16.01.12, 08:57
Witam. Jestem osobą, która pracuje na stanowisku produkcyjnym. Ciągłe podnoszenie norm i atmosfera spowodowały, że postanowiłam coś zmienić i zapisałam się na kurs kadry i płace. Dobrze było do momentu teorii i egzaminu, który zdałam. Jednak teraz są zajęcia komputerowe, 2 już się odbyły zostały jeszcze 1. Na pierwszych zajęciach była symfonia na drugich płatnik, zupełnie sobie z tym nie radziłam. Do tej pory nie pracowałam na żadnym programie i bardzo długo zajęło mi poznanie samych podstaw a gdzie jeszcze do tego rozliczenia? Co z tego, że dostanę papier o pozytywnie zdanym egzaminie jak czuję,że właściwie nic sobą nie prezentuję. Chciałam się dowartościować, coś zmienić w moim życiu a tymczasem czuję się jeszcze gorzej, czuję że jestem głupia i właściwie chyba już nic nie zmienię na lepsze. Skopcie mi dupę, że po co tam się pchałam albo pocieszcie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bozenka78 Re: szkolenie 16.01.12, 09:07
      Ale chciałaś na jednych zajęciach opanować symfonię? To rozbudowany program jest, są kursy wielodniowe tylko dotyczące tego programu.
      Wcale nie jesteś głupia, potrzebujesz więcej czasu, a kurs na który zapisałaś się, jest bardzo pobieżny, jak większość zresztą. Dlatego właśnie pracodawca chętniej zatrudnia osoby z doświadczeniem niż tylko po kursie (bo to faktycznie tylko papier).
      Takie programy jak symfonia czy płatnik mają bezpłatne wersje demonstracyjne, można sobie ściągnąć i poćwiczyć w domu, żebyś się pewniej poczuła. A reszty nauczysz się w pracy, tak większość osób robi niestety.
      Nie zniechęcaj się, tylko dalej do przodu, prawie każdy, co przechodzi w pracy na stanowisko wyżej, na początku ma blade pojęcie o swoich nowych obowiązkach.
      • grouse1 Re: szkolenie 16.01.12, 10:13
        Bozenka 78 ma rację. Pościągaj wersje demonstracyjne i poćwicz w domu. ZUS organizuje czasami kursy z obsługi płatnika, są darmowe więc sprawdzaj na ich stronie internetowej może będą akurat w twojej miejscowości. Może masz jakąś zaprzyjaźnioną firmę, w której mogłabyś się podszkolić pod okiem księgowej?
        Symfonia nie jest jedynym programem służącym m.in. do kadr i płac, jest ich wiele innych i nawet doświadczony kadrowiec w zetknięciu z nowym musi się go nauczyć, więc pracodawca daje zazwyczaj tydzień na wdrożenie się w program.
        A tak na koniec to żaden pracodawca nie da Cię na stanowisko samodzielnego specjalisty ds. kadr i płac, jeśli nie miałaś ani dnia praktyki. Szukaj pracy jako osoba do pomocy w księgowości, albo do przyuczenia i powoli zdobywaj wiedzę.
        Nie od razu Kraków zbudowano, głowa do góry i powodzenia. Zdecydowałaś się na zmianę, a to już połowa sukcesu. Trzymam kciuki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka