Dodaj do ulubionych

Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE polecam

28.01.12, 20:54
Gdyby któraś się chciała wybrać z dziećmi, zdecydowanie odradzam, szkoda kasy. Centrum Nauki Kopernik świetne, dzieciaki mogą dużo zobaczyć i dużo się nauczyć, ale Planetarium jest naprawdę kiepskie.
Pierwsza część "Niebo nad Warszawą" w porządku, chociaż taki sam (albo prawie taki sam) pokaz oglądałam ponad 20 lat temu w Olsztynie (chyba tam, w każdym razie na Mazurach). Natomiast druga część "Niebo Majów" bardzo kiepskie i nudne. Dziwię się, że w dobie nieograniczonych możliwości komputerowych i technicznych wciskają taką szmirę.
Naprawdę, szkoda pieniędzy. Moi synowie wyszli bardzo zawiedzeni, ja też.
Obserwuj wątek
    • kosher_ninja Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 21:13
      Byłam na Niebie Majów z dwunastoletnim siostrzeńcem.
      Niby to od 10 lat (albo nawet mniej), a on nie zrozumiał prawie nic. Fakt, wpatrywał się jedynie w obrazki, ja zresztą... szybko też smile Temat dla mnie wyjątkowo nudny.
      Niesamowicie żałowałam, że nie wyświetlali tam czegoś innego, bo warunki niesamowite.

A byłaś w Teatrze Robotycznym? Ja poszłam z niechęcią, a wyszłam zachwycona.
    • e_r_i_n Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 21:22
      Niebo Majów to tylko jeden z seansów.
      Mi też średnio pasował, ale na pewno nie przekreślałabym w związku z tym planetarium w ogóle.
      • montechristo4 Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 22:34
        erin, seanse były 2 - jeden sprzed 20 lat, a drugi nudny. Nie sądzisz, że ktoś w planetarium leci w kulki proponując coś takiego?
        • e_r_i_n Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 23:05
          Tematów jest 8. To miałam na myśli.
          Tobie się nie podobało, mojemu dziecku np. całkiem.
          Myślę więc, że przesadzasz.
          • montechristo4 Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 23:11
            a ile Twoje dziecko ma lat? Poza tym napisałam o swoim zdaniu - czyli JA nie polecam, bo mam porównanie, jak to wygladało kiedyś i liczyłam na coś bardziej zaawansowanego technologicznie.
            • e_r_i_n Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 23:22
              10 lat
    • inguszetia_2006 Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 21:24
      montechristo4 napisała:
      Gdyby któraś się chciała wybrać z dziećmi, zdecydowanie odradzam, szkoda kasy.
      Witam,
      Powiedz to dzieciom;-P Byłam na Niebie Majów i jak dla mnie cholerna nuda. Zasnęłam;-P
      Moja córka była też znudzona, ale chciała koniecznie obejrzeć, więc jej to umożliwiłam.
      Pzdr.
      Inguszetia
      • sarah_black38 Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 23:03
        Moi uczniowie z kolei stwierdzili, że mocno przereklamowane. Wiele eksponatów popsutych było w tym czasie. Ja w planetarium nie byłam, ale podobały mi się ,,rzeczy" geograficzne - model trzęsienia ziemi, powstawanie tornada itp. ,,Radio w gębie " rewelacja. Natomiast mój kolega fizyk wyszedł zachwycony. Co kto lubi smile
        • kosher_ninja Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 29.01.12, 08:45
          Mam koleżankę pracującą w Centrum Kopernika. I opowiadała, że oni naprawdę stają na rzęsach, żeby to naprawiać jak najszybciej, no ale co z tego - rano wszystko działa, po południu już nie. Bo np. prosi się, żeby na jakąś platformę wchodziło najwyżej 5 osób, a i tak wchodzi 10. Przecież nie postawią osoby obsługującej przy każdej rzeczy. Zresztą tam własnie o to chodzi - każdy może wszystkiego dotknąć i nikt nie mówi "Proszę nie podchodzić. Można oglądać z daleka". Nie wiem, jak to jest w innych tego typu miejscach w innych krajach - może ktoś się podzieli doświadczeniami?

Dla mnie akurat i tak najciekawsza była część społeczna. Byłam dwa razy w Centrum i dwa razy spędziłam tam najwięcej czasu. A i tak sporo rzeczy ominęłam, bo się już zrobiło za dużo ludzi i nie mogłam się do nich dopchać.
    • mathiola Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 23:16
      nie byłam, nie wiem, pójdę zobaczę powiem.
      Ale taka uwaga: ja 30 lat temu oglądałam Reksia, teraz go puszczają, no co to za pomysł, żeby go teraz puszczać, przecież to już było 30 lat temu i nuuudne. Moje dzieci oglądają w zachwycie. Bo 30 lat temu nie widziały wink
      • iwles Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 23:24

> Moje dzieci oglądają w zachwycie. Bo 30 lat temu nie widziały wink

Mathiola, padlam big_grin
      • montechristo4 Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 28.01.12, 23:28
        w przypadku Reksia technika i komputery niech się schowają, bo Reksio to świetośc, której nie należy tykać big_grin
        Czytasz nieuważnie - nudny był drugi seans.
        • izak31 Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 29.01.12, 07:49
          Mnie przede wszystkim w centrum kopernika powala system dystrybucji biletów. Brak mozliwosci zakupu przez internet to żenada. Przy takich kolejkach jakie tam są. Z seansów w Planetarium polecam ten o czarnych dziurach - było ciekawe.
    • mynia_pynia Re: Planetarium Centrum Nauki Kopernik NIE poleca 29.01.12, 09:37
      Z biletami to 3 swiat. Jaki problem sprzedawac bilety na wzor kinowych? Dzien, godzina i wszyscy zadowoleni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka