23.02.12, 10:56
korzystała któraś z was z tego? bo się przymierzam. mniej czasu zajmuje (pół godziny dziennie) niż regularne treningi na siłowni, w dodatku wyszczupla dolne partie ciała, a ja w zasadzie tylko na dole chciałabym schudnąć no i nie kosztuje to jakoś kosmicznie dużo - 10 wejść 180 zł.
no i ujędrnia podobno skórę, a mnie w sumie to bardziej niż na schudnięciu, na jędrności zależy.

po ilu treningach zobaczę efekty, czy w ogóle to coś daje i ogólnie jakie macie opinie i doświadczenie w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: vacu 23.02.12, 11:17
      Ja byłam na zabiegach tym:

www.salonbeauty.pl/terapia_prozniowa_DERMO_HEALTH.php
      To było kilka lat temu i był fajny efekt, utrzymuje się. Straciłam po kilka centymetrów na udach, skóra ładniejsza, purchle się schowały (podobno nie znikają). Było to też o wiele droższe, ale nie wiem, jak teraz.

Za tę cenę bym się zdecydowała sprawdzić.
      • shellerka Re: vacu 23.02.12, 11:23
        to nie to. to vacu to taki rower albo steper w kapsule pod ciśnieniem.
        • broceliande Re: vacu 23.02.12, 11:31
          Widziałam i czytałam, bo sobie wygooglowałamsmile
          Ja bym zaryzykowała.
    • natalinek.j Re: vacu 23.02.12, 11:24
      Moja kosmetyczka/masażystka mnie na to namawia (dodam, że w jej salonie tego nie ma, żeby nie było, że w celach zarobkowych). Powiedziała mi że efekty zawsze zależą od konkretnego przypadku, od rodzaju skóry, od stopnia otłuszczenia i od stopnia zaawansowania cellulitu. Natomiast po takiej serii u wszystkich widać jakąś różnicę. Tylko, że to trzeba co jakiś czas powtarzać. Cena nie jest rażąca, więc może się skuszę.
      Również chętnie poczytam opinie dziewczyn, które już korzystały.
      • gryzelda71 Re: vacu 23.02.12, 11:31
        Nie zaobserwowałam efektów opisywanych w ulotcewink

• natalinek.j Re: vacu 23.02.12, 16:35
        Dodam, że nie chodzi mi o odchudzanie, tylko bardziej o ujędrnianie i pozbycie się cellulitu. Właśnie tego typu efekty byłyby dla mnie zachętą do skorzystania z takiej oferty.
    • donkaczka Re: vacu 23.02.12, 11:36
      znam kilka osob, ktore korzystaly, ale bardzo otylych - efekty spore, i cellulit mniejszy, i skora jedrniejsza
      z tym, ze robily ta lacznie z dieta i silownia, wiec bylo wspomaganie
      po rozmowach z trenerem ja zrezygnowalam, bo u nas to kosztuje duzo - 20 euro jedno wejscie, a dziala glownie na ujedrnienie i cellulit, a ja zbita jestem i gladka, wiec odpuscilam

mysle, ze mozesz spokojnie zainwestowac, za tyle to ja bym poszla, dla frajdy smile
      • sokhna Re: vacu 23.02.12, 15:00
        Donkaczka - Ty w DE? Jak tak to jak to sie tu nazywa??
        Chetnei bym sie wybrala.
        • donkaczka Re: vacu 23.02.12, 15:09
          tez vacu smile ale chyba mniej popularne niz w polsce, ciezko mi bylo cos znalezc w okolicy

szukalam googlami, vacu well laufband, vacu unterdruck itd, ale ciezko, wszystko hektar ode mnie bylo
          ceny srednio 20 euro za wejscie, albo karnety po 10, albo cyrograf na rok i miesieczna oplata typu 70 euro
          • sokhna Re: vacu 23.02.12, 17:09
            Dzieki.
            Na poczatku myslalam, ze to o cos takiego chodzi:
            www.weyergans.de/de/unterdruckwellen-behandlung.html
            Ja tez w dziurze mieszkam wiec nie zdziwie sie jak takiego laufbanda nigdzie nie bedzie sad
            • donkaczka Re: vacu 23.02.12, 18:27
              zalezy jak dziurawa dziura wink ale i w wiekszych miastach tez nie ma zatrzesienia, chyba w Polsce popularniejsze jest
              ja mam w zasiegu 30 km kilka mozliwosci, ale cena mnie odrzuca przede wszystkim, bez przesady, wole na masaz za tyle kasy pojsc
              • sokhna Re: vacu 23.02.12, 20:45
                Wiem czemu w PL popularniejsze... ostatnio statystyki czytalam i wyszlo, ze Polki grubsze od Niemek sa... zalamka co??
        • ewamalgorzata Re: vacu 02.08.13, 00:21
          poszukaj "vacu walk"

a ceny sporo niższe niż 20 e smile
    • ajko Re: vacu 23.02.12, 11:44
      U mnie nie było widocznych efektów,niestety.
      U koleżanki zrobił się żylak na udzie.
      Gdybym miała polecić coś ,co modeluje sylwetkę to polecam jogę.
    • magnes.agnes Re: vacu 23.02.12, 12:12
      u mnie żadnych efektów nie było. z tym że nie chodziło mi o schudnięcie, bardziej o cellulit. może dlatego, że łykałam tabletki anty. ale kilka razy czytałam wątki o vacum i raczej nie pamiętam zachwytów.
    • szanowna_pani Re: vacu 23.02.12, 15:14
      Znam jedną osobę która korzystała codziennie (jeden dzień vacu na podciśnienie, następny takie coś jak vacu ale na podczerwień) - jeśli chodzi o chudnięcie to efekty spektakularne (ale Pani miała z czego schudnąć) natomiast to urządzenie rozwaliło jej naczynka na nogach (robiły jej się wręcz krwiaki).
      Osobiście z boleścią postanowiłam siebie i swoją nadwagę trzymać z daleka od tego urządzenia.
    • bri Re: vacu 23.02.12, 16:09
      Poza kilkoma dodatkowymi pękniętymi naczynkami efektów nie było, ale też byłam tylko parę razy, a to po prostu taki trening ze wspomaganiem, więc nie należy się IMHO spodziwać nie wiadomo czego. W ogóle było to wkurzające (w tym kołnierzu jest strasznie niewygodnie, szczególnie jeśli jest się wyższą lub niższą niż przeciętnie); nieco obrzydliwie, bo kołnierz jest z takiej gumy/gąbki i miałam świadomość, że ktoś poza mną już się w nim pocił. Trening w vacu był też dla mnie bardzo wyczerpujący, ale byłam wtedy po dłuższym unieruchomieniu po kłopotach z kręgosłupem/tarczycą itp. i po prostu nie miałam kondycji, więc to może dlatego.

Jeśli chodzi o porawę wyglądu dolnych partii ciała polecam raczej tradycyjny masaż, IMHO jest znacznie skuteczniejszy i o wiele przyjemniejszy.
    • sundry Re: vacu 23.02.12, 19:13
      Chodziłam z mamą i sobie chwaliłyśmy. Efektu antycellulitowego nie zauważyłyśmy, ale obwody się zmniejszyły. Pot się leje strumieniami!
      • ardzuna Re: vacu 23.02.12, 23:13
        Znajomy lekarz mówi że to powinno powodować żylaki/pękające naczynka.
      • gaga-sie Re: vacu 02.08.13, 00:26
        sundry napisała:
        . Pot się leje strumieniami!

Właśnie. I wszystko wsiąka w tą piankę neoprenową, a potem- następna klientka.
    • suazi1 Re: vacu 02.08.13, 09:45
      "na dole chciałabym schudnąć" - czyżby szerokie biodra przeszkadzały??? Przeciez po cesarce nie ma sie szerokich bioder... big_grin Tak, jestem dzisiaj cholernie złośliwa i się czepiam.
    • bri Re: vacu 02.08.13, 10:07
      Żeby powstało podciśnienie musisz założyć taki piankowy kołnierz - to było obleśne, bo widać było, ze przede mną korzystali z niego inni ludzie, a podczas ćwiczeń można się nieźle spocić. Jeśli to jakoś myli to na pewno nie codziennie.

Jestem dość wysoka, a to urządzenie na którym ćwiczyłam było dostosowane od niższego wzrostu i było mi w nim po prostu niewygodnie - musiałam ćwiczyć na przygiętych nogach.

Po ćwiczeniach popękały mi naczynka na nogach w niektórych miejscach i to jest w zasadzie jedyny efekt jaki uzyskałam po trzech razach.

Pewnie są różne urządzenia tego typu, więc może akurat ja miałam pecha, ale lepiej to wypróbuj zanim kupisz karnet na 10 wejść.
      • bri Re: vacu 02.08.13, 10:09
        E, nie zauważyłam, że to jakiś stary wątek, w którym w dodatku już się wypowiadałam uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka