Dodaj do ulubionych

samotna matka w pracy

23.11.11, 15:42
Witam, jestem studentką III roku socjologii i piszę pracę licencjacką na temat samotnych matek, które nie mają lekko ze znalezieniem pracy, często są dyskryminowane i ogolnie mają ciężko, gdyz nie zawsze też mogą liczyć na pomoc najbliższych. Chciałabym się dowiedzieć od Was (nie tylko samotnych matek, ale również osób, które znają sytuacje tych Pań), zczym najczęsciej borykają się te Panie, jakie problemy towarzyszą Im na codzień, jak można by Im pomóc. Jak traktują te Panie pracodawcy (dotyczy to zarówno samotnych matek, które mają pracę jak i tych,które jej poszukują) ale również co myślą na ich temat inni pracownicy i inne osoby, które wcale nie mają styczności z tymi Kobietami.
Obserwuj wątek
    • aguar Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 17:05
      Paniusia w Urzędzie Pracy gnębiła mnie, że mało aktywnie szukam pracy. A niby jak mam szukać jak nie mam dziecka z kim zostawić, do żłobka go nie przyjmą, bo nie pracuję, na opiekunkę mnie nie stać, bo nie zarabiam...To mnie wkurzało najbardziej, że nie mając męża ani prawa do wychowawczego ( bo wcześniej pracowałam na umowę-zlecenie), musiałam "uczęszczać" do Urzędu Pracy żeby mieć ubezpieczenie. Generalnie mogliby odpuścić samotnym matkom i nie zabierać im ubezpieczenia, nawet jak nie chcą podjąć pracy...
      • schere Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 18:24
        oraz powinni dorzucić jakiś dodatek osładzający samotne życie
    • triss_merigold6 Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 19:25
      "ogolnie mają ciężko, gdyz nie zawsze też mogą liczyć na pomoc najbliższych"... ciekawie sformułowane pytanie badawcze. W równie ciekawy sposób używasz dużych liter.
      Napisz, skarbie, kto jest promotorem tego dzieła naukowego i na jakiej uczelni.
      • studentka-opole Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 20:32
        po co na forum miałam pisać fachowym językiem? i od kiedy pytani badawczych używa się wobec respondentów?

i po co takie wielkie wymądrzanie się?
    • kai_30 Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 20:13
      A jeśli byłam samotną matką, która miała lekko ze znalezieniem pracy, nie była dyskryminowana, i ogólnie nie miała ciężko, choć nie zawsze mogła liczyć na pomoc najbliższych, to się nadam czy nie? tongue_out

Bardzo bym prosiła o wyjaśnienie, dlaczego Panie i Kobiety wielką literą, a samotne matki już nie. Zafascynowało mnie to.
      • studentka-opole Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 20:34
        przepraszam, powinnam tez napisać Samotne Matki wielką literą, ale przez nieuwagę niestety nie zrobiłam tego.
        • kai_30 Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 22:34
          studentka-opole napisała:

> przepraszam, powinnam tez napisać Samotne Matki wielką literą, ale przez nieuwa
          > gę niestety nie zrobiłam tego.

Nie no, weź, napisz, że jaja sobie robisz big_grinbig_grinbig_grin

W Opolu jest Wyższa Szkoła Gotowania Na Gazie?
      • kasia111177 Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 20:37
        Ja bym jednak nie wyciągała wniosków przed przeprowadzeniem badań: ogólnie to Paniom jest ciężko, a pracodawcy źli... Skoro to wiesz, to po co szukasz respondentek?
        • studentka-opole Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 20:59
          nie szukam respondentek na forach internetowych, tylko materiałów dk analizy, któresię przydadzą nawet przy posiadaniu innych materiałów badawczych
      • jolunia01 Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 22:05
        Oj, tam, oj, tam. Kai_30 - nie łapiesz się. Autorka wyraźnie napisała w pierwszym poście, że to praca "na temat samotnych matek, które nie mają lekko ze znalezieniem pracy, często są dyskryminowane i ogolnie mają ciężko,..." Te, które nie mają ciężko i nie sa dyskryminowane jej nie interesują.
    • barbaraonly Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 20:41
      U mnie w pracy bylo tak, ze samotne matki opierdzielaly sie, bo i tak nie mozna bylo ich zwolnic. Takie byly zasady, samotne matki maja etat na zawsze.
      • pulcino3 Re: samotna matka w pracy 23.11.11, 20:59
        sdudentko , może więcej się dowiesz na forum - samodzielna mama
        tutaj różnie bywa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka