Dodaj do ulubionych

Kwasniewski premierem

17.09.11, 11:45
Widzialybyscie Aleksandra Kwasniewskiego w tej roli?
Chcialybyscie?
Obserwuj wątek
    • dominikaonline Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 11:53
      Moim zdaniem ten pan już powinien wraz z małżonką usunąć się w cień.
      Obciachowy prezydent i super wymuskana udawaczka.
      Ja mam ich widoku dość.
      Nie wyobrażam sobie odgrzewania i patrzenia na nich ponownie...
    • kol.3 Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 12:35
      To raczej mało realne, dziennikarskie podgrzewanie atmosfery.
    • marzeka1 Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 14:10
      Nie.
    • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 15:30

Dlaczego nie?
      Kompetentny, znany, ogólnie dobrze kojarzony.
      • zajola Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 15:39
        kali_pso napisała:

>
        > Dlaczego nie?
        > Kompetentny, znany, ogólnie dobrze kojarzony.

Tak znany i kojarzony ale z tym:

www.youtube.com/watch?v=JmMqqrYPXQI
        i z tym

www.youtube.com/watch?v=eDrDNXiZNDk
        A tu też nieźle

www.youtube.com/watch?v=_SsTLyQRSW0&feature=related
        z tym:
        • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 18:27

I co z tego? Podaj przykład czegoś, w czym Kwaśniewski zaszkodził Polsce, jej międzynarodowemu wizerunkowi....wyciagasz jakieś wtopy...były i co? Błedy oprtograficzne, reklamówki w rekach, walki o krzesło czy podawanie nogi też wyciagniesz?
          Dla mnie to przede wszystkim człowiek za którego Polska Weszła do NATO I UE, rozjemca w czasie pomarańczowej rewolucji, jedwabieński prezydent wszystkich Polaków- jedyny o którym można tak powiedzieć uczciwie i bez przekąsu- a wpadki zdarzają się każdemu- ani Lech Wałęsa, ani Kaczyński, ani Komorowski nie byli i nie są kryształowi i idealni.
          • zajola Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 20:09
            kali_pso napisała:

>
            > I co z tego? Podaj przykład czegoś, w czym Kwaśniewski zaszkodził Polsce, jej m
            > iędzynarodowemu wizerunkowi....wyciagasz jakieś wtopy...były i co? Błedy oprtog
            > raficzne, reklamówki w rekach, walki o krzesło czy podawanie nogi też wyciagnie
            > sz?
            > Dla mnie to przede wszystkim człowiek za którego Polska Weszła do NATO I UE, ro
            > zjemca w czasie pomarańczowej rewolucji, jedwabieński prezydent wszystkich Pol
            > aków- jedyny o którym można tak powiedzieć uczciwie i bez przekąsu- a wpadki zd
            > arzają się każdemu- ani Lech Wałęsa, ani Kaczyński, ani Komorowski nie byli i n
            > ie są kryształowi i idealni.
            >
            >

Czym zaszkodził Polsce? Jej wizerunkowi? Serio pytasz?

To komunistyczny aparatczyk, zwykły kłamca .

Po pierwsze

„W informatorze z II kadencji Sejmu o Kwaśniewskim podawano wykształcenie wyższe; mgr ekonomii. Sam Kwaśniewski 16 października 1995 r. publicznie skłamał mówiąc w wywiadzie dla radiowej Trójki, że obronił pracę magisterską na Uniwersytecie Gdańskim i ma wyższe wykształcenie (według Rzeczypospolitej z 11 grudnia 1995 r.). Tymczasem 16 listopada 1995 r., na trzy dni przed II turą wyborów, B. Synak, prorektor Uniwersytetu Gdańskiego oświadczył, że Aleksander Kwaśniewski został skreślony 5 października 1978 r. z listy studentów wydziału Ekonomiki i Transportu UG. 24 października to samo potwierdził rektor UG prof Z. Grzonka, mówiąc, że A. Kwaśniewski ani nie skończył studiów na UG, ani nie jest absolwentem uczelni, ani magistrem. Nie przeszkodziło to Kwaśniewskiemu kolejny raz skłamać w wywiadzie dla Frankfurter Rundschau z 24 listopada, iż skończył studia na wydziale Handlu Zagranicznego, a odmienne stwierdzenie rektora UG w tej sprawie nazwał "manewrem wyborczym". Dopiero 2 grudnia 1995 r. Kwaśniewski już jako prezydent-elekt przyznał na łamach Polityki, że nie zrobił magisterium”

