21.02.12, 18:55
Któraś chodzi? Warto? Lepiej się czujecie?
Obserwuj wątek
    • julchen33 Re: Joga 21.02.12, 21:19
      Chodzilam. Bylo warto. Lepiej sie czulam. Znacznie lepiej.
    • bri Re: Joga 21.02.12, 23:57
      Akurat teraz nie chodze, ale zamierzam do tego wrocic, bo bardzo dobrze mi robily te cwiczenia. Bezposrednio po zajeciach czulam sie zrelaksowana jak w piatek wieczorem i bylo mi wygodnie w kazdej pozycji.
    • redheadfreaq Re: Joga 22.02.12, 00:16
      Chodziłam, wrócę max za 2 miesiące. Na początku ból i zakwasy straszne, ale to, co po jakimś czasie dzieje się z ciałem i psychiką... po prostu wspaniałe. Polecam!
    • ida_listopadowa Re: Joga 22.02.12, 00:39
      Chodziłam i odradzam - chyba, że są to zajęcia prywatne, nie w grupie. Wyjątkowo łatwo o kontuzje. Poczytaj sobie artykuł o jodze w ostatnich wysokich obcasach, bardzo ciekawe (ja się z nim całkowicie zgadzam).
    • cherry.coke Re: Joga 22.02.12, 01:24
      Chodzilam i chodze, dwa-trzy razy w tygodniu. Plus w domu sie staram, sa okresy, ze codziennie. Skutki sa pozytywne na wszystkich frontach - wyluzowania, snu, sily, rozciagniecia, figury, stabilizacji apetytu.
      Co do kontuzji: zdarzaja sie, zwlaszcza przy formach takich jak Bikram czy asztanga (ktora jest super, ale trzeba miec przygotowanie). Zajecia metoda Iyengara czy wolna vinyasa zaszkodzic raczej nie powinny.
      Ogolnie bardzo polecam.
      • alyeska Re: Joga 22.02.12, 10:33
        Chodze od kilku lat regularnie. Mam pieknie wydluzone miesnie i ksztaltna pupe oraz zadnych problemow z kregoslupem. Joga bardzo dziala na mnie relaksujaco i odprezajaco. Polecam. Bardzo duzo zalezy od prowadzacego, wiec wybieraj z uwaga.
        • alfa36 Re: Joga 22.02.12, 11:04
          Dzięki. Z tego co się zorientowalam, to w wybranym klubie jest joga "normalna" joga jakaś lżejsza, na ktorą chodzą np. osoby starsze i kobiety ciężarne. Ja ani starsza ani cieżarna, ale kondycję mam kiepską, więc może zacznę od tej lżejszej.
    • bella_roza Re: Joga 22.02.12, 11:05
      chwilowo nie chodzę bo mi za zimno, w zimie wolę jakieś cardio, ale tak to chodzę regularnie i widzę same plusy. główny to brak bóli kręgosłupa, a teraz jak od 2-3 mcy nie chodzę to wróciły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka