Dodaj do ulubionych

syn chce popelnic samobojstwo

11.10.11, 06:46
syn nie moze4 zniesc ciaglego dzwonienia w glowie lub uszach, a lekarze nie potrafia pomoc , i mowi ze popelni samobojstwo przez to,co robic, wnioslam wniosek o umieszczeniu go wbrew woli w szpitalu psych. moze to pomoze, syn ma 24 lata , co robic pomocy, dzwoni mu juz 2 miesiace nonstop, nie spi , nie je przez to,tragedia
Obserwuj wątek
    • evee1 Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 07:00
      A czy byliscie u laryngologa? Moze syn ma szumy uszne pl.wikipedia.org/wiki/Szumy_uszne. Moga byc tego rozne przyczyny i mozna to leczyc.
      Chyba, ze to sprawa psychiatryczna i trzeba udac sie do psychiatry.
    • olena.s Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 07:33
      Kiedyś obiła mi się o uszy informacja o facecie, którego do szału doprowadzał szum w uszach i też nikt nie mógł mu pomóc. Ostatecznie jakiś lekarz zaczął traktować go jako przypadek honorowy, na rzęsach stawał, zeby dojść do sedna problemu. Okazało się, że coś (nie pamietam) stało sie gdzieś w okolicach naczyń krwionośnych glowy/karku i w efekcie chory słyszał szum własnej krwi. Pacjent miał wielkie szczeście, że udało sie to ustalić, bo nie tylko można było zaradzić szumom, ale tez to coś, co mu się z naczyniami krwionośnymi stało mogło doprowadzić do udaru/wylewu krwi do mózgu.
      Niestety nie pamiętam innych szczegółów, współczuje synowi i tobie.
    • dziennik-niecodziennik Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 08:26
      głupie prowo.
      do psychiatryka bo mu w uszach dzwoni?...
      • aurinko Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 08:36
        dziennik-niecodziennik napisała:

> głupie prowo.
        > do psychiatryka bo mu w uszach dzwoni?...

Nie takie głupie.
        Do psychiatryka bo chce popełnić samobójstwo. Normalna procedura, nie wymaga specjalnego wniosku, wystarczy zawiadomić np. szpital lub policję że syn chce popełnić samobójstwo i go zabiorą na 2 tygodnie do psychiatryka.
        Jeśli syn był badany przez różnych lekarzy, w tym przez laryngologa i nic nie znaleźli to może lepiej żeby się psychiatra tym zajął, bo może się okazać niedługo, że zamiast dzwonienia słyszy głosy. Mam jednak nadzieję, że to "tylko" sprawy laryngologiczne.
        • dziennik-niecodziennik Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 10:29
          glupie glupie.
          naprawde uważacie że ten post to prawda? smile
          • aurinko Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 11:26
            dziennik-niecodziennik napisała:

> glupie glupie.
            > naprawde uważacie że ten post to prawda? smile

Ja akurat nie rozważam tego postu w kwestii prawda/nieprawda.
    • kozica111 Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 08:34
      U jakich lekarzy byliście? Taki szum może mieć podłoże somatyczne jak i psychiczne.
      • verdana Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 08:38
        Nie kazdy szum w uszach jest uleczalny, ale sa sposoby, aby pacjent nauczył się z tym zyć i sam go "wyciszał" . Moja matka wariowała przez niemal rok od szumu w uszach, teraz ma go nadal - i już jej nie przeszkadza.
        • kozica111 Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 09:02
          No ale zapewne tez są wyleczalne, wiec szkoda żeby chłopak się nakręcał że na pewno mu nie minie, bo duża szansa że da sie to wyleczyć.
    • b.bujak Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 09:24
      takie szumy rzeczywiście potrafią bardzo uprzykrzyć zycie - przeżyłam to i byłam bliska obłędu; byłam jednak bardzo zdeterminowana w szukaniu przyczyny, więc udało sie ja znaleźć i wyleczyc!
      ale co sie nabiegałam po lekarzach to moje...nałykałam sie róznych leków, sugerowano konsultacje psychiatryczne - przyczyna była banalna, laryngologiczna;

zbawieniem dla mnie było skierowanie do poradni audiologicznej, gdzie wykonano badania słuchu: podstawowe, BERA, endoskopię jam nosowych, ucha;

--
      5/4 Polaków nie zna się na ułamkach!
      • gosiapal Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 10:07
        Moja kolezanka zmagała sie z szumem w uszach przez kilka miesiecy.
        Przeszła wszlkie mozliwe konsultacje, poczynajac od psychiatów, przez psychologów, neurologów, laryngologów. Wszystkie badania wychodziły ok.
        powodem szumów okazały sie zeby- ósemki, ktore nie wyrosły ale sobie były i wbijały sie bodajze w siódemki( tu dokładnie nie pamietam). Konieczne było dłutowanie, gdyz zebów na zew nie było. Po wizycie u chirurga szczękowego problem sie rozwiązał.
        Proponuje wiec zrobić rtg szczęki, moze tu będzie tkwił problem. Powodzenia.
    • kugorki Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 11:19
      proponuję spróbować jeszcze terapii cranio-sakralnej, nie zaszkodzi, a może pomoże.

• nowapanna Re: syn chce popelnic samobojstwo 11.10.11, 11:29
        Czesto przyczyna szumow w uszach u dzieci i nastolatkow jest sluchanie muzyki przez sluchawki.
        Organizm przyzwyczaja sie do codziennej mocnej dawki halasu(sluchawki wsadzone w uszy) i potem , jak jest cisza to slyszy szumy.Nie wiem,czy to mozna wyleczyc,ale na pewno pomoglyby badania sluchu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka