Dodaj do ulubionych

Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partnera

22.01.12, 18:08
Podobają wam się te zdjęcia?
Neil Patrick Harris i jego partner w intymnej sesji dla magazynu Out

Czy mają dla was taki sam wydźwięk artystyczny i społeczny jak zdjęcia pary o orientacji heteroseksualnej?
Np. to zdjęcie:

https://cdn1.gossipcenter.com/sites/default/files/imagecache/fullsize_image/images/n/neil-patrick-harris-out-0212-%20%283%29.jpg

Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:10
      podobają mi się te fotki
      nie widzę tu nic szokującego
    • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:11
      Dla większosc emam,nie bedzie w tych zdjeciach nic złego-sa tolerancyjne i nowoczesne.
      Do czasu-gdy ich syn przyprowadzi im do domu swego chłopca.
      Wtedy zmienią nick i zaczną pytac na forach "CO ROBIĆ??"
      • yenna_m Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:19
        wiesz, znam kilku gejów
        nie mam z tym problemu, jeśli człowiek jest normalny, porządny, uczciwy

mam problem, jesli jest pijakiem, czlowiekiem nieodpowiedzialnym

ale mam problem nie tyle z akceptacją orientacji, co z akceptacją takich a nie innych cech człowieka tongue_out

i wiesz, zszokuję Cię, ale rozmwiałam wiele razy na temat odmiennej niż ta najczęściej występująca, orientacji seksualnej i moi synowie wiedzą, że na to, w kim się człowiek zakocha ten człowiek nie ma wpływu (bo są ludzie, którzy nie potrafią się zakochać w człowieku płci odmiennej)
        i nawet między wierszami gdzieś puściłam komunikat, że gdyby się tak właśnie z moimi synami stało, to nie widzę problemu
        • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:26
          yenna_m napisała:

> wiesz, znam kilku gejów
          > nie mam z tym problemu, jeśli człowiek jest normalny, porządny, uczciwy
          >
          no pacz pani jaka swiatowa jestestongue_out
          Rany boskie ja tez znam kilku gejów-i tez nie mam nic przeciwko NIM.
          Ale czy nie napisalam prawdy?
          Znam takie rodziny-tolerancyjne i w ogole och ach a jak problem w ich rodzinie-i dotyczyl ich dziecka..to...szkoda mówić.
          Moze akurat u Ciebie-problemu nie byloby.Nie znam Cię.
          Ale tak naprawde sama siebie nie znasz.
          Znamy się na tyle,na ile nas sprawdzono- i to jest prawda..
          • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:48
            > Ale tak naprawde sama siebie nie znasz.
            > Znamy się na tyle,na ile nas sprawdzono- i to jest prawda..

Mnie sprawdzono.
            • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:08
              angazetka napisała:

> > Ale tak naprawde sama siebie nie znasz.
              > > Znamy się na tyle,na ile nas sprawdzono- i to jest prawda..
              >
              > Mnie sprawdzono.

naprawdę?
              No to mozesz sie wypowiadac smile
              • gazeta_mi_placi Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 00:27
                Ciekawe, podobno Angazetka nie ma dzieci?
                • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 09:58
                  Na 100% nie ma, czy kiedykolwiek twierdziła coś innego?
                  • gazeta_mi_placi Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 10:33
                    To skąd wiesz jakbyś zareagowała gdyby syn lub córka przyprowadzili przedstawiciela tej samej płci? Na razie możesz tylko teoretycznie podywagować jaka to byłabyś nowoczesna i tolerancyjna.
                    • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 10:42
                      Nie tylko dziecko może się zgłosić z taka wiadomością. Sprawdziłam, wiem, tobie tłumaczyć się nie muszę.
                      • gazeta_mi_placi Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 15:06
                        Znaczy rodzice się zgłosili do Ciebie?
          • yenna_m Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:11
            no oczywiście
            ale na razie wysyłam dzieciom jasne i spójne komunikaty, że no problem w razie czego

bo w razie czego to i tak nie będę mieć wpływu na orientację dziecka a jedynie, pokazując drzwi i wyrażając brak akceptacji, spowoduję skreślenie matki z listy osób, z którymi się należy kontaktować

no, takie życie, niestety
          • przeciwcialo Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:31
            O to, to. Znam chłopaka z takiej postępowej nowoczesnej rodziny. Za granicę musiał wyjechac bo rodzice zięcia nijak zaakceptowac nie potrafili. Szybko ta ich nowoczesnośc wyparowała.
            • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:43
              przeciwcialo napisała:

rodzice zięcia nijak zaakceptowac nie potrafili. Szybko ta ich
              > nowoczesnośc wyparowała.

ja znam bardzo duzo takich przypadków i nie tylko chodzi o róznice seksualne ale o np zwiazki niesakramentalne..Oj ksiązke mogłabym napisac o rodzinie w której jest ksiadz (brat matki_)ktory ma nabozenstwa dla takich par ..i ta rodzina byla tak bardzo na tak...poki nie spotkało to ich syna,który to spotkal dziewczyne po rozwodzie i byla to jego milośc zycia......
              • tosterowa Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:55
                Niestety masz wiele racji. Kiepsko u nas z tolerancją w praktyce.
            • gazeta_mi_placi Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 00:29
              W gębie każdy jest nowoczesny.
              I jak owa nowoczesność dotyczy co najwyżej sąsiada, znajomego, może i kogoś z dalszej rodziny.
              Ale jak syna lub córki to już bywa różnie.
          • aandzia43 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 23:02
            > Znam takie rodziny-tolerancyjne i w ogole och ach a jak problem w ich ro
            > dzinie-i dotyczyl ich dziecka..to...szkoda mówić.

Znasz takie rodziny, jakie znasz. To twój świat i ogląd rzeczywistości. Nie wiem, o co chodziło z tą "tolerancją" w opisanych przez ciebie rodzinach. Ja z takiej rodziny, co bez schizów traktowała zjawisko homoseksualizmu jeszcze za głębokiej komuny. Wtedy kupa ludzi (bez względu na wykształcenie, miejsce zamieszkania i światopogląd) dostawała sraczki i wzwodu włosów na plecach na słowo "pedał". Ponieważ niedaleko padło jabłko od jabłoni mogę chyba powiedzieć, że dla mnie syn pedał nie byłby problemem sam w sobie. Problemem byłby mój strach o niego, bo jest jak jest i stosunek ludzi do gejów mamy, jaki mamy. Myślę, że sporo emam ma podobnie.
          • agata_abbott Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 19:18
            mamaemmy napisała:

> Rany boskie ja tez znam kilku gejów-i tez nie mam nic przeciwko NIM.
            > Ale czy nie napisalam prawdy?
            > Znam takie rodziny-tolerancyjne i w ogole och ach a jak problem w ich ro
            > dzinie-

Znasz kilku gejów, nie masz nic przeciwko, ale ich orientację uważasz za "problem". Czyli jednak coś jest nie tak...
      • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:51
        mamaemmy napisała:

> Dla większosc emam,nie bedzie w tych zdjeciach nic złego-sa tolerancyjne i nowo
        > czesne.
        > Do czasu-gdy ich syn przyprowadzi im do domu swego chłopca.
        > Wtedy zmienią nick i zaczną pytac na forach "CO ROBIĆ??"

Dokładniewink
        Ale teraz piszą,że znają sporo gejów i są spoko....więc na razie loozikwink
      • anorektycznazdzira Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:26
        mamaemmy napisała:
        > Dla większosc emam,nie bedzie w tych zdjeciach nic złego-sa tolerancyjne i nowo
        > czesne.
        > Do czasu-gdy ich syn przyprowadzi im do domu swego chłopca.
        > Wtedy zmienią nick i zaczną pytac na forach "CO ROBIĆ??"

Doznałabym większego szoku i stresu gdyby wymyślił, że zostanie księdzem.
        Albo córka zakonnicą.
        • aneta-skarpeta Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 17:04
          ja kiedys spytalam moją mamę, co by zrobila gdyby jej syn okazal sie gejem

i zasepila sie powaznie i powiedziala- a co mialabym zrobic/
          MUSIALABYM sie z tym pogodzic i w koncu bym sie przyzwyczaila

tata gorzej by to zniosl, ale by nie odtrącił tylko trzymał w sobie- słowa mamy

za to nie wie jak by przezyła zmianę płci

i tak sobie mysle, ze w naszej rodzinie, po chwilowej burzy, w koncu by sie wszyscy przyzwyczaili

to nie jest tak, ze dzisiaj chlopak mowi- mamo jestem gejem, a drugiego dnia przyprowadza "męza"

wiele par hetero ma tak samo ogromne problemy z akceptacją ze strony ktorys z rodzicow, są odtrącani, porzucani, muszą uciekac daleko od rodziny, zeby miec swiety spokoj

nie trzeba bc od razu gejem
    • sumire Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:12
      ładne zdjęcie. pomyślałabym tak samo, gdyby była na nim para mieszana lub dwie kobiety.
      • niebieska.oktawia Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:15
        to jest ladne zdjecie i mam nadzieje, ze takie sesje, pozwola im sie przebic do mejnstrimu ludzkiej mentalnosci i zastopuje fale nienawisci tych wszystkich tolerancyjnych ;>
        • kiszczynska [...] 22.01.12, 18:18
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • niebieska.oktawia Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:24
            gdybys potrzebowala spotkac sie z odpowiednim lekarzem, to daj znac, umowie Cie z narzeczonym na wizyte, moze jest szansa Ci pomoc smile
            • kiszczynska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:27
              niebieska.oktawia napisała:

> z narzeczonym na wizyte

o matko, jezlei z niego taki psycholog po tej niższej i wyższej, taka jak z ciebie jego nażeczona, to ja dziękuje
              duście się razem w waszej tolerancji
              • niebieska.oktawia Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:30
                obawiam sie, ze Tobie pomoc moze tylko farmakologia, stad moja propozycja smile

tak wiem i tak nie zrozumiesz co mialam na mysli.

buziak smile

• kiszczynska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:33
                  ja sie z dziewczynami nie całuje, zboczuchu!!

> obawiam sie, ze Tobie pomoc moze tylko farmakologia, stad moja propozycja smile
                  >
                  > tak wiem i tak nie zrozumiesz co mialam na mysli.
                  >
                  > buziak smile
                  >
                  • niebieska.oktawia Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:36
                    hahahha smile
                    obawiam sie, ze z facetami rowniez.
              • gabi683 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 15:48
                kiszczynska napisała:

> niebieska.oktawia napisała:
                >
                > > z narzeczonym na wizyte
                >
                > o matko, jezlei z niego taki psycholog po tej niższej i wyższej, taka jak z cie
                > bie jego nażeczona, to ja dziękuje
                > duście się razem w waszej tolerancji

fotki mi się bardzo podobają ,jestem tolerancyjna mam wielu znajomych o innej orientacji i jakoś mi nie przeszkadza ich życie.nawet jeden z nich jest ojcem chrzestnym naszego najmłodszego dziecka ,bo ze ma taka orientacje a nie inna nie oznacza ze jest zły i trzeba go spalić na stosie.
        • sumire Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:23
          nigdy w życiu. do homofobicznych umysłów nie dociera, że przedstawiciel tych kilku procent społeczeństwa może ich codziennie na ulicy mijać, leczyć im zęby, uczyć dzieci, mieszkać naprzeciwko.
          • kiszczynska [...] 22.01.12, 18:24
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • sumire Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:28
              mmhm. nie ma to jak rzeczowa argumentacja. a jakoś osobiście cię krzywdzą? smile ci panowie nawet nie są zainteresowani, obawiam się...
              • kiszczynska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:28
                takimi zdjęciami krzywdzą..

sumire napisała:

> mmhm. nie ma to jak rzeczowa argumentacja. a jakoś osobiście cię krzywdzą? smile c
                > i panowie nawet nie są zainteresowani, obawiam się...
                • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:32
                  big_grin
                • sumire Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:34
                  no, ale chyba lubisz takie krzywdzenie, skoro z nieprzymuszonej woli oglądasz. spoko, wielu ludzi ma skłonności masochistyczne.
    • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:13
      Bardzo ładna sesja, choć ludzi nie znam wink
    • klubgogo Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:29
      Bardzo ładne zdjęcia.
    • figrut Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:41
      Bardzo ładne zdjęcia. Przedstawiają osoby homoseksualne inaczej, niż ogół sobie je wyobraża. Pokazują przede wszystkim uczucie a nie to, jakie wyobrażenie o osobach homoseksualnych ma większość - sam "obrzydliwy" seks i nic poza tym. Wiele osób patrząc na mnie i moją partnerkę myśli tylko o tym, co i jak robimy "to" w łóżku. Mało komu przychodzi do głowy, że łączy nas takie samo uczucie, troska o tą drugą stronę jak osoby heteroseksualne.
      • mamaemmy figrut 22.01.12, 18:44
        figrut napisała:

. Wie
        > le osób patrząc na mnie i moją partnerkę myśli tylko o tym, co i jak robimy "to
        > " w łóżku. Mało komu przychodzi do głowy, że łączy nas takie samo uczucie, tros
        > ka o tą drugą stronę jak osoby heteroseksualne.

Dobrze zrozumialam?smile
        • niebieska.oktawia Re: figrut 22.01.12, 18:47
          propsy za odwage smile
          uwazasz, ze cos sie zmienilo w kwestii tolerancji dla osob homoseksualnych na przestrzeni lat?
        • figrut Re: figrut 22.01.12, 18:50
          Mamoemmy, jak najbardziej wink Ale jest tak, jak pisałaś wyżej. Tolerancja niezwykle często kończy się na tym, że toleruje się homoseksualizm "gdzieś tam", a w własnej rodzinie trudniej o tolerancję którą wcześniej tak szumnie się głosiło. Jestem biseksualna i moja rodzina powoli (5 miesięcy) się z tym oswaja, ale początkowo "tolerancja" ich przerosła, bo to tak blisko, w ich rodzinie.
          • mamaemmy Re: figrut 22.01.12, 19:13
            to gratkismileZa odwage i w ogólesmile
            Zawsze twierdziłam(dopoki nie poznalam mojego narzeczonego),że tysiac razy lepiej zrozumiałaby mnie kobietasmile )
            Druga sprawa-bardziej są ludzie tolerancyjni dla kobiety z kobietą,niż dwoch męzczyzn.
            Chociaz moje znajome pary homo-akurat opinie otoczenia maja w nosie,przynajmniej tak twierdza..jednak odsunięcie rodziny..boli.
            • figrut Re: figrut 22.01.12, 19:30
              > Chociaz moje znajome pary homo-akurat opinie otoczenia maja w nosie,przynajmnie
              > j tak twierdza..jednak odsunięcie rodziny..boli.
              Znam od lat jedną zadeklarowaną lesbijkę i ona, przebojowa osoba uciekła z miasteczka przed ludzkimi językami, a więc nie do końca ma w nosie opinie. Ja natomiast uciekać nie zamierzam. Żyjemy z podniesioną głową bez wstydu, że robimy coś złego, więc ludzie nie mają odwagi nam dokopać, bo po co kopać, skoro nas to nie zaboli. Od kiedy dowiedziałam się ja i moi znajomi, że jestem biseksualna, dowiedziałam się ile osób homoseksualnych czy też biseksualnych mnie otacza, choć wcześniej nie miałam o tym pojęcia. Rodzinę postawiłam przed faktem nie narzucając im się i pozwalając na przetrawienie informacji, ale nie ugięłam się przed fochami.
              Co do pytania Niebieskiej oktawii, to przez lata co nieco w tej tolerancji się ruszyło, ale nadal jest z nią kiepsko.
              • mamaemmy Re: figrut 22.01.12, 19:34
                figrut napisała:

Żyjemy z podniesioną głową bez wstydu, że robimy co
                > ś złego, więc ludzie nie mają odwagi nam dokopać, bo po co kopać, skoro nas to
                > nie zaboli.

I bardzo dobrze.

Od kiedy dowiedziałam się ja i moi znajomi, że jestem biseksualna,
                > dowiedziałam się ile osób homoseksualnych czy też biseksualnych mnie otacza, ch
                > oć wcześniej nie miałam o tym pojęcia.

hmmm,smiem twierdzic nie tylko ze swojego doświadczenia,że większosc z nas jest bi.
                Niektórzy tylko n=o tym nie wiedzą/nie mieli okazji sprawdzic.. tongue_out
          • sadosia75 Re: figrut 22.01.12, 19:26
            Może nie tyle co przerosła tolerancja a zaskoczyłaś ich?
            Kilka lat temu w mojej rodzinie "pojawił" się gej. Nigdy bym nie powiedziała, że jest gejem. Od zawsze latał za spódniczkami a dziewczyny w kolejce się do niego ustawiały. No ale facet dojrzał, wyjechał z rodzinnego miasta, nabrał odwagi i pewnego pięknego lipcowego dnia przyjechał ze swoim nowym facetem.
            I każdemu w rodzinie było ciężko pojąc no ale jak to tak? Od zawsze lovelas a teraz gej?
            Fakt faktem, że stracił kontakt z lwią częścią rodziny. Ale jego rodzice przez długi czas nie mogli przywyknąć do tego, że ich syn jest gejem. Dopiero w zeszłym roku jak kuzyn ślubował ciotka powiedziała, że jej syn nie zmienił się pod względem wychowania, szacunku, miłości i całej tej reszty. on zmienił tylko kobietę na faceta. ale szczerość i szacunek do miłości pozostał a to najważniejsze.
            To może i w Twoim przypadku też tak jest?
            A swoją drogą to muszę pogratulować Ci odwagi. Gdzie jak gdzie a w tym młynie przyznanie się do bycia bi czy les jest wyczynem większym niż zdobycie korony świata
            • yenna_m Re: figrut 22.01.12, 19:34
              ja myślę, że trudniej wtedy, gdy dziecko przez całe swoje życie wysyła komunikaty, że jest heteroseksualne
              a potem nagle bum! i okazuje się, że np bi (i wybiera na partnera osobę swojej płci)

może to być pewnym szokiem
            • jansen25 Re: figrut 22.01.12, 20:30
              sadosia75 napisała:
              Dopiero w zeszłym roku jak kuzyn ślubował

Jak to, ślubował? Gdzie?
              • sadosia75 Re: figrut 22.01.12, 21:42
                We barcelonie.
                No zupełnie zwyczajnie ślubował. jedno co mi nie podpasowało to lniane garniaczki. No ale przecież ja swój ślub miałam to nic mi do tego co na siebie wkładają inni
                • jansen25 Re: figrut 22.01.12, 21:47
                  Acha, dzięki.
          • gazeta_mi_placi Re: figrut 23.01.12, 00:32
            Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczekbig_grin
            Pogratulować urozmaiconego życia seksualnego.
      • morgen_stern Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:05
        Figrut, przybij pionę smile
        • figrut Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:07
          Przybijam wink
          • yenna_m Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:12
            tongue_out wink
          • morgen_stern Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:19
            Ale swoja drogą mogłabyś poopowiadać, jak to robicie... JOKE hehehehe
            • sanrio Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:33
              hehehehe, właśnie miałam pisać "no to jak to robicie?"smile Figrut, taka ładna kobieta z Ciebie, że się nie dziwię że inne na Ciebie lecąsmile
    • czarnaalineczka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:47
      to w pizamce mi sie najbardziej podoba smile
      • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 18:49
        czarnaalineczka napisała:

> to w pizamce mi sie najbardziej podoba smile

jak w ostatnim odcinku Na wspólnej tongue_out
    • sadosia75 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:20
      Wdzę dwoje sczęśliwych i pełnych miłości ludzi. Jakimś dziwnym trafem nie widze ich seksualności bo ta jest dla mnie zupełnie normalna.
      Miło się patrzy na zakochańców oj miło smile
    • ola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:27
      to ten co grał w Smerfach???
      Koniec świata wink))
      • amoreska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:30
        Nie.
        To ten, co grał w "Doogie Houserze, lekarzu medycyny" wink
        • ola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:37

No jak nie jak tak:
          www.filmweb.pl/person/Neil+Patrick+Harris-4618#picture-1
          • amoreska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:39
            Masz rację. Już się wcześniej poprawiłam poniżej.
      • sadosia75 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:31
        Przecież to Doogie Howser big_grin
      • kali_pso Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:33

Tak, to onsmile
        • amoreska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:35
          Fakt.
          Ale w "Doogie Howserze" też grał wink
          • ola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:39

O jakimś tam Doogim pierwsze słysze.
            Ale Smerfy to Smerfy. Moje dziecko uwielbia ten film.
            • kali_pso Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:42

A to taki serial był- lata 80, 90?...jakos tak...NPH grał tam młodocianego geniusza lekarza medycyny- nie oglądałaś?winkp
              • ola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:42

nie oglądałam
      • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:52
        ola napisała:

> to ten co grał w Smerfach???
        > Koniec świata wink))

Faktycznie!
        Zbyt fajny był na hetero smile
        To się zawsze (prawie )sprawdza.
    • wespuczi Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:42
      przez dlugi czas homoseksualizm byl mi obojetny, dopoki nie poczytalam o rozowym trojkacie, o tym jak sie omija w historii holocaustu watek homoseksualistow, o tym ze po rozwiazaniu obozow byli oni dalej jak najbardzie przesladowani.
      kobiety-kobietom.com/lesbijka/art.php?art=16
      jedno co mi przychodzi do glowy to: you go neal patrick!

a jesli chodzi o zdjecia to nie nie szokuja nie podniecaja mnie, rozczulaja troche...
      • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 19:54
        Ale po co pytanie?E,atki sa wyrozumiełe dla gejów i lesbijek.Troche mniej już dla innych forumek z innym zdaniemwink
      • ira_07 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 21:27
        dopoki nie poczytalam o rozowy
        > m trojkacie, o tym jak sie omija w historii holocaustu watek homoseksualistow,

Holocaust to zagłada Żydów i nie ma nic wspólnego z zagładą homoseksualistów (chyba, że żydowskich). A, że w historii II WŚ pomija się ten wątek - to prawda, podobnie jak wątek Cyganów.
    • milenka_net Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:03
      Sliczni sąwink
      • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:11
        milenka_net napisała:

> Sliczni sąwink

bo to nie Twój syn smile

Znam tylko JEDNĄ parę -malzenstwo doskonałe wg mnie i nie tylko-maja syna geja-i po prostu to "przełknęli"(cytat) i cieszą się,że nie stracili syna.
        Ale jeszcze nie doszli do etapu"że maja drugiego syna" smile
        • amoreska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:19
          Dużo rzeczy jest łatwych w teorii...
          • ola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:23

A jak ktoś ma również praktykę? To co, zarzucisz mu kłamstwo? Ja akurat mam "praktykę" pod samym nosem i jakoś dla całej mojej rodziny to jest absolutny LUZZZZZZ. Więc chyba nie jest tak źle.
            • amoreska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:25
              Jeśli ktoś ma "praktykę" to zmienia postać rzeczy...
        • milenka_net Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 08:40

mamaemmy napisała:

> milenka_net napisała:
          >
          > > Sliczni sąwink
          >
          > bo to nie Twój syn smile

A ty sikasz po nogach z radości że nie masz synabig_grinbig_grinbig_grin
          Taka jesteś pseudo otwarta na homoseksualizmbig_grin
          • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 08:46
            milenka_net napisała:

>
            > > bo to nie Twój syn smile
            >
            > A ty sikasz po nogach z radości że nie masz synabig_grinbig_grinbig_grin
            > Taka jesteś pseudo otwarta na homoseksualizmbig_grin

Chce mieć synasmile
            Jestem otwarta,mam znajomych homo,sama na ten temat czytalam bardzo wieele,aby sie nieco dokształcic.
            A jak bym się zachowala gdyby mój syn byl gejem?Moge sobie teraz gdybac i powiedziec,ze tak,czy siak.A tak naprawdę -to wtedy by się okazalo.Tyle siebie znamy na ile nas sprawdzono.

>
            • milenka_net Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 08:49
              No właśnie, a to nie zmienie faktu że faceci na zdjęciu są śliczni jak to byłam uprzejma zaznaczyćsmile
        • bi_scotti Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 16:18
          mamaemmy napisała:

> bo to nie Twój syn smile
          >

Co Ty z tym synem? Naprawde mialabys problem gdyby Emma Maria przyszla przedstawic Ci swoja kochanke? C'mon, to Twoja coreczka - co za roznica z kim jest szczesliwa tak dlago jak JEST szczesliwa!
    • iovana Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:27
      Podobają mi się zdjęcia. Są ciepłe, emanują uczuciem.
    • edelstein Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:28
      Jeszcze nie tak dawno temu nie moglabym patrzec na takie zdjecia.Nie dlatego,ze sa na nich dwaj mezczyzni tylko,ze przebija przez nich prawdziwe uczucie,milosc,szczescie,czulosc,a to jest piekne w kazdej konfiguracjii bylo mi niedostepne.Dopiero co goscilam u siebie taka pare z najblizszej mi rodziny,takiego zgrania i goracych uczuc to mozna w wielu hetero zwiazkach ze swieca szukac.Jakos mysl o tym “jak oni to robia“nigdy mi nie przrszla przez glowe,ale wlasnie po tym pytaniu mozna poznac tych tolerancyjnych na pokaz.Szczerze wole tych co nieakceptuja homoseksualistow,ale przy tym nie krzywdza ich i nie afiszuja homofobia tak jakby ona byla sztandarem,ktory warto wszedzie dzierzyc w rece,sa mniej szkodliwi od tych co jak tylko sie odwrocisz wbija ci szpile.
      Zazdraszczam fot sama bym takie chciala.
      • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:34
        edelstein napisała:

> Jeszcze nie tak dawno temu nie moglabym patrzec na takie zdjecia.Nie dlatego,ze
        > sa na nich dwaj mezczyzni tylko,ze przebija przez nich prawdziwe uczucie,milos
        > c,szczescie,czulosc,a to jest piekne w kazdej konfiguracjii bylo mi niedostepne
        > .Dopiero co goscilam u siebie taka pare z najblizszej mi rodziny,takiego zgrani
        > a i goracych uczuc to mozna w wielu hetero zwiazkach ze swieca szukac.Jakos mys
        > l o tym “jak oni to robia“nigdy mi nie przrszla przez glowe,ale wla
        > snie po tym pytaniu mozna poznac tych tolerancyjnych na pokaz.

uwierz mi kochana,że oni tak samo sie kloca ,maja focha i zdradzają smile

p.s dalej na FB masz ten sam status smile) ?
        pozdrawiam!
        • edelstein Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 20:29
          Nie przecze,ze nie,ale i tak milo popatrzec jak na kazdych zakochanych jesli samemu nie jest sie w czarnej dziurze samotnosci tuz po rozstaniuwink email nieaktualny,a status jak najbardziej,bo nie ma nic bardziej skomplikowanego od uczucbig_grin
    • przeciwcialo Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:29
      Jestem przeciwna robieniu z dewiacji czegos naturalnego.
      • niebieska.oktawia Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:35
        jakiej DEWIACJI? o czym Ty mowisz?
        • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:15

> jakiej DEWIACJI? o czym Ty mowisz?

Ale,że uważasz,że to normalne?tongue_out
          Można ich akceptowac,ale z tą"normalnością" nie przesadzała bym.
          • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:21
            Bo?
            • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:43
              angazetka napisała:

> Bo?

Bo to nie jest normalne.Normalnym jest związek kobiety i mężczyzny.A nie dwóch facetów.
              Po prostu.
              • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:47
                Normalny, bo dominujący - tak. Ale raczej nie o to ci chodzi, prawda?
                • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:54
                  No dla mnie to nie normalne.Po prostu.Akceptuję(chyba) ale uważam,że normalne to nie jest.
                  • trwe Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 18:23
                    to_ja_tola napisała:

> No dla mnie to nie normalne.Po prostu.Akceptuję(chyba) ale uważam,że normalne t
                    > o nie jest.

Mam podobne zdanie na ten temat
      • amoreska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:37
        Jeśli dobrze myślę, to zaraz cię tu zjedzą...
      • mamaemmy Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:39
        przeciwcialo napisała:

> Jestem przeciwna robieniu z dewiacji czegos naturalnego.

a sprecyzujesz?
        • ola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:42

Ona was podpuszcza a wy już złapałyscie haczyk
          • amoreska Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:47
            Może i podpuszcza,dlatego właśnie miałam wątpliwości.
            Do wewnętrznego nieakceptowania homoseksualizmu trudno się przyznać w obawie przed ostracyzmem społecznym.
            • przeciwcialo Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:54
              Z jednej strony lotto mi kto kogo kocha, razi mnie to że obecnie homoseksualizm jest za uszy wyciągany i pokazywany jako cos normalnego- no kurcze normalny to jest związek damsko meski. Nie byłabym szczęśliwa gdyby to spotkało moje dzieci- o homoseksualizm chodzi. Tradycjonalistka jestem wink I mam nadzieję że nigdy nie bede musiała się przekonywac o moich zdolnościach toleracji.
              • sumire Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 10:52
                teraz? starożytni Grecy to dopiero byli wyluzowani pod tym względem...
                • przeciwcialo Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 15:54
                  No ale teraz nie są czasy starozytnej Grecji wink
                  • sumire Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 18:32
                    tak, teraz są czasy, gdy seksualności lepiej się wstydzić, gdy nie jest jedynie słuszna.
              • ola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 14:00
                >normalny to jest związek damsko meski

kto tak powiedział? obiektywne i wiarygodne źródło poproszę.
                Biolodzy dowodzą, że homoseksualizm występuje w tym samym procencie u wszystkich ssaków i ptaków (ok. 10% populacji). Etycy nie są w stanie wykazać, by osoby homoseksualne były bardziej zdeprawowane niż hetero. Kościół katolicki? Nie jest dla mnie żadnym autorytetem, opiera się na dokumentach o niepewnej autentyczności i widzeniach mistycznych osób, których zdrowie psychiczne można podważyć. Więc na podstawie czego uważasz co jest normalne a co nie? Swojego odczucia?
                • przeciwcialo Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 15:54
                  Na własnych przekonaniach tak uwazam. Zadowolona?
    • tosterowa Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:33
      sexy smile
    • jansen25 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:47
      Czy podobają?
      Niespecjalnie... Nie chodzi o tzw. wartość artystyczną. Ale ja w ogóle nie jestem przekonana co do konieczności publikowania wszelkch intymnych zdjęć.
      Może nie dorosłam? Tak jak nie dorosłam do zrozumienia osób biseksualnych. Teraz kocham mężczyznę, ale niewykluczone, że w następnej pięciolatce zapłonę uczuciem do kobiety? A jeszcze w następnej powrót do starych upodobań?
      • czarnaalineczka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:37
        >Tak jak nie dorosłam do zrozumienia osób biseksualnych. Tera
        > z kocham mężczyznę, ale niewykluczone, że w następnej pięciolatce zapłonę uczuc
        > iem do kobiety? A jeszcze w następnej powrót do starych upodobań?
        a rozumiesz ze mozna sie zakochac we franku potem w mietku a na koniec w andrzeju ?
        czym to sie rozni od kazia krysi i bartka ?
        • jansen25 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:51
          czarnaalineczka napisała:
          a rozumiesz ze mozna sie zakochac we franku potem w mietku a na koniec w andrze
          > ju ?
          > czym to sie rozni od kazia krysi i bartka ?

Różni się - płcią. Ale nie o to i chodzi, tylko, że raz dziewczyna, a chłopak i zów dziewczyna, znów chłopak - w samej technice można się pogubić.
    • anorektycznazdzira Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 20:48
      sesja fajna, zdjęcia sympatyczne.
    • lola211 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:01
      Przekraczanie granic.
      Znam wielu gejow, ale publiczne okazywanie sobie przez nich uczuc uwazam po prostu za obrzydliwe.Ta fotka mnie zniesmacza,błe.
    • kawka74 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:40
      Ładne. Para szczęśliwych ludzi.
      • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:45
        No tak....Oczywiście tylko geje i lesbijki sa ludźmi szczęśliwymi?big_grin
        • angazetka Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:49
          Jak to wydedukowałaś? Do Sherlocka to ci trochę brakuje...
          • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:55
            Do Sherlocka to ci trochę brakuje...

No co tyyy???
            Ojeju....
            to sie teraz zmartwiłam.
            • kawka74 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 21:59
              Ja myślę, że przy takim wnioskowaniu nawet z Watsonem będzie problem...
              • kali_pso Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:09

Tutaj nawet prześcignąć Psa Baskervillów byłoby trudno a Wy Sherlocka i Watsona poruszaciewinkP
                • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:12
                  Acha...wstawiły się forumowe psiapsółkibig_grin
                  No i poszłobig_grin bo powinnam byc poprawna politycznie i uwielbiac i rozumiec gejów....big_grin
                  • kawka74 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:14
                    Nie, powinnaś interpretować to, co czytasz, a nie to, co Ci się uroiło.
                    • to_ja_tola Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:17
                      Nieeee?!surprised

big_grin
                      • kawka74 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:24
                        Biedactwo.
        • sadosia75 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 23.01.12, 00:44
          Kiedyś myślałam, że idiotyzmem nr 1 jest post o tym jak to podniesiono wiek emerytalny i jakaś jematka płakała nad tym, że jej dziećmi dziadkowie się nie zajmą bo będą pracowali.
          Ale widzę, że się myliłam smile
          Zdecydowanie twój tekst bije wszystkie inne na głowę smile
          Tak własnie jest tak jak piszesz. tylko homoseksualne osoby są szczęśliwe big_grin Egizakli smile
    • ciociacesia :) 22.01.12, 21:46
      zboczeńcy smile kurcze nie ciepiałam go jako dudi hausera, ale jako barney jest kultowy
      mam nadzieje ze sie im beda dobrze chowac te sliczne blizniaki
    • asia_i_p Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:34
      Niezależnie od orientacji seksualnej zdjęcia, z których teoretycznie ma promieniować zrelaksowane wzajemne uczucie, a w praktyce między jednym a drugim ujęciem makijażystka przypudrowywała nosy, nie przekonują mnie.
      Mam tu jakoś na odwrót niż większość moich znajomych - namiętnie się całująca para w parku czy na przystanku mnie wzrusza, w szkole nie rusza mnie oburzenie koleżanek i przytulone pary uczniów mijam dyskretnie, a wystylizowana fotka ślubna z pocałunkiem na pokaz wywołuje wzruszenie ramion. Wisiałam na szyi mojego chłopaka na przystanku, bo mi było żal, że odjeżdża, ale "gorzko, gorzko" na ślubie zignorowałam. Mojego mężczyznę całuję, kiedy chcę, a nie kiedy fotograf mówi "No to teraz..."
      Więc w sumie odbieram to tak samo jak w przypdku par heteroseksualnych - po co, naprawdę się kochając, udawać miłość na hasło fotografa?
    • gazeta_mi_placi Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:37
      Pedały.
      • aandzia43 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:48
        gazeta_mi_placi napisała:

> Pedały.

Jako żywo, pedały. No i...? wink
    • aandzia43 Re: Intymna sesja zdjęciowa aktora i jego partner 22.01.12, 22:47
      Bardzo ładne są, może nawet piękne. Wydźwięk artystyczny dla mnie mają (ale to tylko mój gust i poczucie artyzmu). Jaki wydźwięk społeczny mają mieć, bo nie kąsam? Że ludzie się kochają i jest fajnie i wszystko w porządku? Tak, jeśli o to chodzi, to taki wydźwięk też mają. Jest OK.
    • nabakier Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 22.01.12, 23:39
      Dawno nie czytałam czegoś tak obrzydliwego i dwulicowego. Podejrzewać grupowo innych można tylko o to, co się ma samemu w sobie. Symptom. Projekcja.
      Szmatławe.
      • kolpik124 łatwo wzdychać i popierać? 23.01.12, 08:09
        kiedy na wystylizowanym ustawionym zdjęciu calują się dwaj przystojni wyżelowani faceci?

"Zwycięstwo miłości" big_grin

Ciekawe jakie byłyby komentarze jakby zapodać "normalne" zdjęcie proszczatego 18-latka i starszego łysiejącego pana z brzusziem bez żadnych korekt i photoshopów?

Albo dwoch pań, też normalnych, a nie celebrytek?

Tak jak wielu facetów kręci zdjęcie dwoch całujących się lesbijek, tak na tym forum widzę podniecenie dwoma przystojniakami big_grin
        • nabakier Re: łatwo wzdychać i popierać? 23.01.12, 08:19
          Trochę trafiłaś, ale nie sądzę, by w podziale homo/hetero. Dla niektórych po prostu brzydcy, starzy, pryszczaci, brzuchaci, otyli nie mają nie tylko prawa do miłości, ale do bytu internetowego także. Bo kto to widział oglądać takich (vide afera o Grycanki).
        • aandzia43 Re: łatwo wzdychać i popierać? 23.01.12, 13:29
          > Ciekawe jakie byłyby komentarze jakby zapodać "normalne" zdjęcie proszczatego 1
          > 8-latka i starszego łysiejącego pana z brzusziem bez żadnych korekt i photoshop
          > ów?

Wiesz, mnie nawet zdjęcie osiemnastolatki i starszego pana bulwersuje nieco, ale już z przyczyn pozaestetycznych. Więc przytoczonym przez ciebie przykładzie nie pryszcze, brzuch i homoseksualne zachowania by mnie oburzyły wink
          Zdjęcia dwóch gejów niepięknych w zbliżonym wieku (bez różnicy 30 lat) nie wywołałyby pewnie we mnie zachwytu estetycznego, nie wywołałyby też niesmaku, jeśli natomiast byłaby na nich dobrze pokazana czułość, miłość, lub miałyby wyraźne walory artystyczne, to byłoby dla mnie OK.
      • mamaemmy Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 08:39
        dobrrre smile
        ale się usmiałamsmile
        Poluznij troche poślady i nie bierz tak wszystkiego do serducha na powaznie tongue_out
        • nabakier Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 08:51
          wyluzuj, i zobacz, co Ci wyszło spod klawiatury...
          • mamaemmy nabakier 23.01.12, 08:54
            nabakier napisała:

> wyluzuj, i zobacz, co Ci wyszło spod klawiatury...

wdech,wydech,wdech,wydech smile

udanego poniedzialku zyczę smile
        • aniorek Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 10:15
          mamaemmy napisała:

> dobrrre smile
          > ale się usmiałamsmile
          > Poluznij troche poślady i nie bierz tak wszystkiego do serducha na powaznie

twoja typowa reakcja po wyprodukowaniu bredni na forum. powaznie czy nie, nie zmienia to faktu, ze czasem pitolicie od rzeczy, mamusiu.
      • morgen_stern Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 10:39
        Cytatnabakier napisała:

> Dawno nie czytałam czegoś tak obrzydliwego i dwulicowego.

Ależ mnie to w ogóle nie dziwi, to cała ona. Wyłazi z niej co jakiś czas chamówa i prostactwo, wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę i poczytać.
      • asia_i_p Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 11:01
        Chyba nie lubisz jej z innego wątku?
        Bo ja tu znalazłam raczej niewiarę w tolerancję innych (która może być irytująca) niż własną nietolerancję.
        • morgen_stern Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 11:10
          Tak, to uwaga ogólna, już mi parę razy na jej posty opadła szczęka.
        • tosterowa Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 11:12
          No właśnie, przecież mama emmy napisała, jak rzeczywiście jest. A jest tak, że tolerancji w praktyce jest jak na lekarstwo. I nietolerancja nie musi przejawiać się wytykaniem czy innym odwracaniem się, ale właśnie niby niewinnymi, ale nader często pojawiającymi się pytaniami "ale dlaczego właśnie tak?" i kropką w postaci "akceptuję, ale JA bym tak nie mogła".
          I każdy, KAŻDY kto odważył się żyć inaczej, niezgodnie ze społecznymi konwenansami, wie, że tak po prostu jest.
          • aandzia43 Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 13:19

> No właśnie, przecież mama emmy napisała, jak rzeczywiście jest. A jest tak, że
            > tolerancji w praktyce jest jak na lekarstwo. I nietolerancja nie musi przejawia
            > ć się wytykaniem czy innym odwracaniem się, ale właśnie niby niewinnymi, ale na
            > der często pojawiającymi się pytaniami "ale dlaczego właśnie tak?" i kropką w p
            > ostaci "akceptuję, ale JA bym tak nie mogła".

Ale o co ci właściwie chodzi? Tolerancja nie oznacza wyobrażania sobie, że się samemu ochoczo uprawia homoseksualny seks, wierzy w Peruna, czy przestaje się zastanawiać, dlaczego pewne rzeczy się dzieją. Tolerancja za Wikipedią:

pl.wikipedia.org/wiki/Tolerancja
            Czego byś chciała od ludzi w ramach swoiście pojmowanej przez ciebie tolerancji? Przechodzenia na upodobania bliźnich?
            • tosterowa Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 13:25
              Oczekiwałabym po prostu zamknięcia jadaczki i nie komentowania wyborów życiowych innych.
              • aandzia43 Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 13:32
                No, to już bardzije kwestia kultury, taktu, braku upierdliwości niż tolerancji jako takiej. Wiesz, pozbawionych taktu "komentatorów" można uciszyć odpowiednią postawą. Nietolerancja to głębsze i bardziej groźne zjawisko. Chcociaż jak najbardzije może się wyrażać w głupim gadaniu. Może, ale nie musi.
                • tosterowa Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 13:53
                  No właśnie ja nie byłabym pewna, czy to tylko kwestia kultury.
                  Znam kilka osób inteligentnych, kulturalnych, wykształconych i obytych, którzy w towarzystwie lesbijki są najbardziej "tolerancyjnymi" ludźmi na świecie, a za jej plecami potrafią rzucić stwierdzeniem, że "pewnie jej żaden chłop nie chce".
                  Zresztą wśród klasy średniej, albo aspirujących do klasy średniej trudno mi w inny sposób, niż za pomocą subtelności języka, wyobrazić sobie, jak miałaby się przejawiać nietolerancja. Oficjalna manifestacja swoich poglądów spotkałaby się ze środowiskowym ostracyzmem.
                  Natomiast poglądy wychodzą właśnie w głupawych pytaniach typu: "ale powiedz mi, bo jestem ciekawy, jak to jest, że ty..."+niestosowne pytanie. Zresztą, może w tym właśnie problem, społeczeństwo jest mentalnie bardziej konserwatywne, niż by chciało.

"Na co patrzysz? - Na twoje nogi - cały czas chodzą z tobą, zupełnie same!"
                  • aandzia43 Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 14:04
                    No tak, to są subtelności. Trudno poprzez klawiaturę ustalić, co jest nietolerancją, co złośliwością, co głupotą, a co przejawem delikatnego Aspergera wink
        • aandzia43 Re: Mamaemmy upuściła pary swej homofobii 23.01.12, 13:41
          asia_i_p napisała:

> Chyba nie lubisz jej z innego wątku?
          > Bo ja tu znalazłam raczej niewiarę w tolerancję innych (która może być irytując
          > a) niż własną nietolerancję.

Wiesz, odnoszę wrażenie, że nie tyle niewiarę w tolerancję innych co sugerowanie, że tolerancja nie istnieje (przynajmniej na tym forum wink. Gdyby wyszła w swoich wypowiedziach z pozycji: "cieszę się, że macie takie podejście do sprawy, ale jest dużo ludzi nie do końca świadomych swoich odczuć wobec pewnych zjawisk" byłoby OK i byłby to początek jakiejś dyskusji. Ale uderzenie: "dobra, dobra teraz tak mówicie, ale gdyby... bo ja znam takich, co to ..." i upieranie się przy swoim stanowisku jest jakieś paskudne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka