kropkacom 16.01.12, 14:07 No takim, że szczęka opada a zęby trzeba zbierać z ulicy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malazabka.de Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 14:14 BMW Hurricane Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka.de Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 14:16 m6-zapomnialam dodac, 800ps Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 14:22 Heh, pewnie dlatego jeszcze żyję, ze tego cuda nie widziałam A może widziałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 14:51 Znaczy odpowiednia bryka? Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka.de Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 17.01.12, 08:32 p4.focus.de/img/gen/o/w/GPowerHurricanRSTouring210201_1544568_1_sps_Pxgen_r_Ax354.jpg w combi podaba mi sie najbardziej, wyglada jak typowa rodzinna limuzyna przy czym posiada 800 ps-ow, osiaga predkosc ponad 370 km/h i to czyni go samochodem moich marzen Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 14:26 Używanie wyłącznie tetrowych pieluch poparte ekoargumentami Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 17:44 Z tym sie zgadzam, wiecie, ze pampersy powoduja mniejszą płodność u potomstwa? i pampersy nalezy uzywac tylko od czasu do czasu, bo wiele pampersowanych dzieci ma aktualnie problemy z plodnoscia. Ale o tym nie mowia w reklamach zeby nie odstraszyc klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 17:56 hawaje_2 napisała: > Z tym sie zgadzam, wiecie, ze pampersy powoduja mniejszą płodność u potomstwa? > i pampersy nalezy uzywac tylko od czasu do czasu, bo wiele pampersowanych dziec > i ma aktualnie problemy z plodnoscia. Ale o tym nie mowia w reklamach zeby nie > odstraszyc klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:02 W klinice na ginekologii lekarze mnie uswiadomili, wiec nie ma się z czego śmiać Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:06 > Z tym sie zgadzam, wiecie, ze pampersy powoduja mniejszą płodność u potomstwa? pewnie polezy sobie taki w mokrym ubraniu w przemoczonej pielusze uwalany gownem to mu sie plodnosc odrazu poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:13 Wy robcie jak chcecie, ja robię rownież tak jak chcę i bedziemy uzywac pampersów tylko od czasu do czasu, a na codzien tetrowe. Ufam swoim prof z kliniki i mojemu neonatologowi. Mnie nic do waszych dzieci i uzywania przez nich pampersów. Ja dbam o swoje dziecko-bez obrazy ale inne dzieci mnie nie obchodza tylko moje, mysle, że w najlepszy sposób dbam i po konsultacji z zaufanym personelem terowe. Ale to nasz wybór Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:20 Oczywiscie rob co chcesz! Twoi prof. to geniusze, a moi to idioci wiec dalej bede meczyc moje biedne dziecko i skaze je na bezplodnosc. Moze to i dobrze, bo jakby mialo wydac na swiat osobnika Twojego pokroju.... A ta bezplodnosc to tyczy sie chlopcow czy dziewczynek?? BO moze jak tylko jednej plci to bede spokojniejsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:27 Osobnika mojego pokroju? Nie obrazaj mnie. Ja się znizac do twojego poziomu nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:31 Tak na zdrowy rozum to pewnie chłopców. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:25 > Ja dbam o swoje dziecko-bez obrazy ale inne dzieci mnie nie obchodza tylko moj > e, ale wiesz ze po nic twojemu plodnosc jak inne beda nieplodne i tak sie wnuka nie doczekasz i tak no chyba ze brat z siostra fuj Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:29 Moze jakieś inne płodne sie ostanie. Nie mowie, ze całkowita bezpłodność ale obnizaja płodność. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:32 hawaje_2 napisała: > Moze jakieś inne płodne sie ostanie. Nie mowie, ze całkowita bezpłodność ale > obnizaja płodność. akurat w pampersie mu ta plodnosc jeszcze do niczego nie potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:47 Tak z ciekawości na podstawie jakich badań takie wnioski, bo w Polsce pokolenie pampersowe dopiero wchodzi w wiek rozrodczy, natomiast w stanach to trudno wyczuć co konkretnie na ewentualne obniżenie płodność ma wpływ, pampersy do szóstego roku życia czy pigułki od trzynastego. Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:03 Dokładnie nie wiem na podstawie jakich badań bo nie dopytywałam. Ale ufam swojemu ginekologowi i mojemu neonatologowi. Studentów tam właśnie na ginekologii również przestrzegają przed pieluchami jednorazowymi i uczulaja żeby przyszłych pacjentów o tym informować. Moja siostrzenic studiuje na uniwerytecie medycznym i to potwierdziła. Prawda jest taka, ze my jestesmy pokoleniem tetrowym, nasi dzidkowie i pradziadkowie i to jest sprawdzone jest wszystko z nami okej. Pampersy to jest niewiadoma i jednak juz wskazuja badania, ze jest cos nie tak z ta plodnoscia więc po co ryzykowac? dla wlasnej wygody? ja wole tetrowe sprawdzone, wiem, ze skorka przez bawelne oddycha no ale pralka chodzi tylko z pieluchami na okraglo. To jest kazdej z nas wybor. Nikogo nie mam zamiaru przekonywać. Napisałam tylko, że ja ufam ludziom z którym te sprawę przedyskutowałam. To jest wybór kazdej z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:28 To sobie ufaj uf uf. Moj maz jest lekarzem ze swietna renoma od 35 lat (rowniez kilka lat na ginekologii), jego cala rodzina to takze lekarze (w tym dwoch profesorow, jeden z nich praktykowal na calym swiecie) i jakos nikt z nich o czyms takim nie slyszal. Nasza corka z wiadomych wzgledow jest pod opieka najlepszych lekarzy, a dodam, ze mieszlamy w DE, gdzie medycyna jest o tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle lepiej rozwinieta jak w PL i tez nikt takich rzeczy nie opowiada. Byla nagonka na sztuczne mleko, kaszki, na dania w sloiczkach itp. i przyszla kolej na pampersy, ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:31 P.S. dobrze, ze nie chcesz nikogo przekonywac, zreszta i tak by Ci sie to pewnie nie udalo. Poza tym jak te pieluchy sa takie be, to dlaczego ich uzywasz? Myslisz, ze od czasu do czasu cos zmieni?? Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:32 Mój mąż też jest lekarzem ups.. dlatego jest mały pod kontrola jednych z najlepszych w Polsce specjalistów. Ja się nie mam zamiaru z Tobą kłócic. Jak wspomniałam to jest wybór kazdej z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:34 A skonczyl medycyne rok temu czy dopiero teraz?? Bo takim to sie zawsze wydaje, ze wiedza najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
1borgia Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:35 najwiecej do powiedzenia maja bezrobotni! borgia Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:38 Bezrobotni lekarze i potem siedza i wymyslaja.... ze kaszka szkodzi... ze papmersy fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:44 Skad tyle agresji? rob tak jak uwazasz. Ale daj innym robic po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:37 Poza tym jak ktos madrze wspomnial na jakiej podstawie mozna cos takiego wnioskowac, skoro pierwsze pokolenie pampersowe jest na tyle mlode, ze raczej dzieci jeszcze nie ma? Jakby to sie okazalo prawdo to niezla heca by byla Juz rodzice dbaliby o to zeby do 6 roku w pieluchach dzieci chodzily, przynajmniej odpadlby pozniej problem ciaz u mlodych dziewczat Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:47 Można badać ilość i jakoś plemników młodych mężczyzn - i to się robi, i wyniki są coraz gorsze. Nie wiem tylko, czy przegrzanie jąder szkodzi plemnikom produkowanym w momencie przegrzania, czy przegrzanie powoduje trwale zmiany w jądrach, które potem produkują wadliwe plemniki. Ta druga możliwość wydaje się całkiem prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:42 Mój mąż nie jest specjalistą z zakresu ginekologii i położnictwa. Piszę, że z bardzo dobrym profesorem ginekologii i poloznictwa sprawa przedyskutowana. Profesor czyli niemłody, Pan koło 60. Nie namawiam, nie przekonuje. Jak moim dziadkom, rodzicom i mi nic od tetruchów nie było to i mam gwarancję, ze dziecku tez nic nie bedzie. Wolę również robic sama zupki i przecierki z owoców i warzyw rodziców czyli bez konserwantów. Ale ze słoika tez czasami skorzystam, jak i z pampersa ale staram sie jak najrzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:47 I chwala Ci za to, bo myslalam, ze calkiem dalas sie zwariowac.. Powiem tylko tak, kiedys bylam "sama z siebie" przeciwna pieluchom jednorazowym i innym cudom, nakupowalam tetrowych chyba ze sto kilo, co za tym idzie drugie tyle proszku do prania i ..... szybko zmienilam zdanie Od tego czasu tetrowe sluza tylko do wycierania buzi. Zycze wytrwalosci w praniu i prasowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:35 to skoro jesteś taka - uświadomiona i pro-natura, to powinnas wiedzieć, ze w słoiczkach dla dzieci nie ma konserwantów ani żadnych sztucznych dodatków, a trwałość się osiąga przez pasteryzację, warzywa są z upraw ekologicznych i koniec końców taki słoiczek jest bardziej eko niż własnoręcznie robione zupki z warzyw i mięsa niewiadomego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:40 Ale ja mam i warzywa i mięsa wiadomego pochodzenia i ze 100% upraw ekologicznych być może słoiczki są ekologiczne ale ja wole korzystać z własnych warzyw z ekologicznych terenów polski, z mięsa nie hodowanego na paszach ani na antybiotykach. Skoro mam takie mozliwosci dlaczego mam ich nie wykorzystac? Mysle, ze to co je moje dziecko jest lepsze niz to co jest w słoiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
hawaje_2 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:43 Mięso, warzywa i owoce rodzice mroza i wnuk ma to co najlepsze co do tego nie mam zadnych watpliwosci. Tatuś dodatkowo nalezy do kola łowieckiego więc i o mamusie dba żeby tez miała to co najlepsze. Wiem, wiem mam bardzo dobrze i nie ukrywam i dlaczego mam sie przerzucac na sloiki jesli mam tak fajne mozliwosci?. Pisałam, że od czasu do czasu to jest nieuniknione np w podrozy ale jak najrzadziej korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 17.01.12, 09:02 > Mięso, warzywa i owoce rodzice mroza i wnuk ma to co najlepsze mrozona zywnosc wcale nie jest taka dobra dla dziecka nawet jesli jest wlasnorecznie przez babcie zbierana mrozenie zywnosci pozbawia ja zyciodajnej energii moje dzieci instynktownie nawet odmawialy spozywania mrozonek od zawsze co do tego ni > e mam zadnych watpliwosci. Tatuś dodatkowo nalezy do kola łowieckiego więc i o > mamusie dba żeby tez miała to co najlepsze. Wiem, wiem mam bardzo dobrze i n > ie ukrywam i dlaczego mam sie przerzucac na sloiki jesli mam tak fajne mozliwos > ci?. Pisałam, że od czasu do czasu to jest nieuniknione np w podrozy ale jak na > jrzadziej korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:48 Wiesz, ja jestem raczej leniwa, zwłaszcza w sprawach gospodarstwa domowego, ale dziecku słoiczki dawałam awaryjnie, a gotowałam każdą jarzynke osobno, dostawała takie kolorowe talerze: trochę tego, trochę tego, trochę tego. I bardzo szybko przeszłysmy po prostu na normalne dorosłe jedzenie. Myślę, że może dlatego, że nie dostawała słoików z bądź co bądź ciapą, nie miałam najmniejszych problemów z jedzeniem - zawsze jadła absolutnie wszystko (chociaż jednocześnie zawsze tylko to i ile chciała). Chodzi mi o to, ze rzecz nie tylko w ekologii, ale też w uczeniu dziecka jedzenia potraw o najróżniejszym wyglądzie, konsystencji i smakach. Słoiki jako podstawa karmienia tego nie zapewnią. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_ika Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:58 taa, bo reklama tak mówi? Warzywa są takie same jak te co kupujesz w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:19 sokhna napisała: > mieszlamy w DE, gdzie medycyna jest o tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle lepiej rozwinieta jak w PL A z tym stwierdzeniem bym polemizowała. Owszem, mają bogatsze gabinety i bardziej "wypasiony" sprzęt, ale kompetencja i umiejętności lekarzy często budzą wątpliwości. Chyba że pod hasłem "rozwój" masz na myśli właśnie sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:36 >Prawda jest taka, ze my jestesmy pokoleniem tetrowym No i spora część tego tetrowego pokolenia jednak problemy z płodnością ma. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_ika Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:51 co się przejmujesz, wyhodują mu sztuczną spermę Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:29 Jak walnie kupe w pa,persa to jeszcze dłużej może leżeć uwalany gównem. A z płodnością to może chodzi o chłopców i o temperaturę - nie wydaje się takie całkiem niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:32 Nanga, to zes mnie teraz uspokoila, bo ja mam corke... uffffffffffffffffffffff Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:44 Ja też mam córkę, usiłuje sobie przypomnieć temperaturę zasikanej pieluchy po dłuzszym czasie - jak było z tetrową, a jak z pampersem. Ale nie pamiętam, to już 20 lat. W każdym razie moja babcia, lekarka naprawdę bardzo mądra, była zagorzałą przeciwniczką pampersów - że powietrza nie przepuszczają. Nas na pampersy i tak było stac tylko od święta, ale faktem jest, że jak uzywałam wylącznie pampersów przez jakieś 10 dni, to dziecko mi się odparzyło dramatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:48 ale pampersy teraz a 20 lat temu to roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:52 Też mi sie tak wydaje, natomiast zasadnicza jest chyba ta temperatura - tetra nie utrzymuje temperatury moczu na pewno, a jak z pampersem? Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:56 nigdy nie zauwazylam, zeby bylo jakos szczegolnie cieplo, raczej tak normalnie. No chyba, ze w mega upal. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:53 Jesli chodzi o przegrzanie to pytanie sie nasuwa: w czym jest chlodniej (przyjemniej) w prawie caly czas suchym bawelnianym pampku czy tetrze + ceratka (czy jak sie to tam zwie, bo chyba w takiej kombinacji sie tego uzywa)? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:57 Wydaje mi się, że jeśli chodzi o przegrzanie, to pytanie jest o temperaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:00 no, normalna temperatura, pampek jest suchy i przewiewny, to jak cieple spodnie, serio myslisz, ze od cieplych gaci rosnie temperatura tylka? Kiedys pampki byly ceratowe i nie przepuszczaly powietrza, to moze i temperatura byla wyzsza... nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:15 Nie wiem, stawiam pytania. Wiem, że mężczyźni nie powinni nosić obcisłych spodni, bo to na pewno im na płodność szkodzi. Nie bez powodu jądra znajdują się na zewnątrz jamy brzusznej - o wiele bardziej narażone na uszkodzenie, niż gdyby były wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:17 Różnica między pampkiem obecnym ( mówię o pampersach lub huggisach super flex), a tym z przed dwudziestu lat jest przede wszystkim we wkładzie. Ten stary po zmoczeniu robił sie grudkowaty, wyczuwało się jakby żelowate kulki, w obecnej chwili jezeli ktoś faktycznie dba o higienę dziecka i zmienia pampersa co 3h to jedyną różnicą odczuwalną jest ciężar pampersa. druga zasadnicza różnica to warstwa wierzchnia. Z tego co pamiętam nie odczuwałam różnicy w temperaturach ani w wilgotności między zsikanym, a nowym pampersem. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:27 sokhna napisała: > Jesli chodzi o przegrzanie to pytanie sie nasuwa: w czym jest chlodniej (przyjemniej) w prawie caly czas suchym bawelnianym pampku czy tetrze + ceratka (czy jak sie to tam zwie, bo chyba w takiej kombinacji sie tego uzywa)? A to jest właśnie dobra uwaga. Wydaje mi się, że jeśli zmieniać pampka co kilka godzin, to nic strasznego się nie powinno dziać. Ale wiele mamusiek słyszy w reklamie magiczny zwrot: "Suchość do 12h" i zmienia dopiero wtedy, jak już "pęka" - to może powodować różne cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:49 Mnie sie dramatycznie odparzalo w tetrze, szybko z tego zrezygnowalam. W pampku czesto zmienianym bylo zawsze sucho i nie mialo sie jak odparzyc. Poza tym pampki x lat temu tez byly inne niz teraz (kiedys byly na zewnatrz foliowe). Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:15 nie mylcie pieluch wielorazowych z tetra+cerata, to niebo i ziemia znam mnostwo dzieci, ktorych pampki kazde odparzaly i mamy z nieufnoscia i rezygnacja sie na wielorazowki przesiadaly - o dziwo te nie odparzaja pampki grzeja jadra i juz od dawna sie pisze, ze moga powodowac problemy z plodnoscia, serio tak was to zaskoczylo? podobnie sie ma rzecz z obcisla bielizna u panow, widac lepiej, jak im wentylacja dobrze dziala Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:12 nangaparbat3 napisała: > A z płodnością to może chodzi o chłopców i o temperaturę - nie wydaje się takie całkiem niemożliwe. Tak, chyba o to właśnie chodzi, też o tym słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 19:54 hawaje_2 napisała: > Z tym sie zgadzam, wiecie, ze pampersy powoduja mniejszą płodność u potomstwa? > i pampersy nalezy uzywac tylko od czasu do czasu, bo wiele pampersowanych dziec > i ma aktualnie problemy z plodnoscia. Ale o tym nie mowia w reklamach zeby nie > odstraszyc klientow. No weź....talerz mi z kolacją wypadł z rąk Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 17:13 Niewiele rzeczy mnie dziwi. Ostatni szczęka mi opadła, kiedy moja teściowa wyjadła kotu chrupki z miski po tym jak odpowiedziałam zadane przez nią pytanie dotyczące ceny karmy. Wyczyszczenie kotu miski nie wynikało z głodu, ani tego, że teściową źle nakarmiłam Widząc moją minę wyjaśniła, że chciała przekonać się, czy karma warta jest swojej ceny. Okazało się, że jest warta. Niestety kotu nie smakowała i rzygał po niej na okrągło więc zamieniłam na tańszą i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 17:51 chyba jednak nie zrozumialas wlasnego kota... skoro po niej rzygal, to znaczy ze mu smakowala, az za bardzo! Zbyt sucha tylko byla. Gdyby mu nie smakowala to by jej nie zarl. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:52 Rzeczywiście źle to ujęłam. Kotu smakowała, ale nie pasowała. To był Royal Canin dla kastratów, teraz jest na nieco tańszej i póki co mu nie szkodzi. No i teściowa już się tak do miski nie rwie, jak jej powiedziałam, że tańsza Moja córka opowiedziała tę historię w klasie, akurat wigilia klasowa była, rodziców pełno, a moje kochane dziecię, bach, wyjeżdża z historią, jak to babcia wyjadła kotu karmę i powiedziała, że dobra, bo to przecież samo mięso. Cóż, każdy ma jakieś problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:42 karmy dla zwierząt mają mniej konserwantow aniżeli pasztety dla ludzi takie w konserwach. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 17:54 Jak teściowa nie rzygała to było jej sprezentować resztę karmy Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 18:01 Nie no, nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
stackwaddy Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 20:12 Posiadanie mega-brzucha, albowiem jak powiada Brat Smrodziej: Kto nie ma brzucha, ten słabo rucha ! Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 21:58 mp6 w bransoletce... Odpowiedz Link Zgłoś
parowkowa Re: Co jest obecnie największym szpanem? :D 16.01.12, 23:08 Ekologiczne bzdury - np robienie zabawek dla dzieciaka z butelki po plynie do plukania (pewna "gwiazdka" w tym celuje) - napewno przy produkcji tego plastiku oczyszczono go z niepotrzebnych związków chemicznych przewidując ze jakas idiotka da dzieciakowi do slinienia zabawke z butelki po plynie. Ale za to ekologicznie! Hehehe glupota ludzka granic nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś