lykaena 18.09.11, 20:47 Pamiętacie ? Moje ukochane opowieści z dzieciństwa. Pamiętam niektóre niemal słowo o słowo. Dziś czytałam mojemu chłopakowi i się wzruszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozica111 Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 20:53 Mz tego wydania Kaczkę dziwaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 20:58 Też miałam wspominam z sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 20:57 Pamiętam, słodkie małe kwadratowe książeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:01 Pamiętamy! Mam problem z tą książeczką, bo chociaż ją uwielbiam nie jestem w stanie jej czytać, bo mnie chwyta za gardło. Przypominają mi się jakieś strzępki obrazków/sytuacji -pościel w różyczki z wyszytym nazwiskiem, przedszkolny Społemowski kubek z kakao, nocna lampka, stolik pełen leków i moja mama przysypiająca przy moim łóżku Nie miałam pojęcia, że mam to gdzieś zagrzebane w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:20 Aaaaaa Mam to samo. Ten kubek pełen leków.... Przepiękne ilustracje w tych książeczkach były/są - do dziś je pamiętam ze szczegółami np. listek na zbite kolano Julki i zielone oko radia- jak zobaczyłam w tym nowym wydaniu to łzy miałam w oczach Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:04 Pamiętam pierwszą, jaką miałam w ręku - o baloniku w kształcie tygryska, został przebity szpilką, czy jakoś tak i leżał taki tygryskowy flaczek... tak mi go było żal! Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:14 Ta książeczka nosiła tytuł "Pan Tygrys". Uwielbiałam ją swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:06 Córeczka mojej przyjaciółki dostanie je ode mnie na pierwsze urodziny Świetnie, że je teraz wydali. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:09 Pewnie, że tak. Cieszę się że Nasza Księgarnia wznawia te opowiastki, pierwszy tom moje znają na pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:20 Oj tak. Ja też czytam mojej córce te książeczki ( jeszcze oryginalne z lat 70- tych). Szczególnie jedna jest moją ulubioną- Choinka- pamiętam jak czytała ją moja ś.p. Mama. Zawsze się wzruszam. Nawet teraz Odpowiedz Link Zgłoś
aagata4 Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:22 anika772 napisała: > Pewnie, że tak. > Cieszę się że Nasza Księgarnia wznawia te opowiastki, to bardzo sprytny chwyt reklamowy, książki z takim znakiem kupią chyba wszyscy, co pamiętają je z dzieciństwa i mają komu je kupić ... brawo dla pomysłodawcy pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:36 Zgadzam się I czekam niecierpliwie na drugi tom! Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:54 chwyt nie chwyt, ja na pewno nabede! bo swego czasu wydalam wszystkie ksiazki z dziecinstwa i teraz ogromnie tego zaluje!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagata4 Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:19 Miałam te książeczki. Jak już miałam kilkanaście lat, to mama powiedziała, że powinnam je komuś oddać. Oddałam dziecku sąsiadów, które uwielbiało książeczki. Płakałam przez kilka lat po tych książkach, tym bardziej, że mama później powiedziała mi, że wcale tego nie musiałam robić. Razem z nimi miałam tzw "serię z wiewiórką". Tych książeczek było około 50 sztuk ... Wszystkie je bardzo kochałam. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:24 Oj!! No tak!! jeszcze seria z wiewiórką- mam nadzieję, że to też wydadzą ponownie. No przecież : Bajka o smokach, Orzeszek...... Odpowiedz Link Zgłoś
gabriela1999 Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 21:42 Mam do tej pory, mają ponad 30 lat a moja ukochana to"Uśmiechnięta Pani Sama" Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 22:12 gabriela1999 napisała: > Mam do tej pory, mają ponad 30 lat a moja ukochana to"Uśmiechnięta Pani Sama jejku, moja też! Taka smutna to była bajeczka. Pozostałe też mają swój urok I kilka mam w domu Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Poczytaj mi mamo 18.09.11, 22:26 zobacz (kupiłam córce ostatnio) merlin.pl/Poczytaj-mi-mamo-Ksiega-pierwsza_Nasza-Ksiegarnia/browse/product/1,819073.html#fullinfo Odpowiedz Link Zgłoś