Dodaj do ulubionych

pytanie o Kozaki...

13.12.11, 17:35
1.Czy kozaki długie takie za łydke sporo z boku z lekką klamerka zasuwane na suwak i na płaskim spodzie to sa oficerki czy tylko te wsuwane to oficerki (bez suwaka z boku)?www.naomisklep.nazwa.pl/soteesklep3/htdocs/fot2011/lip11%201796.jpg bardzo podobna cholewka tylko lekko marszczona ale klamerka taka sama tylko noski dłuższe jak te www.macris.com.pl/foto/krimen_6255nowy_czarny.jpg dokładnie takie...
Czy wkładajac je na rurki,legginsy będzie ok?
2. Czy zamszowe kozaczki na lekkim obacsie , które ciut odstaja od łydek, bo są do połowy łydek będą w miare czy nie? Znajoma twierdzi,ze kozak powinien opinać łydkę. Ale jak założe rajstopy to mi nie opinają poza tym nie mam takich grubych łydek.
www.hurtowniastylu.pl/allegro/2010/zima/21.08/94.jpg podobne tylko inna cholewka ale taki wzór..
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: pytanie o Kozaki... 13.12.11, 20:10
      absolutnie nie ma wymogu żeby kozak opinał łydkę. moze lekko odstawac, moze opadac, moze w ogole wygląda jakby był za luźny. różne są style. jak Ci sie podoba odstający - noś odstający.
      oficerki stricte to buty wsuwane (oficerowie jeździli konno, zamki na wewnętrznej stronie cholewki mogłyby konia drażnic; mógł byc ewentualne zamek z tyłu cholewki) i z odpowiednią podeszwą. ale obecnie oficerki to po prostu okreslenie pewnego typu kozaków. na oba typy pokazane prez Ciebie na zdjęciach mozna powiedziec "oficerki".
    • bombastycznie Re: pytanie o Kozaki... 13.12.11, 20:17
      1. ja bym powiedziała, że tak, są to oficerki
      2. jak Ci sie podobają to noś, ale mnie by było w nich zimno
    • lilly_about Re: pytanie o Kozaki... 13.12.11, 20:51
      Te drugie to typowe oficerki, w dodatku ładne.
      • koraba30 Re: pytanie o Kozaki... 13.12.11, 21:34
        to fajnie, dzieki dziewczyny...
        • eliszka25 Re: pytanie o Kozaki... 14.12.11, 00:57
          na obydwie pary tych dlugich kozakow powiedzialabym, ze to oficerki.

kozaki nie musza opinac lydki. to zalezy od kozaka. sa takie, ktore powinny, a sa tez takie, ktore maja wlasnie taki fason, zeby nie opinac lydki. te pokazane przez ciebie, krotkie, wcale nie musza opinac lydki. musisz po prostu ubrac i zobaczyc, czy tak wyglada dobrze, czy nie. jak ci sie podoba, to nos i sie nie przejmuj.
          • aneta-skarpeta Re: pytanie o Kozaki... 14.12.11, 15:12
            mało tego, te krótkie opinac bedą tylko naprawde wielką łydkę

i bez przesady oczywiscie, ale noga wyglada szczuplej gdy kozak ma lekkie powietrze przy lydce

a taki krotki jak na zdjeciu to tymbardziej
    • suazi1 Re: pytanie o Kozaki... 14.12.11, 10:21
      Akurat mam dokładnie te oficerki z krimen-a. Kurczę, niezdzieralne są. Noszę je chyba czwartą zimę. Osobiście noszę je tylko do rurrek i legginsów. W ogóle buty z tej firmy są jakościowo bardzo dobre. Rok temu kupiłam takie www.cozabuty.pl/product-pol-1745-Kozaki-Baldaccini-by-Krimen-125500.html, też są rewelacyjne.
    • patrice6 Re: pytanie o Kozaki... 16.12.11, 14:26
      Wg mnie właśnie nie muszą opinać. Ja sama preferuję jak są ciut luźne, jakoś lepiej się w nich czuje. W tym roku chodzę w takich www.mir-but.pl/product-pl-5243-Conhpol-Bis-wzorB-1530P.html i w zależności czy mam dżinsy czy rajstopy to są mniej i bardziej luźne ale wygląda to super smile Najważniejsze żeby w bucie czuć się wygodnie - a te leżą idealnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka