azjaodkuchni Re: Kocham Magdę Gessler 21.10.11, 20:30 Nigdy nie jadałam w jej restauracji kilka razy jadałam słodycze z jej cukierni. Nie przepadam za nią jako osobą jest ekstrawertyczką wszędzie jej pełno a ponieważ jestem taka sama to oglądanie jej popisów mnie męczy. Poza tym te rozwiane kudły no nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Kocham Magdę Gessler 21.10.11, 20:39 O te kudły też mną trzęsą..... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Kocham Magdę Gessler 21.10.11, 22:02 Właśnie od tych kudłów powinna zacząć... bo tak naprawdę wszystko próbuje, smakuje, panoszy się w kuchni, wszystko jest be a że włosy i to na dodatek takie powinny co najmniej upięte to już o tym nie pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: Kocham Magdę Gessler 26.10.11, 11:06 o ja ani trochę. wydaje mi sie strasznie egzaltowana i hałaśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kocham Magdę Gessler 21.10.11, 20:37 Ja nie, męczy mnie jej słuchanie, oglądanie. Po prostu męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Kocham Magdę Gessler 21.10.11, 20:41 No mój chuop na pewno nie. Widząc madame Gessler w TiVi wydaje z siebie coś w rodzaju jęku przechodzącego w warknięcie i zmienia kanał Odpowiedz Link Zgłoś
pierr-dzioszek Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 09:56 Lubię w niej wszystko : i te, jak mówicie, rozwiane kudły, charakterytyczny śmiech, sposób mówienia. Zapewne w innym kraju byłaby uwielbiana, nasz niestety jest krainą leni, nierobów i olewaczy, a pani Gessler, z tego co widzę, takich ludzi nie toleruje. Poza tym jest kobietą sukcesu szczęśliwą, a u nas takich ludzi się nie lubi,oj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 09:58 A znasz ją chociaż? Czy lubisz ją na podstawie jej wizerunku w mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 13:15 baba z jajami lepsza niż chłop bez jaj widać ze baba kuta na cztery nogi Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 13:57 mam w nosie to czy i jaki osiagnela sukces. Dopóki nie pokazywali jej programu była mi doskonale obojetna. Program o rewolucjach zaczęłam ogladac, bo lubiłam wersje z Gordonem... a polskiej nie trawie, wlaśnie przez Gessler- jej sposob bycia, zachowanie, smiech, wlosy, wyglad, absolutnie wszystko mnie denerwuje wybitnie i programu nie ogladam w ogóle, a jak niechcacy trafie na jakiekolwiek kawalki w tv z owa pania to natychmiast przełączam, co by to nie było... dla mnie jest niestrawna i tyle... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 16:05 Zapewne w innym kraju byłaby uwielbiana, nasz niestety j > est krainą leni, nierobów i olewaczy, a pani Gessler, z tego co widzę, takich l > udzi nie toleruje. Poza tym jest kobietą sukcesu szczęśliwą, a u nas takich lud > zi się nie lubi,oj nie. Taaak, jasne, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. A w jakimże kraju byłaby tak uwielbiana i przez kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 16:11 Z tym kochaniem to bym nie przesadzała, ale oglądam i lubię rewolucje. Widać, że wie o co biega i nie boi się powiedzieć wprost jak ktoś ściemnia. A kudły mam podobne, tylko ciemniejsze i wiem, że nie dużo da się z nimi zrobić. Nawet związane wyłażą. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 16:14 " Zapewne w innym kraju byłaby uwielbiana, nasz niestety jest krainą leni, nierobów i olewaczy," - zaliczasz się do takich? Bo ja nie, ale widzę , ze u ciebie myślenie stereotypami kwitnie. Nie lubię jej programów, tak jak nie lubię jej angielskiego odpowiednika Ramsaya- bo mam uczulenie na chamstwo. Poza tym, autentycznie przeszkadza mi wizualnie: jest jak z waty: miękka, gąbczasta , no i te kudły nad jedzeniem- ble. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 17:18 Jest ok, kuta na 4 kopyta ale zdecydowanie podziwiam niż mam alergię. A wizualnie bomba- wreszcie odpoczynek od makabrycznych wybotoksowanych i wychudzonych klonów Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 21:39 > A wizualnie bomba- wreszcie odpoczynek od makabrycznych wybotoksowanych i wychudzonych klonów Chcesz powiedzieć, że jest "bezwstydnie nieanorektyczna"? Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 21:04 > Chcesz powiedzieć, że jest "bezwstydnie nieanorektyczna"? Normalna, żywa kobieta, po której widać, że kocha swoje ciało, druga po Dorocie Wellman. Ja się jej panicznie boję - poznałam ją kiedyś i w życiu nie chciałabym pracować "pod nią", ale równocześnie chciałabym być taka jak ona - bardzo silna osobowość, chrzani konwenanse i nie daje się rolować. Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 18:33 Tak . lubię ją. Choć jestem w szoku jaka przepaść dzieli ją od jej brata Piotra Ikonowicza - dwa różne światy! Żeby nie było, jego też lubię Odpowiedz Link Zgłoś
ida771 Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 23:04 Lubie program, ucze sie z niego gotowania. Przeszkadza mi styl zarządzania pani Gessler i poniżająca ludzi krytyka w formie pytania zaczynającego się od "dlaczego". Wygląd pani Gessler- rewelacyjnie zrobiony biorąc pod uwagę jej warunki. Brawo dla stylistów. Aparat mowy zupełnie nie do tv, ciężko ją zrozumiec kiedy cedzi słowa. Jeśli wszystko co widzimy w programie jest tylko jej pomysłem (mam na myśli także wystrój wnętrz, nie tylko gotowanie) to mamy do czynienia z artystką. Postac kolorowa, ciężko ją kochac, na nienawisc tez nie zasluguje. Ale co tam, najwazniejsza oglądalnośc Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 23:40 ida771 napisała: Przeszkadza mi styl zarządzania pani Gessler i poniżająca ludzi Ależ ona nikogo nie poniża. Często jest krytyczna, czasem ochrzani, ale generalnie jest sprawiedliwa i potrafi pochwalić ze szczerego serca. Poza tym ostre jazdy są robione na potrzeby programu, prywatnie jest to dużo łagodniejsza osoba - wiem, bo miałam okazję ją poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Kocham Magdę Gessler 22.10.11, 23:36 Uwielbiam Wspaniała, ciepła i temperamentna. I muszę przyznać, że choć zawsze byłam uważana za dobrą kucharkę, dzięki jej programom dużo nowego się nauczyłam. . Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Kocham Magdę Gessler 24.10.11, 22:57 Podoba mi się, że wreszcie ktoś na wizji uczy Polaków, jak ważne są dobrej jakości składniki. I że warzywko, zupki z proszku i inne sztuczne ulepszacze nie zastąpią (i nie powinny) świeżych warzyw, porządnego mięsa czy odpowiednich ziół. Podoba mi się również podkreślanie zalet tradycyjnej polskiej kuchni jak również kuchni regionalnych. Ale przy oryginale angielskim MG wiele traci. Gordon Ramsay ma pasję, energię i charyzmę. Jego f... często skutecznie otrzeźwia zapyziałych szefów restauracji i zadufanych w sobie szefów kuchni. Zresztą ostatnio GR mocno złagodniał (patrz Kitchen Nightmares USA z 2010r.). Wystarczy porównać pierwsze sceny obydwu programów, te z latającymi nożami. W programach Gordona widać i resteuracje/bary i problem i jego, w polskim programie widać głównie Magdę Gessler. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 01:56 A ja mam inny problem. Odrzuca mnie widok jedzącej osoy otyłej. A ona jest gruba i ciąglę coś je. To irytujące. Jedyna puszysta kucharka ktora mnie jedzac nie irytowala to Nigella, ale ona nawet z nadwaga jest sexi (od pasa górę). Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Magdę Gessler otyła? 26.10.11, 10:46 Chyba ci się na mózg rzuciło. Owszem, ma nadwagę, ale otyła nie jest. Poza tym ona próbuje, zazwyczaj jest to jeden, dwa kęsy. Na tym między innymi polega jej rola - ocena jakości potraw w danej restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
chusteczka4 Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 07:56 Lubie oglądać Rewolucje,mozna zobaczyc jaki syf mają na kuchniach w restauracji az odechciewa się jeść a ci,co o porządek nie dbali pewnie i tak dbac nie będą i przez to jakos nie ciągneloby mnie do zadnej z nich Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 09:04 Z kochaniem to przesada, ale lubię ją - jej sposób bycia, jej wygląd, image. Babka ma 58 lat, a wygląda naprawdę świeżo i apetycznie, moim zdaniem właśnie dlatego, że jest okrąglejsza. Szczupłość szczupłością, ale w tym wieku lepiej mieć na sobie trochę naturalnego tłuszczyku niż tylko botoks pod ponaciąganą operacyjnie skórą (brrr...). Jej programy lubię oglądać, chociaż nie biorę ich na poważnie - taki tam reality-show dla odprężenia w sobotnie popołudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 14:51 Mój ślubny niedawno przyniósł z uczelni nowinę, że kobiety okrąglejsze mają rzadziej problemy z osteoporozą. O skórze też mówił podobnie. Studiuje pielęgniarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 15:46 Przeca to logiczne, witamina D, niezbedna do przyswiajania wapnia rozpuszcza sie w tluszczach... Kto unika tluszczu, ten unika witaminy D i paru innych Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 21:14 Żadna nowość ;p Osoby z kilkoma nadmiarowymi kilogramami marszczą się zdecydowanie mniej i później. Dlatego lepiej jest dla starzejącej się kobiety, jeśli ma delikatną nadwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 15:48 Ja nie, kobieta jest nieapetyczna. Nie pasuje mi do tego programu. Moze cos o majsterkowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
mmena Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 16:24 Nie trawie. Zawsze gdy na nia patrze zastanawiam sie ile wlosow zostawila w jedzeniu. I ja takze nie moge patrzec na nia gdy je. To odrazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kocham Magdę Gessler 25.10.11, 22:36 Napisz po prostu kogo nie kochasz i komu byś do łóżka nie wskoczyła. Będzie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś