Dodaj do ulubionych

dobra komedia:-)

06.01.12, 18:12
znacie coś fajnego? chodzi mi bardziej o jakąś komedie współczesna
Obserwuj wątek
    • andaba Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 18:14
      Mnie się "Ciało" podobało.
      • azjaodkuchni Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 18:18
        "komedia małżeńska" chociaż nie jest najnowsza to uwielbiam
    • kamelia04.08.2007 Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 18:19
      z francuskich, to "Jeszcze dalej niz północ", "Nic do oclenia".
      • mirmunn Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 18:39
        zgadzam się, świetne
        inne francuskie: "8 kobiet" i ostatnia rewelacja "Kobiety z 6. piętra"
        • kamelia04.08.2007 Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 18:46
          te kobiety z 6 pietra, to dopiero w kinach?

Z innych francuskich, to "czyja to kochanka", "miłośc nie przeszkadzać", "mężczyzna z wenus, kobieta z marsa" - tytuły po polsku sa durne, ale cóz zrobić....
      • echtom Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 21:53
        Pierwsze potwierdzam, drugiego nie widziałam. Z innych lubię "Depresję gangstera" z Crystalem i de Niro.
    • wedlowka Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 22:04
      Ja wczoraj oglądałam polską komedię (a nie przepadam) i bardzo mi się spodobała "Nie kłam kochanie" smile
      • tanczace_pantofelki Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 22:58
        Listy do M, w kinie niedawno widziana.
        Najlepsza polska komedia romantyczna, jaką widziałam.
        • asiek_k Re: dobra komedia:-) 06.01.12, 23:49
          hmm, a ja ryczałam na Listach do M, to smutny film, a raczej świąteczno-refleksyjny.
    • suazi1 kac vegas 1 07.01.12, 00:01
      2 nie polecam, wypadła baaardzo bladziutko
    • malgosiek2 Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 00:05
      Jak dla mnie to "Poznaj mojego tatę" i "Poznaj moich rodziców" i trzecią część "Poznaj moją rodzinkę"
      Chociaż to też nie najnowsze filmy.
      Stara, ale dla mnie nieśmiertelna "Seksmisja" czy "Kogel mogel"
    • majenkir Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 01:08
      Druhny smile
      • alpha.sierra Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 02:35
        Nieeee. Przyszła panna młoda srajaca w wypożyczonej sukni na środku ulicy... Wkurzylabym się, gdybym była na tym w kinie albo kupiła. Wygrałam ten film w radiu, wynudzilismy się ze ślubnym jak mopsy. Zdecydowanie nie polecam.

Dzisiaj odgrzebalam Due Date - świetna!
    • rosapulchra-0 Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 09:23
      Zgon na pogrzebie, do wyboru masz dwie wersje: angielską (RE-WE-LA-CJA!) i amerykańską. Do wyboru, do koloru.
      Dziewczyna z sąsiedztwa - może zażenować, ale w pozytywnym sensie.
      U Pana Boga w ogródku - zawsze mnie bawi smile
      • sonia-3 Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 10:01
        Ciało- dawno się tak nie uśmialiśmy jak na tym filmie.
    • erba Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 10:08
      Kocha lubi szanuje - najlepsza komedia, jaką ostatnio widziałam, bez chamstwa i potykania się na skórkach od bananów.
    • methinks Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 10:46
      "Tucker and Dale vs Evil" (po polsku "Porąbani") - bardzo fajny komedio-horror, dawno sie tak nie ubawilem. Do tego mozna dorzucic "Zombieland" i "Shaun of the Dead".

"Black Dynamite" - ciezko stwierdzic czy jest to bardziej komedia, czy hołd zlozonu kinu blaxploitation ("Shaft", itp.) ale tez jest to jeden z zabawniejszych filmow ostatnich kilku lat.

"Tropic thunder" - spodziewalem sie kolejnej idiotycznej komedii z Benem Stillerem i wlasciwie to dostalem, ale tym razem Stiller jest przytemperowany, fabula zabawna a Stiller jest przytemperowany. Plus udalo sie przytemperowac Stillera. Ponadto Robert Downey Jr. w roli zycia.

"Te Big Lebowski" - to nie jest po prostu film, to jest FILM. Plejada najdziwniejszych bohaterow i absurdalnie dziwny watek fabularny w stylu kina noir. Nie ma watpliwosci, ze jest to najlepszy po "Fargo" film braci Cohen.

"Knocked up", "Superbad", "40 year old virgin" - szczegolnie ten ostatni. To najlepsze komedie ze stajni Judda Apatowa.

"Clue" - kto powiedzial, ze nie mozna zrobic dobrej komedii na podstawie gry planszowej? Kolacja kilkorga nieznajomych z morderstwem w tle.
      • tosterowa Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 15:01
        > "Te Big Lebowski"

Znam ten film na pamięć, oglądam go przynajmniej raz w roku, swoją drogą, zauważyłam, że niemal do każdej sytuacji życiowej znajdzie się odpowiedni cytat z Kolesia wink
    • pinkdot Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 11:12
      "Horrible bosses" - stanowczo najlepsza komedia zeszłego roku. A właściwie to nawet ostatniej dekady, bo dawno mnie nic tak nie rozbawiło, może poza QI Stephena Fry'a. No, ale to program tv, nie film.
      • blekitny.zamek Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 15:13
        "Horrible bosses"

polski tytuł to "szefowie wrogowie" też myślę,że to najlepsza komedia zeszłego roku,wszystkie polskie komedie nie dorastają jej do pięt.
        • methinks Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 15:43
          Polskie komedie? Wspolczesne polskie komedie nie dorastaja do piet jakimkolwiek innym komediom.
    • morgen_stern Re: dobra komedia:-) 07.01.12, 11:38
      Ostatnio obejrzałam jeszcze raz "Tajne przez poufne" (Burn after reading) i śmiałam się w głos. Brad Pitt, Malkovitch, Clooney - MIÓD.
    • latoya25 PLAN B 07.01.12, 15:38
      Wczoraj na npremium oglądałam Plan B z J. Lopez. Polecam. Naprawdę się uśmiałam.
    • beata985 Re: dobra komedia:-) 26.09.16, 12:02
      a Goście, Goście..???
      nie najnowsza ale śmiechu do bólu...smile
      oczywiście w wersji francuskiej...
      jest jeszcze cz.2 no ale tu już uczucia mieszane...
    • viridiana73 Re: dobra komedia:-) 26.09.16, 12:03
      A z lat 80. może być? "Kosmiczne jaja", mój nr 1. Oglądałam ją miliony razy i zawsze jestem spłakana ze śmiechu. Tylko nie nastawiaj się na humor wysokich lotów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka