Dodaj do ulubionych

Gołębie na parapecie

01.03.12, 11:22
Kobiety potrzebuje pomocy!
Moje parapety wyglądają jak kuwety dla gołąbi! Co wyczyszczę ten sajgon te dziady siadają z powrotem! Już wczoraj w akcie rozpaczy rozypałam pieprz i papryczki chilli (ale one chyba lubią na ostro). I dzisiaj patrze- to samo! jednorazówki powkładane też nie pomagają sad
Już mam dość tego obrzydlistwa.
I patrząc na parapety w innych oknach- czyściutko... - tylko u mnie meksyk uncertain
Macie jakiś pomysł?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 11:25
      Codziennie przecieraj parapety a będziesz miała tak samo czysto jak sąsiedzi.
    • thea19 Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 11:28
      zamontuj listwy z drutami - sa specjalne na ptaki. zaden nie usiadzie bo nie ma jak.
      • babcia47 Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 18:07
        są ale trudno myć wtedy te parapety. Mozna nad parapetem jakieś 10 cm rozciagnąć cienka żyłkę, a jak parapet szeroki, to w pewnych odstepach, ale mniejszych niz gołębie, drugą i ew. trzecią..na zyłce nie usiądą, bo zbyt cienka, miedzy zyłkami sie nie zmieszczą, mozna pod zyłką przetrzeć parapet w razie potrzeby, sama zyłka niemal niewidoczna..i problem z głowy
    • anel_ma Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 11:50
      postaw sobie sztucznego drapieżnika, sa takie figurki
    • kura28 Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 11:55
      Spraw sobie kota. U mnie działa.
      • anyx27 Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 17:53
        Są specjalne preparaty w spraju odstraszające gołębie. Kupisz w sklepie typu castorama.
    • rosapulchra-0 Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 18:07
      Montujesz na parapecie i masz spokój: www.sklep.linarem.pl/index.php?k47,kolce-przeciw-ptakom
      • babcia47 Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 18:52
        mieliśmy takie w pracy i mimo naprawdę solidnych zabiegów naszej Pani Basi sprzątaczki patapety wygladały gorzej niz gdyby na nie gołębie narobiły..kolce odstraszały ptaki ale zbierały wszelakie świństwa niesione przez wiatr i trudno było je wyczyscić własnie przez te sterczące kolce i zakretasy listwy, w której je umocowali
    • princy-mincy Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 19:57
      kot
      zaden ptak nie usiadzie juz na balkonie ani na parapecie wink
    • mapewoj Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 21:35
      zylka nie zdaje egzaminu.
      Najprosciej to na zylce co kilka centymetrow przywiązać szeleszczace, wstązki albo folie aluminową. One tego nie lubią..
    • zurawinka12 Re: Gołębie na parapecie 01.03.12, 21:41
      Zdecydowanie kot - zero srajtuchów na parapetach smile
      • blanus2202 co do kota... 02.03.12, 12:57
        to akurat u mnie nie ma takiej opcji wink - zwierząt nie lubię i mieć nie chcę.
        Ale dzieki za pozostałe rady, mimo , że te kolce jakies takie niehumanitarne mi się wydają ;p (ale cóż- wolę to niż kuwety na parapetachwink)
        • babcia47 Re: co do kota... 02.03.12, 16:59
          wystaw przy szybie zdjęcie kota..też zadziała..na niektórych lotniskach wyklejają same zarysy ptaków drapieznych by odstraszyć ptaki..i działa
    • hotya Re: Gołębie na parapecie 02.03.12, 16:00
      W przypływie desperacji używałam takiego czegoś KLIK. Po jakims tygodniu gołąb się wyprowadził, nie wiem czy przez to psikadło, ale odczepił się wreszciewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka