Dodaj do ulubionych

Czy tylko ja mam dość

08.02.12, 09:54
tej polskiej bogoojczyźnianej, patriotycznej paranoi?

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11104081,Koncert_Madonny_w_rocznice_Powstania__Beda_protesty_.html
Czy ci ludzie naprawdę nie mają nic innego do roboty? Bo jakby mieli, to nie przyszłoby im chyba do głowy puszczać pary na takie pie...ty?
Obserwuj wątek
    • mantha Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 09:59
      Poprzednim razem byl podobny cyrk - w matki boskiej zielnej czy cos takiego.
      Nic nie slyszalam o przymusowym stawiennictwie sie na koncercie Madonny, no ale to swieza sprawa, wiec moze czegos nie doczytalam...
    • maggi9 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 09:59
      Ale, że już się zebrali?Tak pół roku przed?Nieźle.Bo zazwyczaj to zaczynają co najwyżej kilka tygodni przed dana imprezą.
    • nika_75 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:05
      A mnie jest to doskonale obojętne. I tak wszystcy wiemy, że koncert jak ma się odbyć to się odbędzie. A Tobie nie szkoda energii na denerwowanie się głupotami? Są konserwatywni ludzie, którym Madonna przeszkadza, stworzyli jakąśtam grupę, przejdą się, pomachają transparentami i już. Jedni protestują przeciw ACTA, inni idą za konopiami, jeszcze inni nie chcą kontrowersyjnej piosenkarki. Takie prawo demokracji, żeby każdy mógł głośno wypowiedzieć co mu na wątrobie leży. I chwała Bogu.
    • izabellaz1 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:07
      Jakieś deja vu mam. Nie było już koncertu Madonny w jakieś święto u nas i protestów??
      • chomiczkami Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:12
        Był. Ale wtedy było to święto kościelne, Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny, które to święto dla nas łączy się naturalnie z Czarną Madonną. Wtedy nie rozumiałam protestów, ale umiałam sobie wyobrazić, co mogą sądzić protestujący. A teraz? Rocznica wybuchu powstania? Codziennie jest jakaś rocznica.
      • morgen_stern Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:14
        Tak, ostatnio był koncert 15 sierpnia i też robili raban.
        Nie, mnie to nie zwisa, bo to nie jest tylko jakiś tam protest, tylko wyraz ogólnego nastroju w tej kwestii w naszym kraju, dziwi mnie, że ktoś może tego nie widzieć.
        • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:18
          45 wpisów na forum z czego pewnie krytycznych 35 to dla Ciebie wyraz ogólnego nastroju w kraju (czyli bogojczyznianej paranoi)?? Morgen napij się kawy, nie obudziłaś się chyba jeszcze big_grin
          • morgen_stern Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:22
            Poczekamy, zobaczymy, do koncertu daleko. Jeszcze ci wywlekę ten wątek, zobaczysz tongue_out
            • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:31
              Będę czekać z niecierpliwością smile
        • izabellaz1 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:28
          Olać. Na siłę na koncert nie wypychają. Każdy może świętować w tym czasie, to co mu się podoba smile
    • rosapulchra-0 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:08
      Szkoda mi energii i nerwów na przejmowanie się takimi pie...tami jak zalinkowane. Poza tym Polska to wolny kraj i protestować każdy może, prawda? To niech protestują, nie oni pierwsi i nie ostatni.
      • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:15
        Tylko na razie nikt nie protestuje, a GW tworzy news z de strony na podstawie 40 komentarzy na forum, a morgen zawał przezywa z tego powodu, że parę osob na forum się to nie podoba.
        • morgen_stern Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:23
          Tak tak, schodzę na zawał, iusco, opanuj się trochę.
          • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:29
            Morgen, nie moja wina, że się podkładasz, bogojczyzniany nastrój w kraju na postawie 40 wpisów, jednak jak widać z innych wpisów lotny temat wybrałaś, bo panie na forum sam temat zalinkowanej wypociny przeczytały i już się ekscytują.
            • morgen_stern Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:32
              Zaczyna mnie natomiast własnie zastanawiać twoje nagłe zacietrzewienie w tym wątku, opanuj się dziewczyno, naprawdę nie masz co robić? tongue_out
              • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:37
                Błąd w założeniu, to rozbawienie, śmieszne jest to oburzenie forumowe i tworzenie teorii do newsa z du..
                I niestety drugi raz sięgasz po ten sam argument, najpierw Ci, którzy pisali na forum przeciwko koncertowi nie mają nic do roboty a teraz ja też pewnie nie mam nic do roboty, a ty co masz morgen, bo wiesz też piszesz na forum tongue_out
                • morgen_stern Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:41
                  Zauważ, moja droga, że ty tez pisałaś, że nie mam nic do roboty. Podsumujmy więc - wszyscy sie obijają i zajmują pierdołami, zadowolona? smile
              • rosapulchra-0 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:37
                Ja tam nie widzę zacietrzewienia, tylko wyśmiewanie big_grin
                • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:40
                  Przed okresem jestem, może to mnie tłumaczy smile
                • morgen_stern Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:40
                  O, rosa, nadepnęłam ci na odcisk, to teraz sobie poużywasz i będziesz się mnie czepiała w każdym wątku? A do niedawna tak mnie lubiłaś, cóż to się zmieniło? tongue_out
                  • rosapulchra-0 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:58
                    W każdym? shock Poużywasz? shock Czepiasz? shock
                    Rozumiem, że mierzysz swoją miarką, ale nie każdy do niej przystaje, wiesz? big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:23
          No to już jest to w ogóle bezsensu.
    • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:14
      Jak na razie to artykuł oparty jest na paru wpisach na forum, całą resztę z protestami to GW sugeruje, że niby napisanie paru zdan na forum to puszczanie pary i od razu znaczy, że ludzie nic innego do roboty nie mają?? Dziwniejsze jest dla mnie wysnuwanie teorii o bogojczynianej paranoi na podstawie paru krytycznych wpisów na forum. Oburzony wątek ma aż 45 wpisów na forum, zgroza po prostu tongue_out
      Ty morgen też chyba nie masz nic lepszego do roboty, bo robisz to samo co oni, ekscytujesz się tematem na forum big_grin
      • morgen_stern Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:15
        Wyżej napisałam, że nie chodzi mi tylko o ten incydent, więc możesz już sobie darować śmichy - chichy.
        • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:20
          No wybacz, ale trudno na poważnie traktować to, że jako dowód na bogojczyzniane nastroje podajesz parę krytycznych komentarzy na forum, na dodatek robisz to tak samo jak oni, czyli przezywasz sprawę na forum.
    • 18_lipcowa1 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:17
      ja tez mam tego dosc
    • sumire Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:20
      hehe, pamiętam te protesty ostatnim razem - garsteczka osób pohukujących nieśmiało i wymijanych przez mrugnięcia okiem przez wszystkich idących na koncert.
      te wyścigi w bogoojczyźnianości i wynoszeniu Matki Boskiej na sztandary przy każdej możliwej okazji do tej pory mnie bawiły, ale teraz zaczynają wkurzać.
    • lelija05 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:20
      W porównaniu z cyrkiem jaki był przy obronie krzyża, to to jest pikuś.

Pearl Jam pierwszy raz wystąpili w Polsce 1 listopada. Nikt nie protestował.
      • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:22
        ale teraz też nikt nie protestuje, przeczytajcie "artykuł" a nie sam tytuł.
        • lelija05 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:24
          Przeczytałam smile
          • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:31
            No więc wiesz, że pisanie o protestach czy przywoływanie obrońców krzyża w kontekście paru wpisów na forum jest dość śmieszne. GW chciało mieć newsa i tyle.
    • hawa.etc Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:22
      Nie tylko Ty. Niech sobie szczekają. Przejmować się zacznę, kiedy ktoś będzie brał ich pod uwagę i zechce np. odwołać ten koncert.
    • lilly_about Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:24
      A nie macie wrażenia, że gdyby koncert zaplanowano w innym terminie, to i tak wymyślono by inne powody na nie? Albo święto może by stworzono w pobliżu jakie?
      • nika_75 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:40
        lilly_about napisała:

> A nie macie wrażenia, że gdyby koncert zaplanowano w innym terminie, to i tak w
        > ymyślono by inne powody na nie? Albo święto może by stworzono w pobliżu jakie?

Nie mam takiego wrażenia, ostatnio mam już całkiem inne. Odnoszę wrażenie, że gdyby terminy w tour Madonny ułożyły się tak, że dla Polski zostałby tylko np. 1 listopada. to nikt nie śmiałby bąknąć, że może jednak wynegocjować inny dzień, bo jak to, przecież to sama Madonna! I prędzej spodziewałabym się na forach komentarzy typu, oj tam, oj tam, mamy wolność, kto chce niech tego dnia idzie zapalić znicz, a a dla pozostałych zróbmy koncert, to ich sprawa jak chcą spędzać ten dzień.
    • anel_ma Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:30
      należy ich po prostu olac sikiem prostym i pójśc sobie spokojnie na koncert smile
      stanięcie na bacznosc o 17.00 tego nie wyklucza, można oddać hołd powstańcom, a wieczorem cieszyć sie muzyka w wolnej ojczyźnie, proste
      • iuscogens Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:33
        ale kogo ty chcesz obsikiwać, tych paru gostków co się na forum pogardłowało, że nie wypada, coś czuję, że to będzie mój ulubiony wątek na forum, dzięki morgen smile
    • kawka74 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:37
      Gdzie będzie koncert? Poprzedni oglądaliśmy przez lornetkę, teleskop i mieliśmy podgląd z kamery smile
    • attiya Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 10:40
      totalna żedana...szkoda komentarza w ogóle...
    • ira_07 Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 11:06
      Mnie tam nie rusza wink A Madonna to chyba nawet powinna być zadowolona, bo skandale to jeden z jej sposobów na promocję. I będzie miała za darmo, nie buląc specom od PR wink
      • indigo_kid Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 11:44
        No właśnie coś czuję, że za tym stoją organizatorzy koncertu. Wzniecają smaczek skandalicznego wydarzenia.
    • nabakier Re: Czy tylko ja mam dość 08.02.12, 11:40
      A ja Cię Morgen wesprę, ino od drugiej stronysmile Mnie tam cieszą te wygłupy, bo uważam, ze im bliżej do ściany (do absurdu), tym szybciej się wykopyrtną. Poza tym, coraz więcej ludzi się tym bawi- tak wiem, może to i niski rodzaj zabawy, ale co ja na to poradzę, że przez prostą zabawę do wiedzy też się idzie. "Czytam prawicową prasę dla beki"- nie jest takie głupie, rozumisz...big_grin Bo widzisz, da się obserwować pewne procesy ..hm...socjologiczne, nazwijmy je tak z ostrożna ;Dbig_grin No zobacz sama: najpierw był argument z poważnego święta religijnego, a teraz zaczynają iść w kierunku: "a bo tego dnia Wojtyła wszedł na jakiś pagórek".
      Tak więc patrzmy i wyciagajmy wnioski, bawiąc się przy okazji- czego Ci życzę smile

A co do Iusc. to oczywiście słusznie zauważasz, że reaguje nadmiarowo. Ja ją w wątku obok zapytałam poważnie o poważną rzecz i też zwiała w deprecjację- taka mocno wymowna reakcja obronna wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka