alfa36 21.02.12, 18:55 Któraś chodzi? Warto? Lepiej się czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julchen33 Re: Joga 21.02.12, 21:19 Chodzilam. Bylo warto. Lepiej sie czulam. Znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Joga 21.02.12, 23:57 Akurat teraz nie chodze, ale zamierzam do tego wrocic, bo bardzo dobrze mi robily te cwiczenia. Bezposrednio po zajeciach czulam sie zrelaksowana jak w piatek wieczorem i bylo mi wygodnie w kazdej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Joga 22.02.12, 00:16 Chodziłam, wrócę max za 2 miesiące. Na początku ból i zakwasy straszne, ale to, co po jakimś czasie dzieje się z ciałem i psychiką... po prostu wspaniałe. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Joga 22.02.12, 00:39 Chodziłam i odradzam - chyba, że są to zajęcia prywatne, nie w grupie. Wyjątkowo łatwo o kontuzje. Poczytaj sobie artykuł o jodze w ostatnich wysokich obcasach, bardzo ciekawe (ja się z nim całkowicie zgadzam). Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Joga 22.02.12, 01:24 Chodzilam i chodze, dwa-trzy razy w tygodniu. Plus w domu sie staram, sa okresy, ze codziennie. Skutki sa pozytywne na wszystkich frontach - wyluzowania, snu, sily, rozciagniecia, figury, stabilizacji apetytu. Co do kontuzji: zdarzaja sie, zwlaszcza przy formach takich jak Bikram czy asztanga (ktora jest super, ale trzeba miec przygotowanie). Zajecia metoda Iyengara czy wolna vinyasa zaszkodzic raczej nie powinny. Ogolnie bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Joga 22.02.12, 10:33 Chodze od kilku lat regularnie. Mam pieknie wydluzone miesnie i ksztaltna pupe oraz zadnych problemow z kregoslupem. Joga bardzo dziala na mnie relaksujaco i odprezajaco. Polecam. Bardzo duzo zalezy od prowadzacego, wiec wybieraj z uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Joga 22.02.12, 11:04 Dzięki. Z tego co się zorientowalam, to w wybranym klubie jest joga "normalna" joga jakaś lżejsza, na ktorą chodzą np. osoby starsze i kobiety ciężarne. Ja ani starsza ani cieżarna, ale kondycję mam kiepską, więc może zacznę od tej lżejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: Joga 22.02.12, 11:05 chwilowo nie chodzę bo mi za zimno, w zimie wolę jakieś cardio, ale tak to chodzę regularnie i widzę same plusy. główny to brak bóli kręgosłupa, a teraz jak od 2-3 mcy nie chodzę to wróciły. Odpowiedz Link Zgłoś