Po drugie:
            Odrzucenie komunistycznej przeszłości w PZPR chociaż Aleksander Kwaśniewski był członkiem partii komunistycznej, ministrem w dwóch kolejnych rządach komunistycznych to w latach 90 zapewniał: „Nigdy nie byłem komunistą! Wejście do PZPR tłumaczył tym, że pociągała go atmosfera partii”
            Zaiste co go tak pociągało- zbrodnie na robotnikach w Ursusie, Radomiu czy te na Wybrzeżu?

Po trzecie:
            Wejście do NATO I Unii Europejskiej są oczywiście taktowne in plus w karierze Kwaśniewskiego ale jego udział w tym procesie jest taki widoczny ze względu na to , ze akurat to jemu przypadła wtedy rola prezydenta. Niemniej nie wolno zapominać , ze to nie jest zasługa człowieka tylko całej polityki zagranicznej przy dodatkowym istnieniu ogólnonarodowej zgody na taki, a nie inny jej kierunek jej prowadzenia.
            Dziesięć lat prezydentury Kwaśniewskiego to utrwalenie postkomunizmu w Polsce. Genialna autopromocja , mówienie jednego a robienie drugiego ze sporym trzeba przyznać wdziękiem, na który jak widać niektórzy dali się jednak nabrać. Skądinąd to właśnie tej prezydenturze zawdzięczamy odrzucenie reformy podatkowej, zniwelowanie reformy terytorialnej (populistyczne wsparcie dla większej liczby powiatów i województw która pozbawiła ten ruch wszelkiego sensu), ustawienie KRRT (Czarzasty, Waniek). Ułaskawienie po aferze Sobotki. Puszenie się, nadęcie , traktowanie siebie i swojej rodziny jak królewskiego dworu. Promowanie się w świecie na balach , rautach i przyjęciach. Wszyscy bohaterowie afery Rywina to ludzie, którzy znaleźli się na swoich stanowiskach dzięki poparciu Kwaśniewskiego.

Wiem , ze na Tobie to nie robi wrażenia ale ja z zażenowaniem wspomina takie incydenty jak zachowanie prezydenta w trakcie uroczystości katyńskich kiedy był pod wpływem alkoholu, czy zachęcanie Marka Siwca do parodiowania papieża.
            Przez całą kadencję balansował na granicy konstytucji poprzez wykorzystywanie pewnych niejasności w przepisach.

Prezydentura Kwaśniewskiego to przede wszystkim jego niezdolność do zerwania pępowiny z ponurym systemem politycznym, którego był znaczącym elementem przed rokiem 1989 ,a także związki prezydenta z ludźmi z biznesu, którzy pochodzili z byłych służb, a czasami byli po prostu ludźmi ze świata przestępczego kręcącymi swoje własne lody.
            To stracone 10 lat.

Premier, Prezydent to mąż stanu. Osoba godna zaufania. O jasnym życiorysie. I dlatego mam nadzieje , ze Aleksander Kwaśniewski nie będzie głową państwa, a Bezę w telewizji to ja jakoś przeżyje, w końcu zawsze można zmienić kanał.

• rosapulchra-0 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 07:50
              Zajola, ale nie wieszał prania w święta, wiesz? No ludzki facet po prostu wink
              Całkowicie popieram to co, napisałaś.
              • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 09:39

Widocznie ma inne priorytety niz wieszanie prania w święta- normalny człowiek, więc, jaki tam ludzkiwinkp
            • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 09:38

Skąd to wycięłaś- z jakiej prawicowej gazetkiwinkP?
              • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 09:47

I nadal- nic z tego, co nie napisałaś nie da się dla mnie podciagnąć pod hasło - "niekompetentny szkodnik". Ja nie pytałam o zalety czy wady Kwaśniewskiego.
                • rosapulchra-0 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 11:54
                  Tam nie są wymienione zalety czy wady Kwaśniewskiego, tylko fakty z jego życia politycznego.
      • tacomabelle Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 15:44
        Kompetentny?

Dobrze kojarzony?

Dziękuję, zbyt chorowity i podatny na wirusy filipińskie. Jeszcze by zachorował na spotkaniu np. premierów UE.
        • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 18:28

Wykaż więc niekompetencję Kwasniewskiego...ale powazną a nie pierdoły w postaci choroby z Filipin.
          • kol.3 Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 18:38
            Nie ma się co grzać, politycznie jest to nieprawdopodobne, bo w zasadzie jaką partię miałby reprezentować? PO w razie wygranej mu stołka premiera nie odstąpi, poza tym biorąc pod uwagę ilość wpadek Pó i działań antymarketingowych w ostatnich dniach, mam wrażenie, że partia ta wolałaby przegrać, bo na opozycji byłoby im wygodniej.
            • yenna_m Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 23:04
              ano dokladnie
              poza tym chyba jako byly prezydent powinien byc raczej wink apolityczny w tym znaczeniu, ze juz nalezec do partii to chyba niekoniecznie wink
          • tacomabelle Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 19:30
            Dla ciebie to pierdoły?

Dla mnie kompromitacja Prezydenta Polski oraz oplucie tych ktorzy zginęli w Charkowie.

Pewnie piszczałaś z radości kiedy Siwiec calował ziemie na oczach uchachanego Kwacha?
            • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 19:42

Tak, pierdoły w ogólnym rozrachunku. A juz z komepetencją bądz jej brakiem dla wykonywania funkcji premiera przez Kwaśniewskiego nie ma nic wspólnego.
              Obetrzyj więc zaślinione wargi i spróbuj wspiąć się na wyzyny obiektywizmu, jesli potrafisz i wykaż niekompetencję Kwasniewskiego, o co prosiłam już wyżej.
              • jamesonwhiskey Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 20:29
                > Obetrzyj więc zaślinione wargi i spróbuj wspiąć się na wyzyny obiektywizmu, jes
                > li potrafisz i wykaż niekompetencję Kwasniewskiego, o co prosiłam już wyżej.

kompetencje to on ma idealne,

np.

Komputeryzacja ZUS kosztowała nas tyle ile wysłanie sondy na Marsa

robiona przez jego kumpla ryska , od ktorego przypadkiem kupil/dostal kilkuset metrowe mieszkanko w wilanowie

jolka krecila interesy na polisie

naprawde nie wiem jak mozna tego starego aparatczyka widziec na jakimkolwiek stanowisku

moze jeszcze oprocz kwacha wielbisz milera oleksego jakuboska i reszte tej calej czerwonej bandy

• tacomabelle Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 21:14
                Towarzyszko kali_pso nie iddźcie tą drogą. Na trzeźwo naprawdę lepiej się argumentuje.
                • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 21:50

Tak, porażająca merytoryka wypowiedzi...straszne, bo pewnie na trzeźwo pisanewink

"Nihilizm to poza, a nie doktryna. Proszę spróbowac postawic świeczkę pod jądrami nihilisty, a przekona się pan, jak prędko zobaczy światło egzystencji"

Andreas Corelli
              • rosapulchra-0 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 07:52
                Kalipso, @zajola wykazała wszelkie 'zalety' Kwaśniewskiego. Czemu zamilkłaś?
                • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 09:37

Bo niektórzy musza np. spać albo pracować- nie dane jest im dni i nocy na forum spędzaćwinkp
                  • rosapulchra-0 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 11:58
                    Z tego, co widzę po czasie pisania postów, to post @zajoli wisiał od 20, a ty się udzielalaś jeszcze dużo później się na forum jeszcze udzielałaś tongue_out tłumaczenie głupie jak pusty bębenek i pranie w święta tongue_out
          • graue_zone Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 20:30
            Rozumiem, że to, iż w Charkowie był chory na wirus filipiński (jak to się teraz nazywa) to pierdoła?
      • marzeka1 Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 15:48
        "ogólnie dobrze kojarzony. "- naprawdę?
        • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 18:29

Naprawdę- niuanse zostawmy z boku.
          Co masz mu do zarzucenia? Konkrety tylko poproszę i takie wiesz, z wyższej półki, nie emamowej typu- choroba z Filipin, Siwiec, Charków itp.
          • policjawkrainieczarow Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 03:45
            kali_pso napisała:

>
            > Naprawdę- niuanse zostawmy z boku.
            > Co masz mu do zarzucenia? Konkrety tylko poproszę i takie wiesz, z wyższej półk
            > i, nie emamowej typu- choroba z Filipin, Siwiec, Charków itp.

choroba filipinska i wpadki wizerunkowe to jest cos, co moze szkodzic prezydentowi, bo to funkcja taka bardziej reprezentacyjna. Ale premier to czlowiek, ktory formuje rząd. Ja bym nie bałdzo chciała, zeby ten rząd formował ktos, kto działał intensywnie, równiez na ministerialnych stanowiskach, w poprzednich, przykrych strukturach. Obojetne, czy Kwasniewski czy inny. Po prostu za mocno siedzi w starych ukladach, zbyt wielu kolesiom może wisiec przysługę/stołek.

A i rozkosznie postąpił z konkordatem - najpierw, jako opozycja, słusznie krytykował ten pomysł i styl, w jakim go wprowadzano, a jak juz zasiadł u władzy, to sam go ratyfikował.
      • dominikaonline Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 17:58
        kali... chyba też cierpi na pomroczność filipińską jasną... smile))))
        • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 18:30

Oj tak, bo ma inne zdanie niż ty---zapewne..heheheheh
    • nangaparbat3 Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 18:45
      Ja akurat zapomnialam o wpadkach i cenie Kwasniewskiego, ale jako premiera go nie widze. Wydaje mi sie, ze po prostu by mu sie nie chcialo.
      • kali_pso Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 18:54

...tak, nawet w tych uściskach z Millerem widać pewne znużenie... i jednak wymuszenie....to wyciąganie go przed każda kampanią może być dla niego nużące...może jednak chciałby jeszcze zaistnieć jako ktoś inny niż zwykły lewar punktów wyborczych sojuszu i poszczególnych kandydatów?winkp

Kwaśniewski więc na premiera..... a Miller na szefa Sojuszu?winkPPPP
        Mam wrażenie, że dni Napieralskiego są policzone, takie jakieś przeczucie mam...
        • nangaparbat3 Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 19:15
          Miller chyba nie jest z mojej bajki. Ale usuniecie Napiera po prostu by mnie uszczesliwilo - chyba ze zamienil stryjek...
      • asia_i_p Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 22:05
        Ja go nie cenię.
        Wpadki są wybaczalne. Niewybaczalne jest zmienianie poglądów pod sondaże, kompletny brak kręgosłupa moralnego widoczny w tym, że póki opłacało się być w partii, to w niej był, a potem zaczął pozować na ojca demokracji. A tych, co mieli więcej niż on odwagi, podsumował jako "owczy pęd".
        Że zacytuję Mummy "muł w końskiej uprzęży".
    • demonii.larua Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 19:45
      Żeby on miał tyle zapału co kiedyś i przy zwycięstwie sld pewnie tak, ale jeśli sld by wygrało to Napieralski sam by sobie na premierowski stołek posadził żyć.
      • nangaparbat3 Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 20:19
        Rzyc, kochana, rzyc.
        • demonii.larua Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 21:41
          Mi się bardziej podoba żyć big_grin
    • aniorek Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 21:36
      Komunista, oportunista i kretacz, dzieki czemu swietnie wpisuje sie w polska klase polityczna. wink W Polsce kultura polityczna na poziomie to jeszcze piesn przyszlosci, wiec wiekszosc politykow jest obecnie rownie "kompetentna" jak Kwasniewski.

A co do rozpoznawalnosci za granica, to Walesa bije Kwacha na glowe, mimo, ze ma klopoty z wyslawianiem sie poprawnie po polsku, a wiekszosc jego wypowiedzi jest w ostatnich latach raczej zenujaca.
    • asia_i_p Re: Kwasniewski premierem 17.09.11, 21:57
      W życiu.
      Byłby gorszy od Tuska, a już on nie jest specjalnie dobry.
      Ja chce Balcerowicza albo znowu Mazowieckiego. Zimnego naukowca albo szczerego patriotę, w każdym razie kogoś, kto ma głęboko w d.... sondaże, naprawdę chce coś zrobić i jeszcze jest normalny w pakiecie.
      Jak zapominam, że to jest możliwe, to nawet wydaje się, że jest OK. Pamiętam dziesiątą rocznicę wyborów czerwcowych - najpierw przemawiał Kwaśniewski, dobrze dobrany garnitur, niezła przemowa i tak sobie pomyślałam "czego ja się go czepiam?" A potem wyszedł Mazowiecki, z jednej strony głowy był łysy, na drugą przewiało mu wszystkie włosy, miał workowaty płaszcz - i dotarło do mnie, czemu się czepiam. Dotarła do mnie różnica na poziomie szczerości, intencji, celów, dotarło do mnie, że przez moment mieliśmy u władzy polityków, którym co prawda daleko było do ideału, ale których kraj obchodził o wiele więcej niż lansowanie się, przyszłe wybory i słupki OBOP-u. I mi się zrobiło strasznie żal, że to było tak krótko.
      Wiem, oni się kłócili i to brzydko się kłócili. Ale to smutne, że ludzie woleli elegancką nicość.
      • pade Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 00:14
        Kwaśniewski premierem? w życiu, było, minęło
        Co do Napieralskiego-moim zdaniem poleci po wyborach i będzie walka między Kaliszem a Millerem.
        Balcerowicz jest tak zimny, że ciarki mi chodza po plecach jak go słucham. Gdyby zaczął wprowadzać te swoje cięcia, ludzie błagaliby na kolanach Tuska o powrót. Już raz ciął i nie miał litości.
        • yenna_m Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 00:19
          mi sie marzy SLD z Kaliszem na czele
          skądinąd Kalisza uwazam za bardzo sympatycznego czlowieka
          • iuscogens Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 08:39
            yenna_m napisała:

> mi sie marzy SLD z Kaliszem na czele
            > skądinąd Kalisza uwazam za bardzo sympatycznego czlowieka

a mi odkąd wypchnął Piekarską z jedynki w Warszawie przestał się wydawać sympatyczny.
            • kolpik124 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 11:50
              Tęczowy Rysiek? Do kabaretu tak, na premiera nie.
            • inguszetia_2006 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 20:06
              iuscogens napisał:
              a mi odkąd wypchnął Piekarską z jedynki w Warszawie przestał się wydawać sympatyczny
              Witam,
              Piekarska jest ciężko chora. To w Warszawie tajemnica Poliszynela. Chcą się jej pozbyć teraz, bo potem będzie im trudniej. Jakieś tam skrupuły moralne(medialne;-P) i inne.
              Pzdr.
              Inguszetia

• czar_bajry Yes, yes, yes:) 17.09.11, 22:33
      Uwielbiam gosmile
    • na_pustyni Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 00:14
      Nie i nie.
    • rosapulchra-0 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 07:38
      nutka07 napisała:

> Widzialybyscie Aleksandra Kwasniewskiego w tej roli?
      > Chcialybyscie?
      >

Nie.
      Nie.
    • mara_jade73 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 08:19
      ja jestem za jeden z mądrzejszych polityków, którzy nami rzadzili
    • bacha1979 Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 10:18
      Są małe szanse na to by lewica miała premiera.
      Ale lepszy on niż np. goguś Napieralski.
    • milenka_net Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 12:09
      Tak,chciałabym, większość tych tępaków POPISowych do pięt mu niedorasta i to ich wkurza najbardziej - ZAKOMPLESIEŃCY
    • lilka69 ze wszystkimi, ktore uwazaja kwacha za... 18.09.11, 12:46
      komuniste i kretacza jak ja nie bede sie klocic (jakis czas smile )

jestestem przeciwnaaaaaa kwasniewskiemu i jego zonce, ktora chwile przed wyborami przed 1 tura KLAMALA, ze dymplom olka jest u nich w szufladzie!!! ale to drobnostka oczywiscie.kawach ma na sumieniu powazniejsze rzeczy.
      • wioskowy_glupek Re: ze wszystkimi, ktore uwazaja kwacha za... 19.09.11, 22:20
        Nie, nie powinien się zniżać do roli premiera, to były prezydent... Jeden z najlepszych polityków w tym kraju smile
    • drinkit Re: Kwasniewski premierem 18.09.11, 20:18
      Nie.
      Nie jest to głupi facet, ale IMO ekscesy typu ochlanie się w Charkowie dyskwalifikują go jako poważnego polityka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka