Dodaj do ulubionych

Karne naklejki za złe parkowanie..

25.12.11, 21:42
Chyba cos takiego zakupię!
Mam dośc omijania aut,które parkują na chodniku.
Dawniej z wozkiem-musiałam wyjśc na ulice-teraz widze jak robia to sąsiadki...
To jest aukcja dla mnie.
Ale nie,nie będę tego naklejac na szybe.Tylko na lakier.
Zejdzie razem z nim.
Amen.
wesołych świąt.
Obserwuj wątek
    • babicka_pl Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:48
      mamaemmy napisała:

> Ale nie,nie będę tego naklejac na szybe.Tylko na lakier.
      > Zejdzie razem z nim.
      > Amen.
      > wesołych świąt.

źle się to dla ciebie skończy, wsołych
    • dzika41 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:49
      Naklej!!!!!
      A proszę Cię bardzo!!!!
      I mam nadzieję że ktoś Cię na tym złapie i obarczy kosztami usunięcia naklejki i lakierowania w autoryzowanym salonie!!!!! big_grin

I mówi to ta którą niemiłosiernie wqrwiają źle zaparkowane samochody!!!!
      Nie pasi Ci źle zaparkowany samochód?- zadzwoń po policję lub straż miejską!!!!
      Nie niszcz cudzej własności bo nie masz do tego najmniejszego prawa!!!!!!
      • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:53
        dzika41 napisała:

> Naklej!!!!!
        > A proszę Cię bardzo!!!!
        > I mam nadzieję że ktoś Cię na tym złapie i obarczy kosztami usunięcia naklejki
        > i lakierowania w autoryzowanym salonie!!!!! big_grin
        > Nie pasi Ci źle zaparkowany samochód?- zadzwoń po policję lub straż miejską!!!!

przyjezdzaja po dwóch godzinach,a ja juz wtedy przejde z wozkiem tongue_out Sprawdzone.
        Może w jakims Pcimiu przyjezdzaju od razu,niestety u mnie(Krakow) zbyt pózno.
        I tak-naklejęsmile
        Tylko tym ktorzy zaparkowali nielegalnie-a jest ich-uwierz mi-sporo smile
        • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:55
          mamaemmy napisała:

> dzika41 napisała:
          >

> > Nie pasi Ci źle zaparkowany samochód?- zadzwoń po policję

hahaha a policja ma co u nas robic,naprawdę,nie jest po to,aby blokade na samochów zle zaparkowany nakladać.
          • dzika41 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:00
            > hahaha a policja ma co u nas robic,naprawdę,nie jest po to,aby blokade na samoc
            > hów zle zaparkowany nakladać.

Urwało Ci kawałek ekranu?
            Wspomniałam też o straży miejskiej.
            Ale pewnie oni też strasznie zajęci.....
            lepiej niszczyć cudzą własność...
            • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:02
              dzika41 napisała:

>
              > Urwało Ci kawałek ekranu?
              > Wspomniałam też o straży miejskiej.
              a Tobie urwalo?
              dzwoniłam-jak juz pisałam.
              Przyjezdzaja po godzinie-trzech.
              Przynajmniej u mnie.
        • inguszetia_2006 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:58
          mamaemmy napisała:
          Tylko tym ktorzy zaparkowali nielegalnie-a jest ich-uwierz mi-sporo smile
          Witam,
          Łomatko! Jaką ja mam alergię na takich "społecznych" apostołów... Bleee...
          Bez odbioru,
          Inguszetia
          • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:00
            inguszetia_2006 napisała:

> Łomatko! Jaką ja mam alergię na takich "społecznych" apostołów... Bleee...
            > Bez odbioru,

zapraszam do mieszkania w moim miescie.Zaczniesz miec alergie na co innego
            pozdrawiam tongue_out
      • babicka_pl Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:55
        dzika41 napisała:

> Naklej!!!!!
        > A proszę Cię bardzo!!!!
        > I mam nadzieję że ktoś Cię na tym złapie i obarczy kosztami usunięcia naklejki
        > i lakierowania w autoryzowanym salonie!!!!! big_grin
        >
        > I mówi to ta którą niemiłosiernie wqrwiają źle zaparkowane samochody!!!!
        > Nie pasi Ci źle zaparkowany samochód?- zadzwoń po policję lub straż miejską!!!!
        > Nie niszcz cudzej własności bo nie masz do tego najmniejszego prawa!!!!!!

lakierowanie jednego elementu zaczyna się od tysiaczka w górę w autoryzowanym salonie
        miłego naklejania i dosiego rokuwink
      • duch_mariana Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:23
        > Nie niszcz cudzej własności bo nie masz do tego najmniejszego prawa!!!!!!

To się robi inaczej. Kolega mi doradził pewien fajny sposób. Jeżdżę autobusem i czasem ktoś zaparkuje tak, że muszę go mijać na grubość lakieru, albo nie mogę wjechać na przystanek, bo sobie ktoś zaparkował centralnie na środku zatoki przystankowej i poszedł do sklepu. Trzeba iść do jakiegoś punktu, gdzie robią szyldy i reklamy, tam poprosić o ponacinanie ploterem na folii odblaskowej siatki złożonej z kwadracików 5x5mm. Na takiej ponacinanej folii pisze się markerem odpowiedni tekst i nakleja delikwentowi na szybę. Folia odblaskowa jest bardzo trudna do zerwania, a nacięcie spowoduje, że baran parkingowy będzie zrywał po kawałeczku 5x5 mm. Zajmie mu to około godziny, a żadnego uszkodzenia nie będzie.
        • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:27
          duch_mariana napisał:

> To się robi inaczej.Trzeba iść do jakiegoś punktu, gdzie robią szy
          > ldy i reklamy, tam poprosić o ponacinanie ploterem na folii odblaskowej siatki
          > złożonej z kwadracików 5x5mm. Na takiej ponacinanej folii pisze się markerem o
          > dpowiedni tekst i nakleja delikwentowi na szybę. Folia odblaskowa jest bardzo t
          > rudna do zerwania, a nacięcie spowoduje, że baran parkingowy będzie zrywał po k
          > awałeczku 5x5 mm. Zajmie mu to około godziny, a żadnego uszkodzenia nie będzie.

Tez dobre.
          Mam kilku znajomych,którzy prowadza firmy reklamowe-problemu nie byłoby smile
          >
    • sofi84 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:57
      no ja omijałam po ulicy zostawiłam kartkę pod wycieraczką bo akurat miałam zeszyt i długopis smile ale to niszczenie mienia kochana taki wacek
      • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 21:58
        sofi84 napisała:

ale to niszczenie mienia kochana taki wacek

ojoj.tak mi przykro.
        tongue_out
    • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:03
      > Zejdzie razem z nim.
      A ten klej pod wpływem wody nie zejdzie? Lub benzyny?
      • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:08
        pod rozpuszczalnikiem?
        w sumie możnaby tez na szybę,strata zadna-tzn bez zniszczenia lakieru,ale trzeba się troche napracowac,aby to zedrzec.
        Nie wiem skąd takie oburzenie?
        Może to Wy tak nie umiecie normalnie parkować??
        Tylko na przykład na miejscach dla inwalidy ??
        Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
        • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:17
          Ja sie pytam, nie oburzam.
          Bo jak to schodzi w inny sposob niz bezmyslne drapanie, to szkoda twojej fatygi.

Osobiscie od jakiegos czasu parkowac zmuszona jestem na ulicy, gdzie chodnik stopniowo sie zweza,az zanika zupelnie.Parkuje na tym koncu wlasnie, bo tylko tam nie ma zakazu.Straz wielokrotnie zakladala blokady autom obok, za znakiem zakazu,moje zostawiajac w spokoju, zatem mniemam, ze tak moze byc.Raz mi jakies chamidło popisalo lusterko- widac zdenerwowal go samochod stojacy na zanikajacym chodniku.Chetnie parkowalabym po ludzku, gdyby tylko byla taka mozliwosc.No niestety, ale w promieniu 1 km nie ma jak.Strefa platnego parkowania, gdzie znalezienie miejsca graniczy z cudem, skutecznie mi uniemozliwia zostawianie samochodu grzecznie , rowno, w miejscu do tego celu przeznaczonym.
          • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:21
            lola211 napisała:

Chetnie parkowalabym po ludzku, gdyby tylko byla taka mozliwosc.No nies
            > tety, ale w promieniu 1 km nie ma jak.Strefa platnego parkowania, gdzie znalezi
            > enie miejsca graniczy z cudem, skutecznie mi uniemozliwia zostawianie samochodu
            > grzecznie , rowno, w miejscu do tego celu przeznaczonym.

Ależ to akurat rozumiem,sami nie zawsze mamy gdzie zaparkować,rozumiem.Wieczny problem.
            Ale np wku...aja mnie ci co na miejscu dla inwalidy parkuja to raz(bezprawnie) albo na parkingowym miejscu parkuja tak ,że zajmuja dwa miejsca,albo totalnie na chodnik wjeżdzają.Kto im dał prawo jazdy? smile
            Może to ematki z tego watku ?
            p.s o oburzeniu nie pisalam do Ciebie .
          • rcozas Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 02:34
            > Osobiscie od jakiegos czasu parkowac zmuszona jestem na ulicy, gdzie chodnik st
            > opniowo sie zweza,az zanika zupelnie.
            > Chetnie parkowalabym po ludzku, gdyby tylko byla taka mozliwosc.No nies
            > tety, ale w promieniu 1 km nie ma jak.Strefa platnego parkowania, gdzie znalezi
            > enie miejsca graniczy z cudem, skutecznie mi uniemozliwia zostawianie samochodu
            > grzecznie , rowno, w miejscu do tego celu przeznaczonym.
            nie kochanie, to wszystko bzdura, co tu wypisujesz!
            nikt cie nie zmusza do parkowania na zanikającym chodniku, to tylko twoje beznadziejne wygodnictwo, ty wolisz zastawić chodnik, niż poświęcić trochę czasu na znalezienie miejsca, albo na podejście jakiejś odległości (nóżki zanikają?) albo podjechanie miejską komunikacją
            • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 09:53
              Wyobrazni ci brakuje ? Co pieszemu z chodnika, ktory ma szerokosc 20cm?I tak nie wyjscia, musi ten kawalek przebyc ulica.Z wózkiem zwłaszcza nijak tym chodnikiem nie przejedzie od pewnego miejsca.
              I nie ma to nic wspolnego z moim wygodnictwem.Musze od tego miejsca kawalek jeszcze isc,nie parkuje pod miejscem docelowym.
    • tosterowa Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:07
      dresiarskie rozwiązanie.
      • simm-ona Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:11
        Czasami do kogoś o mentalności dresiarza inne środki przekazu nie przemawiają, niestety....
        • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:14
          simm-ona napisała:

> Czasami do kogoś o mentalności dresiarza inne środki przekazu nie przemawiają,
          > niestety....

ano.
          Czy po takim incydencie zaparkowalabys po raz drugi np na miejscu z krzyżykiem?
          Nie.
          Myslę,że nie.
          Ale widze,ze watku odezwały sie takie osoby,które..hmm sa moimi hipotetycznymi ofiarami smile
          Zapraszam do Krakowa.
          • tosterowa Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:20
            Jestem z Krakowa.
            I też mnie wkurza złe parkowanie.
            Aczkolwiek raczej nie zauważam,żeby parkowali na miejscach dla inwalidów, raczej w ogóle parkują jak się komu podoba.
            I nadal uważam, że przyklejanie kutasów jest dresiarskie.
            • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:23
              Zawsze można Wacka nakleić,albo napisać coś rownie miłego
              • tosterowa Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 22:25
                Wszystko jedno, o naklejkę chodzi.
                Można zostawić kartkę, to zresztą zwyczaj też dość często praktykowany.
    • nangaparbat3 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:15
      Wiesz, mnie tę ulotkę, skserowaną, wsadzili za wycieraczkę, zresztą niesłusznie, ale bardzo się ubawiłam i zawsze pilnuję, żeby zostawić dość miejsca na wózek dla bliźniąt.
      Ale przyklejanie to już lekka przesada, chyba żeby ktoś w kółko w tym samym miejscu stawał.
      • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:17
        nangaparbat3 napisała:

chyba żeby ktoś w kółko w tym samym mie
        > jscu stawał.

No to takich mam nawet na moim osiedlu-sporo.
        Dlugo szukac nie trzeba.
        Zobaczymy czy po naklejeczce na szybkę-to sie zmieni.
        Może na lakier to przesada smile
        • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:23
          Zmieni sie o tyle,ze inny samochod bedzie tam parkowal.
      • anulla1 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:40
        Ja cie rozumiem, wielokrotnie miałam problem z przejechaniem wózkiem, przez źle zaparkowane auto. Raz kierowca akurat wysiadał z auta gdy nadeszłam poprosiłam go o przeparkowanie, gdyż nie miałam możliwosci przejechać wózkiem, musiałabym wyjść na ulicę, na której z za zakrętu w każdej chwili mógł wyjechać autobus, ale gość prychnął i poszedł, weszłam za nim do sklepu, a on mnie od ku..w zaczął wyzywać. Więc zrobiłam kilka zdjęć komórką tego samochodu i zgłosiłam sprawę na policję, musiałam sie pofatygować osobiście złożyć zeznanie i przekazać zdjęcia, gość miał dostać mandat, nie wiem czy tak sie stało rzeczywiście ale miałam satysfakcję.
        • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:44
          anulla1 napisała:

Więc zrobiłam kilka zdjęć komórką tego samochodu i zgłosiłam sprawę
          > na policję, musiałam sie pofatygować osobiście złożyć zeznanie i przekazać zdję
          > cia, gość miał dostać mandat, nie wiem czy tak sie stało rzeczywiście ale miała
          > m satysfakcję.
          zrobiłam podobnie,jak Emka była malutka.
          Ale większa satysfakcje bede miała jak nakleje naklejeczkę KROWA PARKINGOWA np smile
          no dooobra-na szybke wink
          • anulla1 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:20
            A mnie jednak wiekszą satysfakcje sprawia dokopanie komuś w majestacie prawa, gość może mieć żal tylko do siebie i jeszcze zapłacić musi.
            • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:22
              anulla1 napisała:

> A mnie jednak wiekszą satysfakcje sprawia dokopanie komuś w majestacie prawa, g
              > ość może mieć żal tylko do siebie i jeszcze zapłacić musi.

ja niestety nie mam tyle czasu,aby zalatwiać to w majestacie prawa,a taka naklejka-pare sekund smile
              Ale ja wredna jestem tongue_out
              >
              • anulla1 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:30
                rozumiem, twoją potrzebę smile Wredna kobieto
    • drinkit Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:24
      Nabylam takowe,jeszcze nie uzylam,ale pewnie niebawem. Straz miejska i policja olewaja badz reaguja po godzinie. Zle parkowanie to plaga. Sorry,ale do buca inny argument nie trafi.
      • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:37
        Złe parkowanie to plaga, bo po prostu jest za malo miejsc na samochody.
    • donkaczka Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:32
      ale po co chcesz naklejac na lakierze i narazac sie na oskarzenie o zniszczenie mienia?
      wlasnie na szybie sie nakleja, zey kierowca musial pracowicie drapac, bo jecac z naklejka na wysokosci oczu trudno jest

mieszkalam kilka miesiecy z malym dzieckiem wlasnie w takiej dziko oparkowanej okolicy, wcale mnie nie szokuja akcje tego typu, gdy przypomne sobie jak potrafia ludzie parkowac, i gdzie..
      • nangaparbat3 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:36
        Ale naprawdę musi byc od razu na wysokosci oczu? Nie mozna jakoś stopniować kary? Naprawdę proponuje zacząć od wkładania za wycieraczkę - nie wiem czy wiecie, ale im kara łagodniejsza, tym bardziej skuteczna.
        • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:38
          nangaparbat3 napisała:

nie wiem czy wiecie,
          > ale im kara łagodniejsza, tym bardziej skuteczna.

Jestes dobrą kobietą,ale wg mnie tutaj nie masz racji,nanga smile
          • nangaparbat3 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:00
            Ale tu nie chodzi o moje racje, tylko o mechanizmy psychologiczne tongue_out
      • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 22:37
        donkaczka napisała:

> ale po co chcesz naklejac na lakierze i narazac sie na oskarzenie o zniszczenie
        > mienia?
        > wlasnie na szybie sie nakleja, zey kierowca musial pracowicie drapac, bo jecac
        > z naklejka na wysokosci oczu trudno jest
        >

no chyba jednak będę na szybie naklejać.
        Chyba tongue_out
    • kosc_ksiezyca Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:00
      100% racji.

Pod moim blokiem barany niemal w poprzek stają - notorycznie, ci sami. I chyba wreszcie zakupię, dwa opakowania (jedno dla mojego faceta, co mnie o ich istnieniu poinformował)
    • ally Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:00
      Stosuję od jakiegoś czasu. Dziwne, że panie oburzone nie postulują kar finansowych za rozjechane trawniki smile
      • mamaemmy Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:04
        ally napisała:

Dziwne, że panie oburzone ..

Panie oburzone prawdopodobnie nie umieją parkowac normalnie.
        To tak jak watek o psich kupach-najwięcej szczekaja te,które kupeczek po psach nie sprzatają.
        • rudamarta4 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:43
          Mam takie naklejki i kilka już rozdałam smile
          Mam nadzieję, że to nauczy buraków prawidłowego parkowania.
        • dzika41 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 22:27
          > Panie oburzone prawdopodobnie nie umieją parkowac normalnie.
          > To tak jak watek o psich kupach-najwięcej szczekaja te,które kupeczek po psac
          > h nie sprzatają.

Wypraszam sobie!!!! Kupy po swoim psie sprzątam!
          Sama nie prowadzę auta (nie mam prawka) a Ślubny zawsze parkuje zgodnie z przepisami.
    • lolinka2 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 25.12.11, 23:46
      u mnie straż miejska, gdyby jej się zachciało, zarobiłaby dla miasta kokosy z okazji mandatów za złe parkowanie (Piaseczno)

ale jej się nie chce....
    • beataj1 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 00:30
      Kolega dostał na boczna szybę karnego ku..asa. Akurat z nim podeszłam do samochodu jak to zobaczył. Mina jego bezcenna a naklejka całkowicie zasłużona bo zaparkował jak burak. W ramach wzmocnienia kary zrobiłam fote i wysłałam mmsa do większości naszych wspólnych znajomych by sie dodatkowo ponabijać.

Po wszystkim powiedział że po pół godzinie skrobania głębiej się zastanawia gdzie i jak parkuje.

Uważam że taka kara dla łosi co parkować nie umieją jest jak najbardziej odpowiednia. Może nie na lakier. Ale na szybę jak najbardziej...
    • justinka_77 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 02:42
      Chętnie się przyłączę wink Pomijając manewry z klasycznym wózkiem doświadczyłam i tych ekstremalnych z bliźniaczym. Choć odrębną kwestią jest parkowanie w Krakowie uncertain Czy to pod własnym blokiem (na obrzeżach miasta) czy pod urzędem w centrum - jedno wielkie polowanie na miejsce.
      • izak31 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 07:25
        Też chyba kupię. Na szyby naklejajcie tak aby nie zasłaniać widoczności. Tu gdzie mieszkam jest ten sam problem. Ulica, zaraz na początku zakaz parkowania a za znakiem po obu stronach na chodniku zaparkowane auta. Czasem samochody jadące w przeciwnych kierunkach nie mogą się minać. Co prawda z wozkiem nie jeżdzę ale zastanawia mnie debilstwo kierowcy który parkuje auto na łuku jezdni tam gdzie jest podwojna ciągła. jako kierowcę wkurza mnie to.
        W wiekszości przypadków zanim się kupi samochód warto by było się zastanowić gdzie się nim będzie parkować.
        • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 09:57
          > W wiekszości przypadków zanim się kupi samochód warto by było się zastanowić gd
          > zie się nim będzie parkować.

Znaczy sie cale miasto zbadac pod katem dostepnosci miejsc?
          • izak31 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 10:14
            Nawet wink. Wynajac albo wykupić miejsce parkingowe/garazowe. Przede wszystkim zastanowic się czy zaparkowany samochod nie bedzie przeszkadzał innym.
            • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 10:30
              Trzeba by byc wrózka.
              Jeszcze rok temu nawet mi sie nie snilo, ze akurat w tym miejscu bede zostawiac samochod na kilka godzin dziennie.
              Przeciez parkuje sie nie tylko pod domem.
    • kozica111 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 09:47
      Tak się wszyscy burzą jakby sami źle parkowali....
      • papalaya ciekawie będzie 26.12.11, 10:24
        jak naklejkową misjonarkę właściciel obklejanego samochodu złapie w trakcie obklejania i w najlepszym wypadku da jej w ryło

zapał i misja wyparują wraz ze spuchniętym uchem i wypływem ca 1000 zł na blacharza, hehe...
        • kropkacom Re: ciekawie będzie 26.12.11, 14:44
          Zawsze można o pobicie pozwać big_grin Zwłaszcza jak jest na monitoringu big_grin
          • papalaya Re: ciekawie będzie 26.12.11, 18:48
            zawsze też można pozwać o niszczenie mienia, zwłaszcza jak jest na monitoringu big_grin

delikwent zapłaci 100 mandatu za złe parkowanie, misjonarka 1000 za blacharza plus koszty procesu, hehe...
            • mamaemmy Re: ciekawie będzie 26.12.11, 19:07
              papalaya napisała:

> zawsze też można pozwać o niszczenie mienia, zwłaszcza jak jest na monitoringu
              > big_grin
              >
              > delikwent zapłaci 100 mandatu za złe parkowanie, misjonarka 1000 za blacharza p
              > lus koszty procesu, hehe...

a jak mnie znajdą? to Polska nie film ,myslisz,że będą z tym moim zdjęciem chodzić od domu do domu czy jak ? smile
              Nie ma mnie w kartotekach policyjnych a w płaszczach puchowych i czapeczkach z solara chodzi tysiace krakowianek tongue_out
              >
              • papalaya Re: ciekawie będzie 26.12.11, 22:50
                jak ci ktoś przyłoży w japę, też łatwo go nie znajdą, hehe...
    • el_jot Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 10:45
      Ja też to kupięsmile Super pomysł na miszczów parkowania, szczególnie tych co parkują na pasach dla pieszych.
    • kali_pso Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 11:21

Ależ proszę bardzo.
      Jesteś winna niszczenia mienia i zostaniesz w majestacie prawa ukarana. Jesli koszt naprawy przekroczy 250 zł- podpadasz pod przestępstwo.

Miłego naklejaniawink
      • lola211 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 11:26
        Trzeba tylko zlapac na goracym uczynku- taki drobiazg..
        • kali_pso Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 11:35

Drobiazg , nie drobiazg. Ktoś zrobi zdjęcie, ktoś zauważy, właściciel zaparkowanego auta wyskoczy z kawiarni pod którą zaparkował bo się potwornie spieszył na spotkanie i nie chciało się szukać miejsca dalejwink- życie- ludzie wpadają przez większe głupoty.
          Naklejasz- ryzykujesz.
          Warto sobie to uświadomić i naklejać z perspektywą kary w tle.
          • magiczna_marta Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 12:30
            Właśnie kupiłam.
            Nie będę ryzykować zdrowiem własnych dzieci dlatego że jakiś baran nie miał czasu szukać miejsca parkingowego i zastawił chodnik.
          • aniorek Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 13:12
            kali_pso napisała:

> Naklejasz- ryzykujesz.
            > Warto sobie to uświadomić i naklejać z perspektywą kary w tle.

otoz to. autorka wyzywa innych od burakow, a sama lepsza nie jest. chce uczyc innych przestrzegania prawa, sama je lamiac. i jeszcze sie chwali na forum. coz za lotnosc.

zle parkujacych burakow nie cierpie i sama zawsze parkuje prawidlowo (tu gdzie mieszkam szybko wlepiaja mandat w wysokosci 40 euro, wiec to dodatkowa motywacja). tez czasem chetnie porysowalabym lakier takim bucom, ale tego nie robie, bo po prostu jestem swiadoma konsekwencji.
            • mamaemmy aniorek :) 26.12.11, 18:34
              aniorek napisała:
              > otoz to. autorka wyzywa innych od burakow, a sama lepsza nie jest. chce uczyc i
              > nnych przestrzegania prawa, sama je lamiac. i jeszcze sie chwali na forum. coz
              > za lotnosc.

wdech,wydech.Wdech,wydech smile
              >
              • aniorek Re: aniorek :) 26.12.11, 22:00
                ciesze sie, ze umiesz oddychac. nastepna lekcja: logiczne myslenie. moze byc w ramach postanowien noworocznych. powodzenia zycze!
                • mamaemmy Re: aniorek :) 27.12.11, 09:59
                  dziecinko o oddychaniu to było do ciebie.
                  Wątek jest humorystyczny big_grin
                  Rozluznij troche pośladki. Z dupościskiem nikomu nie jest do twarzy big_grin
            • jowita771 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 27.12.11, 10:45
              > a). tez czasem chetnie porysowalabym lakier takim bucom, ale tego nie robie, bo
              > po prostu jestem swiadoma konsekwencji.

A ja się raz nie zmieściłam i wózek rysnął samochód. Ale alternatywą było przejście ruchliwą ulicą w deszczu i w najlepszym razem byłabym tylko pochlapana wodą a kałuży, a mogłoby się zdarzyć, że ktoś by mnie stuknął. Myślałam, że się zmieszczę wink
          • kropkacom Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 13:50
            > Warto sobie to uświadomić i naklejać z perspektywą kary w tle.

Wszyscy są świadomi. Nie martw się. Pominę, że nalepkę łatwo przykleić tak aby nikt nie zauważył Nie cieszy mnie perspektywa niszczenia czyjegoś mienia, ale do niektórych inaczej nie dotrzesz.
            • kali_pso Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 14:32

ja się nie martwię, zapewniam cię- nie mam zamiaru nic przyklejaćwinkp

Pominę, że nalepkę łatwo przykleić tak aby
              > nikt nie zauważył

W świecie wszechobecnego monitoringu, oby żadna z was się nie zdziwiła...i później łzawo nie tłumaczyła, że nie wiedziała i inne takiewinkp
              • kropkacom Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 14:38
                Wiesz, jakbym miała misję, to bym się cieszyła big_grin jakby ten samochód na monitoringu był i można by jego kierowcy też mandat wlepić. I jeszcze, osoby naklejające te nalepki wiedzą co im grozi. W odróżnieniu od parkujących byle jak i byle gdzie kierowców. Zaprzeczysz?
                • kali_pso Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 14:46
                  > Wiesz, jakbym miała misję, to bym się cieszyła

Nie pierwsza i nie ostatnia, którą byś miała...

I jeszcze, osoby naklejają
                  > ce te nalepki wiedzą co im grozi

Tiaaaaaaa..oczywiście, że wiedzą.
                  Żyją tylko w przekonaniu, że " ich nigdy nie złapią, bo co to za problem naklejkę nalepić".
                  Naklejaj na zdrowie, tylko nie płacz później, że cię złapali i ukarali..a nie zapomniałam- przecież naklejkę , coby nikt nie widział, nakleić jest łatwowinkp
                  • kropkacom Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 14:52
                    Kotek, ja z nalepkami latać nie mam ochoty. big_grin Nie odpowiedziałaś na pytanie. Co myślisz, jak parkujesz w niedozwolonym miejscu, albo parkujesz zajmując więcej miejsca niż powinnaś. Czujesz się bezkarna?
    • mabingo Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 13:12
      Fajne! ja też kupię tyle że z łosiem, są bardziej kulturalne wink) A co do niszczenia mienia to niszczy je ten, kto sobie sam zdrapuje a nie ten naklejający. Szlachetne obrończynie dlaczego stajecie po stronie chamstwa i buractwa ulicznego? nie rozumiem tego sad
      • potworski Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 13:30
        mabingo napisał:

A co do niszczenia mienia to niszczy je ten, kto sobie sam zdrapuje a nie ten naklejający.

Jesteś tak głupia na co dzień czy tylko od święta, tudzież tylko na potrzeby tego wątku?
        • mabingo Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 18:55
          potworski napisał:

> mabingo napisał:
          >
          > A co do niszczenia mienia to niszczy je ten, kto sobie sam zdrapuje a nie ten
          > naklejający.

>
          > Jesteś tak głupia na co dzień czy tylko od święta, tudzież tylko na potrzeby te
          > go wątku?
          >

a ty jesteś niewychowanym chamem tylko na potrzeby tego wątku czy na codzień?
          • potworski Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 19:12
            mabingo napisał:

> a ty jesteś niewychowanym chamem tylko na potrzeby tego wątku czy na codzień?

W moim przekonaniu nazywanie rzeczy po imieniu nie jest w żadnym stopniu jakimkolwiek przejawem chamstwa.
            • kabarethrabi Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 19:24
              potworski napisał:

>
              > W moim przekonaniu nazywanie rzeczy po imieniu nie jest w żadnym stopniu jakimk
              > olwiek przejawem chamstwa.
              >

Typowe myslenie zadufanego butnego bufona. Nazywanie kogoś głupim nawet na anonimowym forum jest jak najbardziej przejawem chamstwa.
              • potworski Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 19:40
                A nazywanie kogos butnym bufonem?
      • magiczna_marta Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 13:37
        Mi się z burakiem podoba najbardziej.
      • el_jot Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 14:09
        mabingo napisał:

Szlachetne obrończynie dlaczego stajecie po stronie chamstwa i buractwa ulicznego
        > ? nie rozumiem tego sad

No jak to dlaczego? Same tak parkują.
      • kali_pso Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 14:32
        A co do niszcz
        > enia mienia to niszczy je ten, kto sobie sam zdrapuje a nie ten naklejający.

Dokształć się łosiuwinkP
        • mamaemmy zaraz ,zaraz 26.12.11, 18:30
          po pierwsze-naklejając na szybę naklejeczkę nie niszcze niczyjego mienia bardziej niz srający gołąb.To po pierwsze.Nie mowie teraz o naklejaniu na lakier-to juz faktycznie przegięcie big_grin
          Druga sprawa-naprawde myslicie,że gdybym nagrala sie np na ul.Wawrzynca na monitoringu,naklejając jakiemuś bucowi naklejeczkę ,to porozlepiaja gdzies moje fotki albo będą mnie szukac helikopterem..tiaaa..to nie jest science fiction..tu nawet zalegajacego
          10 000 alimenciarza nie potrafią wyczaic-mając wszystkie dane ...
          No chyba,że moje odciski znajdą big_grin
          • mika77ka Re: zaraz ,zaraz 26.12.11, 19:09
            Witam. Ja miałam 3 takie syt. gdzie ta naklejka bardzo była mi potrzebna. Dwa razy kierowcy stanęli na parkingu tak, że musiałam od drugiej strony wsiadac, raz zastawili wjazd/wyjazd gdzie mie mogłam z parkingu wyjechac. Ależ wtedy żałowałam, że nie mam tych naklejek. Szybciutko biegnę je nabyc. Pozdr. Mika
            https://www.gify.org/bazagif/3D/3d109.gif
          • sanciasancia Re: zaraz ,zaraz 26.12.11, 21:19
            Monitoring, sroring. Kaptur na głowę i buty sportowe, a potem szukaj wiatru w polu (albo na podwórku).
            • tosterowa Re: zaraz ,zaraz 26.12.11, 22:32
              Czyli jednak jest to zachowanie na poziomie dresiarza, ewentualnie srającego gołębia. Gratulacje smile
              • sanciasancia Re: zaraz ,zaraz 26.12.11, 23:14
                Mylisz skutek z przyczyną.
                Z chamami walczy się ich metodami. Grzeczne zwracanie uwagi skutkuje byciem obrzuconym stekiem wyzwisk. Z tego powodu przekazuję państwu rozjeżdżającym trawnik pod moim oknem informację o tym, że jest to niegrzeczne, w zrozumiały dla nich sposób -
    • wuika Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 19:04
      Ja zostawiam odręcznie napisane karteczki, że bardzo proszę o parkowanie nie na chodnikach, bo wózek się nie mieści i może podrapać lakier suspicious Nie, nie rysuję aut, pakuję się jak kretynka na ulicę (kilkukrotnie podczas godzinnego spaceru po osiedlu i okolicach).
    • adellante12 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 19:45
      mamaemmy napisała:

No to mąż cię pobłogosławi.... Bardzo jak mu przyjdzie pokryć koszty lakierowania samochodu.
      Zrozum że jesli komuś zniszczysz lakier na aucie za szkodę w mieniu powyżej 250 pln ponosisz odpowiedzialność karną... A taki co widział zawsze się znajdzie.
      Bardzo szybko wyleczą cię z głupoty.
      • stef63 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 20:32
        adellante12 napisał:
        Zrozum że jesli komuś zniszczysz lakier na aucie za szkodę w mieniu powyżej 250
        > pln ponosisz odpowiedzialność karną... A taki co widział zawsze się znajdzie.
        > Bardzo szybko wyleczą cię z głupoty.

Szkoda, że nikt nie widzi jak wandale malują tyle co pomalowane bloki.
        • adellante12 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 21:44
          To proste - nie jest to przestępstwem ściganym z urzedu.
          Musi być wniosek poszkodowanego.
          Pani spłecznik zapomniała też o jednym fakcie że za takie coś mozna po prostu zwyczajnie w pysk na parkingu dostać...
      • sonia-3 Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 22:14
        Samochód parkuję na parkingu na terenie szkoły muzycznej. Stoi tam kilkanaście aut. Brama wjazdowa wielka, umiejscowiona przy głównej ulicy w pobliżu bazarku. No i oczywiście bardzo często mam zastawiony wjazd- wyjazd samochodem osoby robiącej zakupy. Bazarek duży ,sklepów dużo, zakupy można tam robić i ze 2 godziny. Ani wyjechać, ani wjechać nie można. A jak sie jeszcze człowiek spieszy, to już w ogóle rewelacja. I w takich momentach, gdybym miała taką naklejkę, to na bank, wylądowałaby ona na szybie. Nie na lakierze, bo to faktycznie przegięcie, ale na szybie jak najbardziej. Na każdej szybie.
    • ma.ma.hu Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 21:43
      Tylko trochę małebig_grin. Gdy kierowca żle zaparkuje trzeba ko ukarać czymś większym.

www.youtube.com/watch?v=XWH4SY1v6Pw&feature=related
    • buuenos Re: Karne naklejki za złe parkowanie.. 26.12.11, 21:57
      Troche ordynarne i wiesniackie te naklejki-) Ale wg potrzeb kazdemu)
    • spicy_orange karne zdjęcia.. 26.12.11, 22:17
      Katowice Tauzen:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/oa/lj/tav1/p7PDBbbz871zVt13aX.jpg

Katowice za Spodkiem, ul. Olimpijska (taki mam do kitu aparat w telefonie wink):

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/oa/lj/tav1/tonFaHbWy9zwA6Ja6X.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/oa/lj/tav1/AVEqhYPmVOjRhd3lVX.jpg
      • lola211 Re: karne zdjęcia.. 26.12.11, 22:35
        Problem niewatpliwie wystepuje.Pieszy sie wkurzaja i wkurzaja sie kierowcy, którzy sa pozbawieni mozliwosci zaparkowania jak nalezy.
        • kropkacom Re: karne zdjęcia.. 27.12.11, 12:07
          Rany Lola... A jak potem pieszy obejdzie taki samochód ulicą i wiedzie w niego inny złom? Znowu będzie, że to piesi łazęgi. Ile można chamskie, czy (jak mówi mój mąż) egoistyczne podejście kierowców tłumaczyć? No ile?
          • lola211 Re: karne zdjęcia.. 27.12.11, 22:19
            Pieszy zanim wejdzie powinien sie rozejrzec.
            Egoistyczne, powiadasz.
            Myslisz, ze kierowcy ot tak sobie z czystej zlosliwosci parkuja nie tak jak trzeba?
            Najczesciej tak robia, bo nie maja innej opcji.Przyjezdzasz, a tu zonk, wszystkie miejsca zajete.No to kombinujesz.Miasta nie sa dostosowane do ilosci samochodów i to jest głowna przyczyna.Jako kierowca mam duzy poziom tolerancji, a poza tym nie natykam sie nadzbyt czesto na utrudnienia spowodowane sposobem parkowania.To, czego nie trawie, to parkowanie na pasach i zaraz obok nich.
            • lola211 Re: karne zdjęcia.. 27.12.11, 22:53
              A poza tym
              wyborcza.biz/biznes/1,100896,10872996,Na_co_rzad_wydaje_podatki_od_kierowcow.html
      • magiczna_marta Re: karne zdjęcia.. 27.12.11, 11:43
        To ja jeszcze od siebie dodam, gdybym wtedy miała naklejki to na bank wylądowałyby na szybach:
        https://img840.imageshack.us/img840/8360/zdjcie0114j.jpg
        https://img716.imageshack.us/img716/5483/zdjcie0123l.jpg
        https://img192.imageshack.us/img192/4692/zdjcie0091wd.jpg
        • kropkacom Re: karne zdjęcia.. 27.12.11, 12:10
          I tacy kierowcy są bezkarni... Ale ematki będą straszyły jakieś kilka osób chcących naklejać jakieś nalepki. Coś się chyba nie tak.
          • kropkacom Re: karne zdjęcia.. 27.12.11, 12:11
            Coś się chyba nie tak... porobiło.
    • aquuaa Dobre i nie 27.12.11, 10:26
      Naklejki naklejone na szybe - nie przynosza strat. Spokojnie da sie je usunac - tylko, ze to czasochlonne. Pomysl nie jest zly.
      Jednakowoz widze inny problem - przecietnego Kowalskiego i jego interpretacje przepisow.

Ide o zaklad, ze zdarzaja sie i takie sytuacje, w ktorych samochod stoi zaparkowany dobrze ALE np. w miejscu, w ktorym Kowalski lubi najbardziej parkowac swoje auto LUB Kowalski nie lubi sasiada, lub Kowalski sam chodzi na skroty a tu mu wyrasta niewygodne auto, lub zaparkowany samochod odrobine naruszyl strefe chodnika ale Kowalski jest 'spolecznikiem' i jakby nie bylo posiadaczem pokaznej ilosci naklejek, ktore nie po to kupil aby lezaly w domu (w koncu to swietna zabawa).
    • woman_in_love rozśmieszaja mnie emamy wierzące w prawo i policje 27.12.11, 11:06
      Oczywiście, takie naklejki można całkiem bezkarnie naklejać. Nikt tego nie będzie ścigał, chyba że właściciel auta - jak nas zobaczy. Ja nie bawię się w takie rzeczy, aczkolwiek kilka razy zdarzyło mi się przejść z plecakiem obok samochodu, a że się nie zmieściłam to i chyba jakiś tam lakier się zarysował przypadkowo.
      I dziwią mnie kierowcy tak parkujący. Dziwię się, że się nie boją, że ktoś im przypadkiem lakier porysuje. Naklejki to pikuś.
      • aquuaa Re: rozśmieszaja mnie emamy wierzące w prawo i po 27.12.11, 12:20
        To nie kwestia wiary tylko dowodu. Policja zadziala skutecznie jesli np. przyslesz zdjecie (bezdyskusyjne zlamanie przepisu).

Ja kiedys wyslalam zdjecie bo ktos zaparkowal - UWAGA (to nie zart) na pasach...
        Nie - nie tylnym kolem wystawal na pasy, nie bagaznikiem - po prostu zaparkowal na pasach - posrodku.
        Szok - to malo powiedziane. Srodek Wawy, duze skrzyzowanie z sygnalizacja swietlna, uczeszczane.
        Ja nie jestem cieta na kierowcow bo sama sporo jezdze i wiem, ze czasem parkowanie graniczy z cudem ale srodek przejscia dla pieszych to spore przegiecie.

Cyknelam fotke, spisalam nazwy ulic, godzine parkowania - przeslalam mailem.
        Po 2 tygodniach otrzymalam odpowiez, ze kierowca zostal ukarany mandatem 300 pln i punktami (nie pamietam ile).

Jak widac - system dziala.
        • agamama123 Re: rozśmieszaja mnie emamy wierzące w prawo i po 27.12.11, 12:46
          No widzisz - ja miałam mniej przyjemną niespodziankę.
          Na początku tego roku mój syn miał operację stóp po której kilka miesięcy spędził w gipsie. Jeździł w wózku inwalidzkim.
          Któregoś dnia odprowadzałam starszaka do szkoły - młodszy był w wózku. Chodnik jest tylko z jednej strony jezdni. Przejazd z wózkiem skutecznie uniemożliwiły mi 3 zaparkowane na chodniku auta - miałam do wyboru - jechać jezdnią - średnio mi się to widzi albo trawnikiem przemienionym w rozdyźdane błoto - cudo, które natychmiast znalazłoby się na ubraniu dziecka poruszającego się wózkiem. Wściekłam się i zadzwoniłam na straż miejską po czym zaryzykowałam i przejechałam z dzieckiem ulicą - bardzo to było bezpieczne, szczególnie jak do wózka uczepiony był straszak .
          Wracałam chcąc nie chcąc tą samą drogą. I z wrażenia padłam. Bo straż miejska zareagowała, a jakże - każde z aut miało założoną blokadę, po strażnikach nie było śladu a droga została zatarasowana na kilka godzinsmile Piękny przykład niemyślenia.

Generalnie - czas gdy syn przemieszczał się na wózku inwalidzkim a potem z balkonikiem wspominam jako horror właśnie ze względu na samochody parkowane przez święte krowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka