Dodaj do ulubionych

Termin porodu-pamiętacie?

23.04.12, 23:00
Zgadałam się z koleżanką,matką trójki dorosłych dzieci.Zaskoczyła mnie bardzo,bo pamiętała wyliczony przez lekarza termin urodzin każdego dziecka.No wiecie,dobrze ponad 20 lat minęło i terminy te nie pokrywają się z dniami urodzin..
Ja nie pamiętam (dziecko sztuk 1) i nawet do głowy by mi nie przyszło,że można coś takiego pamiętać.
Obserwuj wątek
    • jkk74 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:05
      córki pamiętam (aktualnie lat prawie 10), syna środkowego (8,5) też - mimo że to było mniej więcej oznaczone, najmłodszego (roczniak) - nie bo od początku było wiadomo że będzie CC, miałam wyznaczony termin plus/munus odpowiedni na zabieg...
      smile
      • jkk74 gwoli ścisłości... 23.04.12, 23:30
        córka urodziła się dokładnie 12 dni po terminie, syn środkowy 34 dni przed wyznaczonym terminem, najmłodszy pojawił się właściwie dokładnie wtedy gdy sobie to zaplanowałam wink
        pierwszy poród zaczęłam jako SN ale zakończony CC, drugi jako że dzieci miałam "rok po roku" tez CC, trzecie już od początku było wiadomo że CC więc sobie mogłam termin ustawić z lekarzembig_grin
    • toxicity1 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:05
      Ja pamiętam.
      1. dlatego, że mam dobrą pamięć
      2. dlatego, że moje dziecko urodziło się w dniu, w którym miało się urodzić.
      Mogę też dodać, ze jutro mija 25 lat od dnia, w którym opuściłyśmy szpital.smile
    • yariska83 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:07
      Pamietam. Syn urodzil sie w wyznaczonym terminie, corka dzien przed terminem, wiec daty latwe do zapamietania.
    • antyideal Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:10
      Pamietam, choc urodzil sie ponad tydzien przed terminem i kawałek czasu juz minal, jakos mi utkwiło
    • sokhna Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:12
      U nas podobnie - mala urodzila sie w wyznaczonym terminie. Tak czy tak mysle, zebym pamietala nawet jakby to byl inny dzien.
    • nanuk24 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:13
      Pamietam i nie wydaje mi sie, zebym zapomknialatongue_out
      • nanuk24 Acha, i jeszcze 23.04.12, 23:17
        pamietam date przeprowacki do kolejnego wynajmowanego mieszkania, pamietam date kupna domu i wprowadzenia sie do niego, pamietam date kupna samochodu, dokladna date pojawienia sie mlodszego psa w domu, przyjazd i wyjazd mojej mamy za to nie znam daty swojego slubu, numeru telefonu domowego i czesto(zawsze przy kasie) zapominam pinu do karty platniczej. Starosc nie radosctongue_out
        • nanuk24 przeprowadzki 23.04.12, 23:18
          przeprowadzki
        • caroninka Re: Acha, i jeszcze 24.04.12, 12:48
          Ha ha, nie jestem w takim razie samasmile Pamietam przerozne daty, wazne i nie wazne, ale pinu karty czy swojego numeru telefonu, nie i koniec, chocbym niewiem jak chciala- to se ne da.
    • imogen0 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:15
      Pamiętam,pierwsze dziecko 5 dni po wyznaczonym terminie,drugie dokładnie w wyznaczony dzień.
      • jak_matrioszka Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:22
        Pamietam pierwszy wyznaczony przez lekarza termin na starsze dziecko. Nie urodzilam, to wyznaczyl drugi, tez pamietam na kiedy. Dzien po drugim terminie mialam kolejna wizyte, lekarz dal mi 2 tygodnie zwolnienia, powiedzial ze jedzie na wakacje i jak nie urodze do jego powrotu, to mnie na wywolanie wysle. Zebralam sie w sobie i urodzilam zanim wrocil z wakacji wink
        Przy drugim dziecku lekarz wyznaczy mi termin i wizyte na 6 dni po terminie, urodzilam 5 dni po terminie i z Mlodsza na rekach dzwonilam odwolac wizyte (u nas sie odwoluje jesli sie wie ze sie nie przyjdzie).
        • jowita771 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 06:36
          Ja miałam termin wizyty na poniedziałek, cztery dni przed wyznaczonym terminem porodu, ale w piątek poleciałam do lekarza i do pracy podbić książeczkę, a w nocy z soboty na niedzielę zaczęłam rodzić. Miałam nosa.
          • mamusia881 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 10:37
            pamiętam miałam termin na 13.04.2009 ale urodziłam 14.04 smilesmile
            • imogen0 Re: Termin porodu-pamiętacie? 25.04.12, 00:15
              mamusia881 napisała:

> pamiętam miałam termin na 13.04.2009 ale urodziłam 14.04 smilesmile

Ja miałam na 13 ale urodziłam po północy no i jest 14smile
    • marghe_72 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:19
      Pamiętam
      Spóźniła się 5 dni i urodziła się w moje urodziny big_grin
      • toxicity1 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:32
        marghe_72 napisała:

> Pamiętam
        > Spóźniła się 5 dni i urodziła się w moje urodziny big_grin

Gdyby moja spóźniła się o 5 dni, urodziłaby się w dniu urodzin swojego taty.
      • salsadura Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:37
        Moja też się spóźniła,ale pamiętam tylko,że miała być Bliźniakiem i w związku z tym zastanawiałam się,co gorsze wink.
        Jak nic jestem wyrodną matką big_grin
        • mgoralska2 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 09:00
          salsadura napisała:

> Moja też się spóźniła,ale pamiętam tylko,że miała być Bliźniakiem i w związku z
          > tym zastanawiałam się,co gorsze wink.
          Bardzo lubię ludzi spod Bliźniąt (bo chyba o znak zodiaku chodziło?), ale rozumiem Cię, ja nie chciałam, żeby moje dziecię było Koziorożcem i udało się smile
    • jaque Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:45
      Pamiętam...
      Syn dokładnie w wyznaczonym terminie (a bardzo chciałam chociaż z tydzień wcześniej).
      Córka dokładnie tydzień wcześniej (a chciałam w terminie, bo moja matka, która miała nam pomóc zaraz po porodzie w opiece nad starszakiem poleciała sobie na tygodniowy urlop, zaczęłam rodzić zaraz po tym, jak pojechała na lotnisko wink).
    • rosapulchra-0 Re: Termin porodu-pamiętacie? 23.04.12, 23:45
      Najstarszą córkę urodziłam 6 września, termin miałam na 20 września. Ze średnią nie miałam terminu, przenosiłam jakiś miesiąc, z najmłodszą termin miałam na 15 czerwca, urodziłam 10.
    • dziennik-niecodziennik Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 00:10
      u mnie nie bylo terminu z racji a) cholernie nieregularnego cyklu - wszelkie załozenia standardowe mozna bylo sobie pod tramwaj podłozyc od ręki; b) i tak bylo wiadomo że bede miec CC wiec nikt sie terminami nie przejmował. z grubsza corka miala sie urodzic w drugiej połowie lutego, urodziła sie na poczatku stycznia.
      • anyx27 Nanuk 24.04.12, 00:32
        Mam tak, jak ty wink pamiętam daty wielu wydarzeń z mojego życia, ale ja to mam po mamie wink

Córka lat 7, pamiętam termin OM 20.05.2004, termin porodu z OM 24.02.2005, po ostatnim USG przesunął się na 18.02., a ostatecznie młoda urodziła się 12.02.
        • bi_scotti Re: Nanuk 24.04.12, 00:38
          Pamietam, oczywiscie, ale ja w ogole pamietam liczby. Do dzis pamietam numery telefonow do 3 kolezanek z podstawowki (czasy gdy tylko nas 4 mialy telefony w domu) i inne takie bzdurki. PIN mam inny do kazdej karty, ktorych ma kilka - nigdy sie nie myle. Pamietanie numerow i dat tez bywa przeklenstwem uncertain
          • jowita771 Re: Nanuk 24.04.12, 06:39
            Ja też pamiętam liczby, numery pesel swój, dzieci i męża, nip mój i męża też, numery telefonów, nawet takich, których od lat nie używam.
    • zona_mi Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 00:34
      Pamiętam daty obojga, bo mieli takie łatwe do zapamiętania - córka w Sylwestra (dostałam ją pod choinkę), a syn 29 lutego - też się trochę pośpieszył.
    • draconessa Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 00:41
      PAmietam, bo sie urodzil dokladnie w wyznaczonym terminie - taki zdyscyplinowanysmile
    • feniks_z_popiolu Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 05:38
      Pamiętam bo oboje mieli baardzo charakterystyczne daty
    • kozica111 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 05:49
      Pamiętam, to raczej naturalne.
    • jowita771 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 06:31
      Pamiętam oba, ale w przypadku drugiego dziecka musiałam się chwilę zastanowić, termin pierwszej powiedziałabym bez zastanowienia, nawet wybudzona w z głębokiego snu.
    • koza_w_rajtuzach Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 06:47
      Pamiętam, pamiętam... ale mam młodsze dzieci wink). Córka 4 styczeń - urodziła się 26 stycznia, syn 9 styczeń - urodził się 14-ego stycznia, obydwoje przez cesarskie cięcie wink.
    • franczii Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 06:54
      Ja tez pamietam daty wyliczone przez lekarza. A gdybym zapomniala to sama sobie je moge wyliczyc bo utkwily mi w glowie daty ostatniego okresUbig_grin
      Zobaczymy jak bedzie po 20 latach. Ale te informacje juz tak sie utrwalily w mi glowie ze raczej nie uleca.
    • 18_lipcowa1 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 07:14
      pametam, ale u mnie raptem 2,5 roku mineło
      • kasia111177 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 07:21
        Pamiętam, w końcu przez ileś tam miesięcy się na tym skupiałamsmile
    • mamaemmy Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 07:21
      Tak,jak najbardziej..i pamietam też ,że Emma przyszła na świat dokładnie 100 dni przed tymże terminem...
    • minkapinka Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 07:25
      Pamiętam, bo moja córka urodziła się 3,5 miesiąca przed terminem.
    • lilly_about Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 07:36
      Jasne, że pamiętam.
      • andaba Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 07:37
        Pamiętam wszystkie, żaden się nie pokrywa z datą urodzin.
    • agniesia1973 Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 07:47
      Pamiętam - termin porodu miałam na 8 marca (dzień moich urodzin), natomiast synek urodził się 14 lutego.
    • kocianna Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 08:05
      Pamiętam termin, pamiętam też, że jak już miałam dosyć ciąży, to postanowiłam urodzić tydzień wcześniej, ale tak, żeby mi nadgodziny w pracy nie przepadły i żeby w godzinach szczytu nie było. Udało się smile
      A, no do szpitala jechałam autobusem, bo ja przecież wcale rodzić nie jadę. Dopiero na IP okazało się, że jednak rodzę, z tym, że odwieźli mnie gdzie indziej. A z IP między skurczami dzwoniłam do koleżanki z pracy i przekazywałam obowiązki tongue_out Szefowej za to nie powiadomiłam.
      • kocianna Re: Termin porodu-pamiętacie? 24.04.12, 08:06
        A zależało mi na tym wczesniejszym porodzie, bo chciałam iść na studniówkę do takiej jednej klasy już bez brzucha. I wiecie, że poszłam? Zostawiając 10-dniowe dziecko z tatusiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka