w małą czarną big_grin i było ok
    • karro80 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:48
      Matka i teściowa na moim slubie ubrane na czarno, przyjaciółka też(no chyba, że żałobe przeżywały) - w dużym miescie mieszkamwink
      • mamaemmy Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 22:52
        karro80 napisała:

> Matka i teściowa na moim slubie ubrane na czarno, przyjaciółka też(no chyba, że
        > żałobe przeżywały) - w dużym miescie mieszkamwink
        tez mieszkam w duzym miescie(Krk) ale wesele jest w malym... i stąd to pytanie...
        • karro80 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:01
          ech, ja byłam na wsi w czerwono-czarnej onegdaj, ale przeważająca ilość czerwieni - moja mama zawsze na czarno chadza i tam nam nie obrabiali d. albo przynajmniej cichowink, zresztą wiele kobit na weselach na czarno bywało. Może cosik się zmieniło, bo ja na ostanim to ze 4 lata temu byłam albo więcej.
    • taje Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:21
      Wypada, nie wypada - czytając fora można dojść do wniosku, że kobiecie w Polsce nic nie wypada, co najwyżej sztuczna szczęka na emeryturze i macica po porodzie sn. Jak sukienka elegancka i ładnie w niej wyglądasz, wkładaj i nie pytaj innych o zdanie.
      • nanuk24 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 00:16
        czytając fora można dojść do wniosku, że kobiecie w Polsce
        > nic nie wypada, co najwyżej sztuczna szczęka na emeryturze i macica po porodzi
        > e sn.

big_grinbig_grinbig_grin
      • agusia79-dwa taje of top 24.07.11, 13:07
        taje napisała:

> Wypada, nie wypada - czytając fora można dojść do wniosku, że kobiecie w Polsce
        > nic nie wypada, co najwyżej sztuczna szczęka na emeryturze i macica po porodzi
        > e sn. Jak sukienka elegancka i ładnie w niej wyglądasz, wkładaj i nie pytaj inn
        > ych o zdanie.

mogę tę cytat do sygnaturki??
        • taje Re: taje of top 24.07.11, 17:31
          Proszę bardzo.
    • eilian Re: Mała czarna na wesele-wypada? 23.07.11, 23:58
      Byłam dzisiaj na weselu i było min. dwie dziewczyny w czarnych. Spoko, jakieś ożywiające dodatki i będzie super. A nową kieckę swoją drogę można nabyć, tego nigdy dośćwink.
    • nanuk24 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 00:13
      Co najmniej raz w roku jestem na weselu i widze duzo kobiet w czarnych kieckach: krotkich, dlugich, poldlugichwink nikt zgorszenia nie okazuje.
    • angazetka Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 11:14
      Czarna sukienka na letnie wesele? Nieciekawie. No i jednak nie bardzo wypada (choć mało kto się tym przejmuje).
      Wczoraj byłam na weselu, czarnych sukienek nie odnotowałam.
    • niebieski_lisek Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 11:34
      Nie, zwłaszcza że jest lato i raczej powinno się ubierać jasno. Być może pojawią się jakieś babki na czarno i pewnie nikt nie zwróci na to uwagi - to już kwestia poczucia elegancji. Nie ubieranie się w czarne na wesele i w kolorowe na pogrzeby to nie jest zasada wymyślona przez stare ciotki ze wsi jak ktoś wyżej sugerował tylko savoir-vivre.
    • ewcia1980 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 11:50
      Moim zdaniem nie wypada i ja nie chodzę w czarnych sukienkach na wesele.
      Małe czarne świetnie pasują na inne okazje ale na letnie wesele (gdy zazwyczaj jest ciepło) niekoniecznie.
      Zawsze wybieram kolorowe
      I kupuję takie które jeszcze pózniej wykorzystam na inne okazje np andrzejki, sylwestra czy studniówki

Ale jeśli ktoś się dobrze czuje w czarnej ..... to cóż .... nikt nie powinien sie o to obrazic!
    • naomi19 Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 12:54
      Biały i czarny kolor odpadaja zdecydowanie.
    • thorgalla Re: Mała czarna na wesele-wypada? 24.07.11, 13:03
      Panuje nie pisana zasada,że czerni i bieli nie nakłada się na śluby ale wiele kobiet olewa tę zasadę.Cóż,więzienie za to nie grozi.
      • mamaemmy dzięki:) kupiłam dziś stalową :) 24.07.11, 14:32
        a ta czarna będzie jednak na poprawiny.
        W mojej jedwabnej nie wystapie jednak.
        bardzo dziękuje wszystkim za wpisy.
        I za rozgrzeszenie za zakup kolejnej kieckismile

-
        Historia małej Emmy Marii
        Emka smile
        https://img362.imageshack.us/img362/5382/img7028tl9.jpg
        • czarnaalineczka Re: dzięki:) kupiłam dziś stalową :) 24.07.11, 14:35
          big_grin

na poprawiny tez kup jakas nowa tongue_out