zraniony 20.01.05, 17:04 Moja siostra uklada w szafie wszystko po linijkę i pod kolor, ma idealny porządek czego bardzo jej zazdroszczę, ale czy to jest normalne? A jakie Wy macie zboczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleuret Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 17:07 lubie gdy panna sylwia z salonu piekności gładzi moja skórę Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9922 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 17:32 aa ja staram się mieć ręce w nienagannym porządku tzn lsniące ,zadbane paznokcie ,dobry krem do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_krasnoludek Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 17:32 zraniony napisał: > A jakie Wy macie zboczenia? wlamuje sie do skrzynek mailowych i sledze korespondencje Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 17:48 mam fiola na punkcie sposobu jedzenia, jak ktos na przyklad przezuwa jedzenie z otwarta buzia,mlaskanie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 18:05 mmmm... nie znoszę mieć mokrej brody poza myciem sie (b. dokładnym, no ale to chyba ni zboczonego??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:01 musze się zastanowić czego ja nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
dlugie.zycie.jamniczka Re: NATRĘCTWA/SWPS 20.01.05, 23:29 Nie znoszenie czegoś to Fobia nie natręctwo. Samo nie lubienie mokrej brody jest raczej fobią,dopiero ciągłe myślenie o tym czy jest mokra to natręctwo,jeśli towarzyszy temu powtarzajęce się wycieranie i sprawdzanie to mamy jeszcze czynności kompulsywne. Tyle wykładu,a teraz egzamin:))))) pytanie z egzaminu "wstęp do psychologii"u prof.Klonowicz; Czy odruchowe plucie przez lewe ramię gdy czarny kot przebiegnie drogę to przejaw : fobii czynności kompulsywnych siły przesądu natręctwa natręctwa Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA/SWPS 21.01.05, 11:05 ja stawiam na przesąd, zdałam????? uwielbiam testy, miałam je przez 5 lat na psychologii, fu Odpowiedz Link Zgłoś
dlugie.zycie.jamniczka Re: NATRĘCTWA/SWPS O/T 21.01.05, 16:33 To pytanie zaliczyłas,jeszcze 69 i zdasz na szóstkę. Ps.miałaś kiedyś test u Wojciszke,podchwytliwie formułuje pytania?T.Klonowicz tak potrfi ułożyć,że nie wiadomo o co pyta.Boskiego testy były boskie,pytania tak dowcipne,że ludzie na egzaminach śmiali się w głos. Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA/SWPS O/T 21.01.05, 20:39 nic mi nawet nie mów o tescie u Woyciszki, niestety zdawałam dwa razy. jednak teraz lepiej to umiem dzięki temu (książke czytałam dwa razy). tak stawiał pytania, że nawet czytając je po 3 razy nie wiedziałam o co mu chodzi, ciagle pasowały mi po dwie odpowiedzi. Z Boskimzajęć nie miałąm, ale widziałam jego test, pytania były odjazdowe. Czekaj, a kto dał pytanie o polityka i wiadukt nad Łazienkowską? Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 18:17 Ja nie zazdroszczę takiego porządku nikomu i nie uważam,żeby to bylo normalne.U mnie w domu panuje względny porządek ,tzn. wiem gdzie coś jest,nie tracę czasu na szukanie ale idealny porządek i przesadna czystośc podlog i ukladanie pod kolor i linijke uważam za chore.Niepotrzebna strata czasu i energii . Ale mam pytanie do ciebie,o czym świadczy takie zachowanie? Pytam,bo znam osoby,ktore mają bzika na punkcie krysztalowo-lśniących szyb,sterylnej lazienki,blyszczących podlog-ja czuje4 się wtedy nieswojo i sztucznie choć uważam się za czystą i porządną ale nie obsesyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 20:26 ja uważam to za natręctwo. a odnośnie czystości podłóg i szyb, to takie zboczenie ma moja mama, codziennie myje podłoge w kuchni, łazience i przedpokoju. Okna myje dwa razy w miesiacu. Ja bym chyba zwariowała od takich porządków, nie wspomne o pani, która u mnie sprząta. Chyba dlatego nabrałam wstrętu do sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
isabar Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 20:39 Czytałabym i więcej ale jeszcze studiuje i jestem "gospodynią domową" w swoim domu,mam faceta 20 lat starszego artystę awangardowego dla którego jestem pielęgniarką(to mój pierwszy zawód0. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugie.zycie.jamniczka Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 23:13 To więksość Holenderek jest zboczonych wg.tego bo myją okna raz w tygodniu.Żadne zboczenie czy natręctwo,tylko wzorzec kulturowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 20:17 Ja lubie ziewac jak hipopotam nie zaslaniajac ust. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
isabar Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 20:22 A jak tam u Cię z uzębieniem? Ja ostatnio nałogowo czytam co dzień min.100stron, teraz biografię wittgensteina Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 20:25 Uzebienie - nie narzekam. Bez dziur i klopotow. Kiedys spotykalem sie z dziewczyna, ktora potrafila przeczytac 3 ksiazki dziennie. A jedna to norma. Nawiasem mowiac bardzo inteligentna dziewczyna. I nie tylko. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 20:51 jak ja znajde fajną ksiązkę,to potrafię przeczytać 350 stron dziennie, więcej nie daję rady, rozmiar normalnej książki, druk średni Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:00 jasne, a jeszcze jak nas wyswata Alicja, to dopiero będzie,, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:06 zraniony1 napisała: > jasne, a jeszcze jak nas wyswata Alicja, to dopiero będzie,, hihi To w koncu ,bede sie na weselisku bawic!!!!! dzisiaj widzialam kiecki !!!!mhm!!!miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:10 ale ja bym chciała tak do końca życia zostać starą panną, więc chyba nici z tego weseliska Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:14 zraniony1 napisała: > ale ja bym chciała tak do końca życia zostać starą panną, więc chyba nici z > tego weseliska Alicja oj ,przemysl to ,zrob to dla mnie !nikt sie zenic niechce!? Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:17 o nie, ja już postanowiłam, jest dobrze tak jak jest i nie chce tego zmieniać. Zresztą na starość ktoś u mnie w domu? Nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:23 > ale ja bym chciała tak do końca życia zostać starą panną, więc chyba nici z > tego weseliska Alicja A na "kocia lape" to bys pomieszkala z jakims sympatycznym mezczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:33 na "kocią łapę" z kims jestem, ale mieszkam. Nie pamiętasz pewnego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
garbatyaniou Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 20:48 tak, "neurotyczna pani domu" to niezły odjazd! moja mama na przykład ma całkowity odpał na punkcie obrusów i serwet- nie może być jednej plamki, jednego zagięcia i musi równo leżeć, bo jak nie to zmienia na inny/inną...mnie przeszkadzają otwarte szafy - w szafie może być bajzel, ale drzwi MUSZĄ być zamknięte! ale to chyba niegroźne, no i łatwo usuwalne! Odpowiedz Link Zgłoś
isabar Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:07 Z powyższego opisu nie wynika że jestem neurotyczna,jak już to nieco kompulsywna,ale kompulsywna też nie jestem. Ostatnio niezbyt się sprawdzam w roli gospodyni chyba już dosyć długo nią byłam, teraz chcę zadbać o swoje wykształcenie i sprawia mi to niezłą frajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
zraniony1 Re: NATRĘCTWA 20.01.05, 21:51 już wiem,moim natrectwem jest od jakiegosczasu forum. Dzisiaj postanowiłam odpuścićsobie nauke,jutro mam egzamin, trzymajcie za mnie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś