Dodaj do ulubionych

Szczena mi opadła

24.08.11, 09:36
Wywiad z rana z przyszłą minister finansów.
www.tokfm.pl/Tokfm/10,103168,10163677,Z_ministrem_Rostowskim_rozmawiac_sie_nie_da_.html
Polecam Wam szczególnie fragment o GPW. Czy ta Pani wie, że nie żyjemy w Korei Północnej, i rząd nie może mówić akcjom, ile mają kosztować???
Obserwuj wątek
    • kotbehemot6 Re: Szczena mi opadła 24.08.11, 09:40
      A żyjemy w ZKorei Pólnocnej i mamy sterowalna gospodarkę???? Może jasnie Pan Jarosław sobie by tego życzył ale tak na szczęście nie jest. I dlatego z mądrymi ludźmi głopole nie umieja rozmawiac.
    • ola Re: Szczena mi opadła 24.08.11, 10:05
      12 minuta wywiadu.
      No normalnie zrobię sobie chyba z tego sygnaturkę.

Panie Premierze, no dlaczego na tej Giełdzie są takie spadki!! Toż u nas powinny być tylko wzrosty!
      Proponuję taka ustawę - że akcje na GPW maja prawo tylko rosnąć, a jeśli wszystkie giełdy od Nowego Jorku po Tokyo spadają, to naszą się zamyka i czeka, aż spadki się skończą smile
    • cherry.coke Re: Szczena mi opadła 24.08.11, 11:11
      W tym momencie jasny stal sie dla mnie zamysl debat Tuska...
    • owianka Re: Szczena mi opadła 24.08.11, 22:30
      Na szczęście mądrości pani przewodniczącej zostały odpowiednio skomentowane:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10168568,Rostowski_kpi_z_Szydlo__Na_Twitterze.html
    • woman_in_love głupi PiS - pytanie mądre 24.08.11, 23:13
      1) Dlaczego w Polsce rośnie inflacja - no właśnie, kto tworzy inflację, przecież nie ja, tylko państwo. I pozornie taka odpowiedź jest tylko głupia. Stopami % de facto steruje państwo. Cenami dóbr, np. paliw - w sytuacji gdy dużą część jej ceny stanowią podatki można też sterować - tu przykład, ale nie do końca udany:

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/352372,strajk-w-izraelu-kierowcy-walcza-o-tansze-paliwo.html

Przykładów jest wiele.

2) Dlaczego w Polsce rośnie zadłużenie? No właśnie - to rząd Tuska zadłużył nas najbardziej w historii. Pomijam, że PiS by zrobił zapewne to samo. Na co poszły pieniądze? Nie wiadomo. W dużej części na administrację i samorządność. Zadłużenie Tuska, to zadłużenie 2 Gierków. Gierek zbudował tyle, że na 20 lat wyprzedaży wystarczyło.

3) Czy rząd może sterować cenami akcji? Otóż może. Rząd USA właśnie doprowadził do zwolnienia prezesa agencji ratingowej, która obniżyła ich rating. Kilka giełd zakazało krótkiej sprzedaży, żeby uspokoić grających na spadki. W ostateczności można zamknąć giełdę:

wyborcza.biz/biznes/1,106928,10076424,Izrael__gielda_w_dol_o_6_proc___notowania_zawieszone_.html
    • sueellen Re: Szczena mi opadła 24.08.11, 23:25
      Ucieło mi nagle gdy prowadzący coś wspomniał, że to się czyta jak raport Kalisza... gdzie dalsza część?

W ogóle ta pani mi jakoś umkneła uwadze, w ogóle jej nie znam. Kto to właściwie jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka