Dodaj do ulubionych

Geniusz Tuska

02.10.11, 14:10
Jest już wątek o 6 latkach w szkole, owszem.
Ale ja tu chcę podkreślić genialny pomysł naszego premiera, związany z przeniesieniem obowiązku szkolnego 6 latków na rok 2013
Bo po co posyłać do szkoły dzieci 6 letnie w 2012 ? Byłby wtedy tłok, masa niezadowolonych ze źle przeprowadzonej reformy, gromy ciskane na ministerstwo oświaty.
A tak odpowiedzialność rządu za głupio pomyślaną reformę zostanie przeniesiona na rodziców.
Bo oni i tak poślą 6 latki za rok, bo będą chcieli uniknąć podwójnego rocznika, albo pośle przynajmniej polowa.
I narzekań nie będzie, bo skąd. Sami chcieliście się gnieść w przepełnionych klasach i chodzić na zmiany, mogliście poczekać rok, bo wtedy zdarzy się cudowne rozmnożenie miejsca w szkole.
A w 2013 też nic nie będą musieli przygotowywać bo większość już będzie w tej drugiej klasie.

Tak, mam teraz 5 latkę i denerwuje mnie cała ta sytuacja.
I nawet nie to , że biedne dzieciątko będzie w ogóle musiało iść do szkoły tylko to , że w naszej zwyczajnie nie ma miejsca.
mamy dwie podstawówki, w każdej po 4 klasy pierwsze po 29 - 30 dzieci uczące się na zmiany. I jakikolwiek podwójny rocznik po prosu się nie zmieści
Obserwuj wątek
    • freakwave Re: Geniusz Tuska 02.10.11, 14:15
      no tusk mistrz strategii big_grin lemingi sikaja ze szczescia bo premier zrobil dobry krok, a on tylko przekazal problem w rece nastepnej ekipy rzadzacej, problem gowna, ktore wykreowal jego rzad big_grin super posuniecie nie ma co

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka