Dodaj do ulubionych

Świąteczne datki...

02.12.11, 21:45

..w pracywink

Jak u Was? Gorzej, lepiej niż w tamtym roku?
U mnie- dla mnie i dziecka ok 700 zł na konto, mąż 100-150 zł w jakichś talonach. W sumie- zupełnie nieźle.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Świąteczne datki... 02.12.11, 21:49
      u mnie jak zwykle nic. pracownicy dostali premie świąteczne. tzn dostaną smile
      • paartycja Re: Świąteczne datki... 02.12.11, 21:52
        ja dostałam 800 zł +300 jakaś nagroda
        mąż na razie paczki ze słodyczami na mikołaja (wypasione),czekamy jeszcze na talony (rok temu było 500 zł) i liczymy na nagrodę (rok temu 2000 zł).
    • angazetka Re: Świąteczne datki... 02.12.11, 21:56
      U mnie rzecz się rozstrzygnie w ciągu tygodnia.
    • inguszetia_2006 Re: Świąteczne datki... 02.12.11, 22:07
      Witam,
      U mnie całkiem dobrze. Moi pracownicy dostali równowartość trzech pensji pod koniec listopada. Oklaski dla szefowej;-P Ja też dostałam nagrodę roczną. Cieszę się jak dziecko, bo jeszcze nigdy nie miałam tyle kasy na koncie. Teraz sobie spłacę raty za samochód i będę mogła zaciągać nowe kredyty bez obciążania hipoteki;-P U mojego męża też trzynastka.
      Pzdr.
      Inguszetia
      • spicy_orange Re: Świąteczne datki... 02.12.11, 22:37
        u mnie bonus świąteczny zależy od zarobków - jeszcze nie ogłosili drabinki. Ostatnio wpadła mi megapremia więc na duży bonus nie liczę, może z 500zł
        • mamaemmy Re: Świąteczne datki... 02.12.11, 23:33
          ale Wam fajnie a u mnie wielkie wypasione zerosmile
          Ale i tak w grudniu mi wpadnie wiecej kasy niz przez cały rok,więc nie jest zle smile
          • annaa77 Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 07:59
            eh....zazdroszcze Wam, w "cudownej" firmie mojego meza tylko zwiazki zawodowe sie staraja i dla dzieci poza impreza mikolajkowa i wielkimi paczkami slodyczy dadza 50zl. i po 170 w bonach.
            ciesze sie z tych bonow jak dzieciak bo dzieki nim moge kupic corce wymarzony rozowy serwis do herbatki a tak nie dalalbym rady..
    • klubgogo Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 08:08
      U mnie nic. Dla radochy wszystkich, dodam, że administracja rządowa nie rozdaje talonów na święta.
      • marika_2006 Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 08:34
        U mnie tylko bony na zakupy, od 150-200 zł, ale jak będzie w tym roku to nie wiem bo tną koszty na czym się dasad na pocieszenie jeszcze w grudniu biorę tzw. soplowe (zimowy odpowiednik wakacji pod gruszą) i wychodzi to niecałe 500 zł
    • moofka Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 08:12
      ja mam nagrode roczna - ale to nie z okazji swiat
      i paczke dla doroslych smile
      u meza dla dzieci zabawka dla małego i bon dla starszego
      tez milo, bo to juz chyba rzadkosc
    • morgen_stern Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 08:37
      Czekam z drżeniem serca na doroczną premię. Z drżeniem, bo raz, że spora, dwa, że być może nam trochę przytną... jeszcze trochę i się zacznę modlić tongue_out
      • mama_kotula Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 08:42
        Ja będę miała w pracy datki i bony, jak sobie je sama kupię i wręczę.

Wiem! Założę w tym celu specjalny fundusz z tabliczką PROSZĘ O DATKI.
        • morgen_stern Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 08:45
          Nie narzekaj, ty już swój datek dostałaś smile
          • mama_kotula Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 10:58
            morgen_stern napisała:
            > Nie narzekaj, ty już swój datek dostałaś smile

Że niby gdzie ten datek, hę? Na paypal mi przelałaś? suspicious
            • morgen_stern Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 15:04
              Mam ci przypominać? Nie obraziłabym się, gdybym dostała to, co ty niedawno smile
    • joanna_poz Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 09:09
      nic nie dostaniemy.
    • papryczka.chili Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 10:27
      Mąz dostał w pracy paczkę dla córki mikołajową parę słodyczy i przeterminowana czekoladasmilebig_grin
      No cóż ważne ze dostał nie wiem jak w talonach bo na razie cisza u nich na ten temat , ja nicsmile za siedzenie w domu się nie dostajesmile
      • jjod Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 10:37
        1400, i tak mniej, niż w tamtym roku.
        • bsl Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 10:41
          u mnie nic u męza tez nic
    • babicka_pl Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 10:50
      oboje z mężem nie dostaliśmy i nie dostaniemy żadnych, ani paczek słodyczy dla dzieci ani talonów, wszystko było jeszcze 2lata temu ale się pourywało, pracodawcy tłumaczą się kryzysem i ograniczonymi funduszami.
    • echtom Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 11:26
      U mnie nie ma bonów świątecznych, tylko mama jako emerytowany pracownik dostała bony na 300 zł. Na nagrodę nie liczę, bo niczym się w tym roku nie wykazałam. Kasa będzie, jeśli wydawnictwo, które wisi mi ponad 3000, przestraszy się wezwania do zapłaty uncertain
      • kol.3 Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 13:12
        OOO, masz doświadczenia jak się wydusza kasę od niepłacących wydawnictw?
        • echtom Re: Świąteczne datki... 04.12.11, 09:24
          Nie - pierwszy raz zwróciłam się o pomoc do prawnika i czekam na rozwój wydarzeń. Wcześniej zdarzały się opóźnienia, ale wydawnictwa mimo kłopotów finansowych miały dobrą wolę, by zapłacić, i dogadywałam się na przedłużony termin płatności lub raty. Tu udało mi się wyszarpać 2 raty mailowo-telefonicznym nękaniem, ale trzeciej, najwyższej, już nie.
          • kropkacom Re: Świąteczne datki... 04.12.11, 10:34
            No widzisz, powinnaś być wyrozumiała, bo pewnie biedne wydawnictwo ma problemy z wypłacalnościąwink Jak rany, skąd się takie badziewne firemki biorą.
      • asia_i_p Re: Świąteczne datki... 04.12.11, 21:06
        Mam nadzieję, że się przestraszą. Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę o kimś, kto nie płaci za wykonaną pracę. W teologii katolickiego kościoła to jest na liście grzechów wołających o pomstę do nieba (dosłownie jest taka kategoria).
    • anorektycznazdzira Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 13:29
      Nie powiem, bo niektóre z krzeseł pospadają tongue_out
    • melancho_lia Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 14:28
      Ja w tym roku się ciesze, że mi gołą pensję chociaż wypłacą. Beznadziejnie jest uncertain
    • thea19 Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 15:48
      ja nie na etacie wiec premie sobie sama przyznaje. ten rok jest ogolnie swietny finansowo i na swieta mam nieporownywalnie wiecej kasy niz rok temu gdzie bylismy wyplukani po remoncie i kupnie wyprawki. postanowilam sobie przyznac troche premiowych pieniedzy, ktore zainwestuje w nowa dzialalnosc o charakterze bardziej hobbystycznym niz zarokowym (zawsze chcialam miec sklep z ladnymi rzeczami smile
      jak pracowalam na etacie to na swieta dawali ze 300zl premii i torbe delikatesowa.
    • saguaro70 Re: Świąteczne datki... 03.12.11, 16:53
      U nas też nie bedzie źle. Oby tak dalej.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
    • przeciwcialo Ani złotówki n/t 03.12.11, 17:02
      • greca Re: Ani złotówki n/t 03.12.11, 18:54
        U mnie 1100 zl
    • sueellen Re: Świąteczne datki... 04.12.11, 09:26
      u mnie nic, nie ma takiego zwyczaju. premie wyplacaja w kwietniu.
      • kropkacom Re: Świąteczne datki... 04.12.11, 10:30
        U ślubnego też nic. Zresztą nigdy na święta nic nie było, więc żadne zaskoczenie. Premia w marcu.
    • asia_i_p Re: Świąteczne datki... 04.12.11, 21:03
      Wstyd się przyznać, ale nie wiem jeszcze. Wiem, że jest paczka mikołajkowa dla dziecka - jutro idę wybierać w księgarni konkrety. U męża zawsze było wiadomo dopiero w wigilię, bo dostawali to w formie prezentu.
    • 18_lipcowa1 Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 12:48
      mąz nic, a ja premie roczne, swiateczne, bony i paczki
      sie wie gdzie pracowac
      • kropkacom Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 12:53
        A mąż nie wiedział gdzie pracować? big_grin
        • 18_lipcowa1 Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 14:40
          kropkacom napisała:

> A mąż nie wiedział gdzie pracować? big_grin

wiedział wiedział
          on ma dobre premie miesieczne
    • kawka74 Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 12:52
      Mąż 200 zł, ja - nic.
    • guderianka Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 13:46
      Niby góra się zastanawia,ale pewnie będzie jak przez ostatnie 2-3lata. "Z powodu kryzysu niestety w tym roku bonów świątecznych nie będzie. Istnieje możliwość po wcześniejszym złożeniu wniosku otrzymania zaliczki na poczet wynagrodzenia przed okresem świątecznym" tongue_out
      U męża nie wiem-coś tam bąkają o jakiejś świątecznej premii ale z kasą cienko (policja)
      • penelopa40 Re: życzenia od szefa ... 05.12.11, 14:25
        u mnie nigdy żadnych "datków" nie ma, życzenia i do domu...
        mężowi do renty ZUS też niczego z całą pewnością nie dołoży...
    • lilly_about Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 17:39
      Premia była pod koniec listopada nie najgorsza, bo 1500, teraz paczka dla dziecka za 100, dodatkowe 400 zamiast talonu na świata i pewnie jeszcze jakieś 300 wpadną pod koniec roku, nie jest źle.
    • mirszy Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 17:49
      Jak Was czytam, to mi się płakać chce. Ja na bezrobotnym, mąż łapie co tylko się da (ale tam premi świątecznej nie dają). Tyle co dostajecie na święta to ja nie raz mam na miesiąc sad
      Ale nic to, kiedyś będzie lepiej. Dobrze, że nie wszyscy mają tak jak ja, że są tacy co mają lepiej. Na prawdę .
    • ola Re: Świąteczne datki... 05.12.11, 18:02

na 12 lat mojej pracy zawodowej nigdy nie dostałam od pracodawcy złamanej złotówki ekstra na święta.
      Gdzie wy pracujecie, że macie takich hojnych szefów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka